Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Διαδήλωση 6/12

πηγή : https://anatopia.wordpress.com/2016/12/02/%ce...


1 2 3 4 5

Κάλεσμα στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη στην Πάτρα

15300719_1707513289560592_1949642182_n

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008 - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2016

… για το πέρασμα από την αυθόρμητη εξέγερση στον οργανωμένο και συνεχή αγώνα για την κοινωνική επανάσταση

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 κατα- δεικνύει πως ο κοινωνικός ξεσηκωμός είναι εφικτός, πως η κοινωνική και ταξική αντεπίθεση - σε αντίθεση με την ενσωμάτωση, την παραίτηση και την εξατομίκευση- είναι η μόνη ρεαλιστική προοπτική νίκης των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων. Η εξέγερση του Δεκέμβρη είναι σήμερα ζωντανή ως κοινωνικό πρόταγμα, όχι για την επανάληψή της, αλλά για την υπέρβασή της από τους ίδιους τους αγωνιζόμενους στην προοπτική της κοινωνικής επανάστασης.

Για το άνοιγμα του δρόμου για την κοινωνική επανάσταση δεν αρκούν τα αυθόρμητα, πρόσκαιρα και ανοργάνωτα ξεσπάσματα της δίκαιης οργής μας. Απαιτείται πολιτική, κοινωνική και ταξική αυτοοργάνωση των ίδιων των καταπιεσμένων για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη συνέχεια του αγώνα. Είναι απαραίτητο οι αγωνιζόμενοι να στήσουμε φραγμούς στις προσπάθειες αφομοίωσης και στις απόπειρες χειραγώγησης, καπήλευσης, διαμεσολάβησης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Με όπλο μας την αλληλεγγύη να αγωνιστούμε στην κατεύθυνση της οργάνωσης, της διασύνδεσης, της συνάντησης και της συνέχισης των αγώνων από τα κάτω για τη δημιουργία νέων μετώπων για την εξάπλωση της σύγκρουσης με κάθε πτυχή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η ουτοπία μας δε σταματά στο ξέσπασμα της αυθόρμητης εξέγερσης. Δε δικαιώνεται με τίποτα λιγότερο από την κοινωνική επανάσταση, την καθολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού και την οικοδόμηση μιας νέας αταξικής κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

… ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 12 μ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" - μέλος της Αναρχική Πολιτικής Οργάνωσης

πηγή: https://ipposd.wordpress.com/2016/12/05/%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-6%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%ad%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%b7-%cf%83-2/


1 2 3 4 5

Πάτρα: Πορεία 6 Δεκέμβρη

Κάλεσμα σε πορεία για την 6η Δεκέμβρη

Δεκέμβρης 2016. Ο σύγχρονος κρατικός ολοκληρωτισμός, πιο ακμαίος από ποτέ εδραιώνεται στην κοινή γνώμη ως το μόνο διέξοδο από την κοινωνική παρακμή.
Γιατί η κοινωνική μεταβολή, που προέκυψε από μία πολύμορφη εξεγερτική διαδικασία συνείδησης και πράξης αφήνει ως παρακαταθήκη τελικώς πρακτικές που δεν συνάδουν με την συνεχή μεταβολή συγκυριών και στην καλύτερη περίπτωση διεξάγεται μια πορεία μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου; Αδιαμφισβήτητα, το πώς θα αναλύσουμε τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, όσον αφορά την κοινωνικοπολιτική παρακαταθήκη περνάει από το πρίσμα της πράξης επί τούτου, αλλά και από το πώς οδηγήθηκε η ελληνική κοινωνία στο να δημιουργήσει στη συνέχεια, αντανακλαστικά μίας πρώιμου χαρακτήρα συλλογικής ζωής μέσα σε συνθήκες έντονης και πρωτοφανούς εκμετάλλευσης της πλειοψηφίας αυτής.
Ο Δεκέμβρης του 08' λοιπόν, ήταν μία διευρυμένου χαρακτήρα εξέγερση με τέλος και ζητούμενο την κοινωνική μεταβολή, αλλά χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πρόσημο ή συγκεκριμένη ιδεολογική καθοδήγηση. Ο ίδιος ο Δεκέμβρης, αποτέλεσε πολιτική διαδικασία, γέννησε και διαμόρφωσε πολιτικά υποκείμενα που αντιλαμβάνονται τη συλλογική ευθύνη, τη συλλογική ζωή, ως τρόπο δημιουργίας νέων κοινωνικών αυτοθεσμών . Αυτό αποδείχθηκε στα εκάστοτε κινήματα των πλατειών το 11', στις αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις γειτονιών, στο τολμηρό βήμα αυτοδιαχείρισης της παραγωγής, στις δομές συλλογικού - αδιαμεσολάβητου χαρακτήρα, που δημιουργήθηκαν ανά την Ελλάδα. Χωρίς να θεωρούμε το Δεκέμβρη την καταλυτική διαδικασία των πάντων, κατανοούμε πως ίσως και ασυνείδητα, υπήρξε ένα από τα γεγονότα που αποδόμησαν εμπράκτως το μονοπώλιο της κρατικής βίας, της ίδιας της κρατικής δομής και την δημιουργία χώρων όπου πραγματεύονταν τις έννοιες του δημόσιου χώρου και χρόνου και τις πραγμάτωναν πάνω σε ένα ευρύ πλαίσιο προς την ελευθερία σκέψης, δράσης, έκφρασης.
Προσπαθώντας να αναλύσουμε τις σημερινές συνθήκες, όπου η κοινωνία δέχεται τρομερή εξαθλίωση σε όλες τις πτυχές του γίγνεσθαι, και αντιστρόφως ανάλογα, το ανταγωνιστικό κίνημα βρίσκεται σε ύφεση, παρά την περαιτέρω γεωγραφική εδραίωση του έθνους κράτους με τη δημιουργία φραχτών και αντιστρόφως ,την συγκυριακή κατάλυση του έθνους κράτους στο επίπεδο του ποινικοκατασταλτικού δικαίου. Καταλήγουμε πως ο δρόμος προς την αξιοπρεπή διαβίωση με δεδομένα κοινωνικής αυτοθέσμισης, δεν είναι ούτε η ανάπτυξη του καπιταλιστικού μοντέλου, ούτε η επιμονή σε σοσιαλδημοκρατικές λογικές, αλλά ούτε και πρακτικές που αναπολούν την μακρινή Σοβιετία. Όσο γενικό και αόριστο μπορεί να ακούγεται, άλλο τόσο πρακτικό και εύκολο είναι, να δημιουργήσουμε δομές συλλογικής ζωής στο σήμερα, να ακολουθήσουμε παραδείγματα που έχουν αποδώσει, όπως η Βιομηχανική Μεταλλευτική, ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής εναντίον της εξόρυξης χρυσού, σωματεία βάσης στους χώρους εργασίας, της αποανάπτυξης και προπαντός το πόρισμα της αλληλεπίδρασης μέσα στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους.

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ

πηγή : https://www.facebook.com/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9A%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%A0%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82-327988044060170/


1 2 3 4 5

Διαδήλωση 8 χρόνια από την εξέγερση του Δεκέμβρη

Όλοι και όλες στην διαδήλωση στις 6 Δεκέμβρη 12.00 | Παράρτημα

8 χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 η νεολαία και η εργατική τάξη βρίσκονται μέσα σε μια μάχη! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χτυπάει όλες τις γενιές της εργατικής τάξης στο βωμό της 2η διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση που πρόδωσε τις ελπίδες και το ΟΧΙ του λαού, χτυπάει με το νέο εργασιακό τους νέους και τις νέες, βγάζει στο σφυρί τις κατοικίες των εργαζομένων και δεν έχει τίποτα να τάξει πέρα από πιθανότητες και υποσχέσεις για ελάφρυνση του χρέους. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα! Όλοι και όλες στην διαδήλωση και στην απεργία!

Ανατροπή της κυβέρνησης τώρα από τα κάτω και τα αριστερά!

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΕΕΚ Κ.Ο. Πάτρας

πηγή: http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2954/151/patra-diadilosi-8-xronia-apo-tin-eksegersi-tou-dekemvri


1 2 3 4 5

Στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες. Δεν ξεχνάμε τίποτα - συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Με τη φλόγα της εξέγερσης του Δεκέμβρη, με το λαό και τη νεολαία, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και καπιταλιστικής βαρβαρότητας που γεννά δολοφονίες εργατών, νεολαίων, προσφύγων. Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι την πάλη για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΟΛΕΣ/ΟΙ στις διαδηλώσεις για τον Αλέξη, την Τρίτη 6/12, 3.00 μ.μ. στην Καμάρα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Δεκέμβριος 23h