Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στις 20.00

Συζήτηση: Eυρωπαϊκά κινήματα: διεθνικές αντιστάσεις, αλληλεγγύη, δικτύωση

Συζήτηση 20.00-22.00
Θα ακολουθήσει κράτημα του Στεκιού Μετανάστων.

Οι πολιτικές λιτότητας και καταστόλης, η άνοδος της ακροδεξίας και η γενικότερη απαξιώση των πολιτικών θέσμων και δυνατοτήτων συγκρότουν λίγο πολύ το σημερινό τοπίο σε πανευρωπαική κλίμακα. Οι ευρωπαικές κοινωνίες με αφετηρία τη παγκόσμια καπιταλιστική κρίση του 2008-με σημαντικές διαβαθμίσεις ανάλογες με τις ιδιαιτερότητες των εκάστοτε κοινωνικών σχήματισμων - φαίνεται να αντιμετωπίζουν μια παρατεταμένη σύνθηκη εκτάκτης ανάγκης .

Από την άλλη πλεύρα, τα χρόνια αυτά αναδείχθηκε μια σειρά αξιόλογων κινημάτων, (Δεκέμβρης του '08, πλατείες, αντιασφαλιστικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία) πρακτικών και αιτημάτων για μια ριζοσπαστική οργάνωση της πολιτικής και καθημερινής ζωής. Κινήματα τα οποία αμφισβήτησαν τις πολιτικές των μνημονίων, της ξενοφοβίας, της περιστολής των δικαιώματων.

Η μεταφορά αυτών των εμπειρίων και κυρίαρχα η εστίαση στη τρέχουσα πολιτική και κινηματική κατάσταση σε διάφορες ευρωπαικές χώρες αποτέλουν ένα ενδιαφέρον και χρήσιμ πεδίο συζήτησης. Οι διεθνικές αντιστάσεις, η αλληλεγγύη και η προοπτική δικτύωσης των εκάστοτε κινημάτων σε διεθνές επίπεδο μπορούν να αποτελέσουν έναν ικανό πολλαπλασιαστή αναπαραστάσεων και δυνάμεων.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν σύντροφισσες/σύντροφοι από τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες, οι οποίοι συμμετέχουν ως αλληλέγγυες/οι στο City Plaza.

πηγή : https://www.facebook.com/events/379774679044370/