Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.00

Παρουσίαση περιοδικού "Τετράδια Μαρξισμού για την κομμουνιστική απελευθέρωση"

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας προσκαλεί στην παρουσίαση του περιοδικού Τετράδια Μαρξισμού για την κομμουνιστική απελευθέρωση την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.00 στη Λαμπηδόνα. Στην παρουσίαση-συζήτηση θα μιλήσουν τα μέλη της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Γιώργος Κάργας και Διονύσης Τζαρέλλας.

Το περιοδικό θεωρίας Τετράδια Μαρξισμού για την κομμουνιστική απελευθέρωση έρχεται να συμβάλει στο πεδίο της μαρξιστικής ιδεολογικής αντιπαράθεσης με την αστική ιδεολογία και της γονιμοποίησης με τη μαχόμενη εργατική τάξη με την αυτονόητη για τη μαρξιστική διαλεκτική αλληλόδραση θεωρίας και πράξης.

Η θεματολογία των Τετραδίων Μαρξισμού θα επεκτείνεται σε ευρύ φάσμα πεδίων (φιλοσοφία, πολιτική θεωρία, πολιτική οικονομία, ιστορία, τέχνη − πολιτισμός, κοινωνιολογία - ανθρωπολογία - ψυχολογία, περιβάλλον, γεωγραφία - θέματα χώρου, κοινωνικές διακρίσεις - φύλο - ρατσισμός, θετικές επιστήμες - τεχνολογία) με θεωρητικό και μεθοδολογικό εργαλείο το μαρξισμό και κατεύθυνση να εμβαθύνει το επαναστατικό του κεκτημένο, να το απαλλάξει από κάθε είδους σκουριά του παρελθόντος, αλλά και να το αναπτύξει δημιουργικά και να συνομιλήσει με τις ποικίλες μαρξιστικές σχολές στο φόντο της σύγχρονης πραγματικότητας. Θεματική συνισταμένη του περιοδικού θα είναι η διερεύνηση της αναγκαιότητας του κομμουνισμού ως εναλλακτικής του καπιταλισμού, των όρων μετάβασης σ' αυτόν με τα «όπλα» του κομμουνιστικού προγράμματος και κόμματος που είναι αναγκαία στην εποχή μας.

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2...