Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στις 12.00

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πορεία αλληλεγγύης προς το κέντρο κράτησης Ελληνικού

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΩΝ

Τα κολαστήρια που ονομάζονται κέντρα φιλοξενίας ή κέντρα κράτησης μεταναστών, είναι αποθήκες ψυχών για όσους περισσεύουν, όσους δεν είναι ακόμη χρήσιμοι, ως φθηνά εργατικά χέρια, στην καπιταλιστική μηχανή της δύσης. Χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε αυτά, απομονωμένοι από τον έξω κόσμο, χωρίς χαρτιά, αποκλεισμένοι/ες από κάθε δικαίωμα. Η διαχείριση των μεταναστ(ρι)ών γίνεται και επισήμως πλέον, μέσω του εγκλεισμού τους σε στρατόπεδα κράτησης, για μήνες, ενώ μέσα κι έξω από αυτά επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Η αβάσταχτη αυτή καταπίεση απαντιέται από τους/τις μετανάστες/τριες με εξεγέρσεις.

Ταυτόχρονα οι ΜΚΟ ως εξωραϊσμένες κρατικές υπηρεσίες, αναλαμβάνουν τον καθησυχασμό των μεταναστών και επιδίδονται σε φαγοπότι με τις χρηματοδοτήσεις και τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Κράτος και Ε.Ε υπογράφουν συμφωνίες με την Τουρκία, αντιμετωπίζοντας τους μετανάστες σαν εμπόρευμα προς επιστροφή. Η τακτική του κράτους, για να σπάσει κάθε αντίδραση σε όλα αυτά είναι γνωστή. Τρομοκρατία από την αστυνομία, διαστρέβλωση και δαιμονοποίηση από τα ΜΜΕ, πλάτες στους φασίστες και ταυτόχρονη προσπάθεια απομόνωσης των μεταναστών από τους αλληλέγγυους.

Οι αλληλέγγυοι κρατουμένων στα νότια μαζί με συντρόφους /ισσες, πραγματοποιώντας εδώ και δύο χρόνια επισκεπτήρια και παρεμβάσεις στο κολαστήριο του ελληνικού, κατήγγειλαν την πρακτική εγκλεισμού των μεταναστριών, ανέδειξαν τα αιτήματα των κρατουμένων και δημοσιοποίησαν τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους, ρίχνοντας φως σε θέματα που το κράτος θα ήθελε να μείνουν αόρατα. Αυτή την έμπρακτη αλληλεγγύη στις έγκλειστες μετανάστριες και τη δυναμική των σχέσεων που χτίζονται θέλουν να διαλύσουν οι αρχές και για το λόγο αυτό απαγόρευσαν τα επισκεπτήρια από τον Σεπτέμβρη.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

Σάββατο 14/1/17

Πορεία προς το κέντρο κράτησης Ελληνικού

Προσυγκέντρωση: πλ. Σουρμένων, 12:00

αλληλέγγυοι, αλληλέγγυες

πηγή : mail received on 12 Δεκέμβριος 01h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πορεία προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελληνικού

Οι μετανάστες είναι αδέρφια ταξικά

Στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούν την μαύρη τρύπα στην οποία το καθεστώς στοιβάζει όσες και όσους θεωρεί ανεπιθύμητους. Τα συρματοπλέγματα και τα φυλάκια επιβάλλουν, σήμερα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες και αύριο σε κάθε διαφορετικό, ένα καθεστώς πλήρους ελέγχου και απομόνωσης, το οποίο χτίζει την περιθωριοποίησή τους, οδηγεί στην ψυχική και σωματική τους εξόντωση, εμποδίζει κάθε χειρονομία αλληλεγγύης προς τους έγκλειστους και τους καθιστά κοινωνικά αόρατους και άρα εύκολα διαχειρίσιμους.

Το κολαστήριο του Ελληνικού, στο οποίο φυλακίζονται γυναίκες και παιδιά, είναι από τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης στον ελλαδικό χώρο και από τον Σεπτέμβριο του 2016 έχουν απαγορευτεί τα επισκεπτήρια. Αυτή η απαγόρευση αποτελεί κομμάτι της πολιτικής του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε., η όποια περιλαμβάνει το τείχος στον Έβρο, απελάσεις, προώθηση του κοινωνικού κανιβαλισμού, καταστολή αλληλέγγυων, κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις σε δομές αλληλεγγύης.

Άρση της απαγόρευσης των επισκεπτηρίων

Χτίζουμε κοινότητες αγώνα και αλληλεγγύης ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ιδιώτευση, την υποταγή, τον κοινωνικό αποκλεισμό

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Πορεία προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελληνικού, Σάββατο 14 Γενάρη 2017, πλ. Σουρμένων 12μμ

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

πηγή : http://vogliamotutto.espivblogs.net/2016/12/27/%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πορεία προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελληνικού 14-1-2017 | ΣΑΚΤΧ

post image

Άμεση άρση της απαγόρευσης των επισκεπτηρίων

Στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Ελληνικό βρίσκονται έγκλειστες γυναίκες μετανάστριες και παιδιά με μοναδικό τους έγκλημα ότι δεν έχουν χαρτιά. Οι έγκλειστες έχουν πραγματοποιήσει μία σειρά αγώνων (αποχές συσσιτίου, απεργία πείνας, άρνηση επιστροφής στα κελιά κ.α.) ενάντια στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, την φυλάκισή τους και την απομόνωση που τους επιβάλλεται. Σε αυτούς τους αγώνες εκατοντάδες αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες βρεθήκαμε στο πλάι τους και παλέψαμε από κοινού, σπάζοντας τους αποκλεισμούς και χτίζοντας κοινότητες αγώνα.

Το κράτος ως εκδικητική απάντηση, από τον Σεπτέμβρη του 2016, έχει επιβάλλει απαγόρευση επισκεπτηρίου επιδιώκοντας να σπάσει τις σχέσεις αλληλεγγύης που έχουν χτιστεί.

Κοινοί αγώνες όλων των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων

Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και κράτη, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση

Τόσο στο εσωτερικό των δυτικών κρατών όσο και στις χώρες της καπιταλιστικής περιφέρειας, η συνολική επίθεση του κράτους και των αφεντικών σε βάρος της κοινωνίας έχει σαν αποτέλεσμα ακόμα περισσότερη φτώχεια και εξαθλίωση, εντατικοποίηση των όρων εργασίας, όξυνση του ελέγχου και της καταστολής, καταστροφή ολόκληρων περιοχών και τον ξεριζωμό. Οι πόλεμοι και η ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε μια σειρά από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής από τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς έχουν ως συνέπεια, τη μαζική κίνηση προσφύγων και μεταναστών προς τις δυτικές χώρες. Για την αναχαίτιση αυτού του τεράστιου κύματος των εκτοπισμένων που οι ίδιοι οι κυρίαρχοι δημιούργησαν, η Ε.Ε. ενίσχυσε την FRONTEX και αναβάθμισε τον θεσμικό της ρόλο καθώς και ενέκρινε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην φύλαξη των συνόρων και προχώρησε σε συμφωνία με το τούρκικο κράτος, ώστε να διευκολυνθούν οι απελάσεις . Από τις αρχές μάλιστα του 2016 μια σειρά κρατών της Δύσης προχώρησαν σε κλείσιμο των συνόρων τους, υψώνοντας τείχη, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στις χώρες εισόδου. Αυτός ο εγκλωβισμός διαφαινόταν ολοκάθαρα πως θα μονιμοποιηθεί με το άνοιγμα όλο και περισσότερων στρατοπέδων συγκέντρωσης στα οποία εξαναγκάζονταν να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, απαγορεύοντάς τους όχι μόνο να μετακινηθούν προς όποια χώρα της Ευρώπης επιθυμούν αλλά περιορίζοντας την μετακίνησή τους και στο εσωτερικό της χώρας εισόδου στην οποία εγκλωβίστηκαν.

Το ελληνικό κράτος, με τη «φιλάνθρωπη» ρητορική και το ανθρωπιστικό προσωπείο επιχειρεί να υποκρύψει το βάθεμα της παρανομοποίησης των προσφύγων και των μεταναστών - που επιτυγχάνεται με την όξυνση της καταστολής, τη διαλογή και τις απελάσεις, τη διατήρηση του φράχτη στον Έβρο και τη δημιουργία διαρκώς νέων χώρων εγκλεισμού, δηλαδή στρατοπέδων συγκέντρωσης-.Ταυτόχρονα όσοι αντιστέκονται και εξεγείρονται για τις συνθήκες διαβίωσής τους, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να φυλακιστούν σε ειδικούς χώρους κράτησης όπως απείλησε ο Μουζάλας. Μέσω των ΜΜΕ επιχειρούν να αναστείλουν την αυθόρμητη, ειλικρινή κ υγιή κίνηση των από τα κάτω για αλληλεγγύη κ αλληλοβοήθεια, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούν και αφυπνίζουν τα συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας, σιγοντάροντας και προωθώντας κάθε νεοναζιστικό και φασιστικό μόρφωμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προβολή του επιχειρήματος ότι τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών αποτελούν υγειονομική βόμβα, μία ρητορική που στοχεύει στην κάλυψη των ξενοφοβικών και ρατσιστικών αντιλήψεων τους. Μια ρητορική που δεν είναι συμπτωματική στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο καθώς το κράτος θέλοντας να ελέγξει και να καθυποτάξει τους πρόσφυγες και μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στο ελλαδικό χώρο, προχωράει στην επιβολή νέων μέτρων ασφάλειας, τα οποία αποτελούν κομμάτι των συνθηκών υποταγής που θέλουν να επιβάλλουν στο σύνολο της κοινωνίας. Για να προχωρήσουν την εκστρατεία εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνική οργή, προωθώντας τον κοινωνικό κανιβαλισμό, δηλαδή να στρέφεται ο ένας καταπιεσμένος απέναντι στον άλλο, και για να το πετύχουν αυτό πρέπει να καταφέρουν να σπάσει η εικόνα του ταλαιπωρημένου πρόσφυγα πολέμου και να αντικατασταθεί από την εικόνα του εσωτερικού εχθρού.

Το βασικό ζητούμενο της μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι ο έλεγχος και η απομόνωσή τους από το δημόσιο πεδίο. Αυτή η συνθήκη σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό τους από κοινωνικά αγαθά και το κοινωνικό γίγνεσθαι, χτίζει την περιθωριοποίησή τους. Η ύπαρξη των προσφύγων και των μεταναστών σε μία παράλληλη και κοινωνική καθημερινότητα δυσχεραίνει το να ακουστούν οι διεκδικήσεις τους τόσο για το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη μετακίνησή τους όσο και για την βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους στο εδώ και το τώρα. Ταυτόχρονα γίνεται όλο και δυσκολότερη η δημιουργία δεσμών αλληλεγγύης με τους ντόπιους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους. Ενώ η απόπειρα να τους καταστήσουν όσο πιο αόρατους γίνεται, τους κάνει πιο ευάλωτους απέναντι στις βιαιότητες και την εξαθλίωση που επιφυλάσσει και για αυτούς το ελληνικό κράτος.

Οι αγώνες στο κέντρο κράτησης του Ελληνικού, οι δεκάδες κινήσεις αλληλεγγύης στην πλατεία Βικτωρίας και στον Πειραιά, οι πορείες προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο της πόλης, οι απεργίες πείνας, οι εξεγέρσεις στα στρατόπεδα συγκέντρωσης( όπως έγινε πρόσφατα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μόρια της Λέσβου) για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και για ελεύθερη μετακίνηση, συμβάλλουν στη δημιουργία κοινοτήτων αγώνα και αποτελούν παρακαταθήκες στην προώθηση της κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης και του συνολικού αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Από την πλευρά μας ως αναρχικοί, ως κομμάτι των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων αντιστεκόμαστε στο ύψωμα των συρματοπλεγμάτων. Να διεκδικήσουμε ντόπιοι και μετανάστες την ελεύθερη πρόσβαση όλων μας στα κοινωνικά αγαθά (υγεία, στέγη, παιδεία). Να οξύνουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς κράτη, χαρτιά, σύνορα και εκμετάλλευση. Προτάσσουμε και προχωράμε στο δρόμο της αλληλεγγύης μεταξύ όλων των καταπιεσμένων. Από κοινού με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να σταθούμε αλληλέγγυα ο ένας δίπλα στον άλλο και να χτίσουμε μέσα στην καθημερινότητα μας τις σχέσεις και τις δομές αυτές που προωθούν το όραμα μας για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Να γκρεμίσουμε τους φράχτες και να σβήσουμε τις συνοριογραμμές Να ανατρέψουμε τον κόσμο της εξουσίας, της λεηλασίας και των ανισοτήτων Να οικοδομήσουμε ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης

Πορεία προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελληνικού

Σάββατο 14 Γενάρη 2017, πλ. Σουρμένων, 12μμ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1567837/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πορεία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ελληνικού 14/1/17

Καλούμε σε ενίσχυση της πορείας που θα πραγματοποιηθεί 14/1/17 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελληνικού για την άρση του αποκλεισμού των έγκλειστων μεταναστριών από τους κρατικούς φρουρούς.

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σάββατο 14 Γενάρη 2017, πλ. Σουρμένων, 12μμ

Συλλογικότητα Μαχητική Αυτοοργάνωση Γυναικών για την Κοινωνική Απελευθέρωση

magkexa@riseupex.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1567846/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Κάλεσμα αναρχικής συλλογικότητας Antinertia σε πορεία προς το κέντρο κράτησης Ελληνικού, Σάββατο, 14/1/2017

Μπορεί οι «νησιώτες» να έχασαν το νόμπελ ειρήνης, αλλά η πάντα παραπονεμένη ελληνική κυβέρνηση, αυτή που δεν έχει καμιά στήριξη από τους διαβολικούς εταίρους της, προσπαθεί να ανακουφίσει τους αναξιοπαθούντες της «ανθρωπιστικής κρίσης», που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον δυτικό πολιτισμό μας, ο οποίος γεννήθηκε στην ελλάδα «μας».

Γι' αυτό και τα κέντρα κράτησης λέγονται κέντρα φιλοξενίας, γι' αυτό και απαγορεύτηκαν οι φωτογραφίες από το χιονισμένο κέντρο κράτησης στη Μόρια της Λέσβου, γι' αυτό και το βοήθημα στους μετανάστες/-τριες θα είναι ένα ευρώ λιγότερο από το ελάχιστα εγγυημένο εισόδημα των ελλήνων, γι' αυτό και απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια στο κέντρο κράτησης μεταναστριών Ελληνικού: επειδή η πλήρης απομόνωσή τους είναι για το καλό τους, ή, ίσως για το καλό της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία απευθύνεται στα πιο ταπεινά ένστικτα της ξενοφοβικής και εκφασισμένης ελληνικής κοινωνίας.

Οι φυλακές μεταναστών αντικατοπτρίζουν το αληθινό πρόσωπο της ανθρωπιστικής αριστερής κυβέρνησης: κρατούμενες/-οι για άγνωστο διάστημα, χωρίς καμία κατηγορία, χωρίς νομική βοήθεια, αποκλεισμένες/οι από το κίνημα αλληλεγγύης που και αυτό σιγά-σιγά ποινικοποιείται.

Παρ' όλα αυτά εμείς επιμένουμε και δεν θα σταματήσουμε ν' αγωνιζόμαστε μαζί με τις μετανάστριες/ες μέχρι να καταφέρουν να ζουν ελεύθερα.

Πορεία προς το κέντρο κράτησης Ελληνικού Σάββατο 14/1/17

Προσυγκέντρωση: πλατεία Σουρμένων, 12:00

Αναρχική συλλογικότητα Antinertia

πηγή : http://antinertia.espivblogs.net/kalesma-poreia-14-genari-elliniko/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Προπαγανδιστικό/ενημερωτικό video για την πορεία προς το Κέντρο Κράτησης Μεταναστριών Ελληνικού

Προπαγανδιστικό/ενημερωτικό video-κάλεσμα της Αναρχικής Συλλογικότητας parekura για την πορεία που διοργανώνουν οι "αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες" προς το Κέντρο Κράτησης Ελληνικού.

YouTube Preview Image

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

Σάββατο 14 Γενάρη, πλ. Σουρμένων, 12μμ

Αναρχική Συλλογικότητα parekura

πηγή : http://parekura.espivblogs.net/archives/294


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πορεία προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελληνικού, Σάββατο 14/1/2017, πλατεία Σουρμένων, 12.00

Καλούμε σε στήριξη της πορείας προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελληνικού το Σάββατο 14/1/2017, πλατεία Σουρμένων, ώρα 12.00.

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗ ΣΥΝΟΡΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Συνέλευση για τη Διάχυση των Μεταναστευτικών Αγώνων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1567921/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Σάββατο 14/1, 12.00, πλ.Σουρμένων :: Διαδήλωση προς το κέντρο κράτησης μεταναστριών στο Ελληνικό

O Σύλλογος μας θα συμμετέχει με κοινό μπλοκ με άλλα εργατικά σωματεία στη διαδήλωση προς το κέντρο κράτησης μεταναστριών στο Ελληνικό, το Σάββατο 14/1 (με αρχική συγκέντρωση στις 12.00 στην πλατεία Σουρμένων)

> ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

> ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ

> ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

>> Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας, τα εργατικά σωματεία, τις εργατικές συλλογικότητες και όλο τον κόσμο που βιώνει την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση να στηρίξουμε έμπρακτα τους αγώνες που γίνονται μέσα κι έξω από τα κελιά, τόσο στο Ελληνικό όσο και παντού, για αξιοπρέπεια και ελευθερία

Λίγες μέρες πριν (Δευτ.9/1) προχωρήσαμε σε σχετική εκδήλωση στα γραφεία μας, ενώ δημοσιεύσαμε και την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΩΝ

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις μετανάστριες «χωρίς χαρτιά» στο κέντρο κράτησης στο Ελληνικό και απαιτούμε την άμεση άρση της απαγόρευσης των επισκεπτηρίων και παράλληλα την άμεση απελευθέρωσή τους, και την κατάργηση όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.

Ως εργαζόμενοι αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά ότι μέσα από το σχέδιο παρανομοποίησης των μεταναστών επιδιώκεται η ολοένα και ευχερέστερη εκμετάλλευση αυτού του πλέον ευάλωτου κομματιού της τάξης μας. Είναι μια ακόμα πτυχή της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε όλοι μας. Γι' αυτό και αγωνιζόμαστε στο πλάι τους.

Στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούσαν στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών του Ελληνικού (στο χώρο του πρώην ανατολικού αερολιμένα) -αποκλειστικά γυναικών, αλλά σε κάποιες περιστάσεις και ανήλικων παιδιών, ακόμα και βρεφών, τα τελευταία χρόνια-, αλλά και ενάντια στο ίδιο το καθεστώς του εγκλεισμού και της απέλασης των «χωρίς χαρτιά», δημιουργήθηκε το 2014 και η συλλογικότητα «Αλληλέγγυες-οι κρατουμένων στα Νότια».

Από την πρώτη στιγμή διεκδικήθηκε και κερδήθηκε το δικαίωμα των αλληλέγγυων να επισκέπτονται τις κρατούμενες, να πληροφορούνται από τις ίδιες για τις συνθήκες διαβίωσης και το νομικό τους καθεστώς και να στηρίζουν τις διεκδικήσεις τους. Οι ελλείψεις σε φαγητό, θέρμανση, φάρμακα, γιατρούς ήταν και συνεχίζουν να είναι τραγικές ενώ οργιάζουν η αυθαιρεσία, η βια και η αδιαφορία. Ό,τι δηλαδή συμβαίνει σε όλες τις «μαύρες τρύπες» ανά την επικράτεια όπου κρατούνται μετανάστες, είτε λέγονται κέντρα κράτησης είτε «φιλοξενίας».

Από το Σεπτέμβριο του 2016, ο διοικητής του κέντρου κράτησης έχει απαγορεύσει τα επισκεπτήρια στα μέλη της συλλογικότητας αυτής με την αιτιολογία ότι ξεσηκώνουν τις κρατούμενες και υποκινούν ταραχές. Μάλιστα έχει απορρίψει και σχετικά αιτήματα των κρατουμένων για να δέχονται επισκεπτήρια από μέλη της εν λόγω συλλογικότητας. Την ίδια ώρα, η πόρτα του επισκεπτηρίου είναι ανοιχτή σε διάφορες ΜΚΟ, που πέρα από τον απόλυτα αμφισβητούμενο ρόλο τους, επιχειρούν συστηματικά να κατευνάζουν τη δίκαιη οργή των κρατουμένων και να χειραγωγούν τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Είναι σαφές ότι αυτό που ενοχλεί την αστυνομία και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη στις έγκλειστες μετανάστριες και η δυναμική των σχέσεων που χτίζονται. Η απαγόρευση των επισκεπτηρίων είναι μια ακόμα πτυχή της καταστολής που έχει ξεκινήσει από αυτό το καλοκαίρι με συλλήψεις, διάλυση δομών αλληλεγγύης και εκκένωση καταλήψεων στέγης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θεσσαλονίκη. Ακόμα, είναι μια μικρή πτυχή της πολιτικής που ακολουθεί με συνέπεια το ελληνικό κράτος εδώ και χρόνια και που θέλει τους μετανάστες αόρατους, υποτιμημένους και απόλυτα διαχειρίσιμους, ως αποδέκτες της όποιας κρατικής «στήριξης» και όχι ως υποκείμενα που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Μέσα από διάφορες μάχες που έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια οι κρατούμενες μετανάστριες στο Ελληνικό έχουν αναδείξει ξεκάθαρα την ύπαρξή τους ως υποκείμενα αγώνα. Απεργίες πείνας, αποχές συσσιτίου, παραμονή στον χώρο προαυλισμού με τα στρώματά τους, έγγραφες ανακοινώσεις με αιτήματα, αλλά και τα ίδια τα συνθήματα και οι κραυγές των μεταναστριών όταν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, συνθέτουν ένα σκηνικό δυναμικού αγώνα από τις ίδιες τις κρατούμενες. Αγώνα που οι ανθρωποφύλακες και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι επιχειρούν να ανακόπτουν με κάθε μέσο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Σάναα Τάλεμπ από το Μαρόκο που στοχοποιήθηκε επειδή ξεκίνησε αποχή συσσιτίου όταν παρατάθηκε για πολλοστή φορά η κράτησή της. Αφού δεν κάμφθηκε από τις απειλές και την απομόνωση, προσπάθησαν να την εξαπατήσουν και να την απελάσουν παράνομα. Συνολικά έμεινε φυλακισμένη για 14 μήνες απλώς επειδή δεν είχε «χαρτιά» ενώ διώχθηκε και για απείθεια και φθορά ξένης περιουσίας επειδή αντιστάθηκε στην βίαιη απέλασή της.

Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ο αγώνας για την αξιοπρέπεια και το πάθος για την ελευθερία δεν κάμπτονται από τις απειλές και τα αντίποινα των ανθρωποφυλάκων και δεν υποχωρούν απέναντι σε κανένα σχέδιο των εξουσιαστών.

Τα προβλήματα ντόπιων και μεταναστών τα γεννά το καπιταλιστικό σύστημα μέσα από την άγρια εκμετάλλευση όλων μας και την επιβαλλόμενη εξαθλίωση και φτωχοποίηση. Δεν θα τα λύσει η κρατική ή η όποια παρακρατική διαχείριση του "μεταναστευτικού" που οι μόνοι της στόχοι είναι η δημιουργία αποδιοπομπαίων τράγων στα πρόσωπα των μεταναστών, η καταστολή των αντιστεκόμενων κομματιών της κοινωνίας και η μεθόδευση της περαιτέρω εκμετάλλευσης όλων μας. Αλλά μόνο η συμπόρευση όλων μας, ντόπιων και μεταναστών, στη βάση των κοινών μας συμφερόντων, μέσα από κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες και με την αλληλεγγύη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μας, τα εργατικά σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες, όλο τον κόσμο του αγώνα, να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στις μάχες που δίνουν οι έγκλειστες μετανάστριες στο κέντρο κράτησης Ελληνικού και παντού, στο αίτημά τους για αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Να πολεμήσουμε ενάντια σε όσους προκαλούν την μετανάστευση και την προσφυγιά και ενάντια σε όσους εκμεταλλεύονται τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Απαιτούμε να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, εγκλεισμού και κράτησης μεταναστών και να σταματήσουν οι απελάσεις. Να δοθούν άμεσα νομιμοποιητικά χαρτιά και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους μετανάστες/πρόσφυγες και να εξασφαλιστεί η ελεύθερη και ασφαλής διαβίωση και μετακίνηση προς τον προορισμό της επιλογής τους.

Τέλος, απαιτούμε την άμεση άρση της απαγόρευσης των επισκεπτηρίων στα κρατητήρια του Ελληνικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ - ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ || Λόντου 6, Εξάρχεια, Αθήνα | 210-3820537 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2017/01/12/%...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αλληλεγγύη στις κρατούμενες στο κέντρο κράτησης Ελληνικού

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Ελληνικό είναι ένα ακόμα παράδειγμα της αθλιότητας που επικρατεί στα κέντρα κράτησης σε ολόκληρη τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Παρά τις παλαιότερες εξαγγελίες της «αριστερής» κυβέρνησης Τσίπρα, τα κέντρα κράτησης σήμερα όχι μόνο παραμένουν ανοιχτά αλλά και πολλαπλασιάζονται, με πρόσχημα το καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» και της προσφυγικής «κρίσης».

Οι συνθήκες κράτησης εντός τους πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ενός τιμωρητικού εγκλεισμού. Δεν είναι παρά μια επίδειξη κρατικής εξουσίας με στόχο την δημιουργία του δίπολου «νόμιμος» ή «παράνομος» μετανάστης και της ποινικοποίησης της ανάγκης των ανθρώπων για ένα καλύτερο μέλλον. Έτσι λοιπόν, αφαιρώντας ακόμη και τα στοιχειώδη αγαθά για την καθημερινή διαβίωση των μεταναστριών (φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ζεστό νερό, ρουχισμό, πρόσβαση στην επικοινωνία κα), στερώντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε νομική ενημέρωση για την πορεία των υποθέσεών τους -ακόμα και για τον ίδιο τον λόγο της κράτησής τους- στέλνεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους μέλλοντες «λαθραίους» να το σκεφτούν και δεύτερη φορά πριν έρθουν στη χώρα μας.

Καθώς τα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τηρούν υπάκουα σιγή ιχθύος για όλα τα παραπάνω, οι διαρκείς και επίμονοι αγώνες των μεταναστριών και οι φωνές των αλληλέγγυων συνεχίζουν να ενοχλούν το κράτος καταστολής. Με στόχο την φίμωση τους η κυβέρνηση προχώρησε από τον Σεπτέμβριο του 2016 στην απαγόρευση της μεταξύ τους επικοινωνίας, δηλαδή στην απαγόρευση των επισκεπτηρίων των κρατουμένων. Αυτές οι πρακτικές εντάσσονται στη γενικότερη στρατηγική της κυβέρνησης που αποσκοπεί να εξαφανίσει από την δημόσια σφαίρα οτιδήποτε αφορά τις έγκλειστες μετανάστριες και να αποσιωπήσει τις άθλιες συνθήκες εντός των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Δε μας εκπλήσσει καθόλου. Τα λεφτά για τη διαχείριση της προσφυγικής «κρίσης» είναι πολλά κύριε κύριε Υπουργέ, όπως και οι ελπίδες για διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους στην πλάτη των προσφύγων-μεταναστών.

Στον αντίποδα του εθνικισμού, της καταστολής και της υποτίμησης της ζωής στεκόμαστε αλληλέηγγυοι/ες σε κάθε κρατούμενο/η μετανάστη/ρια και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο παλεύοντας μέχρι το κλείσιμο κάθε φυλακής.

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ

όλοι/ες στην πορεία αλληλεγγύης προς το κέντρο κράτησης Ελληνικού το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στις 12.00

προσυγκέντρωση: πλατεία Σουρμένων, Ελληνικό

κάλεσμα : Αυτοογανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες/ριες

στην κατάληψη Δερβενίων 56

πηγή : http://solidarity-refugees.espivblogs.net/?p=361


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αλληλεγγύη στις έγκλειστες μετανάστριες του κέντρου κράτησης Ελληνικού

Εδώ και αρκετό καιρό οι έγκλειστες μετανάστριες στο κέντρο κράτησης Ελληνικού διεκδικούν με κάθε μέσο να σταματήσει αυτή η ελεεινή πολιτική του Κράτους απέναντι στις ζωές τους. Ερχόμενες στην Ελλάδα προσμένοντας ένα καλύτερο μέλλον, όπως όλοι και όλες όταν μεταναστεύουμε σε άλλες χώρες, πέφτουν πάνω στις μαύρες τρύπες του ρατσισμού, του σεξισμού, των αδιανόητων κριτηρίων για νομιμοποίηση και άδεια παραμονής με τελικό προορισμό τον εγκλεισμό τους σε έναν βρώμικο χώρο χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς νομική υποστήριξη με άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Τώρα μάλιστα αποφάσισαν να τους απαγορεύσουν και κάθε επικοινωνία με αλληλέγγυο κόσμο που βρίσκεται όλο αυτό το καιρό δίπλα τους.

Η κυβέρνηση, που συνυπέγραψε την συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας, έφερε πάλι και νέα εργασιακά μέτρα που σκοτεινιάζουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο της εργασίας ντόπιους και μετανάστες/τριες. Έτσι, απαιτεί και από τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τις μετανάστριες να πληρούν κάθε απίθανο κριτήριο για άδεια παραμονής και νομιμοποίηση που προβλέπει το ελληνικό εργασιακό πλαίσιο. Αν λοιπόν οι μετανάστες/τριες δεν εξασφαλίσουν τα ένσημα που προβλέπονται για την άδεια παραμονής και συλληφθούν οδηγούνται στα μπουντρούμια κράτησης. Η σκανδαλώδης αυτή πολιτική, η οποία είναι και ο μόνος δρόμος που ακολουθεί το ελληνικό κράτος σε πλήρη σύμπνοια με την Ε.Ε, έχει φέρει τραγικές συνέπειες που αντανακλώνται από την Μόρια μέχρι το Ελληνικό και από το Αιγαίο μέχρι τους δρόμους της Αθήνας, ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο διάπλατα σε κάθε φασιστοειδές να πραγματοποιήσει την όποια ρατσιστική φαντασίωσή του.

Οι ενέργειες του Κράτους στην αντιμεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει, δεν έχουν τελειωμό. Προσπαθούν λοιπόν να καταστείλουν και κάθε προσπάθεια των ανθρώπων που στέκονται δίπλα τους όπως πρόσφατα αυτές της Lola Gutierez, που βοήθησε πρόσφυγα να πάει στη Βαρκελώνη και την οδήγησαν στα κρατητήρια του Ελληνικού θεωρώντας την επικίνδυνη για την δημόσια τάξη και ασφάλεια, όπως των Μπενόγια Ουάρτε και Μικέλ Σουλοάγα που επίσης βοήθησαν να περάσουν τα σύνορα οκτώ πρόσφυγες, εκ των οποίων μία έγκυος γυναίκα, όπως και τώρα με την βίαιη απαγόρευση κάθε επικοινωνίας των μεταναστριών στο Ελληνικό με άλλους ανθρώπους ακόμα και από τα παράθυρα των κελιών τους.

Οι έγκλειστες μετανάστριες όμως δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας να αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε δει να χρησιμοποιούν όποιο μέσο αγώνα μπορούν πετυχαίνοντας κάποιες φορές την απελευθέρωση μερικών από τις συγκρατούμενές τους. Με απεργίες πείνας, ανυπακοή στο πρόγραμμα του εγκλεισμού τους αγωνίζονται αρνούμενες να παραμείνουν αόρατες, όπως το Κράτος επιδιώκει. Και πρόσφατα πάλι βγήκαν έξω από τα κελιά αρνούμενες να μπουν πάλι μέσα και διαμαρτύρονταν για την άδικη κράτησή τους, την αδικαιολόγητη παράτασή της περισσότερο από το όριο των τριών μηνών, τον εξαναγκασμό σε υπογραφή αμετάφραστων εγγράφων που μιλούν για απέλαση. Διαμαρτύρονταν ενάντια σε κάθε συνθήκη κράτησης που φέρει σε κίνδυνο τις ζωές τους, όπως μας πληροφορούν οι αλληλλέγγυες/οι που έρχονται σε επαφή μαζί τους. Τον Νοέμβριο ενημέρωσαν τον κόσμο που τις επισκέφθηκε, ότι απαγορεύεται να ξανάρθουν, κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το βασικό δικαίωμα των κρατουμένων να δέχονται επισκέψεις. Οι μετανάστριες τότε βγήκαν στα παράθυρα των κελιών τους και φώναζαν freedom για πάρα πολύ ώρα.

Η Ομάδα Γυναικών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζει τον αγώνα τους και συμμετέχει στη πορεία στις 14 Γενάρη. Προσυγκέντρωση στις 12 μ.μ στην πλατεία Σουρμένων (κεντρική πλατεία Ελληνικού-Ιασωνίδου&Χρυσάνθου Τραπεζούντος) πλησίον Μετρό Ελληνικού.

-ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΉ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΈΣ ΚΑΙ ΣΕΞΙΣΤΙΚΈΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

-ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ/ΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.

women-rocinante

Ομάδα Γυναικών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/allilengii-stis-egklistes...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τα τελευταία τρία χρόνια στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού βρίσκονται φυλακισμένες μετανάστριες και παιδιά. Η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι περιορισμένες ποσότητες φαγητού και η απάνθρωπη μεταχείριση από τους ανθρωποφύλακες είναι μόνο κάποια από αυτά που βιώνουν οι έγκλειστες εντός του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Απέναντι στις ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης που επιβάλλουν το κράτος και το κεφάλαιο ολοένα και περισσότερες μετανάστριες προχωρούν σε κινήσεις αγώνα και αντίστασης. Από την αποχή συσσιτίου και την απεργία πείνας μέχρι την άρνηση εισόδου στα κελιά και τον νικηφόρο αγώνα της Sanaa Taleb, ενάντια στην βίαιη απέλαση της, αποδεικνύεται πως από τους από τα πάνω τίποτα δεν δίνεται αυτονόητα και ότι για να έχουν ακόμα και τα στοιχειώδη πρέπει να τα διεκδικήσουν.
Το ελληνικό κράτος με τη φωνή του Διοικητή του Κέντρου Κράτησης Μεταναστριών Ελληνικού απαντάει εκδικητικά σε όσες διαλέγουν τον δρόμο της ρήξης και της αντίστασης και όχι αυτόν της αδράνειας, προχωρώντας από τον Σεπτέμβριο του 2016 στην απαγόρευση των επισκεπτηρίων, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη δημιουργία δεσμών αλληλεγγύης και αγώνα ανάμεσα στους/ις ντόπιους/ιες και τις μετανάστριες και οδηγώντας αναπόφευκτα στην περιθωριοποίηση των τελευταίων. Μια κίνηση που αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης αντιμεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί το κράτος ,η οποία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική των διακρατικών και υπερεθνικών οργανισμών (Ε.Ε, Ν.Α.Τ.Ο) της Δύσης.

Ούτε ψωμί και αλάτι, ούτε ουρανό και αέρα. Μόνο συρματοπλέγματα.Η πολιτισμένη δύση αφού εκτόπισε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τους τόπους τους τώρα τους εκδικείται ως να φταίνε οι ίδιοι για τα δεινά τους. Η βαρβαρότητα δεν έμεινε κάπου πίσω στην ιστορία. Είναι κάθε μέρα εδώ και γύρω μας. Στη διαφωτισμένη Δύση, στον εκπολιτισμένο κόσμο μας. Γι΄ αυτό και ο αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία παραμένει πάντα επίκαιρος. Και ευτυχώς για εμάς, όσο και να μας χτυπούν, υπάρχουμε ακόμα. Και δυστυχώς γι' αυτούς, όσο θα γεννιούνται άνθρωποι η σπίθα της κοινωνικής επανάστασης θα μένει πάντα αναμμένη. Χρέος μας να την φουντώσουμε.

Στρατόπεδα ανέργων, στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, στρατόπεδα συγκέντρωσης, στρατόπεδα εξόντωσης και θανάτου. Ένα σύντομο βλέμμα στο παρελθόν αρκεί για να κατανοήσουμε πως εξαρχής η δημιουργία χώρων εγκλεισμού αποσκοπεί στην εξόντωση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Κοινωνικών ομάδων που ανάλογα με τους σχεδιασμούς και τα συμφέροντα των κυρίαρχων κρίνονται κάθε φορά ως πρόβλημα, ως εχθρικές, ως περιττές. Στην Ευρώπη του 21ου αιώνα τα περιφραγμένα μέρη στα οποία οδηγούν κατά εκατοντάδες με τη βία πρόσφυγες και μετανάστες/στριες να ζήσουν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης και ελέγχου, η εξουσία τα ονομάζει κέντρα φιλοξενίας.

Το κρατικό- καπιταλιστικό σύστημα έχει μεγάλη φαντασία όταν θέλει να κρύψει το ολοκληρωτικό του πρόσωπο και παίρνει διάφορες μορφές κρατικής εξουσίας προκειμένου να διαιωνιστεί. Δεν υπάρχει πια η κατ' επίφαση δημοκρατία ή το δημοκρατικό προσωπείο. Η δημοκρατία του 21ου αιώνα, η δημοκρατία της "Ευρώπης των Λαών", η δημοκρατία της "Eλεύθερης Αμερικής" είναι αυτή ακριβώς που βιώνουν οι εκατομμύρια εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι όλου του κόσμου. Είναι η δημοκρατία των πολέμων στην περιφέρεια και της οικονομικής αφαίμαξής της, των φραχτών στα σύνορα, των δολοφονιών στην Μεσόγειο, των χιλιάδων βιασμών στα κέντρα διακίνησης, των εκατοντάδων στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Είναι η δημοκρατία της καθιέρωσης του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης με την παρουσία στρατιωτικών σωμάτων στις πόλεις της δύσης, των συνθηκών σκλαβιάς στην εργασία, της στυγνής καταστολής των κινημάτων, της επιβολής της εξαθλίωσης σε όλη την κοινωνία, της πλήρους υποταγής των πολλών στους λίγους προνομιούχους.

Είναι ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός που αποκλείει και περιθωριοποιεί ολόκληρα κοινωνικά κομμάτια από το κοινωνικό πεδίο. Που επιχειρεί να χτίσει τη συνείδηση πως υπάρχουν άνθρωποι που περισσεύουν, που τους αξίζει μόνο η απομόνωση και ο θάνατος. Που επιβάλλει μία απάνθρωπη καθημερινότητα μέσα στις φυλακές μεταναστών/στριών και προσφύγων παράλληλη με την απάνθρωπη καθημερινότητα που βιώνει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της ντόπιας κοινωνίας. Που κατακερματίζει τους από τα κάτω, που διαχέει το ρατσισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, που εξαπλώνει το φόβο και την ανασφάλεια. Και σε όλα αυτά στοχεύει η κυριαρχία και όλα αυτά είναι που την βοηθούν να προχωρά απρόσκοπτα τους βάρβαρους σχεδιασμούς της.

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω μόνο όπλο μας η αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη κάνει ορατούς αυτούς που θέλει η κυριαρχία αόρατους. Χτίζει δυνατές κοινότητες εκεί που η εξουσία προσπαθεί να κατακερματίσει. Δημιουργεί διεξόδους εκεί που οι από τα πάνω υψώνουν απροσπέλαστους φράχτες.

Μόνος μας δρόμος ο αγώνας. Η ανατροπή του υπάρχοντος εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού συστήματος. Με την αντιιεραρχική, αδιαμεσολάβητη, αντιθεσμική, πολιτική, κοινωνική και ταξική μας οργάνωση στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους εργασίας, στους δρόμους. Για την οικοδόμηση ενός κόσμου όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Όπου θα ζούμε και δεν θα παλεύουμε μόνο να επιβιώσουμε.

Ενός κόσμου ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΓΕΝΑΡΗ 2017, ΠΛ.ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ, 12.00

αναρχική συλλογικότητα Όμικρον72

μέλος της Α.Π.Ο.|Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

ans.omikron72.espivblogs.net

πηγή : http://apo.squathost.com/%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%83/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πορεια στο στρατοπεδο συγκεντρωσης Ελληνικου

Καλουμε στην πορεια για τη αρση της απαγορευσης των επισκεπτηριων στο κεντρο κρατησης μεταναστριων Ελληνικου.

Σαββατο 14/1,ωρα 12:00,Πλατεια Σουρμενων Ελληνικο

...Να γκρεμισουμε τα τειχη της απομονωσης...

Ανοιχτή Συνέλευση Βαβέλ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1567983/