Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 στις 10.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Εργατική συγκέντρωση-παρέμβαση

afisa

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Να μη γίνει ο κλάδος του εμπορίου ο δοκιμαστικός σωλήνας και οι εμποροϋπάλληλοι τα πειραματόζωα για τις ορέξεις της αγοράς

Υπουργοί, δήμαρχοι, περιφερειάρχες και αφεντικά, Κάτω τα χέρια από Κυριακές, νύχτες και αργίες

Στις 2 Γενάρη, μακριά από τα μαγαζιά!

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΓΕΝΑΡΗ, 10.00 π.μ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΑΙΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΥ, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΜΙΛΟΥ INDITEX

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

πηγή: https://orthostasia.wordpress.com/2016/12/29/%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1-21-10-00-%cf%80%ce%bc-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%b9/


Τα εργατικά συμφέροντα πάντα μπροστά, στις 2 Γενάρη να πάνε για δουλειά τα αφεντικά.

Στον κλάδο του εμπορίου, τα αφεντικά αποφάσισαν να ανοίξουν τα μαγαζιά στις 2 Γενάρη, μέρα που παραδοσιακά είναι αργία για να ξεκουράζονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δύο μέρες μετά τα εξουθενωτικά ωράρια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Την τελευταία Κυριακή του χρόνου, από το 2013 και μετά τα μαγαζιά ανοίγουν. Όμως φέτος αυτή η Κυριακή συνέπεσε με την μέρα των Χριστουγέννων, που είναι καθιερωμένη αργία και δεν μετατίθεται σε άλλη Κυριακή, όπως αναφέρει ο νόμος, οπότε για να μην χάσουν τα κέρδη τους οι εργοδότες, αψηφώντας τις ανάγκες των εργαζομένων, ανοίγουν τα μαγαζιά τους στις 2 Γενάρη.

Σιγά-σιγά πρώτα με πρωτοβουλίες των ίδιων των εργοδοτών, όπως του πολυεθνικού ομίλου MEDIA MARKT που πέρυσι άνοιξε τα καταστήματά του στις 2/1, συνεχίζονται οι διαδικασίες ριζικής αλλαγής και εν τέλει νομιμοποίησης κάθε εξωφρενικής επιθυμίας του Κεφαλαίου για αύξηση των κερδών του, για την συντήρηση και αναπαραγωγή του στο βωμό της εθνικής οικονομίας.

Φέτος λοιπόν, μετά την «πρωτοπορία» του παραπάνω ομίλου ακολουθούν και άλλοι όπως ο όμιλος INDIΤΕΧ (Zara, ZaraHome, Massimo Dutti, Stradivarious, Bershka, Oysho, Pull&Bear, Uterque) και η H&M με αποτέλεσμα να προβλέπουμε πως και στις 2/1 τα μαγαζιά θα ανοίγουν πάντα προφανώς με κάποια μεταρρύθμιση/τροποποίηση νομοσχεδίου που θα ψηφίσει το Κράτος. Δεν είναι άλλωστε διόλου παράξενο το Κράτος να νομοθετεί τις αλλαγές που το Κεφάλαιο έχει ήδη επιβάλλει στις ζωές των εργαζομένων. Το ίδιο έγινε και με τις Κυριακές που από καμία έγιναν 8, μετά 10 και ο στόχος είναι 52 εργάσιμες Κυριακές το χρόνο.

Οι λευκές και οι κόκκινες νύχτες, οι μαύρες Παρασκευές, τα ωράρια και οι εργάσιμες ημέρες που διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες των αφεντικών, τα μειωμένα ένσημα, οι απλήρωτες υπερωρίες και όσα βιώνουμε για μισθούς-χαρτζιλίκια διαμορφώνουν την εργασιακή πραγματικότητα, όχι μόνο για τους εμποροϋπάλληλους, αλλά για το σύνολο του κόσμου της εργασίας.

Να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή του νέου αντεργατικού νόμου που προβλέπει απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%, νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέου υποκατώτατου μισθού για τους νεοπροσλειφθέντες, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα, πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού.

Να εμποδίσουμε την εφαρμογή το νέου συνδικαλιστικού νόμου που περιορίζει και σχεδόν απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση δίνοντας το «δικαίωμα» στην εργοδοσία να απαντά με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.

Η Διεπαγγελματική Ένωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καλεί στην κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της INDITEX, την Δευτέρα 2 Γενάρη στις 10 πμ, Αιόλου και Σταδίου, ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας που επιχειρούν οι εργοδότες.

-Οι ανυποχώρητοι αγώνες της εργατικής τάξης είναι ο μόνος δρόμος για να σπάσουμε το καθεστώς της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

-Ο αγώνας της τάξης μας να ακυρώσει στην πράξη κάθε αντεργατικό νόμο κάθε εργοδοτική τρομοκρατία.

-Καμία έκπτωση στα εργασιακά μας δικαιώματα.

-Μηδενική ανοχή στις ορέξεις του Κεφαλαίου.

diepagg

πηγή : http://rocinante.gr/ta-ergatika-simferonta-pa...