Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 στις 17.00

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση-πορεία 6/12

Η σφαίρα του Κορκωνέα πυροδότησε αυτόματα ένα γενικευμένο, πανελλαδικό κλίμα εξέγερσης - στη δημιουργία του οποίου, καταλυτικό ρόλο είχε ο αναρχικός χώρος - που κράτησε για πολύ καιρό.

post image

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου και την εξέγερση που ακολούθησε, τίποτα δεν τελείωσε. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε κράτος, αφεντικά και κάθε εξουσία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 5ΜΜ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Όσο το κράτος δολοφονεί, η κοινωνία θα αντιστέκεται

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τα χέρια του Αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκέμβρη του 2008 και η κοινωνική εξέγερση που ακολούθησε αποτέλεσαν ανεξίτηλη τομή στη σύγχρονη ιστορία των κινημάτων. Ο άνεμος που φύσηξε το Δεκέμβρη, ταρακούνησε συθέμελα το αστυνομικό κράτος της δεξιάς και τις αντιδραστικές αξίες που εκπροσωπούσε, αφού συγκρούστηκε έμπρακτα με τον κατεξοχήν προσωποποιημένο θεσμό της καταπίεσης, την αστυνομία, ενώ έβαλε στο στόχαστρο και τους θεσμούς των διαχωρισμένων από την κοινωνία αποφάσεων, τα δημαρχία και το κοινοβούλιο. Παράλληλα, συγκρούστηκε με την καταναλωτική φαντασίωση, κάνοντας κομμάτια τις βιτρίνες των φανταχτερών καταστημάτων και αφήνοντας παρανάλωμα στη φωτιά το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος. Η φωτιά που άναψε ο Δεκέμβρης, οδήγησε στις στάχτες και τους παραδοσιακούς εκφραστές της «αντισυστημικής» πολιτικής ατζέντας, τα κόμματα της αριστεράς και τις κλειστές ιδεολογικές οργανώσεις, που δεν κατάφεραν ποτέ να μπουν στο πνεύμα του, ακολουθώντας μίζερα και φοβικά τη δημιουργική και καταστροφική πορεία του. Ο Δεκέμβρης άνοιξε το δρόμο στην εμπειρία του ανοιχτού και μαζικού, του αυθόρμητου και μη χειραγωγήσιμου, του ποικιλόμορφου και μη περιορισμένου.
Η εξέγερση του 2008, οριοθέτησε το δημόσιο χώρο, τις πλατείες, τα σχολεία, τα κατειλημμένα κτίρια, ως το πεδίο της πολιτικής διαβούλευσης μακρυά από τους απρόσωπους θεσμούς της αντιπροσώπευσης και της ανάθεσης. Αποτέλεσε το έναυσμα για την αμφισβήτηση από τη νεολαία του συνόλου του καταπιεστικού πλαισίου που αντιμετώπιζε καθημερινά μέσα στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στους εργασιακούς χώρους. Συνέβαλε στη διαμόρφωση των ερωτημάτων για τις κατευθύνσεις, αλλά και των προτάσεων για τις καταλήξεις των σύγχρονων χειραφετητικών κινημάτων. Έβγαλε στους δρόμους τους μαθητές, τους νέους, τους φοιτητές, τους εγαζόμενους που πνίγονταν καθημερινά από την τοξικότητα του αστικού μητροπολιτικού τοπίου. Το κράτος δολοφόνησε, η κοινωνία απάντησε.
8 χρόνια μετά το ελληνικό κράτος συνεχίζει τη δολοφονική του πολιτική βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο, τους αόρατους από τα δυτικά media αυτού του πλανήτη, τους κατατρεγμένους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αφού εξάντλησε το ανθρωπιστικό της προσωπείο σε διακηρύξεις, η αριστερή κυβέρνηση «υποδέχτηκε» τους πρόσφυγες στη θάλασσα του Αιγαίου, όπου χάθηκαν εκατοντάδες ζωές και στη συνέχεια τους εγκλώβισε στα νησιά στα κλειστά κέντρα κράτησης "hot spot", όπου καθημερινά ο κατάλογος των θυμάτων αυξάνεται. Τα hot spot είναι η αποτύπωση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού της Ευρώπης των κλειστών συνόρων, των φραχτών και της ξενοφοβίας, με επιστέγασμα τη συμφωνία με την Τουρκία, που επί της ουσία καταργεί το θεμελιώδες δικαίωμα στο πολιτικο άσυλο, ενεργοποιεί τις επανπροωθήσεις και τις απελάσεις και την οποία έσπευσε να υπογράψει η κυβέρνηση Σύριζα. Μία κυβέρνηση η οποία δε διστάζει να πουλάει αριστεριλίκι στην Κούβα, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα ρημάζεται κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπιας.
Γι' αυτό το λόγο λοιπόν, την 6η Δεκέμβρη διαδηλώνουμε μαζί με τους πρόσφυγες τους, μετανάστες, τους μαθητές, επαναδιεκδικώντας το δημόσιο χώρο και ερχόμενοι σε ρήξη με την πολιτική που επιδιώκει να καταστήσει το θάνατο συνήθεια και να κατηγοριοποιεί τις ανθρώπινες ζωές σε άξιες ή μη άξιες να βιωθούν. Συναντιόμαστε στους δρόμους της αντίστασης και διαμορφώνουμε το πολιτικό σχέδιο απάντησης στην αντιπροσφυγική πολιτική, στην ιδιωτικοποίηση του νερού και των κοινών αγαθών, στη βίαιη φτωχοποίηση, στην καταστολή, στους θεσμούς της αντιπροσώπευσης, στην κουλτούρα της ανάθεσης. Όσο τα επίδικα που έθεσε ο Δεκέμβρης παραμένουν ανεκπλήρωτα, τόσο θα παραμένει ζωντανή η ανάγκη να τον επανανοηματοδοτούμε και να μην τον αντιλαμβανόμαστε ως μία πορεία-μνημόσυνο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το πνεύμα του Δεκέμβρη έχει πάρει ήδη σάρκα και οστά στις επαρχίες των τσιάπας στο Μεξικό και στην επανάσταση των λαών της βορειοανατολικής Συρίας, στη Ροτζάβα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, 6/12 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12:00 και 17:00.
ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

πηγή: https://el-gr.facebook.com/AntiexousiastikiKinisiAthinas/posts/663647290473230


1 2 3 4 5 6 7 8 9

6-Δεκέμβρη 2008 - 6 Δεκέμβρη 2016: Όλα συνεχίζονται

Οχτώ χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα και την εξέγερση του Δεκέμβρη, όλα μοιάζουν αλλαγμένα, αλλά στην πραγματικότητα όλα είναι όπως παλιά (ή χειρότερα):
• Η αστυνομία παραμένει ένας μηχανισμός τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας.
• Στο εύφορο έδαφος της ΕΛΑΣ συνεχίζει να ευδοκιμεί το ανθρωποφάγο άνθος του χρυσαυγιτισμού.
• Η νεολαία είναι πιο περιθωριοποιημένη από ποτέ άλλοτε.
• Οι ζωές όλων μας υποτιμώνται διαρκώς υπό το κράτος του μνημονιακού τρόμου.
• Ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο τόσες ελπίδες εναποτέθηκαν, οδήγησε στη γενικευμένη απελπισία και παραίτηση.
Στις 6 Δεκέμβρη θα ξαναβγούμε στους δρόμους. Γιατί δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε τον Αλέξη - πώς θα μπορούσαμε άλλωστε; Γιατί η φλόγα της εξέγερσης εξακολουθεί να ζεσταίνει τις καρδιές μας. Γιατί όλα συνεχίζονται!
Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2016, 18:00 Προπύλαια.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή: http://diktio.org/node/1273


1 2 3 4 5 6 7 8 9

6 Δεκέμβρη

εξέγερση_1973-2008_2016

Τρίτη 6 Δεκέμβρη

  • Πρωί στις 12, Προπύλαια
  • Απόγευμα στις 5μμ, Προπύλαια

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2016/12/04/6-...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Στον δρόμο του Δεκέμβρη: Εξέγερση - Αγώνας Παντού (Προκήρυξη της ΟΚΔΕ)

ΣΤΟN ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

-

6 Δεκέμβρη όλοι/ες στις Διαδηλώσεις

Αθήνα: 18:00 Προπύλαια | Θεσ/νίκη: 15:00 Καμάρα | Ιωάννινα 18:00 Ακαδημία

-

8 χρόνια συμπληρώνονται απ' τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, από το πιστόλι του δολοφόνου-αστυνομικού Κορκονέα και του συνεργού του Σαραλιώτη. H δολοφονία πυροδότησε μια νεολαιίστικη εξέγερση ενάντια σ' ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, την αστυνομία. Παρά την άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων και την αισχρή συκοφάντηση των ΜΜΕξαπάτησης, η εξέγερση των μαθητών και της νεολαίας είχε την στήριξη της κοινωνίας. Εξέφρασε όλη την συσσωρευμένη αγανάκτηση των νέων και των εργαζομένων ενάντια στο σάπιο αστικό σύστημα και τον κρατικό μηχανισμό καταστολής. Ο «Δεκέμβρης» ήταν μόνο μία «εικόνα από το μέλλον», καθώς 2 χρόνια μετά είχαμε και την επίσημη κήρυξη ενός ολοκληρωτικού πολέμου ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία από την τρόικα και το μνημονιακό μπλοκ. Ήταν ο προάγγελος των μεγάλων κοινωνικών αγώνων και συγκρούσεων που ακολούθησαν: 5 Μάη 2010, κίνημα πλατειών και απεργία 28-29 Ιούνη 2011, απεργία 12 Φλεβάρη 2012, Κερατέα, Σκουριές κ.ά.

Σήμερα, το ίδιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα συνεχίζει να μας πυροβολεί καθημερινά και ζητάει συνεχώς νέο «αίμα» από εργαζόμενους, άνεργους και νέους. Τα απανωτά μνημόνια, που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι νέοι και οι παλιοί μνημονιακοί, οι επιχειρηματίες και οι νέοι μαυραγορίτες, οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών, δημιουργούν κοινωνικά συντρίμμια και καταστροφή. Η ανεργία στη νεολαία ξεπερνάει το 50%, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι φτάνουν το 1 εκατομμύριο, πάνω από 1,6 εκ. ζουν με λιγότερο από 6 ευρώ τη μέρα, 127 χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν για 100 ευρώ μικτά, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στοιβάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδα «φιλοξενίας», όταν δεν πεθαίνουν διασχίζοντας τα χερσαία ή τα θαλάσσια σύνορα, η εφορία και οι τράπεζες αρπάζουν σπίτια για χρέη λίγων εκατοντάδων ευρώ κ.ά. Η λίστα των θυμάτων των μνημονίων και της κρίσης συνεχίζει να μεγαλώνει, με τελευταία θύματα ένα τετράχρονο παιδί στη Λάρισα και 2 πρόσφυγες, την γιαγιά και το πεντάχρονο εγγόνι της στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Χίου. Το πρώτο κινδύνεψε να πεθάνει από τα εγκαύματα, καθώς εδώ και καιρό η οικογένεια του ζούσε χωρίς ρεύμα και χρησιμοποιούσε κεριά στο σπίτι. Στην δεύτερη περίπτωση οι 2 πρόσφυγες κάηκαν ζωντανοί από έκρηξη φιάλης υγραερίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις οικοδομούν με ζήλο ένα τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, για να καταστέλλουν τους αγώνες και τις εξεγέρσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Ξέρουν ότι για να μπορέσουν να φορτώσουν την οικονομική κρίση στις πλάτες των εργαζομένων πρέπει να μπορούν να περιορίσουν και να καθυποτάξουν το εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα. Γι' αυτό το λόγο, παράλληλα με την οικονομική αφαίμαξη, προσπαθούν λυσσασμένα να τσακίσουν όλα τα δικαιώματα και τα μέσα πάλης του εργατικού κινήματος. Με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο έχουν σαν στόχο, να μειώσουν δραματικά τους μισθούς, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις αλλά και να χτυπήσουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία.

Φοβούνται και μισούν τη νεολαία, θέλουν να την πείσουν ότι είναι μια «χαμένη γενιά», για αυτό το λόγο εξαπολύουν μια λυσσαλέα επίθεση εναντίον της και στην εκπαίδευση: Θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν παιδεία με την «αυτοχρηματοδότηση»-δίδακτρα πανεπιστημίων και σχολείων, το Νέο Λύκειο, τα λουκέτα σχολείων και σχολών.

Να μην τους περάσει! Πρέπει να προετοιμάσουμε μια νέα εξέγερση με καταλήψεις, διαδηλώσεις, οργάνωση σε σχολεία-σχολές και χώρους δουλειάς, που θα ανατρέψει τη χούντα των μνημονίων, την κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό μπλοκ. Μια εξέγερση που θα ξηλώσει το κράτος έκτακτης ανάγκης και θα επιβάλλει τις δικές μας ανάγκες. Να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, στην αυτοοργάνωση, στη δύναμη των εργαζομένων και της νεολαίας, σε ένα σχέδιο που θα επιβάλλει ένα «αντίστροφο» μνημόνιο σε επιχειρήσεις-τράπεζες-τρόικα-κυβέρνηση. Πρέπει να οργανωθούμε και να ξεσηκωθούμε για να ξεφορτωθούμε όλους αυτούς που κάθονται στο σβέρκο μας και καταστρέφουν τις ζωές μας.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/5440


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πορεία μνήμης κι αγώνα της εξέγερσης του 2008, μετά τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου.

Τρίτη 6.12.2016, 18:00, Προπύλαια

ΕΕΚ

πηγή: http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2953/151/athina-poreia-mnimis-ki-agona-tis-eksegersis-tou-2008-meta-ti-dolofonia-tou-a-grigoropoulou


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες. Δεν ξεχνάμε τίποτα - συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Με τη φλόγα της εξέγερσης του Δεκέμβρη, με το λαό και τη νεολαία, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και καπιταλιστικής βαρβαρότητας που γεννά δολοφονίες εργατών, νεολαίων, προσφύγων. Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι την πάλη για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΟΛΕΣ/ΟΙ στις διαδηλώσεις για τον Αλέξη, την Τρίτη 6/12, 3.00 μ.μ. στην Καμάρα.

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Δεκέμβριος 23h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες. Δεν ξεχνάμε τίποτα - συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες. Δεν ξεχνάμε τίποτα - συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Με τη φλόγα της εξέγερσης του Δεκέμβρη, με το λαό και τη νεολαία, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και καπιταλιστικής βαρβαρότητας που γεννά δολοφονίες εργατών, νεολαίων, προσφύγων. Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι την πάλη για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΟΛΕΣ/ΟΙ στις διαδηλώσεις για τον Αλέξη, την Τρίτη 6/12, 12.00 μ και 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/4086


1 2 3 4 5 6 7 8 9

void-network-6-december-2016

6 ΔΕΚ.2008 - 6 ΔΕΚ.2016 Θάνατος στους Τυράννους! Ζήτω η Ελευθερία // 6 Dec.2008- 6 Dec. 2016 Death to the Tyrants! Long Live Freedom (Engl.+Gr. text)

6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008 - 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ / ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Είμαστε όλοι μπάσταρδοι, τρελοί και ερωτευμένοι.
Ζήσε με αυτούς που έχουν επικίνδυνα όνειρα, απελευθερωτικά σχέδια, ριζοσπαστικές επιθυμίες. Ταξίδεψε μέχρι την άκρη του γνωστού σου κόσμου. Αγωνίσου δίπλα σε όσους τολμούν να αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση, τον ρατσισμό, την ανισότητα, την κυριαρχία. Με την συμμετοχή σου, τις ιδέες σου, τις πρωτοβουλίες σου κάνε τον Δημόσιο Χώρο πεδίο της εφαρμογής των αποφάσεων σου. Βρες τον δρόμο σου ρωτώντας για αυτόν, μάθε όλα όσα θέλεις να ξέρεις, φρόντισε να έχεις δικιά σου γνώμη, σκέψου από πού έμαθες αυτά που ξέρεις. Δώσε σχήμα στην οργή σου. Υπερασπίσου με πάθος όλα όσα αγαπάς και αυτά που σέβεσαι και όλα όσα αξίζουν πραγματικά για εσένα. Η ανθρωπιά μας είναι το μόνο μας χρέος. Και οι αντοχές αυτής της ανθρωπιάς κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο αμφίβολες. Καθώς ο κοινωνικός κανιβαλισμός εξαπλώνεται παντού, οι συνταξιούχοι κρύβονται πίσω από τις ελληνικές σημαίες στα φτωχικά διαμερίσματα και κοιτάζουν με μάτια γεμάτα μίσος τους «ξένους» και τους «διαφορετικούς» έξω στην πλατεία. Οι αστυνομικοί χτυπάνε τον κόσμο στις διαδηλώσεις και οι τράπεζες παράγουν πεινασμένους και άστεγους, οι δικαστές φυλακίζουνε τους χρήστες της κάνναβης και τα κορίτσια κάνουν βίζιτες μέχρι να τελειώσουν τις σπουδές τους, η ηρωίνη πουλιέται νοθευμένη στους δρόμους και τα νοσοκομεία κλείνουν από υποχρηματοδότηση, τα πανεπιστήμια γίνονται εκκολαπτήρια για ζόμπι και τα τηλεοπτικά παράθυρα ξερνάνε φόβους και μαζικές αυταπάτες. Kαθώς η νύχτα γίνεται τρομακτική στην μοναξιά της οθόνης του υπολογιστή σου και στους δρόμους της πόλης σου δεν παίζουν πλέον τα παιδιά, ένα μόνο μένει να θυμάσαι:

Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ…
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Καλούμε τους/τις μαθητές/τριες να πλαισιώσουν τα Αναρχικά/Αντιεξουσιαστικά μπλοκ στην πρωινή μαθητική πορεία στα Προπύλαια στις 12:00

Συγκέντρωση - Πορεία, Τρίτη 6 Δεκέμβρη στις 5μμ στα Προπύλαια

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ [Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες]
http://voidnetwork.gr

πηγή: http://voidnetwork.gr/2016/12/02/6-december-2016-athens-riots-alexandros-grigoropoulos/