Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 στις 20.00

Προβολή ταινίας: Το γάλα

Το βιβλιοπωλείο-καφέ «Εκτός των τειχών»

σας προσκαλεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου

στην προβολή της ταινίας «Το γάλα»

που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Σιούγας

το 2011.

Η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του εξαιρετικού θεατρικού έργου του Βασίλη Κατσικονούρη, που παιζόταν για χρόνια, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το έργο αναφέρεται στην τραγική ιστορία τριών μεταναστών από την Τιφλίδα, της Ρήνας και των δύο παιδιών της, του Αντώνη και του Λευτέρη. Ο Αντώνης, ο μεγαλύτερος, θέλει να ξεχάσει την καταγωγή του, αποζητά την ενσωμάτωσή του και ετοιμάζεται να παντρευτεί μία Ελληνίδα. Ο Λευτέρης, δυο χρόνια μικρότερος, με ψυχολογικά προβλήματα, αδυνατεί να αποδεχτεί την τωρινή κατάσταση, μένει προσκολλημένος στο παρελθόν και αποζητά όσα έχει στερηθεί, τη στοργή και την αποδοχή. Κι ανάμεσά τους η μητέρα, η Ρήνα, και η προσπάθειά της να ισορροπήσει τις δύο καταστάσεις, αλλά και τις δικές της ενοχές για την κατάσταση του Λευτέρη.

Η κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού αποτελεί μια σημαντική επιτυχία του σκηνοθέτη Γιώργου Σιούγα, ο οποίος καταφέρνει να μεταφέρει την ένταση και την εσωτερικότητα των χαρακτήρων, τη δύναμη των διαλόγων και τις συναισθηματικές κορυφώσεις.

Έναρξη προβολής: 8:00 μ.μ

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΚΑΦΕ

Εκτός των τειχών

Γραβιάς 10-12 • Εξάρχεια

Τηλ. 210-3303348

επικοινωνία : https://antigeitonies.blogspot.gr/2016/11/blo
πηγή : email που λάβαμε στις 30 Νοέμβριος 16h