Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 στις 10.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Την Κυριακή 6-12 του 2009 όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στο Ηράκλειο είχε καλεστεί πορεία για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εξέγερση του Δεκέμβρη. Στον σχεδιασμό της κρατικής καταστολής εφαρμοστήκε για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο η λογική των προληπτικών συλλήψεων. Έτσι πριν την πορεία οι δυνάμεις "προστασίας του πολίτη" είχαν αποκλείσει φασιστικά την πρόσβαση στον χώρο συγκέντρωσης σε όσους έρχονταν από τις δύο τοτε υπαρχούσες Αναρχικές καταλήψεις (ΠΙΚΠΑ, Ευαγγελισμός) με αποτέλεσμα την σύλληψη έξι συντρόφων, ο ένας εκ των οποίων πολιτικός μετανάστης. Οι συλλήψεις αυτές γίνανε με τη λογική της ενδεχόμενης πρόθεσης ποινικά κολάσιμων πράξεων κάτι που ακούγεται το λιγότερο αστείο με μια πρώτη ανάγνωση . Αλλά αν αναλογιστεί κανείς το τι ακολούθησε τα επόμενα χρόνια σε κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό επίπεδο κάθε άλλο παρα τυχαία επιλογή ήταν ο συγκεκριμένος σχεδιασμός.

Οι τρομονόμοι το καλοκαιρι του 2010 όπως και η νομοθεσία για τις καμέρες σε δημόσιους χώρους (με σκοπό την ενίσχυση του καθεστώτος επιτήρησης) , η προσπάθεια ποινικοποίησης των διαδηλώσεων και το πρώτο μνημόνιο την ίδια περίοδο αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι του παζλ της κρατικής στρατηγικής για την οικονομική κρίση που μας είχε ήδη "χτυπήσει την πόρτα" και τη συνέχεια αυτής.

Οχτώ χρόνια μετά και ενω δοκιμάστηκαν τα πατροπαράδοτα μοντέλα κυβέρνησης (την τοτε κυβέρνηση του Πασοκ διαδέχτηκε η κυβέρνηση ΝΔ και μετα η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ!!!)

και έχοντας στην εξουσία τον Συριζα βλέπουμε πως τίποτα δεν ήταν και δεν είναι τυχαίο.

Ο μόνος στόχος των απο τα πάνω και των εκφραστών τους ,ήταν και θα είναι μέσω της ισωπέδωσης του κοινωνικού ιστού (με κατάργηση δικαιωμάτων σε εργασία, παιδεία, πρόνεια κτλ, μείωση μισθών κ συντάξεων και φυσικά την απαραίτητη κατάστολη) η διατήρηση της εξουσίας προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Στη δίκη που ακολούθησε τη σύλληψη των συντρόφων είχαν οριστεί βαρύτατες ποινές για πλημμελήματα κάτι που σαφώς εντάζεται στο παραπάνω σχεδιασμό τρομοκράτησης και παραδειγματισμού.

Την Παρασκευή στις 20/01/17 εκδικάζεται το Εφετείο των συντρόφων.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/01/17 ΣΤΙΣ 10:00 π.μ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ -ΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/67695/