Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση για τις ελεύθερες μετακινήσεις στα ΜΜΜ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ! ούτε μπάρες, ούτε ελεγκτές ούτε ηλεκτρονικό εισιτήριο καμιά ιδιωτικοποίηση, κανένας αποκλεισμός ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12, ΏΡΑ 12.00 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ

διοργάνωση : Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου, Ανοιχτή Λαϊκή συνέλευση Περιστερίου, Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής, Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων, Συνέλευση Αδιαμεσολάβητης Δράσης Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου-Ζωγράφου, Συνέλευση πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/67131/


1 2 3

Συγκέντρωση Σάββατο 10/12/2016 στ. Μοναστηράκι

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Μέσα στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, τα αφεντικά βρήκαν την ευκαιρία να μας εκμεταλλευτούν ακόμα περισσότερο. Η υποτίμηση της εργασίας(μειώσεις μισθών, ανασφάλιστη εργασία, ανεργία κλπ) έγινε βασικό μέλημα του ελληνικού κράτους, με την φτωχοποίηση της εργατικής τάξης να εντείνεται και η μη ικανοποίηση των αναγκών που συντελούν στη διαβίωσή μας, να είναι εμφανέστατη. Μία από αυτές τις βασικές ανάγκες, η μετακίνησή μας μέσα στην πόλη, πέρα από τις αυξήσεις τιμών που είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα, δέχεται νέο πλήγμα.

Τα νέα μέτρα, που θα ξεκινήσουν το 2017 αφορούν την αντικατάσταση του σημερινού εισιτηρίου με ένα ηλεκτρονικής μορφής. Η χρέωση των διαδρομών πλέον θα γίνεται με βάση την απόσταση, όπου οι πιο μακρινές διαδρομές θα έχουν και αύξηση της τιμής. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι ονομαστικό, πράγμα που σημαίνει ότι κινήσεις αλληλεγγύης, όπως να το δώσεις σε άλλο επιβάτη απαγορεύονται, μιας και θα είναι αδύνατες. Πέρα από αυτό, έρχονται να προστεθούν και οι μπάρες εισόδου-εξόδου στους σταθμούς του ηλεκτρικού, του μετρό και του προαστιακού. Εκεί θα πρέπει να περνάς το ηλεκτρονικό εισιτήριο πάνω από το μηχάνημα για να μπορείς να εισέρχεσαι και να εξέρχεσαι. Βλέπουμε, πως αυτή η κρατική πολιτική στοχεύει στην οικονομική αφαίμαξη των πιο αδύναμων, με την κυνική ομολογία που λέει ότι όποιος δεν έχει να πληρώσει δεν μπορεί να μετακινείται, να πηγαίνει στη δουλειά του, να διασκεδάσει. Ένας κοινωνικός αποκλεισμός, με τη δημιουργία ζωνών κυκλοφορίας, όπου όσοι δεν έχουν λεφτά, περισσεύουν κι ας κόψουν το κεφάλι τους. Ταυτόχρονα τοποθετούνται παντού κάμερες μέσα σε σταθμούς, συρμούς και λεωφορεία, όπου τα στοιχεία μας θα καταγράφονται και θα είναι στη διάθεση του καθενός και της αστυνομίας. Μια εικόνα που δεν μπορεί να μην μας δημιουργεί έμφυτη ανασφάλεια και φόβο. Το πακέτο σε όλο αυτό το δόγμα νόμος και τάξη, έρχονται να συμπληρώσουν οι τραμπουκισμοί ελεγκτών και τα καχύποπτα βλέμματα των σεκιουριτάδων.

Αν όπως λένε ο ΟΑΣΑ και Αττικό Μετρό "δεν βγαίνουν", εμάς μας ρώτησαν αν βγαίνουμε; Όταν για την μετακίνησή μας εκβιαζόμαστε να δίνουμε σε εισιτήρια το μήνα, σχεδόν το 10% του βασικού μισθού. Πράγμα που σημαίνει ότι ο πραγματικός μισθός μας είναι πολύ χαμηλότερος και τα 300-400 ευρώ που παίρνουμε τα υπολογίζουμε μέχρι τελευταίου λεπτού αν μπορούμε να πληρώσουμε το νοίκι, τους λογαριασμούς του ρεύματος και του νερού, το σουπερμάρκετ. Λόγος για το αν μπορούμε να αγοράσουμε ένα βιβλίο ή να πάμε κινηματογράφο ούτε καν. Και η αλήθεια είναι ότι μια χαρά βγαίνουν και αυτοί, και τα υψηλόμισθα δοιηκητικά τους συμβούλια και το κράτος. Αφού λεφτά για κάμερες, μπάρες και ελεγκτές υπάρχουν. Όπως υπάρχουν για κομματικούς dj του Συριζα να παίζουν μουσική σε λεωφορεία χωρίς ηχοσυστήματα με μισθό 1300 ευρώ. Όπως για να διασωθούν οι τράπεζες και να μην πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία οι εργοδότες. Λεφτά υπάρχουν φυσικά για τα F-16 με κόστος πτήσης ανά ώρα 10.000 ευρώ περίπου. Τσαμπατζήδες λοιπόν δεν είμαστε εμείς, αλλά είναι όλοι αυτοί που μας εξουσιάζουν, μας καταπιέζουν και ζουν από τη δική μας κλεμμένη εργασία.

Για να μην λέμε μόνο λόγια, το τελευταίο διάστημα αναπτύχθηκε ένα κίνημα το οποίο έχει ως κύριο πρόταγμά του, τις ελεύθερες μετακινήσεις στην πόλη. Άνθρωποι με κοινά συμφέροντα πραγματοποιούν μαζικές δράσεις ενημέρωσης μοιράζοντας κείμενα σε στάσεις, κολλώντας αφίσες σε σταθμούς και συζητώντας με άλλους επιβάτες. Λειτουργούν συλλογικά, εναντιώνονται στους ελέγχους και στους ελεγκτές, στέκονται έμπρακτα αλληλέγγυοι σε άλλους επιβάτες, δεν ρουφιανεύουν και σαμποτάρουν ακυρωτικά μηχανήματα βγάζοντας τα εκτός λειτουργίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ

πηγή : http://anokatopatision.espivblogs.net/?p=1358


1 2 3

Ελεύθερες μετακινήσεις για όλες και όλες

Ούτε μπάρες, ούτε ελεγκτές, ούτε ηλεκτρονικό εισιτήριο, ούτε κάμερες
κανένας αποκλεισμός, κανένας έλεγχος

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/67237/