Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 στις 21.00

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στο «Δον Κιχώτη»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας θα προβληθούν στο Δον Κιχώτη (Καλαμαρά 4, Άργος).
Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Δεκέμβρη, θα ξεκινήσουν στις 9 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Πέμπτη 1 Δεκέβρη, 9 μ.μ.:

Κύβος - Αλέξανδρος Σκούρας, 24', Μυθοπλασία, Χρυσός Διόνυσος


Ο Μάκης, ένας άεργος 35άρης, δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιόλογο στη ζωή του, πέρα από την εξωπραγματική ταχύτητα που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ. Μαζί με την αδελφή του και τη μητέρα του, μαζεύονται στο πατρικό τους σπίτι για να υποδεχτούν τον μικρότερο αδελφό και αγαπημένο της μητέρας, που επιστρέφει από το εξωτερικό.

Φιλοκτήτης - Ο μύθος ενός ξένου - Κατερίνα Καλκετενίδη, 16', Βραβείο Ντοκιμαντέρ
Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους το οποίο επαναπροσδιορίζει την κλασική ελληνική τραγωδία «Φιλοκτήτης», μέσα από το πρίσμα της καθημερινής ζωής κι των αγώνων ενός πρόσφυγα από τη Σιέρα Λεόνε. Η ταινία διαδραματίζεταο στην Αθήνα, μέσα σε αυξανόμενο αντί-μεταναστευτικό κλίμα ως αποτέλεσμα μια χώρας που εισέρχεται στο όγδοο έτος οικονομιής ύφεσης.

H Xέλγκα είναι στο Λούντ - Θέλγια Πετράκη, 20', Μυθοπλασία, Τιμητική Διάκριση Σχεδιασμού Ήχου
Μια Γυναίκα, o ψυχίατρός της, ενας μαθητής πιάνου, ένας άντρας, η σύζυγός του και μια γάτα. Τι ενώνει αυτούς τους ανθρώπους; Τι τους χωρίζει; Ποιά είναι η Χέλγκα; Που είναι το Λούντ;

----Διάλειμμα----

Ρήξη Τυμπάνου- Κιν/φικο Εργαστήριο Κ.Λ. Ηλιούπολης, 19', Μυθοπλασία, Εύφημος Μνεία

Ήχοι της πόλης... πόσο μπορούν να μας επηρεάσουν... Το Κινηματογραφικό Εργαστήριο για Δημιουργία Ταινίας Μικρού Μήκους που διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, με εισηγητές τους Αγγελο Κοβότσο και Σπύρο Τσιφτσή, είχε σκοπό να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες όλα τα στάδια μιας κινηματογραφικής παραγωγής. Ετσι οι συμμετέχοντες έγραψαν, κινηματογράφησαν, μόνταραν και γεύτηκαν τη χαρά και τη συγκίνηση αλλά και την ανησυχία και το άγχος μέχρι να δημιουργήσουν την ταινία τους.

Αλεπού - Ζακλίν Λέντζου, 28', Μυθοπλασία, Βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη»για την καλύτερη γυναικεία σκηνοθετική παρουσία, Τιμητική Διάκριση Ήχου, Βραβείο της Πανελλήνια Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, Βραβείο Τεχνικής Αρτιότητας της Ένωσης Τεχνικών Κινηματογράφου και ΤηλεόρασηςAθήνα, καλοκαίρι. Μετά από καβγά με τη μάνα του, ο Στέφανος κλείνει τη ραπ και μένει μόνος στο σπίτι με τα αδέρφια του και το άρρωστο σκυλί τους, τη Λούση. Κανείς τους δεν ξέρει ακόμη ότι πρόκειται για την τελευταία, ανάλαφρη μέρα της ζωης τους. Ηδη όλα έχουν αλλάξει.

Μάγδα - Δημήτρης Ζούρας, 20', Μυθοπλασία, Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας Η Μάγδα έχει πολλούς φίλους. Της αρέσει να χορεύει με τα περιστέρια, να παίζει με την αγαπημένη της κούκλα και να είναι με τη μαμά της που την αγαπάει πολύ. Χτες η Μάγδα έγινε 30 χρονών.

Twist - Μιχάλης Παπαντωνόπουλος, 15', Μυθοπλασία, Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος

Το συμβούλιο των καθηγητών πρέπει να πάρει μία απόφαση. Η ώρα περνάει. Δεν είναι πια σίγουροι. Η Δάφνη περιμένει στον διάδρομο.

Παρασκευή 2 Δεκέμβρη, 9 μ.μ.:

Νηπενθές - Γιάννης Συμβώνης, 14', Μυθοπλασία, Τιμητική Διάκριση Φωτογραφίας, Τιμητική Διάκριση Σκηνικών, Κίνητρα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών
Σε ένα εγκαταλελειμμένο κοινόβιο όπου ζουν ηλικιωμένοι, κάποιος ανάμεσά τους πεθαίνει. Φροντίζουν το σώμα του, ράβουν το κοστούμι του, αλλά η κλωστή τελειώνει πριν ολοκληρωθεί το κοστούμι.

3000 - Αντώνης Τσώνης, 20', Μυθοπλασία, Ειδικό Βραβείο
Οταν ο Λεωνίδας μαθαίνει πως ο καλύτερος φίλος του Αρης πάσχει από καρκίνο είναι αποφασισμένος να τον βοηθήσει. Οντας άνεργος όμως θα στραφεί στον υπόκοσμο προκειμένου να βρει τα χρήματα για να πληρώσει τις θεραπείες του. Με φόντο την Αθήνα του σήμερα, οι πράξεις του Λεωνίδα θα έχουν μη αναστρέψιμες συνέπειες

Αντλιδοτον - Μιχάλης Χαπέσιης, 12', Μυθοπλασία, Βραβείο «Σωκράτης Δημητριάδης» για την καλύτερη ταινία της κατηγορίας Έλληνες του ΚόσμουEνας απλός άνθρωπος επιστρέφει στο σπίτι του το βράδυ μετά την δουλειά και βρίσκει στο πεζοδρόμιο ένα πορτοφόλι. Στην προσπάθεια του να το επιστρέψει χάνεται μέσα σε ατέρμονα μονοπάτια και περιπέτειες και όταν καταλήγει κάπου, βρίσκει ένα αναπάντεχο τέλος.

Ummi - Νίκος Αυγουστίδης, 15', Μυθοπλασία, Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης»
Ο εξάχρονος Μοχάμεντ είναι μόνος του σε μια πολυσύχναστη παραλία του Αιγαίου. Κρυμμένος πίσω από έναν βράχο, παρακολουθεί τους λουόμενους και περιμένει τη μητέρα του να έρθει. Την έχασε στη θάλασσα, και τώρα πρέπει να τη βρει ξανά, για να συνεχίσουν μαζί το μεγάλο ταξίδι προς τη Δύση. [UMMI σημαίνει «μητέρα μου» στ' αραβικά]
----Διάλειμμα----

Το νανούρισμα της Μαρίας - Ντίνος Παναγόκος, 19', Μυθοπλασία, Αργυρός ΔιόνυσοςΟ Φίλιππος και η Μαρία, ένα νιόπαντρο ζευγάρι υδροβιολόγων, ζει και εργάζεται σε ένα σπίτι δίπλα στη λίμνη, γιορτάζοντας και περιμένοντας τον ερχομό του αγέννητου παιδιού τους. Η απρόσμενη αποβολή της Μαρίας, όμως, και η δυσκολία να αποκτήσει στο μέλλον ένα παιδί θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση τους.

Γενέθλια - Δημήτρης Κατσιμίρης, 13', Μυθόπλασια, Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας
Ο Μάριος, ένας νεαρός με εγκεφαλική παράλυση, περιμένει, μαζί με τη μητέρα του, στο σπίτι τους, τον θείο του να έρθει να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 22α γενέθλιά του. Ο ερχομός του θείου του, όμως, με τη νέα του φίλη, θα αναστατώσει την οικογένεια και θα δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στο χώρο.

Αόρατος - Κώστας Γεραμπίνης, 29', Μυθοπλασία, Τιμητική Διάκριση ΣεναρίουΟ Θοδωρής είναι ένας μοναχικός εικοσιπεντάχρονος ο οποίος περνάει τις ώρες του γυμνάζοντας το σώμα του. Οταν γράφεται σε ένα γυμναστήριο γνωρίζει τη Βίκυ, μία όμορφη τριαντάρα γυμνάστρια. Εκείνος θα προσπαθήσει να την διεκδικήσει παλεύοντας με τα συμπλέγματα, τις αναστολές και την ίδια του την εικόνα.

Η Αλίκη στο καφέ, 18', Μυθοπλασία, Βραβείο Καλύτερης Ταινλιας Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης (Διεθνές τμήμα)
Η Αλίκη πίνει καφέ και διαβάζει. Ο Βασίλης θέλει να τη συναντήσει το βράδυ. Η Κατερίνα περιμένει τον Βασίλη τα βράδια. Ο Βασίλης θέλει ξεφύγει από όλα. Και η Αλίκη είναι πάλι στο καφέ.

πηγή : http://donquixoteargos.blogspot.gr/2016/11/bl