Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 στις 9.00 πμ

Δίκη συντρόφισσας

Να αθωωθεί η σ. Αναστασία Δεληκάρη!

Αναβλήθηκε για τις 3 Φεβρουαρίου 2017 η εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει η σ. Αναστασία Δεληκάρη κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία είχε καταδικάσει από το Πρωτοδικείο Βόλου σε 7 μήνες φυλάκιση για το αδίκημα περί φθοράς ξένης περιουσίας (ΠΚ άρθρο 381) εξαιτίας της αναγραφής του συνθήματος «Τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών, αγώνας στα χέρια των εργατών» στη μάντρα της ΜΕΤΚΑ στη πρώτη μεγάλη γενική απεργία κατά των μνημονίων στις 5 Μάη 2010.

Η περυσινή εξοργιστική καταδίκη, πολιτική από κάθε άποψη για τη στάση του ΕΕΚ στην υπεράσπιση των απολυμένων εργατών αλλά και όλων των δυνάμεων που στήριξαν τον αγώνα, δείχνει ότι η εργοδοσία αναζητούσε με κάθε τρόπο τη ρεβάνς του ηρωικού αγώνα του 2010 που την οδήγησε σε μια ταπεινωτική ήττα, δικαίωσε τον αγώνα των εργατών και οδήγησε στην επαναπρόσληψή τους.

Η έφεση που θα εκδικαστεί την επόμενη χρονιά έχει μεγάλη σημασία για το εργατικό κίνημα καθώς ο αγώνας των απολυμένων της ΜΕΤΚΑ δεν κερδήθηκε από το σωματείο των εργαζομένων που στάθηκε στο πλευρό της εργοδοσίας αλλά από την αποφασιστικότητα των εργατών που κατασκήνωσαν έξω από τη πύλη του εργοστασίου στη Ν. Ιωνία Βόλου και εκατοντάδων αλληλέγγυων δυνάμεων που στήριξαν νυχθημερόν τον αγώνα τους.

Διαβάστε σχετικά: http://eek.gr/index.php/repression/4569-7-mines-gia-to-synthima-terma-sta-pazaria-ton-grafeiokraton

http://www.eek.gr/index.php/repression/4634-eek-magnisias-na-athoothei-i-anastasia-delikari-na-apeleftherothoyn-oi-ergates-tis-metka-apo-to-nisi

πηγή : http://eek.gr