Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στις 10.30 πμ

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση-πορεία ενάντια στις επιθέσεις της Χ.Α.

Ανακοίνωση του Συντονισμού - Κάλεσμα για συγκέντρωση το Σάββατο ενάντια στις επιθέσεις της Χ.Α. στα προσφυγόπουλα

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ το ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1/2017 στις 10.30 πμ στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα

ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων

ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ Χ.Α. ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΕΟ ΣΤΟΧΟ : ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΕΞΩΡΑΪΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

Όπως κάθε θρασύδειλο κάθαρμα τα βάζει με τους ανήμπορους και απροστάτευτους, έτσι και οι χρυσαυγίτες, τώρα διάλεξαν νέο στόχο. Τα προσφυγόπουλα που πρέπει να πάνε στο δημοτικό σχολείο να μάθουν γράμματα. Τα 25 παιδάκια στο Πέραμα και τα άλλα 25 στο Περιστέρι. Τα 6χρονα παιδάκια είναι ο εχθρός που θα μολύνει, θα αλλοιώσει και θα κολλήσει αρρώστιες τα ελληνάκια στο Πέραμα και το Περιστέρι. Και για αυτό μάλιστα οι νεοναζί με επικεφαλής το Λαγό και υπό την επίβλεψη και διευκόλυνση της αστυνομίας γρονθοκοπήθηκαν εκπαιδευτικούς και γονείς και εισέβαλαν σε σχολείο του Περάματος.

Το 1998 ξεκίνησαν με τις επιθέσεις στους φοιτητές της ΕΑΑΚ, μετά συνέχισαν με τους εργάτες του ΠΑΜΕ στη ζώνη του Περάματος, κατόπιν και νωρίτερα με τους μετανάστες, ένας από αυτούς ο Λουκμάν, και έφτασαν στον Παύλο Φύσσα. Οι διαφορετικοί στο θρήσκευμα, τη φυλή, την καταγωγή, το χρώμα, το σεξουαλικό προσανατολισμό, οι κοινωνικοί αγωνιστές, οι κομμουνιστές, οι αριστεροί ήταν και είναι οι στόχοι των ναζί. Μετά οι ανάπηροι, οι μη έχοντες χαρακτηριστικά αρίας φυλής και πάει λέγοντας.

Από τον Κολωνό, το Περιστέρι, το Πέραμα, το Ωραιόκαστρο, τη Σάμο, εμφανίζονται για να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριο και εξαφανίζονται για να βρεθούν πάλι πλάι-πλάι με τον υπόκοσμο, με τους εφοπλιστές και μαζί με τα ΜΑΤ όταν κτυπούν τις κινητοποιήσεις των άνεργων, των νέων, των συνταξιούχων για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα, ενάντια σε κυβερνήσεις, κράτος, κεφαλαιοκράτες, Ε.Ε., ΝΑΤΟ και μνημόνια, ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που γεννούν την προσφυγιά.

Αποθρασύνονται οι υπόδικοι χρυσαυγίτες και ξανάρχισαν τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου. Παίρνουν αέρα από την παρέα των βουλευτών τους που πήγαν μαζί με τον Υπουργό και τους κυβερνητικούς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Καστελόριζο και τη Ρω, από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης ότι προτιμά τη σύγκλιση και τη στήριξη της Χ.Α. αν ενταχτεί στο κλίμα δημοκρατίας. Ξεσαλώνουν όταν βλέπουν ότι το Υπουργείο Παιδείας στέλνει τα προσφυγόπουλα σε σχολειά, αλλά απογευματινές ώρες και όχι στα ίδια τμήματα με τα παιδιά το πρωί.

Τα προσφυγόπουλα να πάνε στα σχολειά μαζί με όλα τα παιδιά. Ο διαχωρισμός τους σε απογευματινά τμήματα δεν έχει σχέση με την προσπάθεια ένταξης των προσφυγόπουλων στις τάξεις, ούτε με την ομαλή εξέλιξη των μαθημάτων και της ύλης όλων των μαθητών. Όχι μόνο η επιστημονική προσέγγιση των εκπαιδευτικών, αλλά και η εμπειρία των γονιών από τα σχολεία που ήδη πηγαίνουν προσφυγόπουλα είναι ότι μπορούν να μαθαίνουν μαζί, να παίζουν μαζί, να γίνονται φίλοι. Ας διδαχτούμε από τα παιδιά μας.

Να μην επιτρέψουμε στις προκαταλήψεις, την ξενοφοβία και το ρατσισμό να μολύνουν τις συνειδήσεις των γονιών, των γειτόνων μας, των συναδέλφων, των διπλανών μας. Ο φασισμός να μη γίνει καθεστώς. Να απομονωθούν οι νεοναζί και να σταματήσουν οι δράσεις τους. Ποτέ και πουθενά ξανά φασισμός. Οι χρυσαυγίτες θέλουν εμφύλιο των φτωχών, γιατί είναι τα τσιράκια των αφεντικών.

18/1/2017

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ το ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1/2017 στις 10.30 πμ στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα

ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ

Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων - φοιτητικών συλλόγων - συλλογικοτήτων

πηγή : http://syprome.blogspot.com/2017/01/blog-post...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστική Συγκέντρωση, Σάββατο 21 Γενάρη, 11 πμ, Πλατεία Ηρώων, Πέραμα

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Σάββατο 21 Γενάρη, 11 πμ, Πλατεία Ηρώων, Πέραμα

Στα σχολειά στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα

είναι καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα

Ανεπιθύμητοι οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

Ισότιμη ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών τώρα!

Όχι στην κάλυψη της ΕΛΑΣ στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής!

Με απύθμενο θράσος, ο υπόδικος Λαγός εισέβαλε με τάγμα χρυσαυγιτών στο Δημοτικό σχολείο του Ικονίου για να εμποδίσει τα παιδιά των προσφύγων να ξεκινήσουν μαθήματα. Υπόδικοι χρυσαυγίτες, παραβιάζοντας απροκάλυπτα τους περιοριστικούς όρους, εισέβαλαν βίαια γρονθοκοπώντας εκπαιδευτικούς και γονείς την ώρα που έκαναν συνέλευση. Αντί να σαπίζουν στη φυλακή μαζί με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες φονιάδες του Παύλου Φύσσα, οι νεοναζί επιχειρούν να ξαναπατήσουν πόδι στη ίδια περιοχή που επιτέθηκαν κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων αλιεργατών.

H ΕΛΑΣ συνεργάστηκε με την Χρυσή Αυγή απροκάλυπτα. Όχι μόνο δεν απέτρεψε την εισβολή των τραμπούκων νεοναζί που χτυπούσαν και προπηλάκιζαν εκπαιδευτικούς για ώρα ολόκληρη μέσα στην αυλή, όπου βρίσκονταν μικροί μαθητές, αλλά και σύμφωνα με καταγγελίες των εκπαιδευτικών ο επικεφαλής της Αστυνομίας μετέφερε το αίτημα του υπόδικου Λαγού για να μπει μέσα στο σχολείο και να πάρει μέρος στη σύσκεψη εκπαιδευτικών-γονέων!! Ποιος του έδωσε εντολή να κάνει τον διαμεσολαβητή; Κανένας επικεφαλής δεν λειτουργεί αυτόβουλα αλλά με βάση με οδηγίες του κέντρου της ΕΛΑΣ.

Δεν θα τους αφήσουμε!

Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε τώρα σε κατανομή προσφυγόπουλων σε περιοχές γύρω από διάφορα κάμπ σε όλη την Ελλάδα ενώ από το Σκαραμαγκά, το Σχιστό , την Ελευσίνα κατανεμήθηκαν σε σχολεία του Περιστεριού, του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου, του Κερατσινίου, του Περάματος, της Ελευσίνας.

Τα σωματεία των εκπαιδευτικών, οι σύλλογοι γονέων με την στήριξη όλων των συνδικάτων και των δημοτικών κινήσεων, των αλληλέγγυων στους πρόσφυγες, χρειάζεται να οργανώσουμε την υποδοχή ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τα προσφυγόπουλα, για παιδιά με τραυματισμένη ψυχή από τους πολέμους και την περιπέτεια περάσματος από τις θάλασσες του Αιγαίου.

Όλα τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας!

Το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να τα έχει στείλει ήδη όλα στην πρωινή ζώνη, προχωρώντας σε μαζικές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών και αύξηση της χρηματοδότησης. Αντί για αυτό τα στέλνει καθυστερημένα και λίγα-λίγα σε απογευματινή ζώνη.

Ζητάμε να επιχορηγηθούν άμεσα οι Δήμοι με τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα η ένταξη των παιδιών στα σχολεία διαθέτοντας το αναγκαίο προσωπικό και τα υλικά. Θα χρειαστεί να συνεχίσει άμεσα ο αγώνας για να σπάσει η γκετοποίηση των παιδιών σε απογευματινή ζώνη και να μεταφερθούν όλα στη πρωινή.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση τους νεοναζί να εμφανίζονται με τον μανδύα του "αγανακτισμένου γονέα και κατοίκου" που χύνει ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφυγόπουλων.

Αυτές τις μέρες ο χιονιάς έδειξε πόσο απάνθρωπη είναι η ζωή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τον αναγκαστικό αποκλεισμό των προσφύγων στα νησιά. Όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρέπει να κλείσουν, όλοι οι πρόσφυγες να έρθουν σε πόλεις ανοιχτές και η κυβέρνηση με δομές δημόσιες και σε χώρους δημόσιους να προχωρήσει στην οργάνωση της φιλοξενίας τους μακριά από τις ΜΚΟ. Ιδιαίτερα, στις περιοχές του Πειραιά, οι τοπικοί φορείς ποτέ δεν συνηγόρησαν στον εγκλωβισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στη πλήρη απογκετοποίηση των προσφύγων, εντάσσοντας τους μέσα στον ιστό στης πόλης, στα σχολεία με ισότιμη πρόσβαση στην παιδεία, το ίδιο στα νοσοκομεία και την εργασία.

Οι πρόσφυγες δεν έφεραν την φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση στην υγεία και τις γειτονιές αλλά οι περικοπές των κυβερνήσεων, τα μνημόνια και η κρίση ενός συστήματος που κυνηγάει τα κέρδη για λίγους. Οι πρόσφυγες δεν θα γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι για την χρεοκοπίας των πολιτικών που σπέρνουν την φτώχεια.

Όλοι μαζί μπορούμε να παλέψουμε και να τους σταματήσουμε με απεργίες και διαδηλώσεις, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα όλων απέναντι στις προκλήσεις των νεοναζί και τις επιθέσεις των μνημονίων.

Ας ξεκινήσουμε οργανώνοντας την υποδοχή των προσφυγόπουλων σε όλα τα σχολεία!

Μετά από σύσκεψη που κάλεσε ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Πλουμπίδης, σωματεία, φορείς,

η ΚΕΕΡΦΑ προχωράνε στην κινητοποίηση το Σάββατο 21/1 και δίνουν ραντεβoύ στα σχολεία για την υποδοχή των προσφυγόπουλων.

ΚΕΕΡΦΑ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/2015-07-16-09-37-48/item/2006-antifasistiki-sygkentrosi-savvato-21-genari-11-pm-plateia-iroon-perama


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστική πορεία

Πραγματοποιήθηκε στις 18/01, σύσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»,με θέμα τη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου, καθώς και την υποδοχή των μικρών προσφύγων και μεταναστών που θα φοιτήσουν στο Πέραμα, το Κερατσίνι και τη Νίκαια.

Συμμετείχαν η ΔΟΕ, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ένωση Γονέων Περάματος, η Ένωση Γονέων Κερατσινίου, οι Σύλλογοι Π.Ε Πειραιά και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων.

Έγινε ενημέρωση σχετικά με την επίθεση που δέχτηκαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές με επικεφαλής τον υπόδικο Γ. Λαγό, λίγο πριν την ενημερωτική σύσκεψη των φορέων για την εφαρμογή του προγράμματος, κι ενώ το σχολείο είχε ολοήμερο τμήμα, με μαθητές σε παρακείμενη αίθουσα. Τα μέλη της ΧΑ, εισέβαλαν στο προαύλιο του σχολείου, όπου και προπηλάκισαν, γρονθοκόπησαν, έβρισαν, απείλησαν με χυδαίες εκφράσεις εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ η αστυνομία παρέμενε προκλητικά θεατής των εξελίξεων.

Ακολούθησε συζήτηση απ' όλους τους εκπροσώπους των συλλογικοτήτων όπου εκφράστηκε η άποψη ότι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς δεν τρομοκρατούμαστε από φασίστες. Αγωνιζόμαστε καθημερινά για να κρατηθεί η δημόσια εκπαίδευση παρά την κυβερνητική αδιαφορία, αξιοπρεπής, με σεβασμό του παιδαγωγικού μας ρόλου, με πάγια προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά και την αδιαπραγμάτευτη προάσπιση των μορφωτικών διακαιωμάτων των μαθητών μας: των παιδιών όλου του κόσμου.

Η μάχη ενάντια στον φασισμό και τους φασίστες είναι διαρκής και σε όλα τα επίπεδα. Οι τραμπούκικες και φασιστικές επιθέσεις δεν μένουν αναπάντητες από το εκπαιδευτικό κίνημα.

Καλούμε όλες/όλους τις/τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές να αγκαλιάσουν τα παιδιά αυτά που γλίτωσαν από τον πόλεμο και τον πνιγμό και να τα προστατεύσουν από την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Η εκπαίδευση των παιδιών μεταναστών και προσφύγων πρέπει να αποτελεί αποκλειστικά κρατική ευθύνη, χωρίς την εμπλοκή των διάφορων ΜΚΟ που απομυζούν τα κοινοτικά κονδύλια και συνδέονται -πολλές φορές- με σχεδιασμούς ιμπεριαλιστικών κέντρων με την επίσημη στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας. Χρειάζονται δε, διορισμοί απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών.

Τέλος, οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι τεράστιες και δεν μπορεί πλέον να κρύβεται. Είναι υπεύθυνη τόσο για την καθυστέρηση της μόρφωσης αυτών των παιδιών, όσο και για την επιλογή της ίδρυσης ξεχωριστών προπαρασκευαστικών τμημάτων. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, είναι υπεύθυνη για το όργιο ασυδοσίας και βίας από το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ, εφόσον η πολιτική κατευνασμού κι ανοχής απέναντι στο ναζισμό, συμβάλλει στο δυνάμωμά της.

Ως άμεση απάντηση:

  • ΚΑΛΟΥΜΕ το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, σε αντιφασιστική πορεία στις 11.00, στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.
  • Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την υποδοχή των παιδιών όταν αυτά έρθουν στα σχολεία.

''Νίκος Πλουμπίδης'' - Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου- Περάματος


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ακόμα τους στηρίζεις; // Πορεία το Σάββατο 21/01

Παρόλο που όλοι πλέον γνωρίζουν το περιστατικό, το γράφουμε ξανά όπως ακριβώς έγινε:

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ.

Tους χρυσαυγίτες τους κάλεσαν «γονείς» που δε θέλουν 20-30 παιδιά προσφύγων να φοιτήσουν στο σχολείο.

Τι να φοβάται άραγε ένας γονιός; Φοβάται τα παιδιά ανθρώπων που είναι πιο φτωχοί από αυτόν; Φοβάται μη μολύνουν τα παιδιά του με κάποια αρρώστια; Μα δεν είναι άρρωστα τα παιδιά. Τα παιδιά μας τα αρρωσταίνει το δηλητήριο που χύνεται μέσα τους όταν μαθαίνουν από μικρά να μισούν τους άλλους, τους διαφορετικούς.

Να μισούν τα παιδιά εκείνα τα οποία έφυγαν από τη χώρα τους με τα πόδια, για να γλιτώσουν από τις βόμβες του ΝΑΤΟ. Να μισούν τα παιδιά που στοιβάχτηκαν σαν πρόβατα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Τουρκίας, ξέφυγαν, από τύχη γλίτωσαν από τον πνιγμό στα νερά του Αιγαίου, φυλακίστηκαν ξανά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα Ελληνικά νησιά και τώρα μένουν ξανά σε στρατόπεδα, σε κοντέινερ και σκηνές κάτω από βροχή, κρύο και χιόνι.

Τα παιδιά αυτά πρέπει να είναι πρότυπο στάσης ζωής και για τα δικά μας παιδιά. Αγωνίστηκαν για να ζήσουν, αγωνίζονται ακόμα και ονειρεύονται. Ονειρεύονται απλώς να φτιάξουν τη ζωή τους. Ονειρεύονται απλώς να πάνε σχολείο, όπως θα πήγαιναν εάν ο πόλεμος δεν είχε καταστρέψει τις πόλεις και τα χωριά τους. Και κάποιοι θέλουν να τα εμποδίσουν. Τα παιδιά των προσφύγων σε μία σύγχρονη κοινωνία θα έπρεπε να είχαν ήδη ενσωματωθεί στα σχολεία μας, να φοιτούν στις ίδιες τάξεις με τα υπόλοιπα. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη γκετοποίηση που προκαλεί. Φουντώνει και αυτή το μίσος και τον ρατσισμό.

Τα παιδιά αυτά είναι ήδη ήρωες. Πολύ περισσότερο από τους μπράβους και λοιπούς κοινούς εγκληματίες της ΧΑ τους οποίους κάποιοι φώναξαν για να δείρουν τους δασκάλους που απλά έκαναν το αυτονόητο. Από τους νταήδες που αν δυναμώσουν θα έρθουν μια μέρα να δείρουν και εσένα αν τολμήσεις να αντισταθείς στο αφεντικό τους. Από αυτούς που τόσα χρόνια που τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους, ρεύμα, πετρέλαιο, βιβλία, που τα παιδιά λιποθυμούν από την πείνα, ρίχνουν το φταίξιμο σ' αυτούς που αγωνίζονται, ξεπλένοντας τους υπαίτιους. Αυτή είναι η δουλειά τους άλλωστε.

Υπάρχουν ευτυχώς όμως και οι άλλοι γονείς. Αυτοί που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στον πραγματικό εχθρό και δε στρέφονται κατά του πιο αδύναμου: «Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο» λέει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος.

Η ιστορία είναι γνωστή πλέον. Όποιος συνεχίζει να τρώει το παραμύθι είναι απλά συνένοχος. Οι χρυσαυγίτες δεν είναι αντισυστημικοί. Είναι λαγοί των εφοπλιστών και μόνο τα συμφέροντά τους προωθούν. Δεν είναι τίμιοι. Χιλιάδες ευρώ και δεκάδες ακίνητα φαίνονται στα πόθεν έσχες των στελεχών τους, ατόμων που δεν έχουν εργαστεί ούτε μια ώρα στη ζωή τους. Δεν είναι αγωνιστές. «Αγωνίζονται» μόνο ενάντια σε αδυνάτους, κατατρεγμένους και αγωνιζόμενους ανθρώπους, ποτέ ενάντια στα αφεντικά. Δεν είναι αλληλλέγγυοι. Δε στήριξαν κανένα αγώνα ενάντια σε πληστηριασμούς, ενάντια σε διακοπές ρεύματος και στην εξαθλίωση. Μόνο κάποιους δικούς τους στηρίζουν με αντάλλαγμα την ψήφο. Δεν είναι ισχυροί. Επιτίθονται πάντα πολλοί απέναντι σε λίγους, ομάδες κρούσης απέναντι σε πολίτες, μαχαιρώνουν τις νύχτες όπως οι κοινοί εγκληματίες. Είναι φονιάδες και ναζιστές.

Το Πέραμα για να απαλλαγεί από αυτούς πρέπει το ίδιο να τους απομονώσει. Να καταλάβουν πως δε χωράνε ούτε στο Πέραμα, όπως δε χωράνε σε καμιά άλλη γειτονιά του Πειραιά και της Αθήνας. Εμείς, σαν Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας, θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια του περαματιώτικου λαού για να σπάσει το απόστημα του ναζισμού που συστηματικά καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια. Όλοι μαζί μπορούμε να τους εξαφανίσουμε.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Σαββάτου 21/01 στις 10:30 στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, μαζί με τους συλλόγους εκπαιδευτικών, τους γονείς, τους μαθητές, τα σωματεία, τις συλλογικότητες και κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια, να δηλώσουμε βροντερά ότι οι ναζί δεν έχουν θέση ούτε στα σχολεία μας, ούτε στις γειτονιές μας.

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας

πηγή : http://ergatikilesxi-kd.blogspot.com/2017/01/...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Εκπαιδευτικά σωματεία καλούν στη συγκέντρωση στο Πέραμα

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στην αντιφασιστική πορεία στις 11.00, στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα

Η μάχη ενάντια στον φασισμό και τους φασίστες είναι διαρκής και σε όλα τα επίπεδα. Οι τραμπούκικες και φασιστικές επιθέσεις δεν μένουν αναπάντητες από το εκπαιδευτικό κίνημα.

Η τραμπούκικη επίθεση της ΧΑ σε εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές που έγινε με επικεφαλής τον υπόδικο Γ. Λαγό, λίγο πριν την ενημερωτική σύσκεψη των φορέων για την εφαρμογή του προγράμματος, κι ενώ το σχολείο είχε ολοήμερο τμήμα, με μαθητές σε παρακείμενη αίθουσα ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ. Τα μέλη της ΧΑ, εισέβαλαν στο προαύλιο του σχολείου, όπου και προπηλάκισαν, γρονθοκόπησαν, έβρισαν, απείλησαν με χυδαίες εκφράσεις εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ η αστυνομία παρέμενε προκλητικά θεατής των εξελίξεων.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά πως δεν τρομοκρατούμαστε από φασίστες. Αγωνιζόμαστε καθημερινά για να κρατηθεί η δημόσια εκπαίδευση παρά την κυβερνητική αδιαφορία, αξιοπρεπής, με σεβασμό του παιδαγωγικού μας ρόλου, με πάγια προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά και την αδιαπραγμάτευτη προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας: των παιδιών όλου του κόσμου.

Η εκπαίδευση των παιδιών μεταναστών και προσφύγων πρέπει να αποτελεί αποκλειστικά κρατική ευθύνη, χωρίς την εμπλοκή των διάφορων ΜΚΟ που απομυζούν τα κοινοτικά κονδύλια και συνδέονται -πολλές φορές- με σχεδιασμούς ιμπεριαλιστικών κέντρων με την επίσημη στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας. Χρειάζονται δε, διορισμοί απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών.

Τέλος, οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι τεράστιες και δεν μπορεί πλέον να κρύβεται. Είναι υπεύθυνη τόσο για την καθυστέρηση της μόρφωσης αυτών των παιδιών, όσο και για την επιλογή της ίδρυσης ξεχωριστών προπαρασκευαστικών τμημάτων. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, είναι υπεύθυνη για το όργιο ασυδοσίας και βίας από το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ, εφόσον η πολιτική κατευνασμού κι ανοχής απέναντι στο ναζισμό, συμβάλλει στο δυνάμωμά της.

Καλούμε όλες/όλους τις/τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές να αγκαλιάσουν τα παιδιά αυτά που γλίτωσαν από τον πόλεμο και τον πνιγμό και να τα προστατεύσουν από την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

  • ΔΟΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ:

  • ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ»
  • ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
  • ΠΕΙΡΑΙΑ «ΠΡΟΟΔΟΣ»
  • Α ΠΕΙΡΑΙΑ «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»
  • ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ,
  • ΝΙΚΑΙΑΣ
  • ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

(Συγκοινωνιακές γραμμές που εξυπηρετούν την πρόσβαση στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα:

Γ18 Ομόνοια- Πέραμα μέσω Γρηγορίου Λαμπράκη,

Β18 Ομόνοια- Πέραμα μέσω Π. Ράλλη,

από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, λεωφορείο 843 Πειραιάς - Πέραμα)

πηγή : http://syprome.blogspot.com/2017/01/blog-post...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συμμετοχή στην αντιρατσιστική-αντιφασιστική διαδήλωση Σάββατο 21/1, 11.00 π.μ, Πλ.Ηρώων, Πέραμα

ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΟΧΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ

Με καθυστέρηση 4 μηνών, στα μέσα Γενάρη, γνωστοποιήθηκε από σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), ότι παιδιά προσφύγων/μεταναστών από το στρατοπεδικό κέντρο "φιλοξενίας"-εκτοπισμού του Σχιστού, θα μαθητεύσουν σε σχολεία του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, του Ικονίου Περάματος και της Νίκαιας. Σε αντιστοιχία με τα υπόλοιπα προσφυγόπουλα που προορίζονται να μαθητεύσουν σε σχολεία των κοντινών περιοχών των καταυλισμών που βρίσκονται. Απομονωμένα από τα υπόλοιπα παιδιά, στη μεσημεριανή ζώνη 14.00-18.00, εντείνοντας τον διαχωρισμό τους. Με πρακτικές που θυμίζουν απαρτχάιντ και αμερικάνικο νότο την εποχή των διαχωρισμένων θέσεων στα λεωφορεία για λευκούς και μαύρους και των καταστημάτων μόνο για λευκούς.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς που τέθηκε το ζήτημα της μαθητείας των συγκεκριμένων παιδιών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, "αγανακτισμένοι γονείς" συντηρητικού και ρατσιστικού υπόβαθρου μαζί με τις κατάπτυστες ανακοινώσεις κάποιων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εκδήλωσαν τη "διαμαρτυρία" και την αντίθεσή τους, πολλές φορές εξαιρετικά προκλητική και επιθετική, με τα πιο ποταπά και σαθρά "επιχειρήματα" περί "κινδύνου -μεταδοτικών- ασθενειών από μη εμβολιασμένα παιδιά".

Την Τρίτη 17/1, μέρα προγραμματισμένης ενημερωτικής σύσκεψης με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, φορείς του Δήμου, τους συλλόγους γονέων και διδασκόντων και εκπροσώπων συντονιστών από τις ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων), στο 1οΔημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, "αγανακτισμένοι" ρατσιστές γονείς (κάποιοι εξ' αυτών μέλη και ψηφοφόροι της χρυσής αυγής) μαζί με στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, όπως ο Λαγός και ο Δεβελέκος, υποστηριζόμενοι από πολυμελές τάγμα κρούσης, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, προπηλάκιζαν όποιον δεν ήταν της αρεσκείας τους και επιτέθηκαν με σπρωξιές και γροθιές στις δασκάλες και τους δασκάλους που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να εισβάλουντο μεσημέρι στο σχολείο και στη σύσκεψη. Ενώ για άλλη μια φορά, οι μπάτσοι επιβεβαίωσαν τον ρόλο τους αφήνοντας ανενόχλητους τους φασίστες να χτυπούν, να προπηλακίζουν και να απειλούν.

Καμία υπηρεσία μεταφοράς παιδιών από το στρατόπεδο του Σχιστού προς τα εκάστοτε σχολεία, χρηματοδοτούμενη και υλοποιημένη από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) δεν «ξεπλένει» τον κεντρικό ρόλο που έχει και θα έχει αυτός ο οργανισμός στις απελάσεις και συνολικότερα στη βίαιη διαχείριση των μεταναστών-τριών. Καμία συνοδεία προσφυγόπουλων προς το «αγαθό της μάθησης» από τις ΜΚΟ δεν μπορεί να συσκοτίσει τη συνεργασία με την αστυνομία και τον στρατό, όταν οι ίδιοι οι μετανάστες-στριες επιλέξουν να εξεγερθούν. Καμία κίνηση αλληλεγγύης προς τους εκτοπισμένους/ες στον στρατοπεδικό χώρο του Σχιστού και τα παιδιά τους δεν μπορεί να γίνει χωρίς την άνευ περιορισμών παρουσία τους στο σχολικό περιβάλλον και τον αυτονόητο καθορισμό των αναγκών τους από τους ίδιους και τις ίδιες.

Αυτό που μας φέρνει κοντά με τους εκπαιδευτικούς,που αποτέλεσαν φράγμα στους φασίστες, δεν είναι η θέση τους στο σύστημα διδασκαλίας, που άλλωστε παραμένει η διδασκαλία του συστήματος, αλλά η αντίσταση που έδειξαν στη ρατσιστική επιβολή, η επί τόπου ακύρωση των μισογύνικων και ρατσιστικών -αυτή τη φορά εις βάρος τους- συμπεριφορών και εν τέλει η άρνηση του ρόλου τους ως ευπρεπείς εκτελεστές καθηκόντων. Στα χέρια μας είναι να μουτζουρώσουμε την κρατική φιέστα «επίδειξης κοινωνικού προσώπου» μέσω της ανάδειξης του σχολείου ως διαχρονικού, υποτίθεται, "στυλοβάτη της κοινωνίας και της δημοκρατίας", με τα δικά μας χρώματα των μαθημάτων αλληλεγγύης, των αντιμαθημάτων, του δικού μας "σχολείου" της αντίστασης.

Και αυτή τη φορά, όπως πάντα, στεκόμαστε στο πλευρό των προσφύγων/μεταναστών, ενήλικων και παιδιών. Ενάντια σε κάθε αποκλεισμό και διαχωρισμό. Ενάντια στον εκτοπισμό, την αορατότητα και την γκετοποίησή τους. Ενάντια στον ρατσισμό, τη βαρβαρότητα, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, τις φασιστικές οργανώσεις.

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΚΟΣΜΟ

ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ

Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.com/2017/01/...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ - ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1 11:00

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Το Σάββατο 21/1/17 στις 11 το πρωί σας καλούμε στην Πλατεία Ηρώων στο Πέραμα να διαδηλώσουμε για το κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, για τη σταδιακή μετάβαση σε μια κανονική και δημιουργική ζωή όλων των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στην Ελλάδα.

Οι κάτοικοι του Πειραιά, της Δραπετσώνας, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Κερατσινίου και του Περάματος - που σε μεγάλο ποσοστό έχουμε προσφυγικές ρίζες και ζήσαμε και τη μεταπολεμική μετανάστευση στη Γερμανία - έχουμε ήδη ανοίξει την αγκαλιά μας στους μετανάστες που ζουν ανάμεσά μας.

Το δηλητήριο και οι τραμπουκισμοί της υπόδικης εγκληματικής οργάνωσης δεν μας αγγίζουν και δεν μας φοβίζουν!

Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών

E-mail:pampiraiki@gmail.com

Tel +306906408586 (Whatsapp)

https://www.facebook.com/groups/PAMPIRAIKI/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά στην αντιφασιστική πορεία στο Πέραμα. Συγκέντρωση 10:30 πλ. Ηρώων.

Ο φασισμός δεν θα περάσει!

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Κοινοί αγώνες Ελλήνων- προσφύγων- μεταναστών ενάντια στο πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, την εκμετάλλευση για το δικαίωμα στη ζωή.

Κάτω η αντιμεταναστευτική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης.

Έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί. Έξω απ' την ΕΕ.

Ζήτω η φιλία και αδελφοσύνη των λαών.

Δεν θα περάσει ο φασισμός! Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!

Κοινός αγώνας ενάντια στη εκμετάλλευση, το πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό για το δικαίωμα στη ζωή!

Η νέα επίθεση των φασιστών- νεοναζί της Χ.Α. στο Νέο Ικόνιο, με επίκεντρο τα προσφυγόπουλα και γενικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους, για όλο το δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο. Τόσο τα γεγονότα στο Πέραμα, που, με επικεφαλής του τάγματος εφόδου τον υπόδικο Λαγό, χτύπησαν και τραμπούκισαν μέσα στο σχολειό γονείς, δασκάλους και καθηγητές, υπό την ανοχή της αστυνομίας, όσο και οι προβοκάτσιες των φασιστών στις περιοχές με στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι συνέπεια και προέκταση: α) της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης που υλοποιεί την αντιδραστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκιας και που καταπατά τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα τους. Που έρχεται να πουλήσει «ανθρωπισμό» με τη μόρφωση των προσφυγόπουλων, την ίδια στιγμή που διαπράττει εγκλήματα σε βάρους τους με τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, στέλνοντας μήνυμα προς διάφορες κατευθύνσεις ότι είναι ανεπιθύμητοι και β) της εντεινόμενης φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής που αποτελεί συνολική επιλογή του συστήματος και εργαλείο επιβολής της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής. Σε αυτή τη κατεύθυνση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπλένει τους φασίστες δολοφόνους ξανανοίγοντας τη συζήτηση για τον «εκδημοκρατισμό» τους, τοποθετώντας τους στη κεντρική πολιτική σκηνή υπό την ομπρέλα της «εθνικής ενότητας» με την επίσκεψη στα ακριτικά νησιά.

Οι δολοφόνοι του εργάτη μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα ξαναχτύπησαν στο τόπο του εγκλήματος, σε απόσταση μερικών μέτρων απ' το σημείο που δέχτηκαν τη δολοφονική τους επίθεση μέλη του ΠΑΜΕ. Τώρα στοχοποιούν και απειλούν τα μικρά προσφυγόπουλα, ενώ ετοιμάζουν νέες τραμπούκικες και δολοφονικές επιθέσεις όταν θα ξεκινήσει η φοίτηση τους στα σχολειά. Πάντα ενάντια στους αδύναμους και τους κατατρεγμένους, υπηρετώντας τους ισχυρούς αφεντάδες τους. Γι' αυτό χύνουν το ρατσιστικό, εθνικιστικό, σοβινιστικό δηλητήριο και ποτίζουν μίσος και μισαλλοδοξία τις συνειδήσεις του λαού, λέγοντας ότι για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίνε οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες, αθωώνοντας τους πραγματικούς εχθρούς του λαού και των εργαζομένων.

Καμία ανοχή στους φασίστες - νεοναζί δολοφόνους της Χ.Α! Καμία ανοχή στα τσιράκια, τους μπράβους και τους μεσάζοντες της εργοδοσίας, του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού! Καμία ανοχή στο πιο σάπιο και αποκρουστικό πρόσωπο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης! Καμία ανοχή στο μαντρόσκυλο του καπιταλισμού, στο μακρύ χέρι του αστικού κράτους!

Με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα και οι κοινοί εχθροί. Είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι στον αγώνα για σίτιση, στέγαση, θέρμανση, ρεύμα, νερό, μόρφωση, περίθαλψη. Είναι οι ταξικοί μας σύμμαχοι στον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, στον αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τον εργασιακό μεσαίωνα. Είναι κομμάτι από σάρκα μας στον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή, στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο που καταστρέφει χώρες και αιματοκυλεί λαούς για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Τώρα οι φλόγες του πολέμου πλησιάζουν απειλητικά προμηνύοντας νέους κινδύνους και για το δικό μας λαό. Οι κυβερνήσεις έχουν διαθέσει στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εξ αρχής για τον πόλεμο στη Συρία, το έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα της χώρας μας και είναι συνένοχες των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων, παρέχοντας γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συνεχίζοντας αυτή την πολιτική και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκτός των άλλων έδωσε πράσινο φώς για να έχει ενισχυμένες δυνάμεις το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τάζει υποτακτικά νέες βάσεις στους αμερικανούς.

Οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες, οι αμερικανοί και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα τους μας ρημάζουν τη ζωή και μας στερούν τα πάντα. Αυτοί μας επέβαλαν τα Μνημόνια της φτώχειας, μας ρίχνουν στην ανεργία, μας κόβουν τις συντάξεις, μας φορολεηλατούν, μας επιβάλουν μισθούς πείνας και απλήρωτη εργασία. Αυτοί λεηλατούν το πλούτο της χώρας και αφαιμάζουν τον ιδρώτα μας.

Στις προσφυγομάνες πόλεις και γειτονιές μας που χτισθήκανε με το κόπο, τις θυσίες, τον αγώνα των προσφύγων της Μικράς Ασίας, των εσωτερικών μεταναστών από κάθε γωνιά της χώρας και των εργατών δε περνάει ο φασισμός! Σε αυτά τα ποτισμένα χώματα με το αίμα των αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ηττήθηκε ο ναζισμός. Εδώ που δόθηκε η μάχη της παράγκας κι ο αγώνας για τη γη δεν περνάει ο φόβος και η τρομοκρατία. Εδώ οι λαϊκοί- εργατικοί αγώνες θα τσακίσουν και πάλι το φασισμό!

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

Κάτω η αντιμεταναστευτική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης!

Έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί! Έξω απ' την ΕΕ!

Κοινός αγώνας Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καπιταλιστική βαρβαρότητα που σπέρνουν τη φτώχεια, την προσφυγιά και το θάνατο!

Ζήτω η φιλία και η αδελφοσύνη των λαών!

20/1/2017

επικοινωνία : https://la-aas.blogspot.gr/2017/01/blog-post_

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Ιανουάριος 19h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστική συγκεντρωση στο Πέραμα, πλ. Ηρώων, 21/01, 11πμ.

Οι φασίστες αντιμετωπίζοντας μεγάλη πολιτική αδυναμία στην παρούσα πολιτική περίοδο, δεχόμενοι συνεχώς αντιφασιστικά "χαστούκια" προσπαθούν να δημιουργήσουν γεγονότα προκειμένου να τραβήξουν τα βλέμματα και να συσπειρωθούν, στο πλαίσιο της προσπάθειας τους για ανασυγκρότηση.

Λίγες μέρες πριν τη αντιφασιστική διεθνιστική συγκέντρωση στην πλ. Ρηγίλλης, οι φασίστες κλιμακώνουν την ένταση προσπαθώντας να δείξουν ηχηρό παρόν.

Τα γεγονότα όμως τους διαψεύδουν καθώς η τραμπούκικη επίθεση ομάδας Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Λαγό, σε γονείς και καθηγητές στο Ά Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου την περασμένη Τρίτη, πραγματοποιήθηκε με την ανοχή της αστυνομίας κάνοντας ξεκάθαρο τα στενά περιθώρια στα οποία το ταξικό αντιφασιστικό κίνημα το τελευταίο διάστημα τους ανάγκασε να λειτουργούν.

Λίγες μέρες πριν τη αντιφασιστική διεθνιστική συγκέντρωση στην πλ. Ρηγίλλης, οι φασίστες κλιμακώνουν την ένταση ενώ οι απαντήσεις του δικού μας στρατοπέδου συνεχώς επιβεβαιώνουν την πολιτική αδυναμία στην οποία τα τσιράκια των αφεντικών βρίσκονται και τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά μας.

Να μην τους υποτιμήσουμε. Να χτίσουμε πάνω στις νικηφόρες μάχες και στις ευκαιρίες του σήμερα, προετοιμαζόμενοι για την αυριανή μάχη και την Κομμουνιστική Εξέγερση.

Καμία σπιθαμή γης στους φασίστες

Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι.

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην πλ. Ηρώων στο Πέραμα, 21/01, 11 πμ.

ΟΡΜΑ

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/01/20/%c...