Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στις 11.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιφασιστική διαδήλωση

ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Με συγκέντρωση και διαδήλωση
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 11 πμ, Πλατεία Καλογήρων, Μετρό Δάφνης

Στις 8 Δεκεμβρίου, στο Γ μονομελές Αθηνών, παραπέμπεται αυτεπάγγελτα σε δίκη νεοναζί κάτοικος Δάφνης με την κατηγορία "απρόκλητης διακεκριμένης βλάβης και οπλοκατοχής" ύστερα από έρευνα της αστυνομίας και του Εισαγγελέα στο σπίτι του. Η έρευνα αποκάλυψε ναζιστικά σύμβολα και χρυσαυγίτικο υλικό και έγινε μετά από την επίθεση στο γραφείο της δημοτικής κίνησης Μαχόμενη ΑΡΙστερή Δύναμη Ανατροπής στην Δάφνη και τον Υμηττό - ΜΑΡΙΔΑ, το Νοέμβρη του 2013.
Ανάλογα κρούσματα ναζιστικών προκλήσεων σε γραφεία και στέκια νεολαίας έχουν εμφανιστεί στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, σε Δάφνη, Αγ. Δημήτριο, Παλαιό Φάληρο, στο στέκι "Συνεργείο" Ηλιούπολη, στο στέκι της «Αντιπνοια» κλπ., ενώ είναι γνωστό πως οι 2 νεοναζί που δολοφόνησαν στα Πετραλώνα τον Σαχζάτ Λουκμάν "λόγω χρώματος" ήταν από την Νέα Σμύρνη. Την ίδια στιγμή, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι υπεύθυνοι επιθέσεων σε μετανάστες, στους Αιγύπτιους ψαράδες, σε αριστερές οργανώσεις, αναρχικά και αυτόνομα στέκια, είναι ελεύθεροι, καθώς οι δίκες τους καθυστερούν και "το αυγό το φιδιού" έχει ανοίξει με τη στήριξη μερίδας του Κεφαλαίου.
Η ατιμωρησία αλλά και η προβολή από τα ΜΜΕ - με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - του χρυσαυγίτικου ρατσιστικού δηλητήριου, όπως πρόσφατα για την ανάληψη ευθύνης σχετικά με τον εμπρησμό των μεταναστών στην Χίο, ενθαρρύνουν τους φασίστες που είχαν λουφάξει μετά το μεγάλο αντιφασιστικό κίνημα που ακολούθησε την δολοφονία του Π. Φύσσα.
Η υποταγή της κυβέρνησης στην τρόικα, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ξεφτιλίζει το όνομα της «αριστεράς», δίνοντας χώρο στην ακροδεξιά εθνικιστική δημαγωγία, και επιπλέον η συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και το κύμα προσφύγων που γεννά - παρά την γενναία ειλικρινή αλληλεγγύη του λαού- δίνει λαβή σε εθνικιστικά ρατσιστικά στοιχεία να δημαγωγούν.
Θεωρούμε πρόκληση την ύπαρξη νεοναζιστικών κινήσεων και νοσταλγών του Γ' Ράιχ σε μια περιοχή που υπέστη τα πάνδεινα από τους Γερμανούς Ναζί και τους συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες.
την εκτέλεση στις 9 Αυγούστου 1944, 114 Ελλήνων κατοίκων της Δάφνης, Ν. Κοσμου, Δουργουτίου και Νέας Σμύρνης από τους Γερμανούς Ναζί με υπόδειξη κουκουλοφόρων στον Φάρο (σύνορα Δάφνης και Νέας Σμύρνης) και τον εγκλεισμό άλλων 600 κάτοικων στα ναζιστικά στρατόπεδα. Ούτε βέβαια την ηρωική θυσία των ΕΠΟΝιτών στο Κάστρο Υμηττού και τις ηρωικές στιγμές της Εθνικής Αντίστασης στην χιτλερική κατοχή στον Βύρωνα και Καισαριανή
Απαιτούμε την αποφασιστική καταδίκη κάθε νεοναζιστικής και φασιστικής πρόκλησης και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Ο φασισμός τρέφεται από την αμάθεια και την έλλειψη ιστορικής μνήμης αλλά και από την παθητικότητα απέναντι στην καπιταλιστική κρίση.
Καλούμε κάθε συλλογικότητα, πολιτικές οργανώσεις, στέκια νεολαίας, κοινωνικούς φορείς και δημότες να πλαισιώσουν και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!
Ούτε στη Δάφνη, ούτε και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!


ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2952/151/dafni-mera-antifasistikis-drasis-sygkentrosi-plateia-kalogiron


1 2 3

Το Νοέμβριο του 2013 τα γραφεία της δημοτικής κίνησης "Μαχόμενη ΑΡΙστερή Δύναμη Ανατροπής στην Δάφνη και τον Υμηττό" δέχονται επίθεση από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Το συγκεκριμένο περιστατικό ήρθε ως συνοδεία άλλων τραμπούκικων επιθέσεσων εκείνη την περίοδο, τα οποία μαρτυρούσαν την έντονη κινητικότητα των νεοναζί.

3 χρόνια μετά, στις 8 Δεκεμβρίου, παραπέμπεται στο Γ μονομελές Αθηνών νεοναζί κάτοικος της Δάφνης για τον οποίον έχει αποδειχθεί η πολιτική του σχέση με τη Χρυσή Αυγή και οποίος συμμετείχε στη συγκεκριμένη επίθεση.

Οι φασίστες σήμερα βρίσκονται σε μεγάλη πολιτική αδυναμία. Δέχονται συνεχώς αντιφασιστικά χαστούκια ενώ προσπαθούν να τραβήξουν τα βλέμματα και να διαμορφώσουν κλίμα, μόνο κάτω από το φως του φεγγαριού, σε περιοχές της επαρχίας και με την προστασία του κράτους.

Ομως η παραμικρή υποτίμησή από την πλευρά μας θα αποτελέσει τροφή για την ανασυγκρότησή τους. Το αντιφασιστικό ταξικό κίνημα οφείλει να τσακίσει κάθε διάθεση επανεμφάνισης των Ταγμάτων Εφόδου και να φέρει το όραμα του Κομμουνισμού ξανά στην επιφάνεια.

Καμία σπιθαμή γης στους φασίστες!

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 11 πμ, Πλατεία Καλογήρων, Μετρό Δάφνης

ΟΡΜΑ

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2016/11/29/αν...


1 2 3

Καμία ανοχή στις φασιστικές επιθέσεις!

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι της επίθεσης στα γραφεία αριστερής δημοτικής κίνησης!

Όλοι/ες στη Διαδήλωση, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 11 πμ, Μετρό Δάφνης

Στις 8 Δεκεμβρίου, στο Γ' Mονομελές Αθηνών, παραπέμπεται σε δίκη νεοναζί κάτοικος Δάφνης με την κατηγορία «απρόκλητης διακεκριμένης βλάβης και οπλοκατοχής», ύστερα από έρευνα της αστυνομίας και του εισαγγελέα στο σπίτι του. Η έρευνα αποκάλυψε ναζιστικά σύμβολα και χρυσαυγίτικο υλικό και έγινε μετά από την επίθεση στο γραφείο της δημοτικής κίνησης ΜΑΡΙΔΑ (Μαχόμενη ΑΡΙστερή Δύναμη Ανατροπής στην Δάφνη και τον Υμηττό), τον Νοέμβρη του 2013.

Η επίθεση αυτή είναι μία από τις εκατοντάδες επιθέσεις που πραγματοποίησε από το 2012 και μετά η Χρυσή Αυγή (ΧΑ) ενάντια σε μετανάστες, αγωνιστές, αριστερές και αναρχικές οργανώσεις και συνδικάτα. Αποκορύφωμα αυτών ήταν η δολοφονία του Π. Φύσσα. Η προσπάθεια της ΧΑ εκείνη την περίοδο να κυριαρχήσει στον δρόμο εναντίον του εργατικού κινήματος αποκόπηκε με ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα, που ανάγκασε την κυβέρνηση Σαμαρά στη δικαστική δίωξη της ΧΑ.

Τρία χρόνια μετά τα δικαστήρια, η αστυνομία, το βαθύ κράτος και η συγκυβέρνηση συνεχίζουν να ανέχονται, να παρέχουν στήριξη και να υποθάλπουν την ΧΑ και τις διάφορες νεοναζιστικές οργανώσεις. Ο σκοπός τους, εξάλλου, είναι κοινός. Οι δικαστές που κρίνουν συνταγματικά τα μνημόνια και παράνομες τις απεργίες, η αστυνομία που προστατεύει την υποταγμένη Βουλή από τις διαδηλώσεις και οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάθε συμφέρον να πριμοδοτούν αντεργατικές και αντικομμουνιστικές συμμορίες. Τέτοιες συμμορίες θέλουν οι εργοδότες και οι επιχειρηματίες, ενάντια στους εργαζόμενους, στους απεργούς, στα σωματεία, να εκφοβίζουν και να τρομοκρατούν όποιον αντιδρά, διεκδικεί και αγωνίζεται.

Επιπλέον, μετά την ντροπιαστική υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στις διαταγές του κεφαλαίου και της ΕΕ, η ΧΑ δημαγωγεί πάνω στον εξευτελισμό του, ταυτίζοντας τους προδότες της αριστεράς με την αριστερά και τους εργατικούς αγώνες. Ακόμα, εκμεταλλευόμενη την απογοήτευση και την αίσθηση αδιεξόδου, επιχειρεί να δηλητηριάσει την κοινωνία με ρατσισμό. Προτείνει στους Έλληνες εργαζόμενους να κυνηγήσουν τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους πιο αδύναμους αντί για τους πραγματικούς υπαίτιους της φτώχειας μας, τους εργοδότες, τους μνημονιακούς, την ΕΕ, το καπιταλιστικό σύστημα.

Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί και η νεολαία δεν πρέπει να παρασυρθούμε. Η αποτυχία και η αηδιαστική κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αποτυχία δικιά μας και σε καμία περίπτωση δεν δικαιώνει τα τσιράκια των εφοπλιστών, τους νοσταλγούς του Χίτλερ και της Χούντας. Δεν πρέπει να αφήσουμε το ρατσιστικό δηλητήριο να διαδοθεί στις γειτονιές μας, στους χώρους δουλειάς μας, στις σχολές μας. Με μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις να αντιμετωπίσουμε παντού τις προσπάθειες των φασιστών να ξαναστήσουν τάγματα εφόδου, να ανοίξουν γραφεία-ορμητήρια. Να επιβάλλουμε και να εκμεταλλευτούμε κάθε δικαστική δίωξη, για να συμβάλλουμε με κινητοποιήσεις στην επιβολή παραδειγματικής τιμωρίας σε κάθε επίδοξο εμπρηστή και δολοφόνο. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν ένα ακόμα εργαλείο δίπλα στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που στήνουν συγκυβέρνηση και ΕΕ εναντίον μας.

ΟΚΔΕ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/5429