Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 στις 19.00

Εκδήλωση: 15 Χρόνια Αιχμαλωτος, 7 Χρόνια Όμηρος

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Τετάρτη 14 Δεκέμβρη στη Νομική Σχολή, με θέμα: Άδεια τώρα στον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/67056/


1 2 3 4

ΚΑΛΕΣΜΑ στην εκδήλωση "15 χρόνια αιχμάλωτος, 7 χρόνια όμηρος"

Οι πολιτικές συλλογικότητες Κόκκινη Γραμμή (ομάδα για την εργατική αντεπίθεση), Ρουβίκωνας, Κ*ΒΟΞ, Συνέλευση Αναρχικών/Κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε, συμμετέχουν στη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης-συζήτησης "15 χρόνια αιχμάλωτος, 7 χρόνια όμηρος" που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 19:00 στο αμφ. Νομικής.

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1565961/


1 2 3 4

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Έξι χρόνια τώρα ο Δ. Κουφοντίνας δικαιούται άδεια από τις φυλακές. Έξι χρόνια του την αρνούνται. Έξι χρόνια τώρα, ψοφοδεείς δικαστές και εξωνημένοι εισαγγελείς, κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, κραταιές πολιτικές οικογένειες και νεόκοποι εθνοπατέρες, δεξιοί και αριστεροί, φασίστες και δημοκράτες, φιλελεύθεροι και συντηρητικοί, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, πρεσβείες και μυστικές υπηρεσίες, πoρωμένοι χωροφύλακες και παρασημοφορεμένοι καριερίστες του FBI, όλος ο εσμός των καθαρμάτων της εξουσίας αρνούνται να δώσουν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα. Θάβουν τους πολιτικούς κρατούμενους στα μπουντρούμια της δημοκρατίας.

Του στερούν την άδεια γιατί έτσι αντιλαμβάνονται τα δικαιώματα οι δυτικές δημοκρατίες: αφορούν αυτούς που δεν θα τα χρειαστούν ποτέ. Στερούν την άδεια στον Κουφοντίνα γιατί είναι εχθρός τους. Γιατί μ' όλη του τη δράση εχθρευόταν την τυραννία τους. Μα πάνω από όλα, του τη στερούν γιατί δεν εννοεί να μετανοήσει. Στον κόσμο της εξουσίας όλα συγχωρούνται αρκεί να μετανοήσεις. Για κάθε μετανιωμένο υπάρχει μια θέση στον παράδεισο του «Θεού και του Κράτους».

Όσοι εξακολουθούν να αισθάνονται ελεύθεροι άνθρωποι, όσοι επιμένουν να αντιστέκονται στον σύγχρονο εξανδραποδισμό και τον ολοκληρωτισμό του 21ού αιώνα, οφείλουν να υψώσουν το ανάστημα και τη φωνή τους μαζί με το κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους.

Να μην αφήσουμε κανέναν αγωνιστή μόνο απέναντι στη θηριωδία του κράτους.

Να απαιτήσουμε: Άδεια ΤΩΡΑ στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όλοι στην εκδήλωση για την άμεση χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, Τετάρτη 14 Δεκέμβρη στη Νομική Σχολή στις 7μ.μ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1566544/


1 2 3 4

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Αρκεί ως εδώ.

Φτάνουν 14 χρόνια χωρίς δικαιώματα και 6 χρόνια αποκλεισμού του Δημήτρη Κουφοντίνα από το κατακτημένο δικαίωμα στην άδεια που του στερούν.
Φτάνει στις γελοίες αιτιολογίες , τη χολερική εκδικητικότητα, την ανιστόρητη διαχείριση της ιστορίας από αδαείς εισαγγελείς και δικαστές.
Φτάνει στο καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατούμενων από την άσκηση δικαιωμάτων .
Φτάνει στις παράλογη εμμονικότητα ενός συστήματος που απαιτεί από τον Δημήτρη Κουφοντίνα επί 6 χρόνια μια δήλωση μετάνοιας , που ξέρει ότι δεν πρόκειται να κάνει.
Αυτή η ιδεολογική αντεπίθεση μας αφορά όλους.
Πολλές δεκαετίες μετά τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας μας ξεπροβάλλει απειλητικό το φάντασμα ενός επιθετικού αντικομμουνισμού, με τη φυλακή να εξορκίζει την κομμουνιστική ιδέα με τρόμο και να τιμωρεί τους υποστηρικτές της, με το Πανεπιστήμιο να απαγορεύει εκδηλώσεις , με πανεπιστημιακούς εκπροσώπους να απαιτούν τη φίμωση του κρατούμενου , τη στέρηση του δικαιώματος στο λόγο και στη σκέψη και να ζητούν την τιμωρία του γιατι τολμα να σκεφτεται και να μιλά. Να ζητούν τη χυδαία και απροκάλυπτη στέρηση δικαιωμάτων, μέσα στο χώρο που τάχθηκε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ελευθερίας.
Η εκδήλωση για το δικαίωμα στην άδεια του ΔΚ θα γίνει ενάντια στο κλίμα της υστερίας που οι σκοτεινοί μηχανισμοί προσπαθούν ξανά να στήσουν.
Την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρη , στις 7.00 μ.μ. , στη Νομική , συζητάμε και διεκδικούμε την άδεια για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και για κάθε πολιτικό κρατούμενο, που άδικα τη στερείται.
Να είμαστε όλοι εκεί.

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

πηγή: https://el-gr.facebook.com/diktio/