Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 στις 12.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα μέλη του Ε.Α.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12:00 ΚΑΜΑΡΑ

3 μέρες μετά από την έναρξη της απεργίας πείνας των μελών του επαναστατικού αγώνα η εισαγγελέας παρέδωσε τον 6χρονο γιο των Ρούπα-Μαζιώτη στους συγγενείς του. Όλες αυτές τις μέρες ο 6χρονος παρέμεινε φρουρούμενος στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας χωρίς τη δυνατότητα για συχνά επισκεπτήρια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ

Στις 5 Γενάρη 2017 τα ξημερώματα συλλαμβάνεται η καταζητούμενη αναρχική, μέλους του Ε.Α, Πόλα Ρούπα, που καταζητούνταν για 3 χρόνια, μετά από εισβολή στο σπίτι στο οποίο είχε καταφύγει. Μαζί της συλλαμβάνεται και η συντρόφισσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και το ανήλικο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη. Η Κ. Αθανασοπούλου αναλαμβάνει την ευθύνη για συμμετοχή στον Ε.Α και κρατείται από τους μπάτσους. Ταυτόχρονα και ενώ η Π. Ρούπα έχει δηλώσει ότι η εποπτεία του παιδιού της επιθυμεί να περάσει στα χέρια των συγγενών της, οι μπάτσοι κρατούν το παιδί μακριά της φρουρούμενο και χωρίς να ενημερώσουν αυτήν ή τους συγγενείς της για το που βρίσκεται, και καλά για να εξετάσουν αν βρίσκεται σε καλή σωματική και ψυχολογική κατάσταση. Η πράξη αυτή μόνο στόχο έχει τον εκβιασμό των έγκλειστων συντρόφων, κάτι το οποίο εντάσσεται σε μια εκδικητική στρατηγική του κράτους απέναντι στους αγωνιστές, οι οποίοι απάντησαν άμεσα ξεκινώντας απεργία πείνας και δίψας αιτούμενοι το παιδί να δοθεί στους συγγενείς τους, δηλώνοντας ότι παρ' όλο τον εκβιασμό δεν θα λυγίσουν και μένουν αμετανόητοι στις επιλογές τους. Μαζί με αυτούς σε απεργία πείνας και δίψας προχώρησε και η Κ. Αθανασοπούλου στεκόμενη αλληλέγγυα στο αίτημα τους για απελευθέρωση του 6χρονου γιού τους.

Μέσα στον πόλεμο που ήδη μαίνεται, με την συνεχή υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης και την επιβολή όλο και χειρότερων συνθηκών ζωής για τους από τα κάτω, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί συνεχίζουν να χτυπούν αυτούς που αντιστέκονται και πόσο μάλλον αυτούς που έχουν επιλέξει την ένοπλη σύγκρουση με το κράτος και το κεφάλαιο.

Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας τόσο στον αγώνα των έγκλειστων απεργών πείνας και δίψας όσο και σε όλους τους αιχμαλώτους επαναστάτες. Αλληλεγγύη που δεν έχει μόνο ανθρώπινη χροιά, που αφορά την απελευθέρωση του γιου τους από τα χέρια των διωκτικών μηχανισμών, αλλά και συγκεκριμένα πολιτικό-ταξικό πρόσημο που προέρχεται από τον κοινό μας αγώνα ενάντια στο σύστημα που διαιωνίζει την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Το στοίχημα μένει ανοιχτό:
ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα

Στις 5/11, μέσα σε κλίμα τρομοϋστερίας, συλλαμβάνεται η Πόλα Ρούπα και της αποσπάται το 6χρονο παιδί της που βρισκόταν μαζί της κατά τη διάρκεια της σύλληψής, το οποίο εν συνεχεία κρατείται φρουρούμενο υπό την εποπτεία «ειδικών» παιδοψυχιάτρων και εισαγγελέων, βίαια απομακρυσμένο από οικείους και συγγενείς του.

Η Πόλα Ρούπα, ο Ν. Μαζιώτης και η Κ. Αθανασοπούλου -μέλη του Επαναστατικού Αγώνα-, ξεκινούν άμεσα απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού στην μητέρα και την αδελφή της πρώτης.

Παρόλο που το συγκεκριμένο αίτημα φέρεται να ικανοποιήθηκε προσωρινά, οι μεθοδεύσεις αυτές είναι ενδεικτικές της αντιμετώπισης που επιφυλάσσουν το κράτος και τα συμφέροντα που υπηρετεί απέναντι στους δηλωμένους εχθρούς του.

Διώξεις, βασανισμοί, φυλακίσεις, ποινικοποίηση φιλικών και συγγενικών σχέσεων αποσκοπούν στη φυσική, ηθική και πολιτική εξόντωση όσων αντιστέκονται και πολεμούν για την καταστροφή αυτού του βάρβαρου συστήματος αδικίας και εκμετάλλευσης.

Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους

Κράτη και αφεντικά οι μόνοι τρομοκράτες

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 12:00 ΚΑΜΑΡΑ

Άνω θρώσκω

πηγή : http://anwthrwskw.espivblogs.net/2017/01/09/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83/


1 2 3 4 5 6

Δευτέρα 9/1: συγκέντρωση αλληλεγγύης στα μέλη του Ε.Α.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ αλληλεγγύης Δευτέρα 9/1 στις 12μμ στην καμάρα.

Στον πόλεμο που διεξάγεται υπάρχουν 2 εχθρικά μεταξύ τους στρατόπεδα,
αυτό της εξουσίας και αυτό των εξεγερμένων. Εμείς, ως αναρχικοί, δεν
περιμένουμε καμία "ανθρωπιστική" διαχείρηση των κρατών απέναντι στους
αγωνιστές. Τα παραδείγματα πολλά: βασανισμοί, ξυλοδαρμοί, βίαιες λήψεις
DNA, απομονώσεις, εξοντωτικές ποινές…
Η καταστολή όμως, στρέφεται ενάντια και στο συγγενικό-φιλικό περιβάλλον
των αγωνιζόμενων. Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής είναι η απαγωγή και
ομηρία του 6χρονου Βίκτωρα-Λαμπρου, η οποία έληξε μετά την απεργία
πείνας και δίψας των Ρούπα, Αθανασοπούλου, Μαζιώτη, δίνοντας προσωρινά
την κηδεμονία στη γιαγιά του. Παρ'όλο που η έκβαση της υπόθεσης είναι
προσωρινά θετική, το κράτος έστρωσε.. και όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΑ.

Κατάληψη Terra Incognita

πηγή : https://terraincognita.squat.gr/2017/01/09/%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1-91-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1/


1 2 3 4 5 6

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ε.Α. | 9/1

Στις 5/1 η «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία συνέλαβε την Πόλα Ρούπα, σε σπίτι στην Ηλιούπολη, και παράλληλα την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου στον Άγιο Δημήτριο. Και οι δύο συλληφθείσες έχουν πάρει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην ένοπλη επαναστατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Την ίδια στιγμή, το 6χρονο παιδί της Πόλα Ρούπα, το οποίο βρισκόταν στο σπίτι, αποχωρίστηκε από τη μητέρα του κατά τη σύλληψή της και τέθηκε σε «προστατευτική φύλαξη».

Από τη στιγμή της σύλληψης και μετά το κράτος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και εξασκεί όλη του την εκδικητικότητα πάνω στο 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη. Αρχικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν ενημερώνεται καν για την τοποθεσία στην οποία «φυλάσσεται» το παιδί και δεν τους επιτρέπεται η οποιαδήποτε επαφή μαζί του. Το υπουργείο δικαιοσύνης, εκδίδει, φυσικά, ανακοίνωση, η οποία αφενός αναφέρει την «προσωρινή ανάθεση επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου» και αφετέρου ότι «ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του». Και τα δύο παραπάνω αποδεικνύονται εντελώς ψευδή. Τόσο μέσω των συγγενών του παιδιού όσο και μέσω της ανακοίνωσης του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, αποκαλύπτεται τελικά ότι το παιδί υποβάλλεται σε αναγκαστική "νοσηλεία" υπό φρούρηση, σε κλειστή παιδοψυχιατρικη πτέρυγα του νοσοκομείου «Αγία Σοφία», με βάση σχετική εισαγγελική εντολή που ζητά το παιδί «να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση» και να του απαγορεύεται η «οποιαδήποτε επικοινωνία με τους γονείς του και με κάθε τρίτο πρόσωπο». Έτσι λοιπόν (λες και δε γνωρίζουμε ότι για τις εκατοντάδες περιπτώσεις κακοποιημένων παιδιών, παιδιών θυμάτων βιασμού ή άλλων παιδιών που όντως έχουν ανάγκη προστατευτικής φύλαξης το κράτος δεν λαμβάνει καμία απολύτως πρόνοια, ή σαν να μη γνωρίζουμε επίσης όλοι ότι αυτή η «τυπική» διαδικασία δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ ως τώρα και τίθεται, όλως τυχαίως, σε εφαρμογή για το παιδί δύο δηλωμένων εχθρών του κράτους) από το … «αυτή είναι η τυπική διαδικασία» που είχαν το θράσος να ψελλίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΙοι περνάμε στο γεγονός της φρουρούμενης έγκλεισης ("νοσηλείας") του εξάχρονου παιδιού σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα βαρέως παιδοψυχιατρικών πασχόντων. Με ποια γνωμάτευση άραγε, και με ποια «τυπική» διαδικασία;

Όλες και όλοι που αποφασίζουμε να ταχθούμε απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο γνωρίζουμε καλά ότι το κράτος έχει στη φαρέτρα του πολλά και αποτελεσματικά εργαλεία για να μας επιτεθεί, άπαξ και πέσουμε στα χέρια του. Και όπου δεν φτάνουν οι υπόλοιποι νόμοι, υπάρχει πάντα ο αντιτρομοκρατικός, με τον οποίο μπορούμε να βρεθούμε στη φυλακή ουσιαστικά χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο. Και όταν δε φτάνει ούτε αυτός, είναι επίσης πολύ απλό να πεταχτούν στο κάλαθο των αχρήστων ακόμη και το αστικό σύνταγμα και οι νόμοι του: βασανισμοί σε κρατητήρια, ψευδομάρτυρες σε υποθέσεις αναρχικών, ενοχοποιητικά στοιχεία που εμφανίζονται ως δια μαγείας, παράνομες τράπεζες δειγμάτων DNA, κράτηση που ονομάζεται «προστατευτική φύλαξη» και πολλά άλλα… Παρ' όλα αυτά, η χρησιμοποίηση ΠΑΙΔΙΟΥ ως μέσο εκβιασμού και εκδίκησης για τους γονείς του είναι μια πράξη τόσο ποταπή, που ξεπερνά κάθε όριο. Δείχνει ξεκάθαρα όλη τη δυσωδία και τη σαπίλα αυτού του συστήματος και των εκάστοτε πολιτικών εκφραστών του -καθώς η «αριστερή» κυβέρνηση δε διαφέρει από οποιαδήποτε δεξιά ούτε καν σε στοιχειώδη ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ως άμεση αντίδραση στη χυδαιότητα αυτή, η Π. Ρούπα, ο Ν. Μαζιώτης και η Κ. Αθανασοπούλου ξεκίνησαν απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος των δύο πρώτων στους συγγενείς του. Τελικά σήμερα, μετά από 3 μέρες κράτησης του παιδιού στην πτέρυγα βαρέως παιδοψυχιατρικών πασχόντων, το παιδί δόθηκε στους συγγενείς του, μετά από την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του στη γιαγιά του.

Αλληλεγγύη στην Πόλα Ρούπα, το Νίκο Μαζιώτη και τη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου

Αγώνας απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο,
Για τον Κομμουνισμό και την Αναρχία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/1, στις 12:00

ΚΑΜΑΡΑ


Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_thess@hotmail.com
libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2017/01/08/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85/


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Την Πέμπτη 5/1 τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Π. Ρούπα και Ν.Μαζιώτης ξεκινούν απεργία πείνας και δίψας και την Παρασκευή 6/1 ξεκινάει και η Κ.Αθανασοπούλου. Το αίτημα τους ήταν να σταματήσει η ομηρία του παιδιού τους από το κράτος και να δοθεί στο συγγενικό τους περιβάλλον, κάτι το οποίο ικανοποιήθηκε προσωρινά. Όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα μέλη του Ε.Α. την Δευτέρα 9/1 στις 12:00 στην Καμάρα.

Να σταματήσουμε την εκδικητικότητα της καταστολής απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους.

Καμία υποχώρηση μέχρι την ολική απελευθέρωση και την αναρχία.

Αναρχική συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Ιανουάριος 00h


1 2 3 4 5 6

Την Πέμπτη 5/1 στις 06:10 το πρωί, συλλαμβάνεται σε σπίτι στην Ηλιούπολη η αναρχική Πόλα Ρούπα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Παράλληλα, συλλαμβάνεται και η συντρόφισσα Κωσταντίνα Αθανασοπούλου με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, ενώ λίγο αργότερα αναλαμβάνει την ευθύνη για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.

Η Ρούπα, κατά τη σύλληψή της, ήταν με τον εξάχρονο γιο της ο οποίος έκτοτε κρατείται όμηρος του κράτους. Για τον λόγο αυτόν η ίδια καθώς και ο Νίκος Μαζιώτης (μέλος του Επαναστατικού Αγώνα επίσης) προχώρησαν στις 5/1 σε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί άμεσα η επιμέλεια του παιδιού σε συγγενικά του πρόσωπα. Την επόμενη μέρα, σε απεργία πείνας και δίψας προχωρά ως ένδειξη αλληλεγγύης και η Κων/να Αθανασοπούλου.

Ξέρουμε ότι κράτος και κεφάλαιο προκειμένου να καταστείλουν και να τιμωρήσουν τους επαναστάτες δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ως ομήρους συγγενικά τους πρόσωπα, όπως στην περίπτωση της εκδικητικής προφυλάκισης της μητέρας και της συντρόφου του Γ. Τσάκαλου, μέλος της Σ.Π.Φ. Οι ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις είναι κομμάτια ενός πολύμορφου αγωνιστικού κινήματος το οποίο στέκεται και δρα ενάντια στους πραγματικούς τρομοκράτες αυτού του κόσμου, οι οποίοι εκμεταλλεύονται και εξαθλιώνουν μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού, ενώ καταστέλλουν κάθε αντίθετη φωνή. Ως αναρχικοί/ές στεκόμαστε αλληλέγγυοι με κάθε έναν και κάθε μια που δεν σκύβει το κεφάλι αλλά μάχεται για την επανάσταση με κάθε κόστος.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΡΟΥΠΑ,ΜΑΖΙΩΤΗ,ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/1 ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΗΞΕΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

Συνέλευση αλληλεγγύης με τους αναρχικούς απεργούς πείνας και δίψας Πόλα Ρούπα, Νίκο Μαζιώτη και Κωσταντίνα Αθανασοπούλου

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Ιανουάριος 23h