Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 10.30 πμ

Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία

Γενική απεργία Πέμπτη 8/12 στις 10:30 (κεντρική πλατεία Καρδίτσας)

15356068_382474288762268_542213706_n

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

Τα τελευταία 6 χρόνια με αφορμή το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης βλέπουμε μια αυξανόμενη όλο και ποιο βίαιη επίθεση από την πλευρά των αφεντικών απέναντι στα φτωχοποιημένα κομμάτια της κοινωνίας. Κράτος και κεφάλαιο μέσα από την ψήφιση μνημονίων αλλά και άλλων μέτρων στόχο έχουν να επεκτείνουν την κυριαρχία τους ακόμα περισσότερο απέναντι στην κοινωνία μέσα από τους όρους της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Όροι που πάνω τους στηρίζεται το καπιταλιστικό σύστημα και με όχημα την οικονομική κρίση αποκλείει τα κατώτερα τμήματα της κοινωνίας από τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά (στέγαση, παιδεία, υγεία), καταστρέφει και λεηλατεί την φύση-περιβάλλον και μέσο της εδραίωσης ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης καταστέλλει και τρομοκρατεί όποιον αντιστέκεται στην συνθήκη του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Οικονομική κρίση όμως δεν σημαίνει το ίδιο για όλους. Για εμάς που ανήκουμε στα κατώτερα ταξικά-κοινωνικά στρώματα σημαίνει, υποτίμηση της εργασιακής μας δύναμης μέσω των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, αύξηση της ανεργίας, καθιέρωση της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας και ταυτόχρονη αύξηση του κόστους ζωής με αποτέλεσμα η επιβίωση μας καθημερινά να γίνεται όλο και ποιο δύσκολη και να ζούμε μέσα στην εξαθλίωση. Όλα αυτά τα παραπάνω δεν λύνονται με την ψήφιση νομοσχεδίων και νέων μέτρων καθώς αυτά είναι που οδηγούν στην υποτίμηση των ζωών μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ

Η επιλογή μας ως αναρχικοί είναι να τασσόμαστε ενάντια σε κάθε λογική ανάθεσης, ενάντια σε κάθε ξεπουλημένο εργατοπατέρα της Γ.Σ.Ε.Ε- ΑΔΕΔΥ και των ψευτο-απεργιών πυροτεχνήματα που καλούν γιατί με την στάση του δείχνουν πως έχουν αποφασίσει την αποδοχή των μέτρων της κυβέρνησης. Ενάντια λοιπόν στα δικά τους προτάγματα θέτουμε τα δικά μας. Προτάσσουμε τα σωματεία βάσης και τα εγχειρήματα με αντί-ιεραρχικά χαρακτηριστικά και οριζόντια δομή αλλά και την συμμετοχή μας σε αυτοοργανωμένους, ακηδεμόνευτους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Τασσόμαστε με τη χειραφέτηση της εργασίας στα πλαίσια της κοινωνικής απελευθέρωσης, καθώς κατανοούμε πως οι εργατικές διεκδικήσεις δεν είναι δυνατό να είναι αποκομμένες από τις κοινωνικές ανάγκες.

Είμαστε με την πλευρά των καταπιεσμένων και πιστεύουμε ότι για να αλλάξει η ιστορία και να έρθουν καλύτερες μέρες για τους εκμεταλλευόμενους ο μόνος δρόμος είναι αυτός της συλλογικής διαχείρισης της ζωής και της εργασίας από τα κάτω, της κοινωνικοποίησης και της αυτοδιαχείρισης των μέσων παραγωγής, της διανομής και της κατανάλωσης των παραγόμενων αγαθών, της αναρχίας και του ελευθεριακού κομμουνισμού. Οραματιζόμαστε μια αταξική κοινωνία, με αξιοπρεπή ζωή για όλους, ελεύθερη από κάθε είδους εξουσιαστικούς θεσμούς και που θα σέβεται το περιβάλλον. Μια κοινωνία ισότητας, χωρίς αφεντικά που ο καθένας θα ζει ανάλογα με τις ανάγκες του και θα προσφέρει σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Μια κοινωνία όπου ο καθένας δεν θα εκμεταλλεύεται τον άλλον αλλά θα ζει παράλληλα με τον διπλανό του μέσα από την αλληλεγγύη, την ισότητα και την αυτοοργάνωση.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10.30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αναρχική ομάδα «Buena Ventura»

πηγή: https://aobuenaventura2015.wordpress.com/2016/12/07/%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%ad%ce%bc%cf%80%cf%84%ce%b7-812-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-1030%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba/