Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πανελλαδικη μερα δρασης για την ανεργια και την επισφαλεια

Η σταθεροποίηση της οικονομίας και η ελάφρυνση του χρέους θα είναι το νέο success story που θα μας "σερβίρει" η Κυβέρνηση ενόψει του κλεισίματος της 2ης αξιολόγησης. Όλη αυτή η επίπλαστη αισιοδοξία των Θεσμών και της Κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν τη βαρβαρότητα των μέτρων που παζαρεύουν σε κλειστά γραφεία. Το μενού της διάλυσης περιλαμβάνει:

Υποκατώτατο μισθό των 200 και 300 ευρώ, αυξάνοντας τον τωρινό αριθμό των 500.000 εργαζόμενων που ζουν σήμερα με μισθό κάτω από το βασικό. Με ελιγμό η κυβέρνηση προσπαθεί να αντικαταστήσει μάλιστα τους ηλικιακούς περιορισμούς (κάτω των 25) και προτείνει ο νεοπροσλαμβανόμενος να παίρνει μικρότερο μισθό τα πρώτα δύο χρόνια, στο όνομα της απόκτησης εμπειρίας!

Ομαδικές απολύσεις και νέες "ευφάνταστες" μορφές επισφάλειας (low/zero-hour contracts, mini jobs, midi jobs, teleworking κλπ).

Αμετάβλητο μισθό για όλον τον εργασιακό βίο (single minimum wage system), σύμφωνα με το οποίο ο εργαζόμενος θα λαμβάνει τον ίδιο μισθό κατά την είσοδο στην εργασία και κατά την έξοδο από αυτήν! Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους εργοδότες για να προσλαμβάνουν τζάμπα εργατικό δυναμικό.

Νέο συνδικαλιστικό νόμο που περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική διεκδίκηση, ενώ νομιμοποιεί το lock out και την εργοδοτική αντεκδίκηση.

Βιάζονται να νομοθετήσουν τα μέτρα πριν το Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη. Ο αστικοποιημένος συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ -σε ανοιχτή συμφωνία με την κυβέρνηση και τους βιομήχανους- συνεχίζουν το σχέδιο υπονόμευσης της αναγκαίας πανεργατικής απάντησης. Η τακτική αυτή οδηγεί στην αποδοχή των μέτρων της Κυβέρνησης και της 2ης αξιολόγησης και την τραγική επανάληψη του περσινού φιάσκου του Ασφαλιστικού! Δεν μπορούμε να πάμε με μια από τα ίδια. Ο μόνος δρόμος για να εμποδιστεί και να ανατραπεί η κόλαση που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να προωθούν, δεν είναι άλλος από αυτόν του πραγματικού ανυποχώρητου αγώνα όλων εμάς, των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας.

Ειδικά, εμείς οι άνεργοι εργαζόμενοι που βιώνουμε με τον πιο άγριο τρόπο την διάλυση της ζωής μας οφείλουμε και μπορούμε να σηκώσουμε το γάντι σε αυτή την σύγκρουση που μαίνεται. Να αμφισβητήσουμε τους σιδερένιους νόμους της εκμετάλλευσης, των μνημονίων και της ΕΕ! Και εμείς, η γενιά της ανεργίας του 50% και της μετανάστευσης, Που η μόνη πραγματικότητα που έχουμε ζήσει είναι οι part-time δουλειές, η απλήρωτη εργασία και τα μαύρα μεροκάματα. Εμείς που πάνω μας δοκιμάζονται όλες οι συνταγές του εργασιακού μεσαίωνα, voucher-

κοινωφελής εργασία-λευκές νύχτες-εκ περιπτροπής εργασία. Θα είμαστε αυτοί που θα τον ανατρέψουμε!

Συντονίζουμε τη δράση μας και συγκεντρώνουμε όλες τις δυνάμεις μαζί με τα σωματεία, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις εργατικές συλλογικότητες για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους! Ετοιμάζουμε αγωνιστική εβδομάδα και προετοιμάζουμε την απεργία στις 8/12! Συνεχίζουμε με πολύμορφες δράσεις, με σχεδιασμό μάχης και κλιμάκωσης!

Καλούμε σε Ημέρα Δράσης στις 7.12 σε όλη την Ελλάδα.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις τώρα.

Να καταργηθούν τα προγράμματα σκλαβιάς ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ.

Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για το συντονισμό

Συγκέντρωση Τετάρτη 07.12 / 18:00 / στο Υπ. Εργασίας

πηγή : http://epitropi3den.blogspot.com/2016/11/blog...


1 2 3

Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι ! Συγκέντρωση 7/12 Υπ.Εργασίας

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Η νέα εργασιακή πραγματικότητα όπως παγιώνεται και στη χώρα μας με το νέο εργασιακό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημαίνει τη λήξη της εργασίας όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, νομιμοποιώντας και καθιερώνοντας την ελαστική απασχόληση.

Στα πρότυπα των αντιδραστικών εργασιακών μεταρρυθμίσεων που προωθούνται τα τελευταία χρόνια στην ΕΕ, με χαρακτηριστικότερη την εργασιακή μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Ολάντ στη Γαλλία, κυβέρνηση -ΕΕ - κεφάλαιο εξαπολύουν επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες: κατάργηση 13ου-14ου μισθού, μείωση του κατώτατου μισθού και θεσμοθέτηση υποκατώτατου για τη νεολαία, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, προώθηση της γενικευμένης ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις με νέες μορφές φθηνής-χωρίς δικαιώματα εργασίας, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας και θεσμοθέτηση του εργοδοτικού lock-out.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι καινούρια για τους νέους εργαζόμενους. Η νέα βάρδια της εργασίας, πιο μορφωμένη από ποτέ, όταν βρίσκει δουλειά, εξαναγκάζεται σε ελαστική και ολιγόμηνη εργασία χωρίς δικαιώματα που εναλλάσσεται με ανεργία.

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν ανασφάλιστοι, που δε θα πάρουν ποτέ σύνταξη αν δεν ανατρέψουν την αντεργατική αυτή πολιτική και τις κυβερνήσεις τους, που ζουν στη ζώνη του λυκόφωτος μεταξύ ανεργίας και επισφαλούς εργασίας, ήρθε η ώρα να υψώσουν φωνή για να βάλουν φρένο στην εκμετάλλευση και να διεκδικήσουν μια αξιοβίωτη ζωή!

Ο αστικοποιημένος συνδικαλισμός, σε ανοιχτή συμφωνία με την κυβέρνηση και τους βιομήχανους, ούτε θέλει ούτε μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες του κόσμου της δουλειάς. Συνεχίζουν το σχέδιο υπονόμευσης της αναγκαίας πανεργατικής απάντησης. Η τακτική αυτή οδηγεί στην αποδοχή των μέτρων της Κυβέρνησης και της 2ης αξιολόγησης και την τραγική επανάληψη του περσινού φιάσκου του Ασφαλιστικού! Δεν μπορούμε να πάμε με μια από τα ίδια. Ο μόνος δρόμος για να εμποδιστεί και να ανατραπεί η κόλαση που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να προωθούν, δεν είναι άλλος από αυτόν του πραγματικού ανυποχώρητου αγώνα των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την πανελλαδική μέρα δράσης στις 7/12 ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια, που καλούν η Σύσκεψη για την Ανεργία και την Επισφάλεια και η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό. Να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ εν όψει της πανελλαδικής απεργίας στις 8/12!

Καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς και του κινήματος να συμβάλλουν στην αναγκαία κοινή αγωνιστική δράση, για ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο ρήξης ανατροπής. Για να ξηλωθούν παλιά και νέα μνημόνια!

Παλεύουμε για:

  • Κατάργηση των ευρωμνημονίων διαρκείας. Έξω η ΕΕ και το ΔΝΤ από τη χώρα! Έξοδος από την ΕΕ. Διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους!
  • Κάτω τα βρωμόχερά σας από το δικαίωμα στην απεργία και τον αγώνα! Διεκδικούμε τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Πάλη ενάντια στην παλιά και νέα μιντιακή δικτατορία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Δουλειά σταθερή, μόνιμη και πλήρης. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής-μαύρης εργασίας. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους.
  • Άμεση κατάργηση των προκλητικών διακρίσεων σε βάρος της νεολαίας μέχρι 25 χρονών. καταργηθούν τα προγράμματα σκλαβιάς ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ και ο νέος εργασιακός νόμος
  • Εδώ και τώρα μέτρα για το χτύπημα της ανεργίας! Επίδομα ανεργίας για όλους στο ύψος του κατώτερου μισθού. Να περνάνε στο κράτος και στους εργαζόμενους οι επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν οι καπιταλιστές και να ξαναλειτουργούνε με εργατικό /λαϊκό έλεγχο. Μείωση του εργάσιμου χρόνου και των χρόνων συνταξιοδότησης, προσλήψεις / δημόσιες επενδύσεις σε κοινωνικά χρήσιμους τομείς (παιδεία, υγεία πρώτα απ' όλα).
  • Δραστική μείωση της φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζόμενων, των νέων επιστημόνων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχιάς αγροτιάς. Γενναία αύξηση της φορολόγησης του πλούτου.
  • Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών(νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, πρόνοια, γη). Καθολική, αξιοπρεπής δημόσια παιδεία - υγεία -πρόνοια.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7/12 ΣΤΙΣ 6ΜΜ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ 29)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/4085


1 2 3

Καυτό αγωνιστικό τριήμερο

Τρίτη 6 Δεκέμβρη
Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης συμμετέχει στη συγκέντρωση - διαδήλωση της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ, για το δραματικά επίκαιρο σύνθημα ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Οι διαδηλώσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου δεν είναι μια ακόμα «ρουτίνα». Αλλά ένας κρίκος στην αλυσίδα των κινητοποιήσεων του εργατικού λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος. Για δουλειά ενάντια στην κόλαση της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας. Για παιδεία, ενάντια στην κατάρτιση της αγοράς και τους ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση. Για ελευθερία ενάντια στην κλιμάκωση της αντιδραστικής επίθεσης σε όλη την Ευρώπη, την ποινικοποίηση των αγώνων, την καταστολή, την μόνιμη επιτήρηση που ξεκινάει από την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και τις διακρίσεις ενάντια στην νεολαία. Οι κινητοποιήσεις στις 06.12 πρέπει να αποτελέσουν ένα σοβαρό βήμα στην κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, με δύναμη κρούσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι την πάλη για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Τετάρτη 7 Δεκέμβρη, 6μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας

«Εμείς οι άνεργοι εργαζόμενοι που βιώνουμε με τον πιο άγριο τρόπο την διάλυση της ζωής μας οφείλουμε και μπορούμε να σηκώσουμε το γάντι σε αυτή την σύγκρουση που μαίνεται. Να αμφισβητήσουμε τους σιδερένιους νόμους της εκμετάλλευσης, των μνημονίων και της ΕΕ! Και εμείς, η γενιά της ανεργίας του 50% και της μετανάστευσης, Που η μόνη πραγματικότητα που έχουμε ζήσει είναι οι part-time δουλειές, η απλήρωτη εργασία και τα μαύρα μεροκάματα. Εμείς που πάνω μας δοκιμάζονται όλες οι συνταγές του εργασιακού μεσαίωνα, voucher-κοινωφελής εργασία-λευκές νύχτες-εκ περιτροπής εργασία. Θα είμαστε αυτοί που θα τον ανατρέψουμε!

Συντονίζουμε τη δράση μας και συγκεντρώνουμε όλες τις δυνάμεις μαζί με τα σωματεία, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις εργατικές συλλογικότητες για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους! Ετοιμάζουμε αγωνιστική εβδομάδα και προετοιμάζουμε την απεργία στις 8/12! Συνεχίζουμε με πολύμορφες δράσεις, με σχεδιασμό μάχης και κλιμάκωσης!

Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, 11 π.μ. Μουσείο
Κάνουμε την απεργία αρχή κλιμάκωσης του αγώνα.

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2016/12/0...