Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στις 9.00 πμ

Δίκη Παναγιώτη Ασπιώτη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΣΠΙΩΤΗ

Ο αναρχικός Παναγιώτης Ασπιώτης βρίσκεται προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2015, όταν παρουσιάστηκε οικειοθελώς στις αρχές μετά από μακρύ διάστημα φυγοδικίας. Ήταν Μάρτιος του 2013 όταν σε αυτοκίνητο που είχε νοικιαστεί με τα στοιχεία του Ασπιώτη βρέθηκε -υπό αρκετά περίεργες συνθήκες- μια ποσότητα οπλισμού. Έκτοτε ο σύντροφος Παναγιώτης επέλεξε το δρόμο της φυγοδικίας σε μια προσπάθεια άμυνας απέναντι στις επιβουλές γνωστών και άγνωστων υπηρεσιών.

Η φυγοδικία του Παναγιώτη ήταν το ύστατο οχυρό άμυνας ενός αναρχικού αγωνιστή απέναντι στο καφκικό μέλλον που του επιφύλασσαν οι διώκτες του. Και σε αυτό δεν έκανε λάθος. Όταν τον Οκτώβριο του 2015 αποφάσισε να παρουσιαστεί να αντιμετωπίσει τις εκκρεμότητές του με τη δικαιοσύνη, βρέθηκε αντιμέτωπος με την εκδικητική μανία των αρχών. Οι κατηγορίες διογκώθηκαν και από μια απλή υπόθεση οπλοκατοχής βρέθηκε να αντιμετωπίζει ένα βαρύ κατηγορητήριο που περιελάμβανε διακεκριμένη οπλοκατοχή, προμήθεια άγνωστης (!) τρομοκρατικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτήν. Ταυτόχρονα, βρέθηκε κατηγορούμενος σε κατηγορητήρια ακόμα πιο φαιδρού περιεχομένου και ακόμη πιο εξόφθαλμης σκοπιμότητας.

Στη φυλακή δεν είχε καλύτερη τύχη. Αφού εκτοπίστηκε σε απομακρυσμένες φυλακές της χώρας και απομονώθηκε από την οικογένειά του και την ενός έτους κόρη του, τον περασμένο Φεβρουάριο μεταφέρθηκε πέρα από κάθε λογική στο Μεταγωγών της Π. Ράλλη αντί της Φυλακής Κορυδαλλού, όπου και βασανίστηκε από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής με σκοπό τη λήψη δείγματος DNA.

Την Παρασκευή ο Παναγιώτης Ασπιώτης δικάζεται από το Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με τις κατηγορίες της οπλοκατοχής, της προμήθειας και της ένταξης σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση. Για τον Παναγιώτη δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η διαδρομή του στο κίνημα είναι μακρά και γνωστή. Η αλληλεγγύη μας είναι αυτονόητη και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, στις 9.00 το πρωί, θα σταθούμε στο πλευρό του στην Αίθουσα Δ100Γ, στον 4ο όροφο του Εφετείου της Λουκάρεως.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ασπιώτη

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1567904/