Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στις 16.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστική συγκέντρωση, συναυλία & πορεία

Ρεπορτάζ για την συνέντευξη τύπου για την διεθνιστική αντιφασιστική πορεία 28/1 για τα Ίμια

Έγινε στην ΕΣΗΕΑ η συνέντευξη τύπου των 19 πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων που καλούν στην διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 28 Γενάρη στις 4μμ στην πλατεία Ρηγίλλης.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τον Τάκη Γιαννόπουλο από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά ο οποίος παρουσίασε τα βασικά σημεία του κοινού καλέσματος για την συγκέντρωση. Εξήγησε ότι πρόκειται ήδη για μια πρώτη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή υποχώρησε και για πρώτη φορά από το 1996 δεν θα κάνει συγκέντρωση για τα Ίμια στο κέντρο της Αθήνας. Έκανε μια αναδρομή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σταθμό που ήταν: Πρωτομαγιά 1997: ματαίωση της πρωτομαγιάτικης φιέστας της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Κολοκοτρώνη Απρίλης 2002: ματαίωση χρυσαυγίτικης συγκέντρωσης στο Πεδίο του Άρεως με αφορμή την είσοδο τότε του Ζαν Μαρί Λεπέν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Σεπτέμβρης 2005: ματαίωση του πανευρωπαικού Hatewave Festival που σχεδίαζε η ΧΑ πρώτα στην Μεσσηνία και μετά στο κάμπινγκ Ιnterstation στην Στυλίδα Φλεβάρης 2008: 3 τραυματίες ο ένας εκ των οποίων από κτύπημα με μαχαίρι στην κοινή επίθεση χρυσαυγιτών και ΜΑΤ ενάντια στην αντιφασιστική συγκέντρωση που ματαίωσε τελικά την φασιστική σύναξη για τα Ίμια στην πλατεία Κολοκοτρώνη Αύγουστος 2013: ματαίωση του χρυσαυγίτικου φεστιβάλ στην παραλία της Καλαμάτας

Γενάρης 2016: ματαίωση της χρυσαυγίτικης φιέστας για τα Ίμια στην πλατεία Ρηγίλης

Γενάρης 2017: η Χρυσή Αυγή για πρώτη φορά δεν εξαγγέλει καν συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης για τα Ίμια παρά μόνο μπροστά στα γραφεία της στην Μεσογείων.


Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιουσούφ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουρδιστάν που εξήγησε την σημασία του κοινού αγώνα των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Στην συνέντευξη μίλησαν επίσης εκπρόσωποι από: ο Παύλος Αντωνόπουλος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Χρήστος Σκάρλος από τον Συντονισμό για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων-φοιτητικών συλλόγων-συλλογικοτήτων, ο Κ.Νικολάου από την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, ο Νέστορας Κοβάλσκι από την ΟΡΜΑ, ο Γιάννης Φελέκης από την ΟΚΔΕ Σπάρτακος και ο Νίκος Πελεκούδας από το ΕΕΚ.

Στις ομιλίες αυτές έγινε αναφορά στο κύμα διαδηλώσεων με αφορμή την ορκωμοσία Τραμπ στις ΗΠΑ, στην επίθεση χρυσαυγιτών σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα, την απειλή του πολέμου που ήδη διεξάγεται στην Μέση Ανατολή κοκ.

Ακόμα στην σημασία του ενωτικού εγχειρήματος του Σαββάτου καθώς και στο επόμενο μεγάλο ραντεβού του κινήματος στις 18 Μάρτη με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και την συμπλήρωση ενός χρόνου από την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Επίσης έγινε αναφορά στο πρόγραμμα της συγκέντρωσης όπου θα ξεκινήσει στις 4μμ με ομιλίες συλλογικοτήτων για να ακολουθήσει συναυλία με τους RadioSol, χορευτικό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουρδιστάν και θεατρικό δρώμενο. Θα ακολουθήσει πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2017/01/281.html


1 2 3 4 5 6 7

Διεθνιστική Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην πλ.Ρηγίλλης στις 28/01

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/01/03/%c...


1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστική διαδήλωση για την ακύρωση της φασιστικής φιέστας των Ιμίων

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Σάββατο 28 Γενάρη, πλ. Ρηγίλλης, 16.00

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ τη φασιστική φιέστα της ναζιστικής Αυγής

Ενάντια στον εθνικισμό που τροφοδοτεί το μίσος μεταξύ των λαών

Ενάντια στην Ευρώπη - Φρούριο

Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες και Μετανάστες

Κοινή Διεθνιστική πάλη Ελλήνων - Τούρκων - Κούρδων εργατών και λαϊκών κινημάτων

ΕΕΚ

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2989/151/athina-antifasistiki-diadilosi-gia-tin-akyrosi-tis-fasistikis-fiestas-ton-imion


1 2 3 4 5 6 7

Ούτε σπιθαμή γης στους νεοναζί

cropped-ked1.jpgΚομμουνιστική Επαναστατική Δράση | Ανακοίνωση

Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Γενάρη η ΧΑ θα στήσει για ακόμα μια φορά ένα υποκριτικό σόου «μνήμης» με αφορμή τα 21 χρόνια από τα Ίμια. Η «επέτειος» αυτή είναι για τη ΧΑ μια ευκαιρία να ξεράσει το σωβινιστικό αντιτουρκικό της μένος, αλλά και να μας υπενθυμίσει τις περήφανες εθνικές της θέσεις για το πως πρέπει να πνίγονται οι πρόσφυγες που επιχειρούν να βρουν καταφύγιο στην «λευκή Ευρώπη της άριας φυλής». Ο προπαγανδιστικός αχταρμάς της ναζιστικής συμμορίας τα περιλαμβάνει όλα και κυρίως ό,τι προκαλεί τρόμο και επιτείνει τις ψυχώσεις του κάθε ταραγμένου μικροαστού.
Είναι γεγονός ότι η ΧΑ δεν περνάει και τις καλύτερες στιγμές της. Η επιλογή της να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αστικό στρατόπεδο (την περίοδο που δολοφονεί το Φύσσα, που ανοίγει το μέτωπο με το ΚΚΕ στο Πέραμα και αμφισβητεί την ηγεμονία στη δεξιά πολυκατοικία στο Μελιγαλά) διέρρηξε προσωρινά τις αγαστές σχέσεις με το κράτος που της παρείχε ασυλία στο βαθμό που έβαζε πλάτη στις κεντρικές επιλογές της επίσημης εξουσίας. Οι φασίστες όμως δεν είναι μόνο τα μαντρόσκυλα των αφεντικών. Είχαν και θα έχουν πάντα την δική τους ατζέντα ακόμα κι αν πάντα επιδιώκουν μια ειδική σχέση με το κράτος και την άρχουσα τάξη.
Σήμερα η ΧΑ επιχειρεί να επανέλθει κλαίουσα που το «σύστημα» την εμποδίζει να σώσει το έθνος. Παραμύθια. Το κράτος συνεχίζει να της παρέχει έστω και συγκεκαλυμμένη ασυλία. Το είδαμε μόλις πριν λίγες μέρες στο Πέραμα όταν 40μελής ομάδα χρυσαβγιτων με επικεφαλής τον υπόδικο Λαγό επιχείρησαν να εισβάλλουν σε δημοτικό σχολείο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που αφορούσε την φιλοξενία προσφυγόπουλων από τον γειτονικό καταυλισμό του Σχιστού μπροστά σε μπόλικους μπάτσους που για ακόμα μια φορά «αδυνατούσαν» να παρέμβουν. Το βλέπουμε εδώ και μήνες στη Χίο που τα ρατσιστικά έκτροπα μελών της μαζί με καθίκια της περιοχής έχουν την πλήρη κάλυψη της ντόπιας αστυνομίας και του λιμενικού.
Η ΧΑ μπορεί να τα βρίσκει σκούρα στην Αθήνα αλλά όπου την παίρνει και κυρίως στα νησιά και σε μερικές επαρχιακές πόλεις επιδίδεται εκ νέου σε βίαιες δράσεις. Στη Χίο, τη Μυτιλήνη, το Ρέθυμνο πρωταγωνιστούν στις ρατσιστικές κινητοποιήσεις κατά των προσφύγων την ίδια ώρα που ξυλοκοπούν πολίτες και δημοσιογράφους που αντιδρούν. Μετά το Ωραιόκαστρο, τη Φιλιππιάδα και σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, τώρα προσπαθούν να ανοίξουν νέα μέτωπα στη Λάρισα και το Πέραμα.
Ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας επιχειρούν να κάνουν δυναμικές εμφανίσεις όπως προσφατα όταν εισέβαλαν με θράσος στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ σε εκδήλωση για τις μειονότητες σκούζοντας και απειλώντας ομιλητές και παριστάμενους.
Ας μην εφησυχάζουμε. Σε όλη την Ευρώπη η εθνικιστική και ρατσιστική δεξιά σηκώνει κεφάλι. Σε πολλές χώρες είναι στην κυβέρνηση και σε άλλες επιβάλει την πολιτική της. Η ΧΑ έρχεται καβάλα στο γενικό συσχετισμό, ως η ελληνική εκδοχή της κανιβαλικής αστικής αντεπανάστασης. Η μάχη με το φασισμό είναι μάχη ζωής και θανάτου για την αριστερά, για τις οργανώσεις του συνειδητού προλεταριάτου για όλες τις συλλογικές κινήσεις που μάχονται ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και σε οποιοδήποτε καθεστώς διαχωρισμού και εξαίρεσης.
Οι συγκεντρώσεις της ΧΑ για τα Ίμια δεν έχουν απλά έναν επαιτιακό χαρακτήρα αλλά είναι φασιστικές πολιτικές εκδηλώσεις μίσους. Το εθνικιστικό τους κήρυγμα μπορεί να μην καταλήγει σε ένα πόλεμο με την Τουρκία για την τιμή του Αιγαίου και των βραχονησίδων, αλλά σίγουρα σε ένα νεκροταφείο για χιλιάδες πρόσφυγες που πνίγηκαν και θα συνεχίζουν να πνίγονται σε αυτή τη θάλασσα στην προσπάθειά τους να βρουν καταφύγιο στην «πολιτισμένη» κατά τα άλλα Ευρώπη.

Συγκεντρωνόμαστε το Σάββατο 28/1 στις 4μμ στην πλατεία Ρηγίλλης και την Κυριακή 29/1 στην κεντρική πλατεία Πετρούπολης στις 11πμ και διαδηλώνουμε ενάντια στις φασιστοσυνάξεις

  • Έλληνες και Τούρκοι εργάτες ενωμένοι
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες
  • Δεν αφήνουμε ελεύθερο πεδίο στις φασιστικές προκλήσεις

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★ Avantgarde

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Ιανουάριος 11h


1 2 3 4 5 6 7

Να ακυρώσουμε τις φιέστες της χρυσής αυγής! Αντιφασιστική Συγκέντρωση Σάββατο 28/1, 16:00, πλατεία Ρηγίλλης

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Μαχητικοί αγώνες ενάντια σε φασίστες και μνημόνια

-

Όλοι στις Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις

Σάββατο 28/1, 16:00, πλατεία Ρηγίλλης

Κυριακή 29/1, 11:00, κεντρική πλατεία Πετρούπολης

-

21 χρόνια συμπληρώνονται από τα γεγονότα των Ιμίων και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θα επιδιώξουν να ξαναστήσουν μια ναζιστική φιέστα στις 28/1 στο κέντρο της Αθήνας και στις 29/1 στο νεκροταφείο της Πετρούπολης, με «πολιτικό μνημόσυνο» ενός εκ των τριών θυμάτων των Ιμίων.

Το τελευταίο διάστημα η ΧΑ προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί, ψάχνοντας κοινωνικά ερείσματα, εγκαινιάζοντας έναν νέο κύκλο δράσεων. Με το άνοιγμα συνδικαλιστικών γραφείων στο Παγκράτι, με τη γνωστή «αντμνημονιακή» και «αντισυστημική» υποκρισία τους, με φαντεζί δηλώσεις στα κανάλια. Πρόσφατο παράδειγμα η ομάδα μελών της ΧΑ με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Λαγό να εισβάλουν σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα, όπου πρόκειται να φοιτήσουν παιδιά προσφύγων και όπου τραμπούκισαν γονείς και δασκάλους, με την πλήρη ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων.

Αυτή η προσπάθεια και αποθράσυνση των Χρυσαυγιτών βρίσκει πάτημα, για ακόμη μια φορά, στη συγκάλυψη και ατιμωρησία των κατασταλτικών μηχανισμών (δικαστές, αστυνομία). Με την αστική δικαιοσύνη να αφήνει ελεύθερους τους υπόδικους Χρυσαυγίτες και να κωλυσιεργεί στη συνέχιση της δίκης της. Ωστόσο, απόλυτα συνυπεύθυνοι είναι και οι άθλιοι της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που κάνουν μια συστηματική προσπάθεια, ελάχιστα συγκαλυμμένη, «ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ» ΤΗΣ ΧΑ: με την πρόσφατη παρουσία υπουργών και βουλευτών της συγκυβέρνησης δίπλα σε Κασιδιάρη και άλλους Χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο, με τις δηλώσεις του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλου περί «ενσωμάτωσης» της ΧΑ. στο πολιτικό σύστημα κ.ά.

Η προσπάθεια ανασυγκρότησης της ΧΑ θέλει να πατήσει και ωθείται και από τη γενικότερη άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, Γαλλία (Εθνικό Μέτωπο/Λεπέν) Αυστρία (ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα) κ.ά., αλλά και διεθνώς με την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ. Αυτές οι απειλές πηγάζουν και τροφοδοτούνται από την κρίση και το σάπισμα του καπιταλιστικού συστήματος, που η διαχείριση του πλέον δεν χωράει ομαλές λύσεις, τσαλαπατώντας τα ψήγματα της «παλιάς» αστικής δημοκρατίας. Από την περίοδο ιδεολογικής και πολιτικής αντίδρασης στην Ευρώπη, μιας ολοένα και μεγαλύτερης αποσύνθεσης των παραδοσιακών αστικών κομμάτων σε σειρά χωρών, δημιουργώντας ένα τεράστιο κενό. Από την πολιτική των Μνημονίων που σπρώχνουν τεράστιες μάζες σε φτώχεια, εξαθλίωση, απόγνωση ή περιθωριοποίηση. Από την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων, από μια ρατσιστική, ιμπεριαλιστική, μισάνθρωπη ΕΕ, που δολοφονεί και ορθώνει φράχτες σε πρόσφυγες και μετανάστες, λειτουργώντας ως μαύρη δύναμη οπισθοδρόμησης, αντεπανάστασης.

Η ΧΑ είναι μια βαθιά συστημική δύναμη, παρά τα παχιά «αντιμνημονιακά» και «αντισυστημικά» λόγια. Είναι αυτοί που στέκονται πάντα στο πλευρό των αφεντικών, στήνοντας εργοδοτικά σωματεία, πουλώντας εξυπηρετήσεις φτηνής και μαύρης εργασίας, ενώ στρέφονται ενάντια σε κάθε εργατικό αγώνα. Που οργανώνουν πογκρόμ ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, για να διαιρέσουν και να τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη. Είναι πειθήνια όργανα της αστικής τάξης, που επιχειρούν να κάνουν όποια δουλειά αυτή δεν μπορεί να κάνει «νόμιμα». Γι' αυτό αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την εργατική τάξη, τους νέους, το εργατικό και επαναστατικό κίνημα, τις οργανώσεις και τους αγωνιστές. Ειδικά όσο το «μνημονιακό σχέδιο» δεν βγαίνει με τίποτα, όλοι οι πολιτικοί υπηρέτες του καταρρέουν και πλησιάζει, ξανά, μια διαλυτική και εκρηκτική κατάσταση για τον ελληνικό καπιταλισμό, το αστικό σύστημα επιστρατεύει όλες τις εφεδρείες για να διασωθεί!

Ο φασισμός και η Χρυσή Αυγή δεν ξεριζώνονται με δικαστικές αποφάσεις, με την αστική νομιμότητα. Οι αυταπάτες για «συνταγματικά τόξα», για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης, μόνο θολώνουν και διαστρεβλώσουν την αντιφασιστική πάλη. Μόνο με μαχητικούς αγώνες, μ' ένα ταξικό μέτωπο, μπορούμε να τσακίσουμε οριστικά τους φασίστες, μαζί με το σύστημα που τους θρέφει. Ενάντια σε παλιούς και νέους μνημονιακούς, στα μέτρα εξόντωσης και εξαθλίωσης του λαού, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τον ρατσισμό.

ΟΚΔΕ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/5624


1 2 3 4 5 6 7

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία

Σάββατο 28/1 στις 16:00 πλατεία Ρηγίλλης

Το Σάββατο 28/1 συμπληρώνονται 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων. Με αυτήν την αφορμή η χρυσή αυγή θα επιδιώξει να στήσει ακόμα μία ναζιστική φιέστα και να χρησιμοποιήσει την επέτειο των Ιμίων ως όχημα για την ανασύνταξη των δυνάμεών της στο δρόμο, με στόχο την πολιτική και εκλογική ανασυγκρότησή της.

Το τελευταίο διάστημα η Χ.Α. προσπαθεί να βρει κοινωνικά ερείσματα σε ομάδες εργαζομένων και επαγγελματιών, με το άνοιγμα "συνδικαλιστικών" γραφείων, ενώ ταυτόχρονα με διάφορες ενέργειες επικοινωνιακού-τηλεοπτικού χαρακτήρα προσπαθεί να επανεμφανιστεί δυναμικά στο προσκήνιο. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η εισβολή της σε σχολείο στο Πέραμα την ώρα που σε αυτό γινόταν συνεδρίαση με αντικείμενο συζήτησης την ένταξη των παιδιών προσφύγων στο πρόγραμμα του σχολείου.

Αυτή η δράση τους είναι προϊόν της άνεσης που της έχει προσφέρει η αστική δικαιοσύνη από την στιγμή που έχει αποφυλακίσει και επιτρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι υπόδικοι χρυσαυγίτες για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Ανάλογες ευθύνες φέρει και η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού το τελευταίο διάστημα ξεπλένει συστηματικά τους φασίστες (φωτογραφίες στο Καστελόριζο μεταξύ βουλευτών της συγκυβέρνησης και της χρυσής αυγής, προβολή εκδηλώσεων-ομιλιών από την ΕΡΤ κλπ.). Ταυτόχρονα σε διεθνή κλίμακα η εκλογή του Ν. Τράμπ στις ΗΠΑ όσο και η μεγάλη άνοδος του εθνικού μετώπου της Μ. Λεπέν στη Γαλλία και άλλων ακροδεξιών κομμάτων σε όλη την ευρώπη, δίνουν ώθηση στους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι.

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τις άθλιες συνθήκες κράτησης και οι δολοφόνοι FRONTEX και ΝΑΤΟ αποτελούν αυτή τη στιγμή τον πιο σημαντικό κίνδυνο για πρόσφυγες και μετανάστες. Η πολιτική της ΕΕ είναι να οικοδομήσει αφιλόξενες χώρες που θα πολεμάνε μέχρι θανάτου το πιο αδύναμο στρώμα των εργαζομένων, στα πλαίσια του σχεδίου για μία Ευρώπη-φρούριο.

Οι φασίστες προσπαθούν να πατήσουν πάνω στη φτώχεια και την ανεργία και να υποδείξουν ως υπαίτιους για αυτές τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Η υπόθεση του αντιφασιστικού αγώνα είναι κομμάτι του ψηφιδωτού των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ο φασισμός δεν τσακίζεται στα λόγια, ούτε σε εκλογικό ή δικαστικό επίπεδο. Ο αντιφασιστικός αγώνας διεξάγεται καθημερινά στα σχολεία, στις σχολές στη δουλειά και περνά μέσα από την συντριβή των ταγμάτων εφόδου στο δρόμο. Όμως δεν πρέπει να μας διαπερνά η αυταπάτη ότι μόνο αυτό φτάνει, η μήτρα του φασισμού βρίσκεται στην ΕΕ, στον ελληνικό καπιταλισμό και το αστικό του κράτος που επιχειρεί μέσω νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των μνημονιών να εξοντώσει τους εργαζόμενους και κάθε αντίστασή τους. Το κτήνος του φασισμού δεν πολεμιέται μέσα από τα ''συνταγματικά τόξα'' των "Μένουμε Ευρώπη" που αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, αλλά μέσα από τις δικές μας αυτοοργανωμένες δομές με ταξική κατεύθυνση. Μέσα και από αυτήν την πτυχή του ταξικού πολέμου το εργατικό κια φοιτητικό κίνημα μπορεί να θωρακιστεί με εμπειρία των αγώνων του και με αποφασιστικότητα να εξαπολύσει την αντεπίθεσή του απέναντι στην επέλαση των μνημονίων.

Οι φασίστες της χρυσής αυγής αποτελούν μια από τις τελευταίες εφεδρείες του μνημονιακού καθεστώτος, που δε θα διστάσει να την χρησιμοποιησεί. Οι πολιτικοί απόγονοι των χιτών και των ταγματασφαλιτών, οι υμνητές της χούντας δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε για πολιτικές ελευθερίες και να ζητάνε δημόσιο χώρο για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Θέλουν να σπείρουν τον τρόμο σε πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και σε όσους αγωνίζονται, μαζικά-ενωτικά-μαχητικά να επιστρέψουμε τον φόβο στο δικό τους στρατόπεδο. Οι φασίστες, οι εθνικιστές, οι ναζί και κάθε άλλη ιδεολογική απόχρωση ρατσιστών δεν χωράνε σε σχολεία, σχολές και γειτονιές, με τους αγώνες μας να τους τσακίσουμε.

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη

πηγή : http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.gr/2017/01/blog-post.html


1 2 3 4 5 6 7

Στα ΙΜΙΑ η ιστορία επαναλαμβάνεται είτε ως τραγωδία είτε ως φάρσα

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στέλνει μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων για την κατοίκηση μικρών νησιών, κίνηση που είχε προαναγγείλει το υπουργείο Ναυτιλίας με επιστολή του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού στη Βουλή. Η Άγκυρα, επικαλούμενη πως δεν κατονομάστηκαν τα νησιά, επαναφέρει ανοιχτά τη στρατηγική των γκρίζων ζωνών, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί τυχόν συνθήκες που θα προκληθούν από την ελληνική κυβέρνηση σε «διαφιλονικούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς».

Στα Ίμια το 1996 φτάσαμε πολύ κοντά σε ένα ολέθριο πόλεμο, αποτέλεσμα του σκληρού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού δύο αδίστακτων αστικών τάξεων.
Ζήσαμε όμως την τραγωδία της απώλειας τριών παλικαριών.
Το 2017 φαίνεται ότι ορισμένοι ενορχηστρώνουν την επανάληψη όλων αυτών, εφαρμόζοντας τα ακραία πολεμοκάπηλα σχέδια τους που απειλούν και τους δύο λαούς του Αιγαίου.
Προκαλεί τεράστια ερωτήματα το γεγονός ότι ενώ κορυφώνονται οι εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό Ζήτημα και εδώ καιρό συστηματικά καλλιεργείται κλίμα "εθνικής ανασφάλειας" με την προβολή του κινδύνου "θερμού επεισοδίου" εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας, η ελληνική κυβέρνηση έρχεται να ρίξει νερό στο μύλο του επικίνδυνου και κλιμακωμένου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού με το αιφνιδιαστικό σχέδιο εποικισμού των βραχονησίδων. Επαναλαμβάνοντας το τυχοδιωκτικό σχέδιο που είχε οδηγήσει σε ένα σπιράλ επικίνδυνων ελληνοτουρκικών ενεργειών στην Κρίση των Ιμίων το 1996!
Πρόσφατα επιχειρήσαμε να απαντήσουμε στο ερώτημα:
Ποιος θέλει νέα Ίμια;
Συστηματικά συντηρείτε ένα κλίμα τρομοκράτησης του λαού μας καθώς προβάλλεται ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο εξαιτίας της μονόπλευρης τουρκικής επιθετικότητας.
Η κυβερνητική προπαγάνδα αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό και την συγκάλυψη των ολέθριων αντεργατικών μέτρων, στρώνει το δρόμο σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα και στην αντιδραστική αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην πραγματικότητα και τα δύο κράτη εντείνουν τον ανταγωνισμό τους για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Στο πλαίσιο αυτό καταγράφεται η κυβερνητική πρωτοβουλία για κατοίκηση 28 βραχονησίδων όπως αποκάλυψε με έγγραφό του στη Βουλή ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός. Στόχος, είναι τα νησιά αυτά να αποκτήσουν «οικονομική δραστηριότητα για εθνικούς κυρίως λόγους» και εξηγεί ότι η πρωτοβουλία αφορά την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών από τη δεκαετία του 1990 υποδομές καθώς και την κατασκευή έργων μικρής κλίμακας, προκειμένου να νησιά να γίνουν κατοικήσιμα και να αναπτυχθούν δραστηριότητες.
Πρόκειται για μια σαφώς επιθετική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έρχεται να εντείνει τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Το πώς μας περιγράφει ο μαχόμενος δημοσιογράφος Τάσος Κωστόπουλος, στο κείμενο στην Εφημερίδα των Συντακτών «Το γκρίζο έπος» των βραχονησίδων» όπου αποκαλύπτει ότι η κρίση των Ιμίων (1996) συνδέεται άμεσα και με την έναρξη ισχύος της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας(16/11/1994) και τις επιπτώσεις της στη μακροχρόνια ελληνοτουρκική διένεξη για τα χωρικά ύδατα, τον εθνικό εναέριο χώρο και την υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου. Η εν λόγω σύμβαση (που δεν έχει υπογραφεί από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και μερικές ακόμη χώρες, όπως το Ισραήλ ή η Βενεζουέλα) επιτρέπει τη μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων σε 12 μίλια, ενέργεια που η Άγκυρα θεωρεί εχθρική με το σκεπτικό ότι περιορίζει υπερβολικά την πρόσβασή της στην κοινή «περίκλειστη θάλασσα». Στις 8 Ιουνίου 1995 το τουρκικό κοινοβούλιο προειδοποίησε μάλιστα την Ελλάδα ότι παρόμοια απόφαση θα συνιστούσε αιτία πολέμου (casus belli)· η ελληνική Βουλή επικύρωσε έτσι μεν τη σύμβαση (Ν. 3221 της 23/6/1995), παρέπεμψε όμως την επέκταση των χωρικών υδάτων σε μελλοντικό διάταγμα. Αντιμέτωπη με την απροσχημάτιστη αυτή απειλή, η κυβέρνηση Παπανδρέου δοκίμασε να αξιοποιήσει πλαγίως μια άλλη ευνοϊκή διάταξη της σύμβασης. Στις 9/7/1995 ένα διακριτικό αρθράκι του «Βήματος» γνωστοποίησε την πρόθεση του υπουργού Αιγαίου, Αντώνη Κοτσακά, και του υφυπουργού Άμυνας, Εμμανουήλ Μπετενιώτη, «να δημιουργηθούν στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης» στα ακατοίκητα βράχια του Αιγαίου: «Σε κάθε βραχονησίδα εγκαθίστανται από μία ελληνική σημαία, μία δεξαμενή με πόσιμο νερό και μία άλλη με καύσιμα», θα χτιστεί «από ένα εκκλησάκι και ένα πέτρινο κτίριο» που «μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως κατάλυμα είτε ως καταφύγιο», θα παρέχονται δε υλικές διευκολύνσεις «σε όποιον επιθυμήσει να περάσει λίγες εβδομάδες οικολογικού τουρισμού» εκεί. Αυτό που αποσιωπούνταν ήταν οι νομικές προεκτάσεις του προγράμματος. Σύμφωνα με το άρθρο 121 της Διεθνούς Σύμβασης, «βράχοι, οι οποίοι δεν μπορούν να συντηρήσουν ανθρώπινη διαβίωση ή δική τους οικονομική ζωή, δεν έχουν αποκλειστική οικονομική ζώνη ή υφαλοκρηπίδα», σε αντίθεση με τα κατοικημένα νησιά. Όπως εύστοχα επισήμανε την επαύριο της κρίσης ο Γιώργος Δελαστίκ, «επί της ουσίας, οι "ρομαντικοί Ροβινσώνες" θα άλλαζαν το νομικό καθεστώς του Αιγαίου! Θα ανέτρεπαν το σημερινό "στάτους κβο" σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα υπέρ της Ελλάδας, δεδομένου ότι θα "εμφανίζονταν" ξαφνικά εκατοντάδες καινούρια ελληνικά νησιά από την άποψη του διεθνούς δικαίου!» («Πριν», 4.2.1996, σ. 5). Η απάντηση της Άγκυρας ήρθε με την αμφισβήτηση της κυριότητας όσων ακατοίκητων νησίδων του Αιγαίου δεν είχαν αποδεδειγμένα καταληφθεί από τον ελληνικό στρατό μέχρι τις 13/2/1914 (Κούρκουλας 1997, σ. 179-181). Πιστεύουμε ότι οι πολεμικές προετοιμασίες της κυβέρνησης στοχεύουν στην υπεράσπιση των Μεγαλοιδεατικών αστικών βλέψεων. Η ιστορία του εργατικού κινήματος διδάσκει ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει ο πόλεμος είναι ο φόβος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής. Εμείς θεωρούμε ότι στις 28 Ιανουαρίου πρέπει να συμμετέχουμε στην μεγάλη Αντιπολεμική συγκέντρωση στα και πορεία με την συμμετοχή αγωνιστών Ελλήνων-Τούρκων-Κούρδων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή : http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/01/blog-post_153.html