Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 στις 13.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Η φρίκη να μην μας γίνει συνήθεια Άμεση επιστροφή του γιου των φυλακισμένων μελών του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλας Ρούπα & Νίκου Μαζιώτη, στο οικογενειακό περιβάλλον

Στην περίπτωση της απαγωγής και κράτησης του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, το κράτος έκτακτης ανάγκης αποκρυσταλλώνεται με τον πιο εύσχημο τρόπο.

Το κράτος έκτακτης ανάγκης δεν κουβαλάει πολιτικό πρόσημο. Είναι το εργαλείο για την καθυπόταξη των λαών και θα το χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση αποφασίσει να ικανοποιήσει τις επιταγές του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Όποια προβιά και να φορέσει, όσα λουλούδια και να αφήσει στην Καισαριανή ,όσους λόγους και να βγάλει στην πλατεία της Επανάστασης.

Όσο και να προσπαθήσουν οι Συριζαίοι να κρυφτούν πίσω από το επιχείρημα ότι κάποια άλλα νεφελώδη κέντρα εξουσίας είναι αυτά που αποφασίζουν εν αγνοία μιας κυβέρνησης που έχει να τα βάλει με θεούς και δαίμονες, η ίδια η πραγματικότητα είναι που τους αποστομώνει (και με τον πιο επίσημο τρόπο , δια στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης , Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) . Αυτοί είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι των ιεροεξεταστών της «δικαιοσύνης» και των βασανιστών της «αντιτρομοκρατικής» και είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την ψυχική και σωματική ταλαιπωρία ενός εξάχρονου παιδιού που ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε έναν ιδιότυπο πολιτικό κρατούμενο.

Μπορεί μια πολιτική βούληση για τον Λάμπρο- Βίκτωρα Μαζιώτη από την κυβέρνηση να φαίνεται πως σκοντάφτει στην διάκριση των εξουσιών, όμως δεν ίσχυε το ίδιο όσες φορές καταπατήθηκε το Σύνταγμα αυτής της χώρας την τελευταία επταετία. Εκεί οι πολιτικές αποφάσεις ήταν άμεσες για χάρη της "εθνικής ασφάλειας" και της "υπέρβασης της κρίσης". Όσο άμεσες ήταν και όταν μετέτρεπαν το περήφανο ΟΧΙ του λαού σε ΝΑΙ στους επικυρίαρχους.

Και για να υπενθυμίσουμε λίγο στους ευαίσθητους Συριζαίους ,με την κοντή μνήμη, τα σκληρά βάσανα που έχει υποστεί αυτός ο λαός στις εποχές της μαύρης αντίδρασης, τα αίσχη τους σε λίγο θα συναγωνίζονται εκείνα της Φρειδερίκης (Φρίκης) και των παιδουπόλεων.

Ο Βίκτωρας-Λάμπρος να επιστρέψει άμεσα στην αγκαλιά της γιαγιάς και της θείας τους

Δύναμη στους απεργούς πείνας και δίψας

Συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (πλ. Κουμουνδούρου) Σάββατο 7 Ιανουαρίου, 13:00.

Kόκκινη γραμμή - Oμάδα για την εργατική αντεπίθεση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1567696/


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Σάββατο 13:00 στα γραφεία του Συριζα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και δίψας Ν.Μαζιώτη, Π.Ρούπα και Κ.Αθανασοπούλου, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, με αίτημα να δοθεί άμεσα η επιμέλεια του παιδιού των δύο πρώτων στους συγγενείς τους. Σάββατο 13:00 έξω από τα γραφεία του Συριζα στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Αλληλέγγυοι/ες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1567694/


1 2 3 4 5

Κάτω τα χέρια σας από το παιδί των συντρόφων Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη!

Το κράτος για ακόμα μια φορά επιλέγει, καθόλου τυχαία, να βάλει στο στόχαστρο του τις οικογένειες αυτών που το πολεμούν. Τις πρωινές ώρες της 5ης Ιανουαρίου η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προβαίνει σε επιχείρηση και σύλληψη των μελών, της επαναστατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Πόλας Ρούπα και Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, γνωρίζοντας πως στον χώρο βρίσκεται ο γιος της Πόλας (6 ετών). Από τότε το παιδί των συντρόφων βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή επαφή μαζί του είναι υπό κράτηση φρουρούμενο από ένοπλους μπάτσους (στην αρχή στην Ασφάλεια Αττικής και μέτα στο νοσοκομείο Παίδων). Αν όχι τυπικά, τουλάχιστον ουσιαστικά καθώς δεν επιτρέπεται σε συγγενείς να το επισκεφτούν. Κίνηση απόλυτης ψυχικής βίας και εκδίκησης ενάντια στους αγωνιστές γονείς, αλλά και ταυτόχρονα τρομοκράτησης του ίδιου του παιδιού.

Αυτή είναι η συντεταγμένη πολιτεία, αυτή είναι η δημοκρατία σας που τονίζει το γεγονός πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Για εμάς δεν έχει καμία διαφορά το αν το κράτος διοικείται από αριστερούς ή δεξιούς, οικουμενικές κυβερνήσεις ή διορισμένους τυχοδιώκτες. Το κράτος είναι κράτος ό,τι μανδύα και αν φοράει και έχει συνέχεια για όσο εμείς το επιτρέπουμε. Ποτέ στα χρονικά της "δημοκρατίας" δεν έχει τολμήσει το κράτος να χρησιμοποιήσει τα παιδιά των επαναστατών και επαναστατριών εναντίον τους, προσπαθώντας να τους λυγίσει και να τους εκβιάσει. Από την αρχή αυτής της ποταπής επιλογής της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δικαστικών, εισαγγελέων και της αντιτρομοκρατικής, τα μέλη του Ε.Α. Ρούπα, Μαζιώτης και Αθανασοπούλου έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας με μοναδικό αίτημα να σταματήσει αυτή η ιδιότυπη ομηρία του παιδιού και αυτό να δοθεί άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Μέσα σε όλα αυτά αναπαράγεται ο συσχετισμός από κάθε είδους "ειδικούς" πως η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα είναι ανίκανη να είναι μητέρα, εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της και αυτό αναδύει, χωρίς καμιά ντροπή βέβαια, τα πιο αντιδραστικά και μισογυνικά ένστικτα όσων τα ξεστομίζουν. Παράλληλα το κράτος ανοίγει έτσι τον δρόμο για την κράτηση και την αφαίρεση επιμέλειας παιδιών συντροφισσών και συντρόφων, που επιλέγουν να βρεθούν απέναντί του με το πρόσχημα της ασφάλειας.

Στεκόμαστε δίπλα στις φυλακισμένες συντρόφισσες και συντρόφους μας και καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και δίψας Ν. Μαζιώτη, Π. Ρούπα και Κ. Αθανασοπούλου με αίτημα να δοθεί άμεσα η επιμέλεια του παιδιού των δύο πρώτων στους συγγενείς τους.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΎ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Αναρχική Συλλογικότητα Antinertia

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου, 13:00 έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

πηγή : http://antinertia.espivblogs.net/kato-ta-xeria-apo-to-paidi/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους αναρχικούς απεργούς πείνας-δίψας

Άμεση δικαίωση των επαναστατών απεργών πείνας.

Στις 5 Ιανουαρίου 2016 τα ξημερώματα, συλλαμβάνεται έπειτα από επιχείρηση της "αντι"τρομοκρατικής το μέλος της ένοπλης αναρχικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Πόλα Ρούπα. Ταυτόχρονα, συλλαμβάνεται και η αναρχική συντρόφισσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η οποία ακολούθως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για συμμετοχή στην οργάνωση. Τα σκουλήκια του κρατικού μηχανισμού, προβαίνουν επίσης στην απαγωγή του 6χρονου γιού της συντρόφισσας Ρούπα και του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη, μην αφήνοντας την μητέρα του να τον δει. Μια κίνηση, που πέρα από την πιο δειλή μορφή εκδικητικότητας, είναι και μια ξεκάθαρη παραδοχή από το κράτος ότι ο επαναστατικός αγώνας αποτελεί σοβαρό πολιτικό του αντίπαλο. Αποτελεί ξεκάθαρη παραδοχή ότι ο αγώνας της οργάνωσης ήταν και παραμένει πολιτικός, ήταν και παραμένει επαναστατικός.

Ο Επαναστατικός Αγώνας, με την πολιτική και αγωνιστική του στάση, το επαναστατικό του ήθος και τη δράση, έχει αφήσει μια κολοσσιαία παρακαταθήκη στην ιστορία της ένοπλης επαναστατικής πάλης, καθώς και στον συνολικότερο αγώνα για ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου. Στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους, επισημαίνοντας ότι η επανάσταση είναι ο μόνος εφικτός δρόμος για την κατάκτηση της ελευθερίας και της ισότητας, για την απαλλαγή των ανθρώπων από τα δεσμά της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.

Αν νομίζουν ότι θα λυγίσουν τους ίδιους ή την αλληλεγγύη, θρέφουν όνειρα θερινής νυκτός. Ο αγώνας για την επανάσταση και την αναρχία ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Άμεση δικαίωση των αιτημάτων των αναρχικών απεργών πείνας, Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα, Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, για την απελευθέρωση του παιδιού και την επιστροφή του στους συγγενείς.

Τιμή για πάντα στον αναρχικό επαναστάτη Λάμπρο Φούντα.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη πλατεία Κουμουνδούρου.
Σάββατο 7/1/2017 - Ώρα 13:00

Σύμπραξη για τη διάχυση της επαναστατικής προοπτικής

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1567701/


1 2 3 4 5

Σάββατο 7/1, 13:00 έξω από τα γραφεία του Συριζα στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, στους απεργούς πείνας και δίψας Ν.Μαζιώτη, Π.Ρούπα και Κ.Αθανασοπούλου, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, έξω από την Κουμουνδούρου, αύριο 7/1/2017 στις 13:00.

Να δοθεί άμεσα η επιμέλεια του παιδιού του Ν.Μαζιώτη και της Π.Ρούπα στους συγγενείς τους.

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός - Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης

πηγή : http://abcsolidaritycell.espivblogs.net/archives/484