Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 στις 18.00

Αντιφασιστική διαδήλωση για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν

17 Γενάρη 2013 ο Σαχζάτ Λουκμάν, μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν, δολοφονείται από μέλη τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ

Δολοφόνοι δύο Έλληνες φασίστες, ο Χρήστος Στεργιόπουλος (πυροσβέστης από τα Γιάννενα) και ο Διονύσης Λιακόπουλος. Συνήγορος υπεράσπισης του γιαννιώτη ο Αντώνης Φούσας, πρώην υπουργός και βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Η δολοφονία του Λουκμάν δεν ήταν ένα μεμονωμένο και τυχαίο γεγονός· ήταν συνήθης πρακτική των ναζιστών και αποτέλεσε την πιο ηχηρή από μια σειρά δράσεων της Χ.Α. εκείνη την περίοδο, στο κέντρο της Αθήνας: πογκρόμ, σπάσιμο μαγαζιών μεταναστών, τραμπουκισμοί , ξυλοδαρμοί και πολλές δολοφονίες ανώνυμων μεταναστών. Το μόνο τυχαίο στην υπόθεση ήταν η σύλληψη των δολοφόνων, κάτι που εξέπληξε ακόμα και τους ίδιους: δεν είχαν φροντίσει να ξεφορτωθούν ούτε καν τα ματωμένα μαχαίρια τους, κάτι που επιβεβαιώνει την ασυλία που τους εξασφάλιζαν οι αγαστές σχέσεις με το κράτος και τα κολλητιλίκια με τους μπάτσους.

Δεκέμβρης 2016. Κοινές εμφανίσεις στελεχών της κυβέρνησης με βουλευτές της Χ.Α στη Ρω και στο Καστελόριζο, καθώς «αποτελούν κομμάτι της εθνικής μας δύναμης» σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, που θεωρεί ότι μια «δημοκρατική» Χ.Α. θα αποτελούσε έναν σοβαρό εταίρο και συνομιλητή, εντός του δημοκρατικού τόξου και μια επιπλέον δύναμη συνεννόησης. To ξέπλυμα και το αβαντάρισμα των φασιστών από τον Σύριζα δε μας εκπλήσσει· γνωρίζουν πολύ καλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις, ότι οι ναζί - εγκληματίες τούς είναι πολύ χρήσιμοι, είτε ως κοστουμαρισμένοι «εταίροι», είτε ως παρακρατικά αποβράσματα. Άλλωστε η θωράκιση της εθνικής ενότητας εναντίον των «κακών γειτόνων» και το τσάκισμα των μεταναστών μέσω της ανεμπόδιστης εφαρμογής των δολοφονικών - ρατσιστικών πολιτικών τους, είναι ειδικότητα των ναζιστών. Παρά τα σκαμπανεβάσματα και τα καυγαδάκια που μπορεί να έχουν οι σχέσεις τους, αργά ή γρήγορα ο ένας αναζητά την αγκαλιά του άλλου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ρατσιστική διαχείριση και η εκδικητική αντιμετώπιση των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας, των μεταναστών και όλων αυτών «που περισσεύουν».

Το ξέπλυμα των φασιστών προϋποθέτει και το σβήσιμο από τη συλλογική μνήμη των ναζιστικών - εγκληματικών δράσεών τους. Η δική μας ευθύνη απέναντι στην τάξη μας αλλά και τη συνείδησή μας, είναι να διατηρήσουμε την αντιφασιστική μνήμη ζωντανή, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για το τσάκισμα του φασισμού. Έναν αγώνα που δίνουμε χωρίς αυταπάτες: δε θα μας σώσει το κράτος από το φασισμό. Με όπλα μας τη μνήμη, τη συνείδηση και την αποφασιστικότητα, υπερασπιζόμαστε, με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο την τάξη μας και όλα της τα κομμάτια, και αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε καθαρές τις πόλεις και τις γειτονιές μας από τους φασίστες.

Διατηρούμε την αντιφασιστική μνήμη ζωντανή
τσακίζουμε το φασισμό σε κάθε του μορφή

Διαδήλωση

Τρίτη 24/1 18.00 Περιφέρεια

Αντιφασιστική συνέλευση No Pasarán

nopasaranioannina.wordpress.com

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Ιανουάριος 15h