Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 στις 9.30 πμ

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

(!) Αντιφασιστική προσυγκέντρωση

Καλούμε την Κυριακή 8 Γενάρη σε προσυγκέντρωση 9:30 στο άγαλμα βενιζέλου

ως άμεσο αντανακλαστικό στην συγκέντρωση που έχει προγραμματισμένη

ο ιερός λόχος στις 12:00 με μη ανακοινωμένο σημείο συνάντησης.

Αυτό φανερώνει την αδυναμία των φασιστών να καλέσουν κεντρικά με ανοιχτό κάλεσμα καθώς

κάθε προσπάθεια τους τον προηγούμενο καιρό τσακιζόταν από τα αντανακλαστικά του αντιφασιστικού κινήματος.

Η ώρα προσέλευσης θα είναι αυστηρή έτσι ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα για να μάθουμε

το σημείο συνάντησης τους και να κάνουμε πορεία με σκόπο να πάρουμε το μέρος και

να μην αφήσουμε κανενός είδος φασίστα να έχει πρόσβαση στα κεντρικά σημεία της πολης.

ΜΠΑΤΣΟΙ TV ΝΕΟΝΑΖΙ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ-ΣΤΕΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1567558/


1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στο κάλεσμα του ιερού λόχου στις 12:00 (με μη ανακοινωμένο σημείο συνάντησης) η οποία έχει τίτλο '' οχι στη λαθρομεταναστευση! οχι στον εποικισμό της πατρίδος μας.'' Άλλη μια γελοία προσπάθεια των φασιστών να κάνουν συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης.

Αναγνωρίζοντας ως ακρογωνιαίο λίθο του συστήματος τον φασισμό και τους θιασώτες του, συμμετέχουμε ενεργά στον μαχητικό αντιφασισμό, συμβάλλουμε για τον κομμουνισμό και την ελευθερία.

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 / 1, στις 9:30, στο Άγαλμα Βενιζέλου

Κατάληψη libertatia

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.gr/2017/01/blog-post.html


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα στην αντιφασιστική προσυγκέντρωση (Κάμενικ)

ΖΟΥΜΕ, ΜΙΣΟΥΜΕ, ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Καλούμε στην αντιφασιστική προσυγκέντρωση που έχει ανακοινωθεί για την Κυριακή 8/1 στις 9:30π.μ. στο άγαλμα του βενιζέλου από το ευρύτερο αντιφασιστικό κίνημα και συλλογικότητες, ενάντια στη συγκέντρωση του ιερού λόχου και άλλων φασιστικών μορφωμάτων κατά της ισλαμοποίησης.

Οι συνεχείς ήττες των φασιστών στις προηγούμενες προσπάθειες τους να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης, τους εξανάγκασαν να καλέσουν μια συγκέντρωση σε άγνωστη τοποθεσία. Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει την αποτυχία τους να βρουν αποδοχή και στήριξη από τους κατοίκους του κέντρου, καθώς πρόκειται για μια περιοχή που είχε ανέκαθεν πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά και βαθιά ριζωμένη την μνήμη από τις θηριωδίες των ναζιστών και των ντόπιων συνεργατών τους.

Όπως ακυρώσαμε πέρσι στο πάρκο των εθνών την εκδήλωση και πορεία τους κάνοντας κατάληψη στο σημείο το οποίο καλούσαν, έτσι και την Κυριακή δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μια σπιθαμή γης σε οποιοδήποτε φασίστα σκεφτεί να μεταβεί προς το κέντρο είτε σε ατομικό είτε σε μαζικό επίπεδο.
Μία ενδεχόμενη επιλογή των φασιστών να πραγματοποιήσουν τη φασιστομάζωξή τους στο πάρκο των εθνών, θα σήμαινε προσβολή για την προσφυγική γειτονιά μας.
Σε περίπτωση που επιλέξετε την πλατεία μας, σας προτείνουμε να πάρετε βαθιά ανάσα...
Καλούμε λοιπόν, κάθε αντιφασίστρια/α καθώς και όλα τα αντιστεκόμενα κομμάτια της πόλης να συμμετέχουν ενεργά στην αντιφασιστική προσυγκέντρωση

9 30πμ
ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΓΕΝΑΡΗ

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αντιφασιστικό/Αντιεξουσιαστικό στέκι ΚΑΜΕΝΙΚ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1567677/


1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική προσυγκέντρωση - αντιφασιστικός συναγερμός

Το΄να χέρι νίβει τ' άλλο ή αλλιώς το κράτος κλείνει το μάτι, το παρακράτος εκτελεί | Αντιφασιστική προσυγκέντρωση- αντιφασιστικός συναγερμός

Δεν είναι τυχαίο οτι τα παρακρατικά σκουλήκια προσπαθούν να βγουν από τις τρύπες τους για ακόμα μια φορά, χρησιμοποιώντας κάθε είδους τέχνασμα ώστε οι συνεπείς δυνάμεις του αντιφασιστικού και αναρχικού κινήματος να μην σταματήσουν πάλι την "φιέστα" τους, όπως κάνουν εδώ και καιρό. Έτσι λοιπόν αν και οι φασίστες καλούν ενάντια στους μετανάστες και στις δυνάμεις τους κινήματος που τους βάζουν στην θέση τους, αυτήν την φορά στο κάλεσμα τους δεν αναφέρεται ο τόπος συγκέντρωσης, μιας και κάθε φορά που επιχειρούσαν να ξεμυτίσουν, μας έβρισκαν μπροστά τους.
Εμείς ξέρουμε καλά οτι όταν το κράτος εκκενώνει καταλήψεις στέγης μεταναστών ανοίγει τον δρόμο στους φασίστες να επιτεθούν. Όταν το κράτος οδηγεί τα υποκείμενα της μετανάστευσης ακόμα πιο βαθιά στην αορατότητα, τότε δημιουργεί τις προϋποθέσεις οι φασίστες να κανιβαλίσουν (βλ. Χιο). Όταν το κράτος ριζώνει την μιζέρια μέσα στον κοινωνικό ιστό και την εξαθλίωση, τότε οι φασίστες προσπαθούν να ξεδιπλώσουν το μίσος τους προς την ανθρωπότητα, προς το διαφορετικό, προς τους πληβείους και όσους αντιστέκονται.
Όταν λοιπόν το κράτος πάει χέρι χέρι με το παρακράτος είναι καιρός να νικήσουμε την βαρβαρότητα, αυτή την ίδια που στοχοποιεί παιδιά για να κερδίσει και να εκδικηθεί (είτε αυτά είναι προσφυγόπουλα είτε είναι παιδιά αναρχικών) και ξεπλένει τα κατακάθια αυτής της γης. Είτε πρόκειται για Φρειδερίκες, για φασίστες δήθεν αγανακτισμένους -δυστυχώς- γονείς είτε για αριστερές κυβερνήσεις και εισαγγελείς ανηλίκων μέσα σε παλιές και νέες παιδουπόλεις, μέσα σε μπουντρούμια που φυλάσσονται απο την αντιτρομοκρατική, μέσα στα καμπς των χαρτόκουτων και των κλειστών για κάποιους σχολείων.
Για να συνεχίσει η ελπίδα, να εξαφανίσουμε τους δυνάστες μας, να εξαφανίσουμε όσους μισούν τον άνθρωπο.

Αντιφασιστική προσυγκέντρωση 8/1 στις 9.30 στο Αγ. Βενιζέλου που θα κινηθεί όπου και αν βρίσκονται οι φασίστες.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΜΥΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΣΜΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό " Μαύρο και Κόκκινο", μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ-

πηγή : https://www.facebook.com/sulMavrokokkino/?hc_ref=PAGES_TIMELINE


1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική προσυγκέντρωση | Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Mετά τις πολυάριθμες αποτυχημένες απόπειρες των φασιστών της πόλης μας να καλέσουν συγκέντρωση, για ακόμα μία φορά διάφορες γελοίες ναζιστικές γκρούπες, με ευφάνταστα εξίσου γελοία ονόματα, καλούν και πάλι συγκέντρωση την Κυριακή 8/1. Όλα τα κατακάθια τούτης της πόλης βρήκαν την ευκαιρία τους να μαζευτούν για ακόμα μία φορά σε συγκέντρωση η οποία θα διαμαρτυρηθεί για τον «εποικισμό της Πατρίδος μας».

Αυτή τη φορά, όμως, το κάλεσμα των φασιστών έχει μία πρωτοτυπία: το μέρος της συγκέντρωσης δεν έχει ανακοινωθεί! Έχοντας προσπαθήσει ξανά και ξανά να ξεμυτίσουν -φυσικά πάντα με ένα υπερπολλαπλάσιο στρατό ΜΑΤ να τους φυλάει τα τομάρια- και πέφτοντας ξανά και ξανά πάνω σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, οι φασίστες, σε μία παρομοιωδώς αστεία κίνηση, ανακοίνωσαν ότι θα ενημερώσουν τους υπόλοιπους "συνέλληνες" για τον τόπο της συγκέντρωσης μόνο δύο ώρες πριν από αυτή - παραδεχόμενοι ότι σε αυτή την πόλη δε μπορούν να εμφανιστούν ποτέ και πουθενά με ασφάλεια.

Οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών που έκαψαν τον Χορτιάτη, οι λαδέμποροι και οι λοιποί μαυραγορίτες που πλούτισαν στην πλάτη του πολυεθνικού προλεταριάτου και της εβραικής κοινότητας της πόλης, αυτοί που πάντα ήταν το πιστό σκυλί των αφεντικών, αυτοί που κάποτε οχυρώνονταν στο κτήριο της ΧΑΝΘ φοβούμενοι το τιμωρό χέρι των ανταρτών, αυτοί δεν είναι σήμερα ικανοί ούτε το βάρος των επιλογών τους να αναλάβουν.

Υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε «ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ»
Αλλά, εσείς, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΕΜΥΤΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ

Σήμερα, πιο έντονα από ποτέ άλλοτε, ο αντιφασισμός γίνεται πράξη στο δρόμο.
Οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου είμαστε και θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, ενάντια στο μίσος για τη ζωή.
Γι αυτό και είναι οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, μετανάστες/τριες, lgbtqi+ άτομα, που θα σταθούμε απέναντι τους τη Κυριακή.

ΖΗΤΩ Η ΖΩΗ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 / 1, στις 9:30, στο Άγαλμα Βενιζέλου

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)
lib_thess@hotmail.com

libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2017/01/06/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-8-1/


1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική προσυγκέντρωση την Κυριακή 8/1 στις 9:30 στο Αγ. Βενιζέλου που θα κινηθεί όπου βρίσκονται οι φασίστες

Στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι…


Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας βίαιης φτωχοποίησης όλων των τομέων της ζωής μας. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις εξυπηρετώντας το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο ασκούν πολιτικές μνημονίου όπως είναι η αβάσταχτη φορολογία, η μείωση των συντάξεων, η διάλυση των εργασιακών κεκτημένων, ενώ παράλληλα υποβαθμίζουν κοινωνικές παροχές, όπως π.χ. η εκπαίδευση, η υγεία κτλ. Αυτός ο οικονομικός πόλεμος που εφαρμόζεται στον ελλαδικό χώρο δεν είναι ξεκομμένος από τη σύγχρονη μορφή και τάση του νεοφιλελευθερισμού, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του κεφαλαίου να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Πόλεμοι με οικονομικό κίνητρο, και οικονομική εξαθλίωση είναι τα αίτια που έχουν εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους και τους έχουν ωθήσει σε φυγή και σε έναν αγώνα καθημερινής επιβίωσης. Επομένως, δεν μπορούμε να θεωρούμε τους μετανάστες υπαίτιους της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στον ευρωπαικό χώρο. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι βαθύτερη αιτία αποτελεί η επιθυμία των λίγων για επιπλέον συσσώρευση πλούτου και απέναντι σε αυτούς πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας, μαζί με τους μετανάστες.

…οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι.


Η ελληνική κυβέρνηση, εφαρμόζοντας μία άκρως αντιμεταναστευτική πολιτική (που συμφωνεί άλλωστε με την κεντρική πολιτική γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης), υψώνει φράχτες στα όρια του ελλαδικού χώρου, κλείνει σύνορα και εγκλωβίζει χιλιάδες μετανάστες σε hotspots. Τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα οποία επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης (έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στοιχειώδους υγιεινής κλπ), θέτουν τους μετανάστες εκτός κοινωνικού ιστού, περιθωριοποιώντας τους και μετατρέποντάς τους σε ανθρώπους β' κατηγορίας. Η συγκεκριμένη πολιτική έχει μετατραπεί σε κανονικότητα. Από τη μία, ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας υιοθετεί την παραπάνω μισάνθρωπη κατηγοριοποίηση και εφαρμόζει ανάλογες πρακτικές προς τους μετανάστες, και από την άλλη, οι ίδιοι οι μετανάστες εξοικειώνονται, ως ένα βαθμό, με αυτήν την προβληματική αντίληψη.
Προφανώς και δεν αγιοποιούμε τους μετανάστες. Όπως σε κάθε κοινωνικό σύνολο, έτσι και σε αυτό, υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές και νοοτροπίες. Οι μετανάστες, παρόλα αυτά, αντιμετωπίζονται άκριτα από ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας ως ένα σύνολο εγκληματιών που ήρθαν να αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας. Δεν είναι τυχαία η συμβολή των ΜΜΕ στην καλλιέργεια αυτών των ξενοφοβικών λογικών με την επιλεκτική προβολή θεμάτων που στοχοποιούν τους μετανάστες.


~ * ~ Η ξενοφοβία είναι το όπλο τους...


Η άνοδος του εθνικισμού σε περιόδους κρίσης και η αφήγηση της κουλτούρας τού μίσους σε οτιδήποτε διαφορετικό από τη δήθεν κοινή ταυτότητα είναι πάγια τακτική αποπροσανατολισμού της κοινωνίας από την πηγή του προβλήματος, δηλαδή τις πολιτικές που ασκούνται από τα πάνω (κυβέρνηση, Ε.Ε.). Οι εθνικιστές, από όποια χώρα κι αν κατάγονται, διαιωνίζουν την επίπλαστη κοινωνική διαμάχη μεταξύ των από κάτω, στοχοποιούν τους κοινωνικά ασθενέστερους και διαχέουν τη μισαλλοδοξία. Σε αυτά τα πλαίσια κινείται και η συγκέντρωση μίσους που καλούν διάφορες φασιστικές ομάδες την Κυριακή 08/01 στις 12:00. Μία συγκέντρωση που για την ώρα, βέβαια, είναι «ορφανή», καθώς το μέρος της δεν είναι ανακοινωμένο, πράγμα που κάνει ξεκάθαρο πως η μέχρι τώρα στάση και δράση του αντιφασιστικού κινήματος δεν αφήνει περιθώριο σε φασίστες και ρατσιστές να δρουν ανοικτά στο δημόσιο πεδίο.
…η αλληλεγγύη και η άμεση δράση το δικό μας.
Η απάντηση που οφείλει να δοθεί σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις /εκδηλώσεις/πορείες/ομαδοποιήσεις που διαχέουν το μίσος, το φόβο και τις έχθρες δεν αποτελεί χρέος μονάχα του αντιφασιστικού κινήματος. Είναι χρέος της κοινωνίας στο σύνολό της να υψώσει εκείνα τα αναχώματα που θα εμποδίσουν την επέλαση του φασισμού και του κανιβαλισμού στις πτυχές του ανθρώπινου βίου. Είναι χρέος όλων μας να είμαστε εκεί. Τότε, σήμερα, πάντα.

ΚΑΛΕΣΜΑ
την Κυριακή 08/01 στις 09:30 (αυστηρά!!!) σε προσυγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου
με σκοπό να κινηθούμε και να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση
στο μέρος που καλούν οι φασίστες

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΝA MHN ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΌ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ

ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

«...Κανένας δε διαλέγει τα στρατόπεδα προσφύγων
ή τον πλήρη σωματικό έλεγχο σε σημεία
όπου το σώμα σου πονούσε
ή τη φυλακή,
εκτός κι αν η φυλακή είναι ασφαλέστερη
από μια πόλη που φλέγεται....»
απόσπασμα από ποίημα της Κενυάτισσας ποιήτριας Ουαρσάν Σάιρ


ελεύθερος κοινωνικός χώρος "ΣΧΟΛΕΙΟ για τη μάθηση της ελευθερίας"

[Βασιλέως Γεωργίου & Μπιζανίου γωνία] [e-mail: librexe12o@gmaexil.com] [site: sxoleio12.wordpress.com]

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Ιανουάριος 20h