Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στις 18.00

Αντικατασταλτική-αντικρατική πορεία

post image

Την Πέμπτη 5/1 στις 06:10 το πρωί, συλλαμβάνεται σε σπίτι στην Ηλιούπολη η αναρχική Πόλα Ρούπα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Παράλληλα, συλλαμβάνεται και η αναρχική Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, ενώ λίγο αργότερα αναλαμβάνει την ευθύνη για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.

Η Ρούπα, κατά τη σύλληψή της, ήταν με τον εξάχρονο γιο της ο οποίος έκτοτε κρατείται όμηρος του κράτους. Για τον λόγο αυτόν η ίδια καθώς και ο Νίκος Μαζιώτης (μέλος του Επαναστατικού Αγώνα επίσης) και η Κ. Αθανασοπούλου προχώρησαν στις 5/1 σε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί άμεσα η επιμέλεια του παιδιού σε συγγενικά του πρόσωπα. Έπειτα από 3 μέρες εγκλεισμού του παιδιού στην παιδοψυχιατρική κλινική βγαίνει η απόφαση για να δοθεί στην μητέρα της Ρούπα προσωρινά.

Μια πτυχή του πολύμορφου αναρχικού αγώνα, ενός αγώνα που μαίνεται σε όλα τα μέτωπα και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα επίθεσης, αποτελεί η ένοπλη πάλη. Ο Επαναστατικός Αγώνας που τόσο με στοχευμένες ενέργειες όπως η επίθεση στη τράπεζα της ελλάδος και τον τότε επίτροπο του ΔΝΤ όσο και με το λόγο του, απέδειξε την ύπαρξη τρωτών σημείων στο εξουσιαστικό οικοδόμημα και τη δυναμική του ένοπλου αγώνα. Οι ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις είναι κομμάτια ενός πολύμορφου κινήματος που στέκεται και δρα ενάντια στους πραγματικούς τρομοκράτες αυτού του κόσμου, οι οποίοι εκμεταλλεύονται και εξαθλιώνουν μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού, ενώ καταστέλλουν κάθε αντίθετη φωνή.

Είδαμε ότι κράτος και κεφάλαιο προκειμένου να καταστείλουν και να τιμωρήσουν τους επαναστάτες δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ως ομήρους συγγενικά τους πρόσωπα, όπως στην περίπτωση της εκδικητικής προφυλάκισης της μητέρας και της συντρόφου του Γ. Τσάκαλου, μέλος της Σ.Π.Φ και της Μαρίας Θεοφίλου. Ως αναρχικοί/ές στεκόμαστε αλληλέγγυοι με κάθε έναν και κάθε μια που δεν σκύβει το κεφάλι αλλά μάχεται για την επανάσταση με κάθε κόστος.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ-ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ
ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 19/1 ΚΑΜΑΡΑ 18:00

Συνέλευση αλληλεγγύης στις συλληφθείσες του Ε.Α

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1568002/