Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πορεία αντίστασης και μνήμης, για τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

Παρασκευή 13 Γενάρη 2017, πλ. Μερκούρη, 6µµ, ΠΟΡΕΙΑ αντίστασης και μνήμης, για τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκµάν στις 17 Γενάρη του 2013

Σάββατο 14 Γενάρη, κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, 7µµ, ΠΡΟΒΟΛΗ του ντοκιμαντερ "Χρυσή αυγή προσωπική υπόθεση στο μυαλό του νεοναζί της διπλανής πόρτας"

Τις επιθέσεις των φασιστών τις έχουμε ζήσει στο πετσί µας, στους δρόμους των γειτονιών µας. Δεν ξεχνάμε τα Παλιά Σφαγεία, όπου τον Αύγουστο του ΄44 Γερμανοί Ναζί εκτέλεσαν μαζικά ΕΑΜίτες και ΕΠΟΝίτες. Δεν ξεχνάμε την δολοφονική επίθεση 15-20 χρυσαυγιτών -µε τα ναζιστικά μαχαίρια των Β. Σιατούνη και Θ. Στράτου- στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια στα Κάτω Πετράλωνα τον Ιούνιο του '08. Τη βάρβαρη επίθεση µε βιτριόλι στην αγωνιζόμενη μετανάστρια εργάτρια Κούνεβα το Δεκέµβρη του '08 στην Τρώων από φασιστομπράβους του εργολάβου καθαριότητας Οικονομάκη. Τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν στη Τριών Ιεραρχών από τους φασίστες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο τον Γενάρη του 2013.

Αυτές οι επιθέσεις όπως και άλλες εκατοντάδες σε αγωνιζόμενους/ες, µε αποκορύφωμα τη δολοφονία του Π. Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2013, τα πογκρόμ κατά μεταναστών/ριών αποτελούν κομμάτι της συνολικής επίθεσης των από τα πάνω ενάντια στην κοινωνία.

Μέσα σε µία συνθήκη που ορίζει το 3ο μνημόνιο και η επίταση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, οι από τα πάνω χρησιμοποιώντας το «διαίρει και βασίλευε», καταδεικνύουν τον «διπλανό» µας ως υπαίτιο για τα δεινά µας και µας υποδεικνύουν ως μοναδική διέξοδο τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Οι φασίστες μετά από µία περίοδο παροπλισμού ξαναεμφανίζονται επιδιώκοντας να συνεχίσουν τον παρακρατικό τους ρόλο, να διαχύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να µας οδηγήσουν σε έναν εμφύλιο μεταξύ των φτωχών. Χτίζουμε κοινότητες αγώνα, ενάντια σε κάθε διαχωρισμό έμφυλο, θρησκευτικό, φυλετικό, εθνικό. Παλεύουμε όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες, ενάντια στο φασισμό και στον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει, ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ-ΘΗΣΕΙΟΥ-ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα askpthk.espivblogs.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/67433/


1 2 3 4 5 6

Πορεία για τον Σαχτζάτ Λουκμάν, Παρασκευή 13 Γενάρη 18:00 Πλ. Μερκούρη Α. Πετράλωνα

Πορεία για τα 4 χρόνια από την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν

Παρασκευή 13 Γενάρη 18:00, Άνω Πετράλωνα πλ. Μερκούρη

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό Στέκι Αντιπνοια

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1567861/


1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη, Παρασκευή 13/1/2017, 6 μ.μ.

4 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν στα Πετράλωνα

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη, Παρασκευή 13/1/2017, 6 μ.μ.

Παράνομοι οι φασίστες - ίσα δικαιώματα σε μετανάστες και πρόσφυγες

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά, καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση μνήμης και αγώνα που οργανώνεται από τοπικές συλλογικότητες των Πετραλώνων την Παρασκευή 13 Γενάρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Μερκούρη, 4 χρόνια μετά από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν. Ο Λουκμάν ήταν Πακιστανός μετανάστης και η δολοφονία του δεν απασχόλησε τα μεγάλα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη όσο εκείνη του Παύλου Φύσσα. Ήταν ένα από τα πολλά θύματα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που κατέληξαν στο νοσοκομείο ή στον άλλο κόσμο, την περίοδο της πιο απροκάλυπτης κάλυψής τους από τα ΜΜΕ, την αστυνομία και τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Μιας περιόδου που οδήγησε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβρη του 2013, την αντίδραση του κινήματος και της διεθνούς κατακραυγής της ΧΑ, την κάτω βόλτα των νεοναζί και την έναρξη της δίκης τους ως εγκληματική οργάνωση.

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν, στις 17 Γενάρη 2013, από τους Χρυσαυγίτες Λουκόπουλο και Στεργιόπουλο, οι νεοναζί επιχειρούν να ανασυγκροτηθούν. Προσπαθούν να αξιοποιήσουν την απογοήτευση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς και από το ρατσισμό που παράγεται από την απάνθρωπη πολιτική ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας με τη σφραγίδα Τσίπρα - Μουζάλα, με την καταδίκη δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που γλίτωσαν από τον πνιγμό στο Αιγαίο να ζουν σε άθλιες συνθήκες μέσα στο κρύο και το χιόνι σε στρατόπεδα σαν της Μόριας στη Μυτιλήνη. Όμως παρότι σε ορισμένα νησιά συνεπικουρούμενοι από ξενόφοβους τοπικούς παράγοντες και την ανοχή της αστυνομίας σε εγκληματικές ενέργειες κατά των προσφύγων, οι νεοναζί εμφανίζουν να έχουν κάποιες επιτυχίες, δεν υπάρχει στην κοινωνία ένα πανελλαδικό φιλο-Χρυσαυγίτικο ρεύμα, σαν κι αυτό που φιλοτεχνήθηκε προ της δολοφονίας Φύσσα.

Χρέος καθενός και καθεμιάς που δεν ανέχεται το φασισμό και τον ρατσισμό, είναι να μην αφήσουμε να ξεχαστεί η δολοφονική δράση της συμμορίας της ΧΑ, να συμβάλλουμε στην καταδίκη της ηγεσίας των νεοναζί στην υπό εξέλιξη δίκη, να επανενεργοποιήσουμε τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Γι' αυτό σας καλούμε την Παρασκευή 13/1 στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Μερκούρη.

Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε. NO PASSARAN.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά

πηγή : http://antifasistikossyntonismos.blogspot.com...


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα στη διαδήλωση μνήμης για τη δολοφονία του εργάτη-μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν

Κάλεσμα στη διαδήλωση για τη δολοφονία του εργάτη-μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν - Παρασκευή 13 Γενάρη, 6 μ.μ., πλ. Μερκούρη- Πετράλωνα

Ενάτια στην κρατική τρομοκρατία και τις ναζιστικές-φασιστικές συμμορίες

Κοινοί αγώνες ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών

Για μια κοινωνία ισότητας - αλληλεγγύης - ελευθερίας

Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων

πηγή : http://antifasp.espivblogs.net/2017/01/12/%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%ce%bd%ce%af/


1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική πορεία για τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

Δεν ξεχνάμε. Δε συγχωρούμε!

Το Γενάρη του 2013 ο μετανάστης εργάτης Σαχτζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκε από 2 φασίστες στα

πετράλωνα.
Ήταν μία πολιτική περίοδος τότε που η Χρυσή Αυγή είχε καταφέρει να νομιμοποιήσει τη βία της και να έχει έντονη παρουσία στις γειτονιές και στην πολιτικό-κεντρική ατζέντα.

Λίγους μήνες αργότερα ήρθε το αποκορύφωμα της δράσης της με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση και κατάφερε να απομονώσει τους φασίστες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μετά από 4 χρόνια, φτάνοντας στο σήμερα, παρατηρούμε μία Χρυσή Αυγή, που ενώ αντιμετωπίζει μεγάλες πολιτικές αδυναμίες και δεχόμενη συνεχώς χτυπήματα από το αντιφασιστικό κίνημα, διεκδικεί να ανασυνταχθεί, να εμφανίσει ξανά τα τάγματα εφόδου και να διαμορφώσει ρατσιστικό και μισσαλόδοξο κλίμα δημιουργώντας γεγονότα στην επαρχία.
Η Αθήνα άλλωστε έχει αποδειχθεί αφιλόξενη πόλη γι'αυτούς…

Η υπόθεση του φασισμού δεν έχει μπει στο συρτάρι. Η ακροδεξιά σε ολόκληρη την Ευρώπη συνεχώς κερδίζει επιρροή και η Χρυσή Αυγή περιμένει την κατάλληλη στιγμή ώστε να εμφανιστεί ξανά στην επιφάνεια.

Το ταξικό αντιφασιστικό κίνημα δεν πρέπει να καθησυχαστεί. Στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα κερδίζει συνεχώς τις μάχες με τον φασισμό αλλά αυτό από μόνο του δε μπορεί να εγγυηθεί ένα λαμπρό και νικηφόρο "αύριο".

Επιβάλλεται να χτίσουμε το δικό μας στρατόπεδο για την αυριανή μάχη έχοντας παντά στόχο την κοινωνία της Αδερφοσύνης και της Ισότητας.

Καμία σπιθαμή γης στους φασίστες

Αντιφασιστική πορεία την Παρασκευή 13 Γενάρη, πλ. Μερκούρη, 6µµ.

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/01/12/%c...


1 2 3 4 5 6

Παρασκευή 13/1/2017 πλ.Μερκούρη - Πορεία μνήμης για τον Σαχτζάτ Λουκμάν

Πορεία για τα 4 χρόνια από την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν

Παρασκευή 13 Γενάρη 18:00, Άνω Πετράλωνα πλ. Μερκούρη

Ταξίδι Χωρίς Χάρτη

πηγή : https://taxidixwrisxarti.espivblogs.net/%cf%8...