Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την εκδίκαση εργατικής διαφοράς

όλοι και όλες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την τετάρτη 18 γενάρη στις 09:00 στα δικαστήρια

post image

Την τετάρτη 18 γενάρη στις 9:00 εκδικάζεται στο μονομελές πλημμελειοδικείο χανίων, η εργατική διαφορά (επιθεώρηση εργασίας) για τα δεδουλευμένα που διεκδικούν, οι πρώην εργαζόμενοι της υπόθεσης "κουτουρούκι". Η δίκη μετά απο δύο αναβολές λογω της απεργίας των δικηγόρων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί.

συγκέντρωση αλληλεγγύης την τετάρτη 18 γενάρη στις 09:00 στα δικαστήρια

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


αλληλέγγυοι/ες απο το χώρο του επισιτισμού

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1568048/


Στις 18/1 εκδικάζεται η αυταπάγγελτη δίωξη που κατέθεσε η επιθεώρηση εργασίας κατά της αφεντικίνας του μεζεδοπωλείου "Κουτουρούκι" και αφορά τις ποινικές ευθύνες της, προς τους πρώην εργαζόμενους.
Από τα μεγάλα καταστήματα των πολυεθνικών εταιρειών, μέχρι τα μικρά "εναλλακτικά" μαγαζιά, τα αφεντικά οφείλουν να καταλάβουν πως δεν είμαστε καθόλου μια οικογένεια, καθώς τα συμφέροντά μας απέχουν παρασάγγας. Οι συλλογικές αντιστάσεις στους χώρους εργασίας είναι μονόδρομος ενάντια στην επισφάλεια, στα ξεχειλωμένα ωράρια και στις ελαστικές σχέσεις που θέλει να μας επιβάλει η αυθαιρεσία των αφεντικων.
Κανένα από τα εργασιακά δικαιώματα δεν χαρίστηκε απλόχερα, αλλά κατακτήθηκε μέσα από σκληρούς αγώνες. Έτσι, επειδή οι εργατικοί αγώνες αποτελούν τον βασικό πυλώνα της ταξικής πάλης, είναι επιτακτική η στήριξή τους σε όλα τα επίπεδα.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Τετάρτη 18/1 στις 9:00 στα δικαστήρια

συλλογικότητα azadi

azadexi@espiv.exnet

http://azadi.espivblogs.net/

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/67645/