Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.30

Αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Αλέξανδρο Σκούρα

Παρασκευή 3 Φλεβάρη η κινηματογραφική ομάδα της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου οργανώνει αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Σκούρα.

Τρεις μόλις μήνες μετά τη βράβευσή του στο φεστιβάλ Δράμας όπου η τελευταία του ταινία "Κύβος" απέσπασε το Χρυσό Διόνυσο, ο Αλέξανδρος Σκούρας επισκέπτεται την Εργατική Λέσχη Περιστερίου. Μαζί του θα παρακολουθήσουμε τις 5 μικρού μήκους ταινίες του΄και θα συζητησουμε πάνω στο έργο του και γενικότερα στον ελληνικό κινηματογράφο.

Η εκδήλωση ξεκινάει στις 8μιση το βράδυ.

Εργατική Λέσχη Περιστερίου

Βεάκη 28, 1ος όροφος

Ο Αλέξανδρος Σκούρας γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στους τομείς «Advertising & Marketing» στο Leeds University και «Πολιτιστική Διαχείριση» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σήμερα είναι προπτυχιακός φοιτητής (2ο πτυχίο) στο τμήμα ΜΙΘΕ (Φιλοσοφία των Επιστημών) στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Ξεκίνησε να ασχολείται με τον κινηματογράφο στα φοιτητικά του χρόνια, παρακολουθώντας μαθήματα στον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ). Από το 2004 ξεκίνησε να διδάσκει αισθητική και σκηνοθεσία κινηματογράφου στο πλαίσιο των σεμιναρίων του ΠΟΦΠΑ. Από το 2008 έως και το 2016 παρέδιδε εθελοντικά το σεμινάριο «Ερασιτέχνης Κινηματογραφιστής», επίσης στο πλαίσιο των σεμιναρίων του τομέα.

Η πρώτη του μικρού μήκους ταινία ήταν η «Gran Partita» (2011), με την οποία κέρδισε το βραβειο καλύτερης ψηφιακής ταινίας στο τμήμα Digi του Φεστιβάλ Δράμας 2011. Ακολούθησαν οι ταινίες «807» (2012) και «Abies» (2013), ενώ με την ταινία του «Τρένα» (2013), κέρδισε το 1ο βραβείο στο φεστιβάλ «Love in Athens», που διοργανώθηκε από την Metropolis Free Press και την NOVA. Έχει επίσης συν-σκηνοθετήσει μαζί με τον Αντώνη Γλάρο, το ντοκυμαντέρ «Αντανακλάσεις του Σεβάχ», στο πλαίσιο της εκπομπής «Εκτός των Τειχών» της ΕΡΤ, ενώ σενάρια του έχουν κερδίσει διακρίσεις σε διαγωνισμούς.

Το 2016, η ταινία του «Κύβος» τιμήθηκε με τον Χρυσό Διόνυσο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Δράμας 2016 και το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας 2016, ενώ συνεχίζει την φεστιβαλική της πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αυτή την περίοδο προετοιμάζει την πρώτη του μεγάλη μήκους ταινία με τίτλο «Ελευσίνα». Το σενάριο της ταινίας έχει ενισχυθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τα δύο πρώτα στάδια του Development, ενώ συμμετείχε στο Co-Production Forum του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2015 (Crossroads), όπου κέρδισε την υποτροφία-βραβείο της Isabelle Fauvel.

πηγή : http://ergatikilesxiperisteriou.blogspot.com/...


Συγκεντρώνουμε τετράδια και μολύβια για τα προσφυγόπουλα της πόλης μας!


Συγκεντρώνουμε τετράδια και μολύβια για τα 80 προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στα σχολεία της πόλης μας!

Στις γειτονιές του Περιστερίου δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία! Στεκόμαστε στο πλάι των προσφύγων και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους στη μόρφωση, τη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Η συγκέντρωση των τετραδίων θα γίνεται στο χώρο της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου (Αιμιλίου Βεάκη 28, 1ος όροφος) τις ώρες εκδηλώσεων.

Η αλληλεγγύη στις γειτονιές μας θα νικήσει!

Εργατική Λέσχη Περιστερίου

Αιμ. Βεάκη 28

πηγή : http://ergatikilesxiperisteriou.blogspot.com/...