Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 στις 10.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

antifa συγκέντρωση ενάντια στους φασίστες και τη γιορτή μίσους των Ιμίων

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΙΣΟΥΣ.

Πάνε τώρα 6 χρόνια, που οι φασίστες της Καβάλας προσπαθούν να στήσουν το πανηγυράκι μίσους των Ιμίων. Μια φασιστοσύναξη που επίσης χρόνια πραγματοποιείται στην Αθήνα από την εγκληματική συμμορία των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Η πρόφαση που χρησιμοποιούν οι φασίστες είναι ότι γίνεται για να τιμήσουν τα αναλώσιμα θύματα του στρατιωτικού μηχανισμού, αλλά στην ουσία αυτό που προσπαθούν είναι να ξεράσουν το ρατσιστικό και μισαλλόδοξο δηλητήριο τους. Τα προηγούμενα χρόνια στην Καβάλα η λαϊκίστικη φασιστική λογική που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το περιστατικό των Ιμίων, έβρισκε απήχηση μόνο σε λίγους ντόπιους κατοίκους, καθώς το κοινό της αποτελούταν κυρίως από ακροδεξιές και ναζιστικές ομάδες γειτονικών πόλεων. Φέτος, μετά και την επίσημη διάλυση της φασιστικής οργάνωσης, Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας, τη σκυτάλη παίρνουν οι ΦΟΙΝΙΞ. Μια ομάδα που ξεκάθαρα νοσταλγεί τη χούντα και ακολουθεί τις ιδέες των ναζιστών, καθώς αποτελείται από πρώην μέλη της Πατριωτικής κίνησης, υποστηρικτές των Α.Μ.Ε (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές), της Χρυσής Αυγής και άλλων Ανένταχτων εθνικιστών.

Είναι αυτοί που το περασμένο καλοκαίρι, ως ενοικιαζόμενοι μπράβοι του εφοπλιστή Λαυρεντιάδη, επιτέθηκαν στους απολυμένους εργαζόμενους της ΒΦΛ, κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων στο λιμάνι της πόλης. Μια πράξη που απέδειξε για άλλη μια φορά πώς τα αφεντικά χρησιμοποιούν και θα χρησιμοποιούν τους φασίστες για να χτυπήσουν τους αγώνες των εργαζομένων. Άλλωστε, ανέκαθεν τα αφεντικά έκαναν ότι μπορούσαν για να έχουν φθηνό εργατικό δυναμικό, χειραγωγήσιμο, ντοπαρισμένο με έθνος και φυλή και μια εύκολη λύση ήταν η αξιοποίηση φασιστικών πρακτικών.
Είναι αυτοί που χτύπησαν επανειλημμένα μέχρι και πρόσφατα ανήλικους μαθητές, μετανάστες και μη, μέσα και έξω από σχολεία και στο κέντρο της πόλης, υπό την επίβλεψη και κάλυψη τόσο των μπάτσων όσο και του διευθυντή ενός από τα σχολεία. Γεγονότα που δείχνουν ότι στόχος τους είναι μέσω της βίας και του φόβου να επιβάλουν τις ιδέες και το μίσος τους, όπως ακριβώς προσπάθησαν και οι χρυσαυγίτες με την τραμπούκικη επίθεση σε δημοτικό σχολείο του Περάματος.

Είναι αυτοί που το καλοκαίρι του 2016, μοιράζανε προκηρύξεις μίσους και ισλαμοφοβίας, εναντίον των προσφύγων που θα μεταφέρονταν στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Στις προκηρύξεις αυτές, παρουσιαζόμενοι ως δήθεν αγανακτισμένοι κάτοικοι, παρομοίαζαν τις οικογένειες των προσφύγων με σκουπίδια που θα μολύνουν την περιοχή τους. Φυσικά, η στάση των προσφύγων και η αλληλεγγύη που έδειξε μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, ήταν η καλύτερη απάντηση τόσο στους ανεγκέφαλους φασίστες, όσο και στην ίδια τη δήμαρχο Καβάλας, που δεν δίστασε να υιοθετήσει τις ακροδεξιές αυτές ρητορείες.

Είναι αυτοί που δεν δίστασαν να τραβήξουν όπλο απέναντι σε αυτούς που φοβούνται πιο πολύ, τους αντιφασίστες. Το περιστατικό αυτό διαδραματίστηκε μπροστά σε δεκάδες πολίτες, ωστόσο για άλλη μια φορά οι παρακρατικοί φασίστες είχαν την προστασία των μπάτσων. Μάλιστα, οι τελευταίοι, σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσουν την οποιαδήποτε μορφή αντιφασιστικής αντίδρασης, αρέσκονται να παρουσιάζουν τους φασίστες και τους αντιφασίστες ως δυο αντιμαχόμενες συμμορίες. Πλέον, όλοι όμως ξέρουν πως το άκρο στο μαχαίρι είναι ένα και αυτό είναι το ακροδεξιό ( βέβαια όποτε δεν κρατάει μαχαίρι στήνει ψευδή κατηγορητήρια ενάντια σε αντιφασίστες).

Είναι σίγουρο ότι διανύουμε μια εποχή όπου οι γεωπολιτικές εξελίξεις κάνουν έκρυθμη την κατάσταση και τα κράτη περιχαρακώνονται ξανά σε εθνικιστικές και ακροδεξιές πολιτικές. Πολιτικές που γεννούν μόνο πόλεμο, μίσος, φτωχοποίηση, θάνατο και βάναυση καταπάτηση τόσο των εργασιακών όσο και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε μια τέτοια εποχή λοιπόν όπου αφεντικά και φασίστες επιτίθενται υπό την προστασία των κατασταλτικών μηχανισμών, κανείς πια δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκρίνεται ότι δε γνωρίζει. Η γιορτή των Ιμίων δεν είναι ένα απλό μνημόσυνο, είναι ένα ακόμα ακροδεξιό παραλήρημα, μια γιορτή μίσους.

Στις γειτονιές και τους δρόμους, στις πλατείες και τα γήπεδα, στα σχολεία και τις δουλειές, στα μυαλά και τις σχέσεις, να τσακίσουμε το φασισμό ΠΑΝΤΟΥ!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 29/1/2017 στις 10:00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ

Αντιφασίστες/στριες

πηγή : https://anarxikoikavalas.squat.gr/?p=4423


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Πιάνοντας το νήμα των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων από την Θεσσαλονίκη στην Ξάνθη, από την Κομοτηνή στην Βέροια και την Κυριακή 29/1 στην Καβάλα, αναγιγνώσκουμε πως η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη και δίκαιη σε κάθε γωνιά όπου τα φασιστικά κατακάθια προσπαθούν να ξεμυτίσουν από τις τρύπες τους. Και αυτό διότι πρέπει να γνωρίζουν πω θα μας βρίσκουν μπροστά τους είτε μέσα στις γειτονιές που προσπαθούν να σπείρουν το μίσος, είτε στην ίδια μας την πόλη είτε σε άλλες πόλεις είτε ακόμα και σε ολόκληρη την γη.
Αυτοί που μισούν το διαφορετικό, τους πληβείους, τους αδύναμους, όσους αγωνίζονται για ζωή και αξιοπρέπεια, όσους αντιστέκονται, τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτοί που σκαρφίζονται διαχωρίσμους και διαχωριστικές γραμμές εξαίρεσης, είναι αυτοί οι ίδιοι που δεν χωράν σ' αυτήν τη γη. Αυτοί που εναντιώνονται στο να φοιτήσουν προσφυγόπουλα στα σχολεία μας και χτυπούν δασκάλους, αυτοί που καταδιώκουν τους κολασμένους αυτής της γης και επιτίθενται σε μετανάστες και πρόσφυγες, αυτοί που καλούν σε συγκεντρώσεις εθνικής «υπερηφάνειας» και ανθρώπινου μίσους, που αποτελούν τους σύγχρονους «κεφαλοκυνηγούς» εντός και εκτός των συνόρων , είναι αυτοί οι ίδιοι που κάθε φορά μας βρήκαν μπροστά τους και θα μας βρίσκουν, από τα εγκαίνια των γραφείων τους σε κάθε πόλη, από τις εκδηλώσεις τους που προστατεύουν οι μπάτσοι, από τις γειτονιές που δημόσιο πρόσωπο έχουν οι αγωνιστές και μόνο και από τις καλεσμένες συγκεντρώσεις τους που δεν εμφανίζονται καν.
Γι' αυτό λοιπόν για να μην αφήσουμε σπιθαμή γης σε όσους εχθρεύονται τούτο τον κόσμο, συμμετέχουμε και στηρίζουμε την καλεσμένη αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καβάλα στις 29/1 στις 10.00 στην πλατεία καπνεργάτη.
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 29/1 στις 7.00 από το Πολυτεχνείο.

ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ. ΝΤΟΠΙΟΙ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΝΑΖΙ.

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο», μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ-

πηγή : https://maurokokkino1936.wordpress.com/2017/01/27/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b2%ce%b1/