Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στις 15.00

29 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 25 27 29

Συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού

18 Mάρτη 2017 - Διεθνής κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Συλλαλητήριο, Αθήνα, Ομόνοια 3μμ. Αφίσα και προκήρυξη.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/21...


Σάββατο 18 Μάρτη διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας/Να ακυρωθεί η συμφωνία της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, Συλλαλητήριο 15:00 Ομόνοια-Βουλή-ΕΕ

Υπογράφουν ήδη πάνω από 40 συλλογικότητες/η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται

Ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.

Ένα χρόνο μετά, με την Τουρκία του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων να θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα», το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία.

Ένα χρόνο μετά, τα νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε «buffer zones», ενδιάμεσες περιοχές μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, όπου φυλακίζονται οι πρόσφυγες και τα δικαιώματα τίθενται σε αναστολή.

Ένα χρόνο μετά, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τους πακτωλούς χρημάτων που ξοδεύονται μέσω των ΜΚΟ και όχι μόνο, οι συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων στα στρατόπεδα όχι απλά παραμένουν προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απάνθρωπες, αλλά χειροτερεύουν και τα κέντρα υποδοχής μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης.

Ένα χρόνο μετά, η ΕΕ μαζί με την υπόλοιπη «πολιτισμένη Δύση» συνεχίζει αμείωτα τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κλιμακώνει τη ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της. Η Ευρώπη Φρούριο συνιστά μια νέα ποιότητα συνολικής αντιδημοκρατικής στροφής στο όνομα της ασφάλειας.

Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναρμονίζεται πλήρως με τις πολιτικές της ΕΕ, θεωρεί την προσφυγιά παρανομία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κατάδικους, υιοθετεί μέτρα αποτροπής, επαναπροωθήσεων, απελάσεων και εγκλεισμού, αναλαμβάνοντας το ρόλο του θεματοφύλακα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.

Ένα χρόνο μετά, η αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική της «αποτροπής» κλιμακώνεται και στρώνει το έδαφος στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, η οποία προσπαθεί να φορέσει το μανδύα των «αγανακτισμένων γονέων» για να οργανώνει εισβολές κατά των προσφυγόπουλων στα σχολεία, αλλά και να επιτίθεται στα νησιά εναντίον των προσφύγων. Οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, η δίκη συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο, ενώ η αστυνομία δίνει ξανά κάλυψη στις συνάξεις των νεοναζί.

Ένα χρόνο μετά, η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων κινείται με ρυθμούς χελώνας με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες είτε να εγκλωβίζονται είτε να πληρώνουν ολόκληρες περιουσίες για να φτάσουν στη χώρα προορισμού τους.

Ένα χρόνο μετά, οι πρόσφυγες παραμένουν κοινωνικά αποκλεισμένοι.

Ένα χρόνο μετά, τα παιδιά των προσφύγων είναι αποκλεισμένα από την εκπαίδευση και υφίστανται ρατσιστικούς διαχωρισμούς.

Ένα χρόνο μετά, ο κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών απέναντι στην φτώχεια και την εξαθλίωση που παράγει η μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.

Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, μπροστά σε μια χρονιά με απειλές της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κινήματα απ' όλη την Ευρώπη που δίνουν τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ανόδου της ακροδεξιάς, του πολέμου και της άγριας λιτότητας, δίνουν κοινό αγωνιστικό ραντεβού στις 18 Μάρτη 2017, γιατί η πηγή της εκμετάλλευσης είναι κοινή. Σε δεκάδες ευρωπαικές πόλεις καλούνται κινητοποιήσεις:

Ενάντια στον ρατσισμό και τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών.

Ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή

Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών.

Ενάντια στις αντιπροσφυγικές κυβερνητικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ.

Ενάντια στο Δουβλίνο 3.

Για να μπει φραγμός στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.

Για να ανοίξουν τα σύνορα σε πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες και να σταματήσουν οι απελάσεις.

Να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα στον οικιστικό ιστό.

Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες-ους. Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση.

Ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Στις 18 Μάρτη καλούμε σε μαζική, ενωτική συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 15:00 και διαδήλωση προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ. Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε πόλη της χώρας για τη διοργάνωση αντίστοιχων κινητοποιήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να μάθετε πως μπορείτε να στηρίξετε την κινητοποίηση: 18marchgreece@gmail.com

Το κάλεσμα μέχρι στιγμής υπογράφουν οι παρακάτω συλλογικότητες:

Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττικ΄ή

Αντιπολεμικη Διεθνιστική Κίνηση

ΑΡΕΝ (Αριστερή Ενότητα)

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα

Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών

Δίκτυο Σπάρτακος

Ε' ΕΛΜΕ Αθηνας

ΕΛΜΕ Λιοσια-Ζεφυρι-Φυλη

Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα ζωής

Ένωση Μεταναστών Εργατών

Ένωση Φιλιππινέζων Εργαζομένων KASAPI

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Εργατική λέσχη Ν. Σμύρνης

Εργατική λέσχη Ν.Ιωνιας

ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των Λαών Ελλάδας - Τουρκίας

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ιλίου,

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κ.Πατησίων/Αχαρνών.

Κοινωνικό Φαρμακειο Ιλιου

Κοινωνικό Φαρμακειο Κ.Πατησιων-Αχαρνών

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Μαροκινή Κοινότητα Ελλάδας

Μυρμήγκι-δίκτυο αλληλεγγύης 6ης κοινότητας Αθήνας

Οργάνωση Ενωμ'ενων Αφρικανών Γυναικών

Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος Η ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΟΧΙ ΣΕ TTIP, CETA, TISA-ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ"

Πίσω Θρανία - πρωτοβουλία για την εκπαίδευση χωρίς διακρίσεις

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

Πρωτοβουλία Αθήνα Πόλη Ανοιχτή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Τσαμαδού 13

Σύλλογος εκπ/κων πε Αιγαλεω

Σύλλογος εκπ/κων πε Αμαρουσίου

Σύλλογος εκπ/κων πε Αριστοτέλης

Σύλλογος εκπ/κων πε Κ. Σωτηριου

Σύλλογος Watoto Africa

Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων

Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

πηγή : http://syprome.blogspot.com/2017/01/18-1500.h...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό

ΕΡΧΕΤΑΙ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΟΦΤΗΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΠΙΤΙΑ, ΧΩΡΑΦΙΑ, ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ 2η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ "ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ" ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ,

ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΤΗΣ ΕΕ, ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Την Παρασκευή 10/2 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις, τα νέα βάρβαρα μέτρα, η κατάσταση στους χώρους δουλειάς και το αγωνιστικό σχέδιο απάντησης από τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό.

Το περίφημο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε συμφωνία και ανοχή του ΣΕΒ-της Ένωσης εφοπλιστών και των κομμάτων που προώθησαν την αντιαλαϊκή επίθεση και τα μνημόνια το προηγούμενο διάστημα, επιφυλάσσει νέα σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία. Ένα Μνημόνιο διαρκείας με την επιβολή της μόνιμης «δικτατορίας του πλεονάσματος» (3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 7δις μέτρων κάθε χρόνο). Γι αυτό το «αιματηρό» πλεόνασμα απαιτείται:

Δημοσιονομικός κόφτης παντού, νέα μείωση -στην ουσία κατάργηση - του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κόψιμο της προσωπικής διαφοράς, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα, κατεδάφιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων απέμειναν, επέκταση της ελαστικής εργασίας και με νέες ακόμα πιο εκμεταλλευτικές μορφές όπως η μαθητεία, απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των ΣΣΕ, περικοπές και αλλαγή του χαρακτήρα του επιδόματος ανεργίας, προετοιμασία χιλιάδων απολύσεων συμβασιούχων, επέκταση της εξαθλίωσης και της φτώχειας, νέες ιδιωτικοποιήσεις (ΑΔΜΗΕ κλπ). Επίθεση στα δικαιώματα στην Παιδεία και την Υγεία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ.

Υποχρεωτικό πέρασμα όλων … από την ανεργία, με το σύστημα του rotation, με υποχρεωτική δηλ. εναλλαγή και μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε πολλούς. Κανείς μόνιμος, όλοι προσωρινοί είναι το σύγχρονο δόγμα του κεφαλαίου και της ΕΕ. Εξοντώνουν τα «μπλοκάκια» αυξάνοντας τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την ένταση των πλειστηριασμών μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής τους.

Ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και των μικροεπαγγελματιών με την υπέρογκη φορολογία των μικρομάγαζων που οδηγούνται σε κλείσιμο την ώρα που οι μεγαλοεργοδότες απαλλάσσονται.

Αφανισμός των κοινωνικών αγαθών με τις ιδιωτικοποιήσεις σε συγκοινωνίες - τρένα, ρεύμα, νερό, παραλίες φιλέτα, δημόσια κτήρια κλπ.

ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.

Η φάκα των Μνημονίων δεν έχει έξοδο. Η "ανάπτυξη" και η "ανταγωνιστικότητά" τους προϋποθέτει την ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτωχοποίηση του λαού και της νεολαίας.

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ - ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ούτε μπορεί, ούτε θέλει να απαντήσει σε αυτή την επίθεση. Η συνάντηση του Παναγόπουλου με το ΔΝΤ στην Αμερική πριν από λίγες μέρες δείχνει την κατάντια της ΓΣΕΕ του ΝΑΙ, το πόσο εχθρικά στέκεται στα συμφέροντα των εργαζόμενων. Η ΑΔΕΔΥ αρνείται να οργανώσει τον αγώνα και παραμένει θεατής δίνοντας ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική. Σήμερα είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε ένα αγωνιστικό συντονισμό που θα προβάλει ξανά στο κέντρο της διεκδίκησης τους στόχους που εκφράζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων:

· Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα. Δεν θα γίνουμε δούλοι του εργασιακού μεσαίωνα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους συμβασιούχους, τους εργολαβικούς εργαζόμενους, του εργαζόμενους με κοινωφελή προγράμματα. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο για να λειτουργεί σε όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι των επιχειρήσεων.

· Απαγόρευση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Να καταργηθούν τα 5μηνα - 8μηνα και κάθε μορφή ελαστικής εργασίας.

· Κάτω ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να επιστραφούν τα κλεμμένα των ταμείων. Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Δεν πληρώνουμε τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές - να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος.

· Κάτω τα χέρια από το αφορολόγητο. Αφορολόγητο 12.000 ευρώ για όλους. Τέρμα η φοροληστεία στους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, επαγγελματίες.

· Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού.

· Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις με άμεση επαναφορά στα επίπεδα πριν από τα Μνημόνια. Να πληρώσει το κεφάλαιο για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Κάτω τα χέρια από την προσωπική διαφορά και τις νέες μειώσεις που σχεδιάζουν.

· Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και μείωση των ορίων για πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Όχι στο μοίρασμα της φτώχειας. Όχι επίδομα στην εργοδοσία, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις τώρα. Όχι στα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων (8-μηνα, κοινωφελής εργασία, κλπ)

· Κανένας «υποκατώτατος» μισθός. Να σταματήσει το αίσχος και ο ρατσισμός ενάντια στους νέους. Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Όχι στα κάθε λογής προγράμματα προσφοράς «τζάμπα» εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία (μαθητείες, πρακτικές, «εργασιακής εμπειρίας»)

· Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία και περιουσία - Μπλόκο και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις. Διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των εργαζομένων και του λαού. Όχι στη φορολεηλασία, στις κατασχέσεις και την ολοένα αυξανόμενη έμμεση μείωση των μισθών μας από τους αντιλαϊκούς φόρους.

· Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις του νερού, της ενέργειας, της συγκοινωνίας, του περιβάλλοντος κλπ. Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά είναι δικαίωμα και όχι εμπορεύματα.

· Μέτρα προστασίας των ανέργων. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις. Όχι "ποινολόγιο ανέργων" και στη διαγραφή τους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Διαγραφή των χρεών τους. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.

Να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα- λαιμητόμος για το λαό. Δεν πληρώνουμε το Χρέος. Σύγκρουση και έξοδο από τη φυλακή των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, των Μνημονίων, της ΕΕ και του ευρώ. Ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της εργοδοσίας.

Τα αγωνιστικά και ταξικά σωματεία, οι επιτροπές αγώνα αυτοαπασχολούμενων και κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία και συλλογικότητα επιδιώκουμε στο συντονισμό και τη συνάντηση και με τους αγρότες. Θέλουμε να οργανώσουμε την λαϊκή αντεπίθεση από τα κάτω. Στην κατεύθυνση αυτή :

· Συμμετέχουμε με αγωνιστικό μπλοκ και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των αγροτών την Τρίτη 14/2, 13.00 στην Πλατεία Βάθη

· Κινητοποίηση ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια στις 16/2 στον ΟΑΕΔ

· Οργανώνουμε και καλούμε κάθε αγωνιστικό σωματείο και συλλογικότητα σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη 2/3 στις 6μμ στα Προπύλαια, ενάντια στη 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα

· Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργασιακούς χώρους στους συμβασιούχους και ελαστικά εργαζόμενους και προετοιμάζουμε μέρα αγώνα ενάντια στην ελαστική εργασία - καμιά απόλυση συμβασιούχου - μόνιμη δουλειά για όλους με συντονισμό των ελαστικά εργαζομένων.

· Συμμετέχουμε στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη 3.30μμ

· Θέτουμε την ανάγκη, απευθυνόμαστε και καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα να οργανώσουμε 24ωρη Γενική Απεργία μέχρι τα μέσα Μάρτη με το βασικό στόχο να μην περάσει η 2η αξιολόγηση και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

· Συμμετέχουμε στο αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 18/3 στις 3μμ στην Ομόνοια.

Για την καλύτερη οργάνωση των παραπάνω και τη λειτουργία της πρωτοβουλίας συγκροτούμε Γραμματεία της Πρωτοβουλίας με ένα εκπρόσωπο από κάθε σωματείο που συμμετέχει με απόφαση. Η γραμματεία και οι συνεδριάσεις της ανακοινώνονται και είναι ανοιχτές να συμμετέχει κάθε εργαζόμενος/η και άνεργος/η.

Νέα συνέλευση στις 10 Μάρτη

Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό

πηγή : http://epitropi3den.blogspot.com/2017/02/blog...


Φτάνει πια! Δε θα το επιτρέψουμε! Να τους ανατρέψουμε!

Όλοι στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 2/3 στις 6μμ στα Προπύλαια, ενάντια στη 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα

Το περίφημο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιφυλάσσει νέα σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία αλλά και ένα νέο 4ο Μνημόνιο.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. Δημοσιονομικός κόφτης παντού, νέα μείωση του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα, κατεδάφιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιώματων απέμειναν, επέκταση της ελαστικής εργασίας και με νέες ακόμα πιο εκμεταλλευτικές μορφές - μαθητεία, απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των ΣΣΕ, περικοπές και αλλαγή του χαρακτήρα του επιδόματος ανεργίας, προετοιμασία χιλιάδων απολύσεων συμβασιούχων, επέκταση της εξαθλίωσης και της φτώχειας, νέες ιδιωτικοποιήσεις. Επίθεση στα δικαιώματα στην Παιδεία και την Υγεία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ.

Την ίδια στιγμή η "πολιτική κάλυψη" από την κυβέρνηση της επανεμφάνισης της Χρυσής Αυγής με αφορμή τους εξαθλιωμένους και παγωμένους πρόσφυγες και την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία απαιτούν την ένταση της αντιφασιστικής πάλης από το εργατικό κίνημα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ - ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ούτε μπορεί, ούτε θέλει να απαντήσει σε αυτή την επίθεση.

Σήμερα είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε ένα εργατικό μέτωπο αμφισβήτησης και ανατροπής, που θα συσπειρώσει ευρύτερες αγωνιστικές και ταξικές δυνάμεις για να προχωρήσουμε σε αντεπίθεση και ανατροπή.

Τώρα να ξεκινήσουμε τη συσπείρωση του κόσμου του αγώνα από τα κάτω!

  • Να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Υπογραφή ΣΣΕ με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς,. Κατάργηση όλων των μορφών της ελαστικής εργασίας. Καμία απόλυση.
  • Να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις - αρπαγή της λαϊκής κατοικίας-περιουσίας
  • Κάτω ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις. Όχι "ποινολόγιο ανέργων" και στη διαγραφή τους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Διαγραφή των χρεών τους. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.

Άμεσοι στόχοι του εργατικού και λαϊκού κινήματος:

  • Όλοι οι εργασιακοί χώροι συμβασιούχων και ελαστικά εργαζόμενων και να προετοιμάσουν μέρα αγώνα ενάντια στην ελαστική εργασία - καμιά απόλυση συμβασιούχου - μόνιμη δουλειά για όλους με συντονισμό των ελαστικά εργαζομένων.
  • Συμμετέχουμε στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη 3.30μμ.
  • Θέτουμε την ανάγκη, απευθυνόμαστε και καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα να οργανώσουμε 24ωρη Γενική Απεργία μέχρι τα μέσα Μάρτη με το βασικό στόχο να μην περάσει η 2η αξιολόγηση και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
  • Συμμετέχουμε στο αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 18/3 στις 3μμ στην Ομόνοια.

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : http://ergatikilesxi-kd.blogspot.com/2017/02/...


18 Μάρτη: Διεθνής μέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας

Επεκτείνεται ο αριθμός των χωρών που θα συμμετέχουν στην μέρα δράσης κατά του ρατσισμού και κατά της συμφωνίας της Ε.Ε. για το προσφυγικό ένα χρόνο πριν. Το Σάββατο 18 Μάρτη θα υπάρξουν κινητοποιήσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Αγγλία, Ιρλανδία. Επίσης θα υπάρξουν και δράσεις εκτός Ε.Ε. στην Τουρκία.

Πανελλαδικά διαμαρτυρίες-πορείες θα γίνουν: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κοζάνη, Πάτρα, Λειβαδια, Κρήτη (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο), Σάμο, Λέσβο. Ο κατάλογος συνεχίζει βέβαια να επεκτείνεται. Παρακολουθείστε τις δράσεις στο fb για τη διεθνή μέρα εδώ: https://www.facebook.com/18M.commonstruggle/ και για την Ελλάδα εδώ: https://www.facebook.com/AntiraAllGr/

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2017/03/18.html


18 Μάρτη διεθνής ημέρα κατά του Ρατσισμού, του Πολέμου, του Φασισμού και της Φτώχειας, Να Ακυρωθεί η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας!

Ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.

Ένα χρόνο μετά, με την Τουρκία του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων να θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα», το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία.

Ένα χρόνο μετά, τα νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε «buffer zones», ενδιάμεσες περιοχές μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, όπου φυλακίζονται οι πρόσφυγες και τα δικαιώματα τίθενται σε αναστολή.

Ένα χρόνο μετά, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τους πακτωλούς χρημάτων που ξοδεύονται μέσω των ΜΚΟ και όχι μόνο, οι συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων στα στρατόπεδα όχι απλά παραμένουν προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απάνθρωπες, αλλά χειροτερεύουν και τα κέντρα υποδοχής μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης.

Ένα χρόνο μετά, η ΕΕ μαζί με την υπόλοιπη «πολιτισμένη Δύση» συνεχίζει αμείωτα τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κλιμακώνει τη ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της. Η Ευρώπη Φρούριο συνιστά μια νέα ποιότητα συνολικής αντιδημοκρατικής στροφής στο όνομα της ασφάλειας.

Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναρμονίζεται πλήρως με τις πολιτικές της ΕΕ, θεωρεί την προσφυγιά παρανομία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κατάδικους, υιοθετεί μέτρα αποτροπής, επαναπροωθήσεων, απελάσεων και εγκλεισμού, αναλαμβάνοντας το ρόλο του θεματοφύλακα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.

Ένα χρόνο μετά, η αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική της «αποτροπής» κλιμακώνεται και στρώνει το έδαφος στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, η οποία προσπαθεί να φορέσει το μανδύα των «αγανακτισμένων γονέων» για να οργανώνει εισβολές κατά των προσφυγόπουλων στα σχολεία, αλλά και να επιτίθεται στα νησιά εναντίον των προσφύγων. Οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, η δίκη συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο, ενώ η αστυνομία δίνει ξανά κάλυψη στις συνάξεις των νεοναζί.

Ένα χρόνο μετά, η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων κινείται με ρυθμούς χελώνας με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες είτε να εγκλωβίζονται είτε να πληρώνουν ολόκληρες περιουσίες για να φτάσουν στη χώρα προορισμού τους.

Ένα χρόνο μετά, οι πρόσφυγες παραμένουν κοινωνικά αποκλεισμένοι.

Ένα χρόνο μετά, τα παιδιά των προσφύγων είναι αποκλεισμένα από την εκπαίδευση και υφίστανται ρατσιστικούς διαχωρισμούς.

Ένα χρόνο μετά, ο κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών απέναντι στην φτώχεια και την εξαθλίωση που παράγει η μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.

Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, μπροστά σε μια χρονιά με απειλές της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κινήματα απ' όλη την Ευρώπη που δίνουν τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ανόδου της ακροδεξιάς, του πολέμου και της άγριας λιτότητας, δίνουν κοινό αγωνιστικό ραντεβού στις 18 Μάρτη 2017, γιατί η πηγή της εκμετάλλευσης είναι κοινή. Σε δεκάδες ευρωπαικές πόλεις καλούνται κινητοποιήσεις:

  • Ενάντια στον ρατσισμό και τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών.
  • Ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή
  • Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών.
  • Ενάντια στις αντιπροσφυγικές κυβερνητικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ.
  • Ενάντια στο Δουβλίνο 3.
  • Για να μπει φραγμός στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.
  • Για να ανοίξουν τα σύνορα σε πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες και να σταματήσουν οι απελάσεις.
  • Να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα στον οικιστικό ιστό.
  • Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες-ους. Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση.
  • Ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Στις 18 Μάρτη καλούμε σε μαζική, ενωτική συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 15:00 και διαδήλωση προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ. Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε πόλη της χώρας για τη διοργάνωση αντίστοιχων κινητοποιήσεων.

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2017/03/1...


Τραπεζοϋπάλληλοι καλούν στις 18/3

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Εθνικής Τράπεζας

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες!

Έξω ο φασισμός και ρατσισμός από σχολεία και χώρους δουλειάς!

«Κέντρα υποδοχής», δομές «φιλοξενίας» προσφύγων, «Ανοιχτό Σχολείο» για τα προσφυγόπουλα είναι μερικοί από τους ευφημισμούς που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα συστημικά ΜΜΕ για να περιγράψουν την αντιμετώπιση που επιφυλάσσουν στους περίπου 60.000 πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας. Οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας του πολέμου, των διακρίσεων και της φτώχειας, με κίνητρο άλλοι την επιβίωση και άλλοι μια καλύτερη ζωή, αντιμετωπίζονται σαν πρόβλημα οι ίδιοι, και όχι οι συνθήκες που τους οδήγησαν στη φυγή.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας επισκέφτηκε στις αρχές του Φλεβάρη το Ελληνικό, θορυβημένος από την είδηση ότι κάποιοι κάνουν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, και αυτό που βρήκε να δηλώσει ήταν «Αν τους αρέσει. Αν δεν τους αρέσει να πάνε αλλού». Λίγες μέρες νωρίτερα ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωνε από την Μόρια ότι δεν μπήκε στον καταυλισμό (απλώς «ξεναγήθηκε» εξωτερικά) γιατί αν έμπαινε «θα έπρεπε να συνοδεύεται από δυο διμοιρίες αστυνομικών». Οι πρόσφυγες λοιπόν οφείλουν να υπομένουν αδιαμαρτύρητα γιατί υπάρχουν και χειρότερα αλλά είναι και εγκληματικά στοιχεία που η επαφή μαζί τους καθιστά απαραίτητη την παρουσία της αστυνομίας. Κι όλα αυτά από εκπροσώπους του αστικού κράτους που ονειρεύονται να κάνουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή κομμάτι του δημοκρατικού τόξου.

Η πολιτική του κράτους αποδεικνύεται εγκληματική σε κάθε επίπεδο. Δεν μπορεί να μας αφήνουν αδιάφορους οι θάνατοι προσφύγων στους καταυλισμούς, με πρόσφατο αυτόν ενός βρέφους 2 μηνών στη Ριτσώνα, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, η διαβίωση χιλιάδων ανθρώπων σε σκηνές μέσα στα χιόνια! Έχοντας εκχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τη στέγαση, σίτιση, εκπαίδευση και υγεία των προσφύγων σε ιδιωτικές εταιρείες και ΜΚΟ, το κράτος αφήνει στην τύχη τους αυτούς που έχουν περισσότερο από κάθε άλλον ανάγκη τα βασικά κοινωνικά αγαθά.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Ασύλου υπολειτουργεί παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων, από τους οποίους οι 370 περίπου εργάζονται με το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έχουν έρθει πρόσφατα αντιμέτωποι με καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους!

Η αλληλεγγύη προς τους μετανάστες χωρίς χαρτιά είναι ταυτόχρονα ο αγώνας μας για χειραφέτηση όλης της εργατικής τάξης. Είμαστε αντίθετοι στους πολέμους που υπηρετούν τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ισχυρών και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους ανθρώπους που υφίστανται τα αποτελέσματα από τους οικονομικούς τους ανταγωνισμούς. Είναι ταξικά αδέρφια μας οι μετανάστες που έρχονται να βρουν μια δουλειά από χώρες με ακραία φτώχεια, και υφίστανται εκμετάλλευση, είμαστε εμείς οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που φεύγουν από τον τόπο τους εξαιτίας πολέμων.

Να υψώσουμε τείχος απέναντι στους φασίστες ναζιστές χρυσαυγίτες, που δεν διστάζουν να επιτίθενται με χυδαιότητα απέναντι στη μάνα του δολοφονημένου Φύσσα, με τις πλάτες της αστυνομίας στο δικαστήριο, που μπουκάρουν στα σχολεία στο Πέραμα και στο Ωραιόκαστρο βρίζοντας προσφυγόπουλα μικρά παιδιά, αλλά μπροστά στους Έλληνες εφοπλιστές στέκονται σούζα. Ακριβώς στο Πέραμα όπου αναπτύσσουν την αντεργατική φασιστική τους δράση…

Η θέση των προσφύγων είναι μέσα στην κοινωνία μας και όχι σε κέντρα κράτησης.

Στις φωνές του μίσους και στην καλλιέργεια της αδιαφορίας απαντάμε με τα δικά μας προτάγματα:

· Κανένας πρόσφυγας χωρίς στέγη. Να οργανωθεί η εγκατάστασή τους σε κτίρια μέσα στον οικιστικό ιστό και να παραχωρηθούν άμεσα από την Τράπεζα χώροι που δεν χρησιμοποιούνται και μπορούν να μετατραπούν σε κατοικίες. Το κόστος να καλυφθεί εξολοκλήρου από την Τράπεζα. Να παραχωρηθούν επιτέλους και οι κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ για λίγο διάστημα σε οικογένειες προσφύγων, όπως είχαμε προτείνει ήδη από το 2015, και θα είχαμε γλιτώσει θανάτους.

· Φοίτηση των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά. Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας και όχι μέσω ΜΚΟ.

· Χορήγηση εγγράφων. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χορήγησης εγγράφων για να ενταχθούν απρόσκοπτα οι πρόσφυγες στην κοινωνική ζωή του τόπου μας. Πρόσβαση στην αγορά εργασίας και στο σύστημα υγείας. Ένταξη των μεταναστών στα σωματεία μας.

· Καταπολέμηση του φασισμού και ρατσισμού. Να απομονώσουμε τη Χρυσή Αυγή και τα παρακλάδια της από κάθε γειτονιά, κάθε σχολείο και χώρο δουλειάς. Καμία ανοχή στους φασίστες. Μαζική συμμετοχή μας σε αντιπολεμικές-αντιφασιστικές πορείες και διαδηλώσεις με επικείμενη αυτήν της 18ης Μάρτη.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους συναδέλφους, τις εργατικές συλλογικότητες, τα σωματεία, σε έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, σε αντιφασιστική δράση μέσα στους χώρους δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΟΜΟΝΟΙΑ, στις 3.00 και πορεία Βουλή-γραφεία ΕΕ

Στη διεθνή ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας/ Να ακυρωθεί η συμφωνία της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας

Μάρτης 2017

e-mail:protasiprooptikis@gmail.com, Ιστοσελίδα:www.protasiprooptikis.blogspot.com

6980925499, 6974861242, 6948788704, 2103388783, 18783, 19923, 74306, 83908

πηγή : http://syprome.blogspot.com/2017/03/183_80.ht...


Διεθνής ημέρα δράσης ενάντια τον ρατσισμό, τον πόλεμο, το φασισμό, τη φτώχεια

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2996/151/athina-diethnis-imera-drasis-enantia-ton-ratsismo-ton-polemo-to-fasismo-ti-ftoxeia


Αντιρατσιστική Αντιφασιστική διαδήλωση Σάββατο, 18 Μαρτίου, στις 3μμ, Ομόνοια - Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Σε μία πολιτική περίοδο που η ακροδεξιά φαντάζει ως εναλλακτική λύση για την πολιτική και οικονομική κρίση, στην ελληνική πραγματικότητα η Χρυσή Αυγή χάνει έδαφος και παραμένει κομπάρσος στις κεντρικό-πολιτικές εξελίξεις αλλά δεν παύει να υπάρχει, να διεκδικεί να ανασυσταθεί και να περιμένει την ευκαιρία της.

Μια τέτοια ευκαιρία προσπάθησε να βρει με την έλευση των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Το τάγμα εφόδου στο Πέραμα με το Λαγό επικεφαλής ήταν η μία εκδοχή. Σε άλλα σχολεία «αγανακτισμένοι γονείς» προσπάθησαν να σπείρουν το φόβο και τον πανικό στους μικροκόσμους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Θέλουν να δυναμώσουν τα κανιβαλιστικά ένστικτα των διαλυμένων, φτωχών οικογενειών για να τους στείλουν στις αγκαλιές των φασιστικών τους προταγμάτων. Οι αντιφασιστικές παρεμβάσεις στα σχολεία στο Πέραμα, στο Κερατσίνι, στη Νίκαια και στο Περιστέρι γύρισε τους φασίστες πίσω στην αφάνεια.

Η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες τσακίσε την προσπάθεια των φασιστών να εκμεταλλευτούν τον πόνο και τη δυστυχία των προσφυγόπουλων και δεν επέτρέψε να ηγεμονεψουν στις γειτονιές. Οι αποτυχίες των φασιστών, οι οποίες οφείλονται στους αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος, μαρτυράνε τις πλούσιες ευκαιρίες που εμφανίζονται στο στρατόπεδό μας.

Επιβάλλεται από τη δική μας πλευρά να μη δείξουμε κανέναν εφησυχασμό, επενδύοντας σε αυτές τις νίκες και να συνεχίσουμε μέχρι την τελική Αντιφασιστική Νίκη και την Κομμουνιστική Εξέγερση.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες & μετανάστες.

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες.

Αντιρατσιστική Αντιφασιστική διαδήλωση Σάββατο, 18 Μαρτίου, στις 3μμ, Ομόνοια.

ΟΡΜΑ

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/03/16/%c...


ΠΟΡΕΙΑ

για τον ενα χρόνο συμφωνίας Τουρκίας-εε-Ελλάδας

ΑΚ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/68592/


Σάββατο 18/3, 3μμ, Ομόνοια :: συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής καλούμε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας, που γίνεται το Σάββατο 18 Μάρτη (3μμ, Ομόνοια) στο πλαίσιο διεθνούς ημέρας δράσης.

αλληλεγγύη με πρόσφυγες και μετανάστες [σχετική αφίσα του Συλλόγου μας - 2015]

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2017/03/17/%...


Ανακοίνωση για την εκκένωση αυτοδιαχειριζόμενων κατειλημμένων χώρων

Η κρατική καταστολή στους αυτοοργανωμένους -κατειλημμένους χώρους δεν πρέπει να περάσει!


Μετά την επίθεση κυβέρνησης και κράτους στις τρεις στεγαστικές καταλήψεις της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι του 2016 (Ορφανοτροφείο, κοινότητα Hurriya, και Λεωφόρου Νίκης), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξαναχτύπησε με την εκκένωση άλλων τριών χώρων τη Δευτέρα 13 Μάρτη. Πρόκειται για τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο- κατάληψη Βίλας Ζωγράφου όπου έγιναν και συλλήψεις 7 ατόμων, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου όπου έγινε διάρρηξη του χώρου από την αστυνομία καθώς και την κατάληψη στέγης μεταναστών της οδού Αλκιβιάδου στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, στην εκκένωση του κτηρίου στην οδό Αλκιβιάδου, η αστυνομία αφού συνέλαβε τους 127 Σύρους πρόσφυγες (ανάμεσά τους και πολλά παιδιά) που διέμεναν εκεί, τους οδήγησε στη διεύθυνση αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, παρατώντας τους τελικά στις 12 τα μεσάνυχτα καταμεσής στην Ομόνοια...

Οι επιθέσεις αυτές δεν γίνονται για την αξιοποίηση των χώρων όπως υποκριτικά είπε ο υπουργός "προστασίας του πολίτη" Νίκος Τόσκας. Ο Ερυθρός Σταυρός που δήθεν ενδιαφέρεται να στεγάσει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό το κτήριο της οδού Αλκιβιάδου. Παράλληλα, υπάρχουν χιλιάδες άδεια και παρατημένα κτήρια αν ήθελαν τόσο καιρό να στεγάσουν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, τις μητέρες και τις ευάλωτες ομάδες που βρίσκονται στους καταυλισμούς χωρίς φροντίδα.

Οι επιθέσεις στις καταλήψεις, είναι έκφραση αυταρχισμού και καταστολής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία θέλει να ξεμπερδέψει με την αμφισβήτηση εκ μέρους της κοινωνίας, μιας ολόκληρης περιόδου σοβαρών αναδιαρθρώσεων του κυρίαρχου συστήματος. Δεν είναι τυχαίο που όλα αυτά γίνονται σε μια εποχή που επιχειρούν να περάσουν τα πιο καταστροφικά μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και ευρύτερα στην κοινωνία ονομάζοντάς τα "ανάπτυξη": Την ιδιωτικοποίηση/ξεπούλημα των πάντων, τους μισθούς των 200 ευρώ, τα 12ωρα ωράρια, προκειμένου να γίνουμε ¨ελκυστικοί" για τους περιβόητους επενδυτές.

Γι' αυτό κυβέρνηση/κράτος/κεφάλαιο, επιχειρούν να διαλύσουν κάθε εστία κοινωνικών αντιστάσεων και δημιουργίας που δεν μπορούν να ελέγξουν: σωματεία, συλλογικότητες κατοίκων, κοινότητες που αντιστέκονται κλπ. Κατά κανόνα, οι κατειλημμένοι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι αποτελούν εστίες ελευθερίας, δημιουργικής έκφρασης, κοινότητες αγώνα για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Εστίες αντίστασης στα κυρίαρχα εμπορευματικά πρότυπα αλλά και διεκδίκησης των κοινών, κυψέλες πειραματισμού όλων εμάς των από κάτω σε καινούργιες μορφές κοινωνικής οργάνωσης, αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών και πραγματικών σχέσεων αλληλεγγύης πέρα από κυβερνητικά, κρατικά, επιχειρηματικά, ιδιωτικά, κομματικά συμφέροντα.

Είναι χώροι αντίστασης σε ρατσιστικές, φασιστικές, σεξιστικές αντιλήψεις. Χώροι που θέλουν να εκφράσουν τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και φυσικά των προσφύγων και μεταναστών που συνιστούν και το πιο καταπιεσμένο κομμάτι της κοινωνίας, χωρίς δικαιώματα, ελευθερίες, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

1 Αντιστεκόμαστε στη βαρβαρότητα του συστήματος και αυτών που το διαχειρίζονται, δημιουργούμε τις δικές μας κοινότητες ισότητας, αυτοδιαχείρισης, αλληλεγγύης.

2 Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους , αυτοοργανωμένες κοινότητες αντίστασης, καταλήψεις στέγης-προσφύγων κλπ. Καμία δίωξη ενάντια στους/στις συντρόφους/-ισσες αυτών των χώρων.

3 Υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους απέναντι στην εμπορευματοποίησή τους από κράτος, δήμους και ιδιώτες, δημιουργούμε τα δικά μας Κοινά.

4 Υπερασπιζόμαστε τους πρόσφυγες - μετανάστες και καλούμε όλους/ες στην αντιφασιστική-αντιρατσιστική- αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 18/3 στις 15.00 στην Ομόνοια προς Βουλή και Ε.Ε. που διοργανώνεται από δεκάδες συλλογικότητες.

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2...


Θάνατος στον θάνατο, νίκη στη ζωή και την αλληλεγγύη - Ολες/οι στην Ομόνοια το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 15:00, στη διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Πριν ένα χρόνο, η ελληνική κυβέρνηση έβαζε με περηφάνια το λιθαράκι της στην σύναψη μιας από τις πιο ρατσιστικές και απάνθρωπες συμφωνίες που έχουν προκύψει στην ευρωπαϊκή ιστορία: την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, η οποία επικύρωσε την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κρατάει ομήρους στα ευρωπαϊκά σύνορα τους πρόσφυγες που επιχειρούσαν να μπουν σε αυτή. Ακριβώς ένα χρόνο μετά η συμφωνία αυτή συνεχίζει να ισχύει και η βαρβαρότητα που την διέπει καθορίζει τις ζωές των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Η ύπαρξη των στρατοπέδων προσφύγων που βρίσκονται σε όλη την ελληνική επικράτεια συγκροτώντας μια από τις πιο ρατσιστικές πραγματικότητες στην ιστορία του ελληνικού κράτους είναι μόνο ένα από τα επιμέρους χαρακτηριστικά της συμφωνίας της ντροπής. Οι θάνατοι ανθρώπων μέσα στα στρατόπεδα καθώς και οι κρατικές δολοφονίες που έχουν λάβει χώρα στα θαλάσσια σύνορα, οι επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Τουρκία, δηλαδή μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες που θα μπορούσαν να βρεθούν καθώς και οι συνεχόμενες αρνήσεις παροχής ασύλου στους πρόσφυγες είναι οι καθημερινές επιπτώσεις της ευρωτουρκικής συμφωνίας.

Στον αντίποδα του κρατικού αυταρχισμού και της ρατσιστικής βαρβαρότητας που επιβάλλεται διαρκώς, το ρεύμα της αλληλεγγύης συνεχίζει κάθε μέρα να απλώνει ένα κοινωνικό πέπλο προστασίας πάνω από τους πρόσφυγες. Παρά τον κρατικό πόλεμο που δέχονται, οι καταλήψεις στέγασης προσφύγων συνεχίζουν να αποτελούν ένα παράδειγμα συνύπαρξης και αλληλεγγύης και το γεγονός ότι διαρκώς πληθαίνουν δίνει την καλύτερη απάντηση στις ρατσιστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, οι αυτοοργανωμένες κουζίνες που εξασφαλίζουν αξιοπρεπή σίτιση για τους πρόσφυγες, οι τοπικές συλλογικότητες αλληλεγγύης που φτιάχνονται διαρκώς σε όλη την χώρα καθώς και οι συνεχόμενες παρεμβάσεις αλληλέγγυων στα στρατόπεδα προσφύγων που έχουν δημιουργήσει μόνιμους δεσμούς επικοινωνίας ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες, δομούν έναν κόσμο που αντιπαρατίθεται διαρκώς στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Κάθε μέρα, δυο αντιτιθέμενες κοινωνικές δυνάμεις, εκείνη του μίσους από τη μία και εκείνη της αλληλεγγύης από την άλλη, συγκρούονται με άξονα το προσφυγικό ζήτημα. Και είναι η δυναμική της αλληλεγγύης και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά που αυτή έχει αποκτήσει που έχει εμποδίσει την ουσιαστική παρέμβαση των ναζί στο προσφυγικό ζήτημα και τους έχει μετατρέψει σε θλιβερούς κομπάρσους στον αντίστοιχο κοινωνικό διάλογο. Την ίδια στιγμή που η κοινωνία στέκεται στο πλάι των προσφύγων ωστόσο, οι κυβερνητικές πολιτικές της βίας και του εγκλεισμού δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων μέσα σε στρατόπεδα νομιμοποιούν τον ρατσισμό και εντάσσουν στην κοινωνική ατζέντα την βία απέναντι στους πρόσφυγες. Περιθώρια για παρερμηνείες δεν υπάρχουν: το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ή θα είναι ανοιχτά και επιθετικά αντικυβερνητικό ή δεν θα είναι τίποτα.

Η μαζική και συγκινητική αλλά αυθόρμητη και διασκορπισμένη έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες οφείλει να ενοποιηθεί και το ταξικό και αντικαπιταλιστικό κίνημα οφείλει να είναι το συγκολλητικό στοιχείο αυτής της διαδικασίας. Το Σάββατο (18/3), την ημέρα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την σύναψη της συμφωνία της ντροπής, ο κόσμος της αλληλεγγύης οφείλει να δείξει την δυναμική του, να διαδηλώσει μαζικά, να φωνάξει ενάντια στις πολιτικές του θανάτου, να συνυπάρξει στον δρόμο με τους πρόσφυγες, να στείλει ένα μήνυμα στην εξουσία πως παρά τις μεθοδεύσεις της, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα ζήσουμε και θα αγωνιστούμε μαζί ενάντια στους κοινούς καταπιεστές μας. Πως θα αγωνιστούμε ώστε οι διαχωρισμοί ανάμεσα σε «Έλληνες» και «ξένους» να εξαφανιστούν όσο πιο άμεσα γίνεται. Πως θα διεκδικήσουμε μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης, μια κοινωνία όπου τα χρώματα του δέρματος, οι διάλεκτοι και οι πολιτισμικές κουλτούρες θα μπερδεύονται μεταξύ τους και θα συνυπάρχουν αρμονικά. Θα διεκδικήσουμε και θα εγκαθιδρύσουμε στο σήμερα, στο εδώ και στο τώρα, μια κοινωνία όπου ο καθένας θα είναι ελεύθερος και όλοι θα είμαστε ίσοι. Και αυτή η κοινωνία θα συγκρουστεί με τους δυνάστες της και θα τους ανατρέψει.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει στη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού και καλεί στην συγκέντρωση στην Ομόνοια το Σάββατο 18/3, στις 15:00 και την πορεία προς την Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

-ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΑ Ή ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ/ΡΙΑΣ - ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΣΥΛΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ/ΕΣ ΤΟ ΖΗΤΟΥΝ

-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

-ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

roci-logo

πηγή : http://rocinante.gr/thanatos-ston-thanato-nik...


Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες! Διαδήλωση: Σάββατο 18 Μάρτη, 15:00 Ομόνοια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΚΑΤΩ Η ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ!

-

Διαδήλωση: Σάββατο 18 Μάρτη, 15:00 Ομόνοια

-

Κάθε μέρα που περνάει χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές περιοχές της γης παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς και του ξεριζωμού από τις εστίες τους, μπλεγμένοι στη δίνη των πολέμων, της εξαθλίωσης και της καταστροφής, που το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα σπέρνει παντού μέσα στη θανάσιμη κρίση του. Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο προσφύγων, που αφού είδαν τις χώρες τους και τις ζωές τους να καταστρέφονται από τους πολέμους που προκάλεσαν οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, βρήκαν μπροστά τους τα τείχη και τα δολοφονικά σώματα τύπου FRONTEX της «πολιτισμένης» Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υπεύθυνοι για τους πολέμους και τη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων αρνούνται πεισματικά να δεχθούν τους πρόσφυγες και, με την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, οδήγησαν στον εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων από αυτούς σε μια χώρα μόνο κατ' ευφημισμό «ασφαλή».

Από κοντά η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ντροπιάζει καθημερινά τον ελληνικό λαό με το αίσχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπου χιλιάδες πρόσφυγες στοιβάζονται κυριολεκτικά σαν ζώα, οδηγούμενοι πολλές φορές ακόμα και στον θάνατο. Αφήνει τους πρόσφυγες να θαλασσοπνίγονται, στο έλεος των διακινητών, της FRONTEX και του ΝΑΤΟ, που λυμαίνονται το Αιγαίο. Αρνείται να τους παράσχει ασφαλείς και ανθρώπινους δημόσιους χώρους στέγασης και επαναφέρει το αποκρουστικό μνημονιακό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, ακολουθώντας τις πιο αντιδραστικές και ακροδεξιές κραυγές και χτυπώντας βάναυσα τους κινηματικούς χώρους όπου οργανώνεται εθελοντική φιλοξενία προσφύγων.

Είναι ώρα όλοι εμείς, εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα να απαντήσουμε και, ενωμένοι με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να αγωνιστούμε για:

  • Να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πολύ σύντομα, αυτά τα κολαστήρια δεν θα «φιλοξενούν» μόνο πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και όσους αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα των μνημονίων.
  • Στέγαση και ανθρώπινες συνθήκες για όλους τους πρόσφυγες.
  • Χαρτιά για όλους τους μετανάστες, ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Η εξάπλωση του ρατσιστικού δηλητηρίου, οι κάθε είδους διακρίσεις σε βάρος των «ξένων» και το διαρκές κυνηγητό των «παράνομων» μεταναστών, τους μόνους που εξυπηρετούν είναι το κεφάλαιο και την εργοδοσία, επιτρέποντάς τους να συμπιέζουν συνεχώς προς τα κάτω και τα δικαιώματα των ντόπιων εργαζομένων.
  • Όχι στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Έξω NATO και FRONTEX από το Αιγαίο.
  • Ανοιχτά σύνορα με ελεύθερη οργανωμένη και ασφαλή διέλευση για πρόσφυγες και μετανάστες. Να απορρίψουμε τη λογική του κεφαλαίου και του σάπιου συστήματος, ότι τάχα «δεν χωράνε άλλοι». Σε μια χώρα όπου η οικονομία και η κοινωνία καταστρέφονται διαρκώς από τη μνημονιακή λαίλαπα, ήδη πολλοί από μας, ιδιαίτερα η νεολαία, και στο άμεσο μέλλον όλο και περισσότεροι, δεν «χωράμε» και θα μας οδηγούν είτε στην ξενιτιά είτε στην εξαθλίωση και το περιθώριο. Η εισροή χιλιάδων ανθρώπων πρόθυμων να ζήσουν ειρηνικά, να δουλέψουν, να συμβάλουν στην παραγωγή και την προκοπή της χώρας μας (όπως άλλωστε ήδη έκαναν και κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες) είναι ευλογία για κάθε τόπο και θα είναι ακόμα περισσότερο, σε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από χρέος, μνημόνια, ΕΕ-ΝΑΤΟ, με τα μέσα παραγωγής να ελέγχονται από αυτούς που τα δουλεύουν, με τις τύχες της να καθορίζονται από μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων.

-

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/5754


Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 18 Μάρτη

Στις 18 Μάρτη συμμετέχουμε στη Διεθνή Κινητοποίηση κατά του Ρατσισμού και Φασισμού και καλούμε στην ενωτική αντιρατσιστική, αντιφασιστική, αντιπολεμική συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 3μμ με διαδήλωση προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ, και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα, για να απαιτήσουμε:

- ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ - ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ

- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

- ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ - ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

- ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

18 ΜΑΡΤΗ: ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να μετατρέψουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους. Στο μεσοπόλεμο οι Ναζί στοχοποιούσαν τους Εβραίους, τώρα στο στόχαστρο είναι οι πρόσφυγες και ιδιαίτερα οι μουσουλμάνοι. Με αυτό το τρόπο κρύβουν τις ευθύνες τους για τα μνημόνια, τη φτώχεια, την ανεργία αλλά και για το ματοκύλισμα των λαών με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Μ. Ανατολή, την Αφρική, την Ασία.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε! Δεν είμαστε μόνοι μας!

Εκατομμύρια αγωνιστές στις ΗΠΑ διαδήλωσαν κατά του Τραμπ, ενός ανοικτά πολεμοκάπηλου, ρατσιστή και σεξιστή πλανητάρχη. Τριακόσιες χιλιάδες διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη απαιτώντας να δεχθεί η Ισπανία περισσότερους πρόσφυγες. Στις 18 Μάρτη θα γίνουν εκατοντάδες μαζικές διαδηλώσεις σε όλο τον πλανήτη.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ...

Στις 18 Μάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την υπογραφή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Μία συμφωνία - ντροπή που επεδίωξε και υλοποιεί κατά γράμμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και είναι υπεύθυνη:

- για τον πνιγμό προσφύγων στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου από ΝΑΤΟ και FRONTEX

- για τον εγκλωβισμό και το θάνατο προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης - φυλακές σε όλη την Ελλάδα

- για την άρνηση παροχής ασύλου για τους πρόσφυγες που υποτίθεται ότι είναι κατοχυρωμένο για τους πρόσφυγες πολέμου από Διεθνείς Οργανισμούς μετά το τέλος του Β Παγκόσμιου Πολέμου

- για την στέρηση της δυνατότητας μετακίνησης για τους πρόσφυγες εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων στην Ευρώπη - Φρούριο

- για την επαναπροώθηση τους στην "ασφαλή χώρα" Τουρκία την ώρα που ο Ερντογάν καταλύει τη δημοκρατία βομβαρδίζει τους Κούρδους, φυλακίζει και βασανίζει τους ηγέτες και τους βουλευτές του HDP, μαζί με αριστερούς αγωνιστές, συνδικαλιστές και δημοσιογράφους.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ...

Στην Ελλάδα του Τσίπρα και του Καμένου, όπως και στην υπόλοιπη "πολιτισμένη Ευρώπη", οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες του πολέμου αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες και παράνομοι. Κλείνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης - γκέτο - φυλακές στερούμενοι την ελευθερία τους, ζουν σε άθλιες και εξευτελιστικές συνθήκες μέσα σε σκηνές και σε κοντέινερ, με θανάτους προσφύγων εξαιτίας του κρύου και της ακατάλληλης "υγειονομικής περίθλαψης" από τις ΜΚΟ. Ο αποκλεισμός των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-γκέτο και η απομόνωση στα νησιά του Αιγαίου δίνουν τροφή στη φασιστική και ρατσιστική δημαγωγία της Χρυσής Αυγής και των δήθεν "αγανακτισμένων κατοίκων".

Η κυβέρνηση υλοποιεί με τον πιο σκληρό τρόπο μια απαράδεκτη ρατσιστική συμφωνία, ενώ με τις κοινές εμφανίσεις κυβερνητικών στελεχών με της υπόδικη ηγεσία της ναζιστικής συμμορίας, την διαρκή προβολή τους από την κρατική ΕΡΤ και τις «συστάσεις» για «εξημέρωση» και ένταξή της στο πολιτικό σύστημα παίζει ένα επικίνδυνο τυχοδιωκτικό παιγνίδι ενίσχυσής των φασιστών στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Το συλλαλητήριο στις 18 του Μάρτη είναι αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό. Είναι αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό γιατί στρέφεται ενάντια στους πολέμους που γεννούν την προσφυγιά. Είναι βαθιά αντικυβερνητικό.

Η υποκριτική υποστήριξη από μέρους κυβερνητικών στελεχών στην αντιφασιστική πάλη έχει σαν μοναδικό στόχο να «ξεπλύνει» την κυβερνητική πολιτική, και την δική τους στάση. Δεν πρόκειται όμως να κοροϊδέψει κανέναν ούτε να «βγάλει λάδι» την κυβέρνηση, ούτε την ατομική στάση στήριξης τους στην βάρβαρη πολιτική της.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στις πόλεις μας. Μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε και να δουλέψουμε μαζί. Η λύση στη στέγαση και τη διαμονή των προσφύγων είναι απλή:

- Να δοθούν εδώ και τώρα δημόσια κτίρια, ολυμπιακά ακίνητα και σπίτια.

- Να ξαναλειτουργήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας για να μπει μπροστά ένα πρόγραμμα δημόσιας εργατικής και προσφυγικής κατοικίας για να έχουμε και όλοι στέγαση και για να έχουνε δουλειά οι χιλιάδες άνεργοι οικοδόμοι και μηχανικοί.

Η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των εκπαιδευτικών και του κινήματος αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να δεχτεί κάποια προσφυγόπουλα στα δημόσια σχολεία αλλά και αυτά τα απομόνωσε στην απογευματινή ζώνη, όπου είναι αδύνατη η κοινωνικοποίηση τους με την επαφή με όλα τα άλλα παιδιά, με ελάχιστους ωρομίσθιους καθηγητές.

Υποδεχθήκαμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία απομονώνοντας τους "αγανακτισμένους γονείς" και διεκδικούμε:

- ΟΛΑ τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, με ισότιμη και πλήρη ένταξη στα δημόσια σχολεία.

- Λεφτά για τη παιδεία για την ίδρυση τάξεων υποδοχής στην πρωινή ζώνη, για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, προσωπικού φύλαξης και καθαριότητας.

Υγειονομική βόμβα δεν είναι οι πρόσφυγες, όπως λέει η ρατσιστική προπαγάνδα, αλλά οι μνημονιακές περικοπές στη δημόσια υγεία με τις ελλείψεις χρηματοδότησης, προσωπικού, φαρμάκων, μονάδων εντατικής θεραπείας, ασθενοφόρων. Να κλιμακώσουμε την πάλη μας για να σώσουμε τη δημόσια υγεία, για να σώσουμε τις ζωές των προσφύγων και των ντόπιων:

- Όσο λειτουργούν τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, απαιτούμε να υπάρχουν σ' αυτά κλιμάκια δημόσιων νοσοκομείων με γιατρούς και νοσηλευτές . Να φύγει η φροντίδα υγείας των προσφύγων από τις ΜΚΟ.

- Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση ΟΛΩΝ των προσφύγων στα Δημόσια Νοσοκομεία. ΑΜΚΑ για κάθε πρόσφυγα.

- Μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, υπαλλήλων αλλά και διερμηνέων για να εξετάζονται οι πρόσφυγες στη γλώσσα τους.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στους πρόσφυγες "ρίχνει νερό στο μύλο" της ακροδεξιάς και των φασιστών. Οι χρυσαυγίτες φόρεσαν ξανά τον μανδύα του "αγανακτισμένου πολίτη" και προσπαθούν να επαναλάβουν στα νησιά του Αιγαίου τη "συνταγή" του Αγίου Παντελεήμονα.

Δεν θα τους αφήσουμε! Δεν ξεχνάμε τις ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών, αριστερών και συνδικαλιστών από τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής που τις σχεδίαζε και εκτελούσε με κεντρική καθοδήγηση . Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα "νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα" αλλά εγκληματίες ναζιστές που φοράνε μανδύα κόμματος και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο και μίσος. Χρειάζεται να τους τσακίσουμε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο που προσπαθούν να εμφανιστούν. Η απόφαση των εργαζόμενων στην ΕΡΤ να κάνουν στάση εργασίας όταν θα προβάλει τους νεοναζί είναι οδηγός για κάθε εργατικό σωματείο στα ΜΜΕ. Η δίκη της Χρυσής Αυγής να γίνει καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΝΕ ΤΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Συρία οδήγησαν εκατομμύρια από τους λαούς των χωρών αυτών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς. Η συνέχιση του πολέμου στο Ιράκ και την Συρία, με τις μάχες στη Μοσούλη και το Χαλέπι, ανοίγουν το δρόμο για ακόμα χιλιάδες πρόσφυγες. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι ανταγωνισμοί στη γειτονιά μας για τον στρατηγικό έλεγχο, τα πετρέλαια και τους αγωγούς οξύνονται απειλώντας να τραβήξουν στη δίνη και την Ελλάδα μέσα από τον ανταγωνισμό της με την Τουρκία του Ερντογάν.

Απαιτούμε:

- Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους! Να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας και του Ακτίου. Να φύγει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο.

- Ειρήνη στο Αιγαίο και στη Μέση Ανατολή. Nα μην βρεθούμε σε ένα άδικο πόλεμο για τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των πολυεθνικών. Οι εργάτες και οι λαοί της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, που δίνουν την μάχη στη χώρα τους για δημοκρατία και ελευθερία, είναι αδέρφια μας.

Ο αγώνας για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό, φασισμό, πόλεμο και φτώχεια θα νικήσει.

Όλοι μαζί κάνουμε την 18 Μάρτη, μία διεθνή μέρα ορόσημο ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και τον πόλεμο, με μαζικές διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4238


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΙΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Το Σάββατο, 18 Μαρτίου, Διεθνής Ημέρα Δράσης κατά του ρατσισμού και του ανερχόμενου εθνικισμού θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ευρώπη. Η Εναλλακτική Δράση μαζί με πολλές άλλες αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες καλεί τα μέλη , τις φίλες και τους φίλους της στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Ομόνοια, στις 3μμ

Επισυνάπτουμε το κάλεσμα που έχουν συνυπογράψει περισσότερες από 40 συλλογικότητες, όπως και Το κάλεσμα και την αφίσα της Εναλλακτικής Δράσης

Η γραμματεία της Εναλλακτικής Δράσης

pdfΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ- 18 ΜΑΡΤΙΟΥpdfΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΦΙΣΑ

πηγή : http://www.enallaktiki-drasi.gr/index.php?kod=aa&id=2298


Σταματήστε το έγκλημα!

Παγκόσμια μέρα ενάντια στο ρατσισμό: Ανοιχτά Σύνορα - Ανοιχτές Πόλεις, Ανθρώπινη στέγη, σχολεία και νοσοκομεία για όλους!

Φέτος η παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού συμπίπτει με τον 1 χρόνο από την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας. Η συμφωνία της ντροπής σήμανε κατακόρυφη αύξηση των πνιγμών προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, καθημερινούς θανάτους στα στρατόπεδα της ντροπής στην Ελλάδα από το ψύχος, πολύμηνη φυλάκιση χιλιάδων ανθρώπων σε κέντρα κράτησης και μαζικές απελάσεις. Την ώρα που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τα προγράμματα λιτότητας του ΔΝΤ παράγουν χιλιάδες νέους ξεριζωμένους ανθρώπους ανά την υφήλιο, οι κυβερνήσεις που ευθύνονται γι' αυτό υψώνουν τα τείχη τους στα θύματα των δολοφονικών πολιτικών τους από το Μεξικό ως τον Έβρο. Η ακροδεξιά διεθνώς σαλπίζει το σύνθημα της ισλαμοφοβίας και του μισανθρωπισμού επιχειρώντας να στρέψει τους ντόπιους φτωχούς κατά των "ξένων" αντί για τους τραπεζίτες και τις κυβερνήσεις τους, αντί για τους πραγματικούς υπεύθυνους της κοινής εξαθλίωσης ντόπιων και μεταναστών. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί απαρέγγλιτα τα μνημονιακά και ρατσιστικά μέτρα της ΕΕ, στρώνοντας το έδαφος σε κάθε λογής ακροδεξιούς και φασίστες να υποδαυλίζουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό κατά των προσφυγόπουλων στα σχολεία, των οικογενειών προσφύγων και μεταναστών στις πόλεις.

Απέναντί τους το αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό και αντιπολεμικό κίνημα, ο κόσμος της αλληλεγγύης των απλών ανθρώπων που καταλαβαίνει και αγκαλιάζει τα θύματα της φτώχειας και του πολέμου. Κινητοποιείται μαζικά κατά της ισλαμοφοβίας, του ρατσισμού και του σεξισμού του πλανητάρχη Τραμπ σε όλο τον πλανήτη. Οι πρόσφυγες που διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες στα προσφυγικά στρατόπεδα από τη Μόρια ως τη Ριτσώνα και το Ελληνικό. Οι εκπαιδευτικοί και οι κάτοικοι στις γειτονιές γύρω από τα σχολεία που φιλοξενούν προσφυγόπουλα και αγκαλιάζουν τους νέους μικρούς μαθητές σαν δικά τους παιδιά. Οι διαδηλωτές που απαιτούν καταδίκη των νεοναζί της ΧΑ στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, την απέλαση του φασισμού από τις γειτονιές και τα σχολεία μας. Οι αγώνες εργαζομένων και νέων για να σταματήσει η μνημονιακή λιτότητα. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια που κλεινουν και διεκδικούν να μην χάσουν τη δουλειά τους, οι νέοι που μεταναστεύουν στο εξωτερικό για μια θέση στον ήλιο. Καθένας και καθεμιά που απέναντί του δεν βάζει τον πιο φτωχό και πιο δυστυχισμένο αλλά τον πόλεμο, τη φτώχεια και το ρατσισμό που αποφασίζουν και διεξάγουν οι κυβερνήσεις των αφεντικών και των πλούσιων σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Στις 18 Μάρτη, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, και σε πολλές πόλεις της χώρας ο κόσμος της αλληλεγγύης και της αντίστασης θα βγει ξανά στους δρόμους. Μαζί με χιλιάδες διαδηλωτές σε πολλές πόλεις διεθνώς απαιτούμε να σταματήσει το έγκλημα κατά των προσφύγων και των μεταναστών. Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές πόλεις, ίσα δικαιώματα για όλους. Να ακυρωθεί η συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας. Να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι διευκολύνσεις της Ελλάδας στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις που περιπολούν στο Αιγαίο και βομβαρδίζουν στη Συρία. Να μπει φραγμός στην ακροδεξιά και τον φασισμό. Στην Ελλάδα διαδηλώνουμε από κοινού, ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες για να σταματήσει η μνημονιακή λιτότητα που καταδικάζει όλους μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Για ίσα δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες, καλύτερη ζωή για όλους.

Αν θέλεις να συμμετέχεις στην καμπάνια για τις 18 Μάρτη, μπορείς να βοηθήσεις στη γειτονιά σου, το χώρο δουλειάς, το σχολείο ή τη σχολή σου, παίρνοντας και μοιράζοντας φυλλάδια, αυτοκόλλητα και αφίσες σε φίλους, γνωστούς, συναδέλφους. Να συμμετέχεις σε ομάδες αφισοκολλήσεων και εξορμήσεων στις γειτονιές. Να οργανώσεις μαζί μας εκδηλώσεις για τη διεθνή κινητοποίηση της 18 Μάρτη και για την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού στις 21 Μάρτη στα σχολεία. Επικοινώνησε μαζί μας! (kyriakatiko@yahoo.gr, 210 51 30 373 - Κυριακές, 210 33 06 286 - καθημερινές)

πηγή : https://www.ksm.gr/%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%ad%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1/


Το μπλόκ του Χώρου Στέγασης Προσφύγων #CityPlaza θα ξεκηνίσει στις 2μ.μ. απο το Αχαρνών 78 και θα ενώθούμε με τους κύρια πορεια στις 3μ.μ. στην πλ. Ομόνοια!!!

Σας περιμένουμε όλους και 'ολες!!!
____________________________________

Σάββατο 18 Μάρτη διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας

Να ακυρωθεί η συμφωνία της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας
https://www.facebook.com/events/364263960626344/

Χώρος Στέγασης Προσφύγων #CityPlaza

πηγή : https://el-gr.facebook.com/cityplazaathens/


26-01-2017 Ψήφισμα για τις 18 Μάρτη - Συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3 μ.μ.

Αθήνα, 26/1/2017

ΨΗΦΙΣΜΑ

18 Μαρτίου 2017: Ημέρα διεθνούς κινητοποίησης κατά του ρατσισμού, του φασισμού και του πολέμου - Συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3 μ.μ.

Για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό, νεοναζί, πόλεμο

Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι

Όχι στον πόλεμο, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Στις 18 Μάρτη πλημμυρίζουμε τους δρόμους των πόλεων της Ελλάδας για να διατρανώσουμε ότι στην Ευρώπη και το Πλανήτη ολόκληρο δεν χωράει ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο πόλεμος, η φτώχεια.

Ενωνόμαστε με τους αγώνες σε κάθε γωνιά του Πλανήτη. Στην Αμερική εξεγείρονται κατά του ρατσιστή σεξιστή δισεκατομμυριούχου Τράμπ. Στην Γαλλία διαδηλώνουν κατά της ισλαμοφοβίας της Λεπέν. Στη Βρετανία διεκδικούν να ανοίξει το Καλαί. Στην Αυστραλία διαδηλώνουν κατά του αποκλεισμού των προσφύγων σε νησιά.

Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη και ένα Κόσμο της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τους κατατρεγμένους των πολέμων και των δικτατοριών, χωρίς φράχτες, χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς την FRONTEX και το ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο που κλείνουν τα σύνορα μετατρέποντας τις θάλασσες σε υγρά νεκροταφεία.

Θέλουμε άσυλο για τους πρόσφυγες, ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις, ελεύθερη μετακίνηση, όχι κλείσιμο σε στρατόπεδα- γκέτο σε νησιά η έξω από τις πόλεις. Θέλουμε τα προσφυγόπουλα να μορφώνονται στα σχολεία. Να μπει τέλος στην ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Αγωνιζόμαστε για να μπει φραγμός στους νεοναζί που σηκώνουν κεφάλι αξιοποιώντας την ισλαμοφοβία και τις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων. Να καταδικαστούν και να μπουν στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Αγωνιζόμαστε για να μπει τέλος στο ματοκύλισμα των λαών με τις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να καταργήσει τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να σταματήσει τις απελάσεις προσφύγων, να κλείσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σταματήσει κάθε εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο πλευρό του ΝΑΤΟ, να κλείσει τις βάσεις και να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των προσφύγων με παροχή ασύλου και ελεύθερη μετακίνηση.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

ΟΛΜΕ

πηγή : http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=10503


Κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ για συμμετοχή των Ναυτεργατών στο συλλαλητήριο στις 18/3/2017 Διεθνής ημέρα κατά του Ρατσισμού, του φασισμού και του πολέμου (στην Ομόνοια, μέρα Σάββατο, ώρα 15.00)

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ συνδιοργανώνει με δεκάδες εργατικά Σωματεία, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις και άλλες αντιπολεμικές συλλογικότητες μεγάλο συλλαλητήριο στις 18/3/2017 στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα στις 15.00. Η Διοίκηση της Ένωσής μας καλεί τον κλάδο και όλο τον Ναυτεργατικό μας κόσμο να πάρει μαζικά μέρος και να διαδηλώσει ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο.

Μετά την συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στην Βουλή και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.

Ένα χρόνο μετά, με την Τουρκία του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων να θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα», το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία.

Ένα χρόνο μετά, τα νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε «buffer zones», ενδιάμεσες περιοχές μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, όπου φυλακίζονται οι πρόσφυγες και τα δικαιώματα τίθενται σε αναστολή.

Ένα χρόνο μετά, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τους πακτωλούς χρημάτων που ξοδεύονται μέσω των ΜΚΟ και όχι μόνο, οι συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων στα στρατόπεδα όχι απλά παραμένουν προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απάνθρωπες, αλλά χειροτερεύουν και τα κέντρα υποδοχής μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης.

Ένα χρόνο μετά, η ΕΕ μαζί με την υπόλοιπη «πολιτισμένη Δύση» συνεχίζει αμείωτα τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κλιμακώνει τη ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της. Η Ευρώπη Φρούριο συνιστά μια νέα ποιότητα συνολικής αντιδημοκρατικής στροφής στο όνομα της ασφάλειας.

Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναρμονίζεται πλήρως με τις πολιτικές της ΕΕ, θεωρεί την προσφυγιά παρανομία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κατάδικους, υιοθετεί μέτρα αποτροπής, επαναπροωθήσεων, απελάσεων και εγκλεισμού, αναλαμβάνοντας το ρόλο του θεματοφύλακα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.

Ένα χρόνο μετά, η αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική της «αποτροπής» κλιμακώνεται και στρώνει το έδαφος στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, η οποία προσπαθεί να φορέσει το μανδύα των «αγανακτισμένων γονέων» για να οργανώνει εισβολές κατά των προσφυγόπουλων στα σχολεία, αλλά και να επιτίθεται στα νησιά εναντίον των προσφύγων. Οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, η δίκη συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο, ενώ η αστυνομία δίνει ξανά κάλυψη στις συνάξεις των νεοναζί.

Ένα χρόνο μετά, η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων κινείται με ρυθμούς χελώνας με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες είτε να εγκλωβίζονται είτε να πληρώνουν ολόκληρες περιουσίες για να φτάσουν στη χώρα προορισμού τους.

Ένα χρόνο μετά, οι πρόσφυγες παραμένουν κοινωνικά αποκλεισμένοι.

Ένα χρόνο μετά, τα παιδιά των προσφύγων είναι αποκλεισμένα από την εκπαίδευση και υφίστανται ρατσιστικούς διαχωρισμούς.

Ένα χρόνο μετά, ο κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών απέναντι στην φτώχεια και την εξαθλίωση που παράγει η μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.

Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, μπροστά σε μια χρονιά με απειλές της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κινήματα απ' όλη την Ευρώπη που δίνουν τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ανόδου της ακροδεξιάς, του πολέμου και της άγριας λιτότητας, δίνουν κοινό αγωνιστικό ραντεβού στις 18 Μάρτη 2017, γιατί η πηγή της εκμετάλλευσης είναι κοινή. Σε δεκάδες ευρωπαικές πόλεις καλούνται κινητοποιήσεις:

- Ενάντια στον ρατσισμό και τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών.

- Ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή

- Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών.

- Ενάντια στις αντιπροσφυγικές κυβερνητικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ.

- Ενάντια στο Δουβλίνο 3.

- Για να μπει φραγμός στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.

- Για να ανοίξουν τα σύνορα σε πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες και να σταματήσουν οι απελάσεις.

- Να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα στον οικιστικό ιστό.

- Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες-ους.

- Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση.

- Ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 18/3/2017 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΣΤΙΣ 3.00

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης Κροκίδης Νικόλαος

ΠΕΝΕΝ

πηγή : http://penen.gr/%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%BD/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85/item/3347-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-18-3-2017-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D,-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B1,-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF,-%CF%8E%CF%81%CE%B1-15-00


Συναδέλφισσες συνάδελφοι

το ΔΣ του Συλλόγου, σας ενημερώνει κατά πλειοψηφία, για το Σάββατο 18 Μάρτη, διεθνή ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας:

Ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.

Ένα χρόνο μετά, με την Τουρκία του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων να θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα», το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία.

Ένα χρόνο μετά, τα νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε «buffer zones», ενδιάμεσες περιοχές μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, όπου φυλακίζονται οι πρόσφυγες και τα δικαιώματα τίθενται σε αναστολή.

Ένα χρόνο μετά, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τους πακτωλούς χρημάτων που ξοδεύονται μέσω των ΜΚΟ και όχι μόνο, οι συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων στα στρατόπεδα όχι απλά παραμένουν προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απάνθρωπες, αλλά χειροτερεύουν και τα κέντρα υποδοχής μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης.

Ένα χρόνο μετά, η ΕΕ μαζί με την υπόλοιπη «πολιτισμένη Δύση» συνεχίζει αμείωτα τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κλιμακώνει τη ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της. Η Ευρώπη Φρούριο συνιστά μια νέα ποιότητα συνολικής αντιδημοκρατικής στροφής στο όνομα της ασφάλειας.

Ένα χρόνο μετά, η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναρμονίζεται πλήρως με τις πολιτικές της ΕΕ, θεωρεί την προσφυγιά παρανομία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κατάδικους, υιοθετεί μέτρα αποτροπής, επαναπροωθήσεων, απελάσεων και εγκλεισμού, αναλαμβάνοντας το ρόλο του θεματοφύλακα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.

Ένα χρόνο μετά, η αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική της «αποτροπής» κλιμακώνεται και στρώνει το έδαφος στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, η οποία προσπαθεί να φορέσει το μανδύα των «αγανακτισμένων γονέων» για να οργανώνει εισβολές κατά των προσφυγόπουλων στα σχολεία, αλλά και να επιτίθεται στα νησιά εναντίον των προσφύγων. Οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, η δίκη συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο, ενώ η αστυνομία δίνει ξανά κάλυψη στις συνάξεις των νεοναζί.

Ένα χρόνο μετά, η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων κινείται με ρυθμούς χελώνας με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες είτε να εγκλωβίζονται είτε να πληρώνουν ολόκληρες περιουσίες για να φτάσουν στη χώρα προορισμού τους.

Ένα χρόνο μετά, οι πρόσφυγες παραμένουν κοινωνικά αποκλεισμένοι.

Ένα χρόνο μετά, τα παιδιά των προσφύγων είναι αποκλεισμένα από την εκπαίδευση και υφίστανται ρατσιστικούς διαχωρισμούς.

Ένα χρόνο μετά, ο κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών απέναντι στην φτώχεια και την εξαθλίωση που παράγει η μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.

Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, μπροστά σε μια χρονιά με απειλές της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κινήματα απ' όλη την Ευρώπη που δίνουν τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ανόδου της ακροδεξιάς, του πολέμου και της άγριας λιτότητας, δίνουν κοινό αγωνιστικό ραντεβού στις 18 Μάρτη 2017, γιατί η πηγή της εκμετάλλευσης είναι κοινή. Σε δεκάδες ευρωπαικές πόλεις καλούνται κινητοποιήσεις:

  • Ενάντια στον ρατσισμό και τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών.
  • Ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή
  • Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών.
  • Ενάντια στις αντιπροσφυγικές κυβερνητικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ.
  • Ενάντια στο Δουβλίνο 3.
  • Για να μπει φραγμός στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.
  • Για να ανοίξουν τα σύνορα σε πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες και να σταματήσουν οι απελάσεις.
  • Να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα στον οικιστικό ιστό.
  • Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες-ους
  • Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην εκπαίδευση.
  • Ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Στις 18 Μάρτη καλούμε σε μαζική, ενωτική συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 15:00 και διαδήλωση προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε πόλη της χώρας για τη διοργάνωση αντίστοιχων κινητοποιήσεων.

''Νίκος Πλουμπίδης'' - Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου- Περάματος

πηγή : http://spe-ploumpidis.blogspot.gr/


Συλλαλητήριο το Σάββατο 18 Μάρτη στις 15:00 στην Ομόνοια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ελευσίνα: 15/3/17

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης» Αρ. Πρωτ.: 22

ΕΔΡΑ: 10ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας

Ρήγα Φεραίου & Φουτρή

(πρώην Θεοτοκοπούλου) ΠΡΟΣ:Μέλη,ΔΟΕ

Πληρ. :Ιακώβου Νένα

Τηλ: 6909-099055

Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com

Mail: syllogikadytatt@gmail.com

Θέμα: «Κάλεσμα σε συλλαλητήριο το Σάββατο 18 Μάρτη στις 15:00 στην Ομόνοια»

Ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.

Ένα χρόνο μετά, με την Τουρκία του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων να θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα», το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία.

Ένα χρόνο μετά, τα νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε «buffer zones», ενδιάμεσες περιοχές μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, όπου φυλακίζονται οι πρόσφυγες και τα δικαιώματα τίθενται σε αναστολή.

Ένα χρόνο μετά, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τους πακτωλούς χρημάτων που ξοδεύονται μέσω των ΜΚΟ και όχι μόνο, οι συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων στα στρατόπεδα όχι απλά παραμένουν προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απάνθρωπες, αλλά χειροτερεύουν και τα κέντρα υποδοχής μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης.

Ένα χρόνο μετά, η ΕΕ μαζί με την υπόλοιπη «πολιτισμένη Δύση» συνεχίζει αμείωτα τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κλιμακώνει τη ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της. Η Ευρώπη Φρούριο συνιστά μια νέα ποιότητα συνολικής αντιδημοκρατικής στροφής στο όνομα της ασφάλειας.

Ένα χρόνο μετά, η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναρμονίζεται πλήρως με τις πολιτικές της ΕΕ, θεωρεί την προσφυγιά παρανομία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κατάδικους, υιοθετεί μέτρα αποτροπής, επαναπροωθήσεων, απελάσεων και εγκλεισμού, αναλαμβάνοντας το ρόλο του θεματοφύλακα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.

Ένα χρόνο μετά, η αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική της «αποτροπής» κλιμακώνεται και στρώνει το έδαφος στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, η οποία προσπαθεί να φορέσει το μανδύα των «αγανακτισμένων γονέων» για να οργανώνει εισβολές κατά των προσφυγόπουλων στα σχολεία, αλλά και να επιτίθεται στα νησιά εναντίον των προσφύγων. Οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, η δίκη συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο, ενώ η αστυνομία δίνει ξανά κάλυψη στις συνάξεις των νεοναζί.

Ένα χρόνο μετά, η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων κινείται με ρυθμούς χελώνας με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες είτε να εγκλωβίζονται είτε να πληρώνουν ολόκληρες περιουσίες για να φτάσουν στη χώρα προορισμού τους.

Ένα χρόνο μετά, οι πρόσφυγες παραμένουν κοινωνικά αποκλεισμένοι. Ένα χρόνο μετά, τα παιδιά των προσφύγων είναι αποκλεισμένα από την εκπαίδευση και υφίστανται ρατσιστικούς διαχωρισμούς.

Ένα χρόνο μετά, ο κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών απέναντι στην φτώχεια και την εξαθλίωση που παράγει η μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.

Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, μπροστά σε μια χρονιά με απειλές της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κινήματα απ' όλη την Ευρώπη που δίνουν τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ανόδου της ακροδεξιάς, του πολέμου και της άγριας λιτότητας, δίνουν κοινό αγωνιστικό ραντεβού στις 18 Μάρτη 2017, γιατί η πηγή της εκμετάλλευσης είναι κοινή. Σε δεκάδες ευρωπαικές πόλεις καλούνται κινητοποιήσεις:

  • Ενάντια στον ρατσισμό και τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών.
  • Ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή
  • Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών.
  • Ενάντια στις αντιπροσφυγικές κυβερνητικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ.
  • Ενάντια στο Δουβλίνο 3.
  • Για να μπει φραγμός στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.
  • Για να ανοίξουν τα σύνορα σε πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες και να σταματήσουν οι απελάσεις.
  • Να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα στον οικιστικό ιστό.
  • Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες-ους.
  • Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην εκπαίδευση.
  • Ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Στις 18 Μάρτη καλούμε σε μαζική, ενωτική συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 15:00 και διαδήλωση προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε πόλη της χώρας για τη διοργάνωση αντίστοιχων κινητοποιήσεων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης»

πηγή : http://syllogikadytatt.blogspot.gr/2017/03/18-1500.html


ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ, 18 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ 2017, 3 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΗ 2017

Για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό, νεοναζί, πόλεμο!

Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!

Όχι στον πόλεμο, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις!

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΑΘΗΝΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ 3 ΜΜ

Στις 18 Μάρτη πλημμυρίζουμε τους δρόμους των πόλεων της Ελλάδας, για να διατρανώσουμε ότι στην Ευρώπη και το Πλανήτη ολόκληρο δεν χωράει ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο πόλεμος, η φτώχεια.

Ενωνόμαστε με τους αγώνες σε κάθε γωνιά του Πλανήτη. Στην Αμερική εξεγείρονται κατά του ρατσιστή, σεξιστή δισεκατομμυριούχου Τραμπ. Στην Γαλλία διαδηλώνουν κατά της ισλαμοφοβίας της Λεπέν. Στη Βρετανία διεκδικούν να ανοίξει το Καλαί. Στην Αυστραλία διαδηλώνουν κατά του αποκλεισμού των προσφύγων σε νησιά.

Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη και ένα Κόσμο της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τους κατατρεγμένους των πολέμων και των δικτατοριών, χωρίς φράχτες, χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς την FRONTEX και το ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, που κλείνουν τα σύνορα μετατρέποντας τις θάλασσες σε υγρά νεκροταφεία.

Θέλουμε άσυλο για τους πρόσφυγες, ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις, ελεύθερη μετακίνηση, όχι κλείσιμο σε στρατόπεδα - γκέτο σε νησιά ή έξω από τις πόλεις. Θέλουμε τα προσφυγόπουλα να μορφώνονται στα σχολεία. Να μπει τέλος στην ρατσιστική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.

Αγωνιζόμαστε για να μπει φραγμός στους νεοναζί, που σηκώνουν κεφάλι αξιοποιώντας την ισλαμοφοβία και τις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων. Να καταδικαστούν και να μπουν στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Αγωνιζόμαστε για να μπει τέλος στο ματοκύλισμα των λαών με τις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να καταργήσει τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, να σταματήσει τις απελάσεις προσφύγων, να κλείσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σταματήσει κάθε εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο πλευρό του ΝΑΤΟ, να κλείσει τις βάσεις και να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των προσφύγων με παροχή ασύλου και ελεύθερη μετακίνηση.

(ραντεβού νοσοκομείων στην αρχή της Σταδίου, ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ"

πηγή : http://somateioattikon.blogspot.gr/2017/03/18-2017-3.html


Σάββατο 18 Μάρτη αντιρατσιστικό - αντιπολεμικό Συλλαλητήριο, 15:00 Ομόνοια

Να ακυρωθεί η συμφωνία της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας
Σάββατο 18 Μάρτη διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας
Συλλαλητήριο 15:00 Ομόνοια

Ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.

Ένα χρόνο μετά, με την Τουρκία του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων να θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα», το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία.

Ένα χρόνο μετά, τα νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε «buffer zones», ενδιάμεσες περιοχές μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, όπου φυλακίζονται οι πρόσφυγες και τα δικαιώματα τίθενται σε αναστολή.

Ένα χρόνο μετά, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τους πακτωλούς χρημάτων που ξοδεύονται μέσω των ΜΚΟ και όχι μόνο, οι συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων στα στρατόπεδα όχι απλά παραμένουν προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απάνθρωπες, αλλά χειροτερεύουν και τα κέντρα υποδοχής μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης.

Ένα χρόνο μετά, η ΕΕ μαζί με την υπόλοιπη «πολιτισμένη Δύση» συνεχίζει αμείωτα τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κλιμακώνει τη ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της. Η Ευρώπη Φρούριο συνιστά μια νέα ποιότητα συνολικής αντιδημοκρατικής στροφής στο όνομα της ασφάλειας.

Ένα χρόνο μετά, η ελληνική κυβέρνηση εναρμονίζεται πλήρως με τις πολιτικές της ΕΕ, θεωρεί την προσφυγιά παρανομία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κατάδικους, υιοθετεί μέτρα αποτροπής, επαναπροωθήσεων, απελάσεων και εγκλεισμού, αναλαμβάνοντας το ρόλο του θεματοφύλακα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.

Ένα χρόνο μετά, η αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική της «αποτροπής» κλιμακώνεται και στρώνει το έδαφος στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, η οποία προσπαθεί να φορέσει το μανδύα των «αγανακτισμένων γονέων» για να οργανώνει εισβολές κατά των προσφυγόπουλων στα σχολεία, αλλά και να επιτίθεται στα νησιά εναντίον των προσφύγων. Οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, η δίκη συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο, ενώ η αστυνομία δίνει ξανά κάλυψη στις συνάξεις των νεοναζί.

Ένα χρόνο μετά, η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων κινείται με ρυθμούς χελώνας με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες είτε να εγκλωβίζονται είτε να πληρώνουν ολόκληρες περιουσίες για να φτάσουν στη χώρα προορισμού τους.

Ένα χρόνο μετά, οι πρόσφυγες παραμένουν κοινωνικά αποκλεισμένοι.

Ένα χρόνο μετά, τα παιδιά των προσφύγων είναι αποκλεισμένα από την εκπαίδευση και υφίστανται ρατσιστικούς διαχωρισμούς.

Ένα χρόνο μετά, ο κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών απέναντι στην φτώχεια και την εξαθλίωση που παράγει η μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.

Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, μπροστά σε μια χρονιά με απειλές της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κινήματα απ' όλη την Ευρώπη που δίνουν τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ανόδου της ακροδεξιάς, του πολέμου και της άγριας λιτότητας, δίνουν κοινό αγωνιστικό ραντεβού στις 18 Μάρτη 2017, γιατί η πηγή της εκμετάλλευσης είναι κοινή. Σε δεκάδες ευρωπαικές πόλεις καλούνται κινητοποιήσεις:

  • Ενάντια στον ρατσισμό και τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών.
  • Ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή
  • Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών.
  • Ενάντια στις αντιπροσφυγικές κυβερνητικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ.
  • Ενάντια στο Δουβλίνο 3.
  • Για να μπει φραγμός στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
  • Για να ανοίξουν τα σύνορα σε πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες και να σταματήσουν οι απελάσεις.
  • Να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα στον οικιστικό ιστό.
  • Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες-ους. Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση.
  • Ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Στις 18 Μάρτη καλούμε σε μαζική, ενωτική συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 15:00 και διαδήλωση προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

ΣΜΤ

πηγή : http://somt.gr/%cf%83%ce%ac%ce%b2%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%bf-18-%ce%bc%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%80%ce%bf/


#18M

Στις 18 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό

Σήμερα που η ζωή χιλιάδων προσφύγων απειλείται καθημερινά, που μετανάστριες/ες και οι οικογένειές τους στερούνται στοιχειωδών δικαιωμάτων και που ζούμε την άνοδο του φασισμού, του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας, καλούμε όλες και όλους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις στις 18 Μάρτη Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού, του Πολέμου, του Φασισμού και της Φτώχειας.

Ως γυναίκες ζούμε καθημερινά τις συνέπειες της κρίσης, της ανεργίας, της επισφάλειας, τους περιορισμούς και την βία της πατριαρχίας, του σεξισμού και της κουλτούρας του βιασμού.

Όπως κάναμε και στις 8 Μάρτη, θα υψώσουμε και πάλι τις φωνές μας ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, το μίσος και τη φασιστική βία, και θα δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε καταπιεζόμενη/ο.

Ομόνοια, ώρα 15.00
Όλες και όλοι εκεί!

Καμιά Ανοχή

πηγή : https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%AC-%CE%91%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%AE-102254893585440/?rc=p


ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Σάββατο 18 Μάρτη διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας

Συλλαλητήριο 15:00 Ομόνοια

Ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.

Ένα χρόνο μετά, με την Τουρκία του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων να θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα», το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία.

Ένα χρόνο μετά, τα νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε «buffer zones», ενδιάμεσες περιοχές μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, όπου φυλακίζονται οι πρόσφυγες και τα δικαιώματα τίθενται σε αναστολή.

Ένα χρόνο μετά, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τους πακτωλούς χρημάτων που ξοδεύονται μέσω των ΜΚΟ και όχι μόνο, οι συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων στα στρατόπεδα όχι απλά παραμένουν προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απάνθρωπες, αλλά χειροτερεύουν και τα κέντρα υποδοχής μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης.

Ένα χρόνο μετά, η ΕΕ μαζί με την υπόλοιπη «πολιτισμένη Δύση» συνεχίζει αμείωτα τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κλιμακώνει τη ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της. Η Ευρώπη Φρούριο συνιστά μια νέα ποιότητα συνολικής αντιδημοκρατικής στροφής στο όνομα της ασφάλειας.

Ένα χρόνο μετά, η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναρμονίζεται πλήρως με τις πολιτικές της ΕΕ, θεωρεί την προσφυγιά παρανομία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κατάδικους, υιοθετεί μέτρα αποτροπής, επαναπροωθήσεων, απελάσεων και εγκλεισμού, αναλαμβάνοντας το ρόλο του θεματοφύλακα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.

Ένα χρόνο μετά, η αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική της «αποτροπής» κλιμακώνεται και στρώνει το έδαφος στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, η οποία προσπαθεί να φορέσει το μανδύα των «αγανακτισμένων γονέων» για να οργανώνει εισβολές κατά των προσφυγόπουλων στα σχολεία, αλλά και να επιτίθεται στα νησιά εναντίον των προσφύγων. Οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, η δίκη συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο, ενώ η αστυνομία δίνει ξανά κάλυψη στις συνάξεις των νεοναζί.

Ένα χρόνο μετά, η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων κινείται με ρυθμούς χελώνας με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες είτε να εγκλωβίζονται είτε να πληρώνουν ολόκληρες περιουσίες για να φτάσουν στη χώρα προορισμού τους.

Ένα χρόνο μετά, οι πρόσφυγες παραμένουν κοινωνικά αποκλεισμένοι.

Ένα χρόνο μετά, τα παιδιά των προσφύγων είναι αποκλεισμένα από την εκπαίδευση και υφίστανται ρατσιστικούς διαχωρισμούς.

Ένα χρόνο μετά, ο κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών απέναντι στην φτώχεια και την εξαθλίωση που παράγει η μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.

Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, μπροστά σε μια χρονιά με απειλές της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κινήματα απ' όλη την Ευρώπη που δίνουν τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ανόδου της ακροδεξιάς, του πολέμου και της άγριας λιτότητας, δίνουν κοινό αγωνιστικό ραντεβού στις 18 Μάρτη 2017, γιατί η πηγή της εκμετάλλευσης είναι κοινή.

Σε δεκάδες ευρωπαικές πόλεις καλούνται κινητοποιήσεις:

· Ενάντια στον ρατσισμό και τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών.

· Ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή.

· Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών.

· Ενάντια στις αντιπροσφυγικές κυβερνητικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ.

· Ενάντια στο Δουβλίνο 3.

· Για να μπει φραγμός στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.

· Για να ανοίξουν τα σύνορα σε πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες και να σταματήσουν οι απελάσεις.

· Να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα στον οικιστικό ιστό.

· Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες-ους. Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση.

· Ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Στις 18 Μάρτη καλούμε σε μαζική, ενωτική συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 15:00 και διαδήλωση προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ. Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε πόλη της χώρας για τη διοργάνωση αντίστοιχων κινητοποιήσεων.

Ανυπότακτη Πόλη

πηγή : http://anypotahtipoli.blogspot.gr/2017/03/blog-post_17.html


18 ΜΑΡΤΗ : ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ - AΣΥΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.
Ένα χρόνο μετά, με την Τουρκία του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων να θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα», το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία.
Ένα χρόνο μετά, τα νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε «buffer zones», ενδιάμεσες περιοχές μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, όπου φυλακίζονται οι πρόσφυγες και τα δικαιώματα τίθενται σε αναστολή.

Ένα χρόνο μετά, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τους πακτωλούς χρημάτων που ξοδεύονται μέσω των ΜΚΟ και όχι μόνο, οι συνθήκες «φιλοξενίας» των προσφύγων στα στρατόπεδα όχι απλά παραμένουν προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απάνθρωπες, αλλά χειροτερεύουν και τα κέντρα υποδοχής μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης.
Ένα χρόνο μετά, η ΕΕ μαζί με την υπόλοιπη «πολιτισμένη Δύση» συνεχίζει αμείωτα τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κλιμακώνει τη ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της. Η Ευρώπη Φρούριο συνιστά μια νέα ποιότητα συνολικής αντιδημοκρατικής στροφής στο όνομα της ασφάλειας. Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναρμονίζεται πλήρως με τις πολιτικές της ΕΕ, θεωρεί την προσφυγιά παρανομία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κατάδικους, υιοθετεί μέτρα αποτροπής, επαναπροωθήσεων, απελάσεων και εγκλεισμού, αναλαμβάνοντας το ρόλο του θεματοφύλακα της

Συμφωνίας-ΕΕ-Τουρκίας. Ένα χρόνο μετά, η αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική της «αποτροπής» κλιμακώνεται και στρώνει το έδαφος στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, η οποία προσπαθεί να φορέσει το μανδύα των «αγανακτισμένων γονέων» για να οργανώνει εισβολές κατά των προσφυγόπουλων στα σχολεία, αλλά και να επιτίθεται στα νησιά εναντίον των προσφύγων. Οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, η δίκη συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο, ενώ η αστυνομία δίνει ξανά κάλυψη στις συνάξεις των νεοναζί. Ένα χρόνο μετά, ο κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών απέναντι στην φτώχεια και την εξαθλίωση που παράγει η μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, μπροστά σε μια χρονιά με απειλές της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κινήματα απ' όλη την Ευρώπη που δίνουν τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ανόδου της ακροδεξιάς, του πολέμου και της άγριας λιτότητας, δίνουν κοινό αγωνιστικό ραντεβού στις 18 Μάρτη 2017, γιατί η πηγή της εκμετάλλευσης είναι κοινή. Σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις καλούνται κινητοποιήσεις:

  1. Ενάντια στον ρατσισμό και τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών.
  2. Ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή
  3. Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών.
  4. Ενάντια στις αντιπροσφυγικές κυβερνητικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ.
  5. Ενάντια στο Δουβλίνο 3.
  6. Για να μπει φραγμός στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.
  7. Για να ανοίξουν τα σύνορα σε πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες και να σταματήσουν οι απελάσεις.
  8. Να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα στον οικιστικό ιστό.
  9. Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες-ους. Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση. Ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη Διεθνή ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας, το Σάββατο 18 Μάρτη - 15:00 στην Ομόνοια

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

πηγή : https://fysaeikontra.wordpress.com/2017/03/14/18-%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b7-%ce%bf%cf%87%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf-%ce%bf%cf%87%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%83/


Συμμετέχουμε στην πορεία, Σάββατο, 18 Μαρτίου, 15:00 μ.μ., πλατεία Ομόνοιας
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Call for Demonstration, Saturday, 18th of March, 15:00 p.m., Omonia Square
AGAINST THE EU-TURKEY DEAL
OPEN BORDERS

Φιλοξενία Προσφύγων 5ο Λύκειο Αθηνών

πηγή : https://www.facebook.com/5olikeio/


πηγή : https://www.facebook.com/645186555621294/photos/a.645200368953246.1073741828.645186555621294/898747780265169/?type=3&theater