Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στις 13.00

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πορεία στην πρεσβεία της Τουρκίας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΡΚΑΝ! ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΟΡΟΙ ΤΩΝ 10 ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ! ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΗΡΩΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!

EΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

πηγή : http://oagonas.blogspot.gr/2017/02/blog-post_3.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Διαδήλωση αλληλεγγύης στον Erkan και τιμής στον Bilgehan στην τούρκικη πρεσβεία (11/2)

Την Παρασκευή 20/1 στην Κωνσταντινούπολη, έλαβαν χώρα δύο ένοπλες επιθέσεις, η μια στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν (ΑΚΡ) και η άλλη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Την ευθύνη για τις ενέργειες ανέλαβε η επαναστατική κομμουνιστική οργάνωση DHKC, το ένοπλο κομμάτι του DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα- Μέτωπο). Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει ότι, οι επιθέσεις έγιναν ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης και το φόβο που έχει επιβάλλει, καθώς και για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους συντρόφους που δολοφονήθηκαν από τις τούρκικες κατασταλτικές δυνάμεις. Όπως η Dilek Dogan, ο Berkin Elvan, ο Yilmaz Ozturk και οι αντάρτες του DHKC που δολοφονήθηκαν από τον τούρκικο στρατό στα βουνά του Dersim (Κουρδιστάν).

Το πρωί της Κυριακής 22/1 συνελήφθη, τραυματισμένος από σφαίρες, στην περιοχή Tekirdag της Τουρκίας, ο αγωνιστής , Serif Turunc, γνωστός στην Ελλάδα ως Εrkan. Σε παράλληλη επιχείρηση της αστυνομίας στην ίδια περιοχή, έπεσε μαχόμενος από σφαίρες μπάτσων ο αγωνιστής Bilgehan Karpat. Και οι δύο σύντροφοι, μέσα από τις γραμμές του DHKP-C, έδωσαν όλη τους τη ζωή στον αγώνα ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης, στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Ο Εrkan είναι ιδιαίτερα γνωστός στο εγχώριο κίνημα, καθώς στα πολλά χρόνια που ζούσε στην Ελλάδα ως πολιτικός πρόσφυγας και όντας μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, συμμετείχε στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, σε κινήσεις του αναρχικού χώρου, σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους και το καθεστώς εξαίρεσης που αντιμετωπίζουν. Με τη μοναδικά σεμνή πολιτική του φυσιογνωμία και τις εμπειρίες του από τον πολύ σκληρό αγώνα στην Τουρκία, συνέβαλε με τις δυνάμεις του στο αντικαπιταλιστικό κίνημα της Ελλάδας. Το 2013-2014, μετά από σειρά συλλήψεων πολλών Τούρκων κομμουνιστών επαναστατών, στο πλαίσιο της συνεργασίας για "αντιτρομοκρατική" εκστρατεία ανάμεσα στο τουρκικό και το ελληνικό κράτος και με την αρωγή τον μυστικών υπηρεσιών (ΕΥΠ, ΜΙΤ, CIA), συλλαμβάνεται και προφυλακίζεται στις ελληνικές φυλακές μαζί με άλλους συντρόφους/ισσες από την επιτροπή αλληλεγγύης. Το τούρκικο κράτος ζητάει την έκδοσή τους, οι σύντροφοι ξεκινούν μαζική απεργία πείνας και τελικά δεν εκδίδονται στην Τουρκία. Μετά την αποφυλάκισή του και ενώ ζούσε στην Ελλάδα η τούρκικη αστυνομία τον επικήρυξε τοιχοκολλώντας τη φωτογραφία του σε κεντρικά σημεία στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Bilgehan πέρασε και αυτός στην Ελλάδα, στοχοποιημένος από το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας για την επαναστατική του δράση. Ένας αγωνιστής που από τα φοιτητικά του χρόνια στρατεύτηκε αποφασιστικά στην υπόθεση της επαναστατικής λαϊκής κυριαρχίας, παλεύοντας για ισότητα και ελευθερία στο πλευρό των καταπιεσμένων λαών της Τουρκίας. Στην Ελλάδα συνελήφθη και αυτός το 2014, για την υπόθεση στο Γκύζη, προφυλακίστηκε και δεν εκδόθηκε στην Τουρκία. Μαζί του συνελήφθησαν άλλοι τρεις σύντροφοι, μέλη του DHKP-C, μεταξύ των οποίων και ο αγωνιστής Ismail Akkol, ο οποίος συνελήφθη πέρυσι, μαζί με την αγωνίστρια Fadik Adiyaman, καθώς πέρασαν στην Τουρκία για να συνεχίσουν τον αγώνα εκεί . Αφότου αφέθηκε ελεύθερος συμμετείχε, ως μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης, σε πληθώρα εκδηλώσεων και αγώνων του ελλαδικού κινήματος. Η μοναδικά σεμνή πολιτική φυσιογνωμία, η στράτευση και το χαμόγελο που τη συνόδευαν, θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό όσων των γνώρισαν.

Γιατί το χαμόγελο και η σεμνότητα που εξέπεμπαν οι σύντροφοι Εrkan και Bilgehan συνδυαζόταν με το απαράμιλλό τους θάρρος και την πραγματική στράτευση στο σκοπό τους. Γιατί ως κομμουνιστές επαναστάτες επέλεξαν, με πολύ βαρύ κόστος, να γυρίσουν στην Τουρκία και να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους, αντιπαρατιθέμενοι ένοπλα με το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν. Με αυτή τους την επιλογή απέδειξαν περίτρανα, πως η δύναμη που πηγάζει από το μυαλό και την καρδιά των αγωνιστών που δίνουν τη ζωή τους στον αγώνα για την αταξική κοινωνία και την ελευθερία, μπορεί να διαρρήξει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα δώσανε θάρρος και ελπίδα τόσος στους συντρόφους τους εκεί που δέχονται αλλεπάλληλες επιθέσεις, διώξεις, φυλακίσεις, βασανιστήρια, αλλά και σε όλους τους καταπιεσμένους της Τουρκίας που βιώνουν στην καθημερινότητά τους το αδυσώπητο πρόσωπο του φασισμού.

Ο Εrkan και ο Bilgehan με την πολιτική τους δράση, αποτελούν φωτεινούς σηματοδότες του επαναστατικού κινήματος διεθνώς, γιατί σε μια περίοδο οξυμένης καπιταλιστικής κρίσης, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και αυταρχοποίησης των καθεστώτων, μετουσίωσαν στην πράξη το σύνθημα: TO ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ. Και ως τέτοιοι αγωνιστές καταγράφηκαν στην ιστορία του κινήματος και στις συνειδήσεις των συντρόφων που με μεγάλη εκτίμηση θα τους θυμούνται. Με το πρόσωπό τους να εκπέμπει πάντα τη λάμψη του ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Αλληλεγγύη στον Erkan (Serif Turunc)

Αλληλεγγύη στους συντρόφους του DHKP-C. Τιμή στους αντάρτες του DHKC.

Bilgehan Karpat Αθάνατος. Ζει μέσα στους αγώνες ενάντια στο φασισμό, τον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό.

Διαδήλωση στην τούρκικη πρεσβεία
Σάββατο 11/2, 13:00, Σύνταγμα

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/archives/62

Διαδήλωση στην τούρκικη πρεσβεία (11/2)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία στην πρεσβεία της Τουρκίας το Σάββατο 11 Φλεβάρη, Συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 13:00

Στις 20 του Γενάρη η κομμουνιστική οργάνωση DHKC επιτέθηκε ένοπλα στα γραφεία του κόμματος του Ερντογάν και στο αρχηγείο της αστυνομίας. 2 μέρες μετά αυτές τις επιθέσεις ο σύντροφος Bilgehan Karpat έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Τούρκων μπάτσων, ενώ ό σύντροφος Serif Turunc (γνωστός στην Ελλάδα με το όνομα Erkan) τραυματίστηκε κι έπεσε στα χέρια του Τουρκικού κράτους.

Τιμούμε τους συντρόφους που μέσα από τις γραμμές του DHKP-C, έδωσαν όλη τους την ζωή στον αγώνα.

Καλούμε σε συμμετοχή στην πορεία που έχει προγραμματιστεί για Το Σάββατο 11/2/2017 στις 13:00 από το Σύνταγμα την τούρκικη πρεσβεία.

Με τις κινήσεις μας δείχνουμε ότι είμαστε και θα παραμείνουμε αταλάντευτα στο πλευρό τους

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας

Στις 04/05/2015 είχε γίνει παρέμβαση έξω από την τούρκικη πρεσβεία στην αθήνα με πανό και τρικάκια σε αλληλεγγύη στον σύντροφοERKAN που τότεήτανκρατούμενος του Ελληνικούκράτουςκατηγορούμενος για τρομοκρατία και προς τιμή των συντρόφωνŞAFAK YAYLA BAHTIYAR DOĞRUYOL ÖLÜMSÜZDÜRπου έπεσανμαχόμενοι.

https://athens.indymedia.org/post/1543762/

https://www.youtube.com/watch?v=FXUB6-xkM1E&feature=youtu.be

Στις 15 Ιουλίου 2016, προχωρήσαμε σε επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, σαν ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους λαούς αυτής της χώρας που, για δεκάδες χρόνια δίνουν αιματηρούς αγώνες ενάντια στα απολυταρχικά καθεστώτα που την κυβερνούν

https://athens.indymedia.org/post/1561581/

https://www.youtube.com/watch?v=6979AwuUMnI

Είναι τιμή μας που γνωρίσαμε και αγωνιστήκαμε στην Ελλάδα μαζί με τους συντρόφους Serif Turunc (Erkan) και Bilgehan Karpat.

Όσο "λίγο" κι αν είναι σε σχέση με την σκληρότητα του δικού τους αγώνα, προβήκαμε ως Ρουβίκωνας σε συμβολική επίθεση στις 5/2/2017 στο Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής για στείλουμε στο Τουρκικό κράτος το μήνυμα πως απέναντί του έχει έχει μια διεθνιστική κοινότητα. Όπως το ίδιο θύμισαν πιο πριν, στο Ελληνικό κράτος οι δύο σύντροφοί μας.

https://athens.indymedia.org/post/1569096/

https://www.youtube.com/watch?v=8aWIqaG6exI&feature=youtu.be

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1569150/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Στις 22 Ιανουαρίου στην Τουρκία, μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς έπεσε ο αγωνιστής Bilgehan Karpat. Την ίδια μέρα συνελήφθη τραυματισμένος ο Erkan (SerifTurunc), μέλη και οι δύο του DHKP-C. Είχε προηγηθεί επίθεση της οργάνωσης με ρουκέτες στις 20 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν. Η επίθεση αυτή έγινε σαν απάντηση στις δολοφονίες που έχει διαπράξει το τούρκικο κράτος τα τελευταία χρόνια, καθώς και σαν αντίποινα στη δολοφονία 11 ανταρτών του DHKC στα βουνά του Κουρδιστάν πριν από τρεις μήνες. Οι συγγενείς των 11 ανταρτών διεκδικούν τους σορούς τους, οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν τους έχουν παραδοθεί.

Ο Erkan ζούσε πολλά χρόνια στην Ελλάδα ως πολιτικός πρόσφυγας και ήταν ευρύτερα γνωστός ως μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν με συνεχή παρουσία στους αγώνες και τις κινηματικές δράσεις.

Ο Bilgehan, ο Erkan και αρκετοί άλλοι σύντροφοι, μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης όσο και του DHKP-C το 2014 συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν από το ελληνικό κράτος. Είχε προηγηθεί το χτύπημα του DHKC στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Άγκυρα τον Φλεβάρη του 2013 και οι απαιτήσεις των τούρκικων και αμερικάνικων αρχών προς την ελληνική κυβέρνηση να πάρει κατασταλτικά μέτρα ενάντια στους αγωνιστές από την Τουρκία που βρίσκονταν στην Ελλάδα.

Το ελληνικό κράτος σε πλήρη εναρμόνιση με τους συμμάχους του ενάντια στην «τρομοκρατία» ξεκίνησε ένα πογκρόμ εναντίων των Τούρκων-Κούρδων αγωνιστών. Στα πλαίσια αυτά, στις 31 Μαΐου του 2013 απαγάγεται από ελληνικές και ξένες μυστικές υπηρεσίες ο αγωνιστής Μπουλούτ Γιαλιά, τον οποίον παρέδωσαν στο τούρκικο κράτος. Το καλοκαίρι του 2013 συλλαμβάνονται επίσης 2 αγωνιστές από την Τουρκία ανοιχτά της Λέσβου που μετέφεραν οπλισμό. Ακολουθούν εισβολές σε σπίτια, στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, όπου προσάγονται και συλλαμβάνονται πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία. Το ίδιο συνέβη κι ένα χρόνο αργότερα, όπου συλλαμβάνονται 3 ακόμη αγωνιστές, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης με σταθερή παρουσία σε αγώνες και κινηματικές δράσεις στην Ελλάδα. Την ίδια περίοδο συλλαμβάνονται στο Γκύζη, όπου σε διαμέρισμα βρέθηκε οπλισμός, 4 αγωνιστές από την Τουρκία, ανάμεσά τους και ο Bilgehan Karpat ο οποίος μαζί με τον Erkan μετά την αποφυλάκισή τους «πέρασαν» στην Τουρκία για να συνεχίσουν τον αγώνα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ERKAN ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο BILGEHAN ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ DHKC ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Πορεία στην πρεσβεία της Τουρκίας

Σάββατο 11 Φλεβάρη στις 1μμ - Σύνταγμα

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και τους διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1569159/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα Κ*ΒΟΞ για συμμετοχή στην πορεία στην πρεσβεία της Τουρκίας στις 11 Φλεβάρη

Στις 20 του Γενάρη η κομμουνιστική οργάνωση DHKC επιτέθηκε ένοπλα στα γραφεία του κόμματος του Ερντογάν και στο αρχηγείο της αστυνομίας. 2 μέρες μετά αυτές τις επιθέσεις ο σύντροφος Bilgehan Karpat έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Τούρκων μπάτσων, ενώ ό σύντροφος Serif Turunc (γνωστός στην Ελλάδα με το όνομα Erkan) τραυματίστηκε κι έπεσε στα χέρια του Τουρκικού κράτους.

Τιμούμε τους συντρόφους που μέσα από τις γραμμές του DHKP-C, έδωσαν όλη τους την ζωή στον αγώνα.

Καλούμε σε συμμετοχή στην πορεία που έχει προγραμματιστεί για Το Σάββατο 11/2/2017 στις 13:00 από το Σύνταγμα την τούρκικη πρεσβεία.

Κ* ΒΟΞ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1569188/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Ερκάν και σε όλους τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές!

Η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγωνιστή Ερκάν (Şerif Turunç) και καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 1:00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Ο Ερκάν είναι γνωστός στο ελληνικό κίνημα από τη χρόνια παρουσία του στη χώρα μας, ως πολιτικός πρόσφυγας. Δραστηριοποιήθηκε στα πλαίσια της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και ήρθαμε πολλές φορές σε επαφή μαζί του στους δρόμους της αλληλεγγύης.

Συνελήφθη απ' το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας στις 22 του Γενάρη, τραυματισμένος από σφαίρες και εμφανώς χτυπημένος και βασανισμένος. Νωρίτερα είχε στοχοποιηθεί στη Τουρκία ως «τρομοκράτης» με την ανάρτηση φωτογραφιών του στη χώρα, φωτογραφιών που είχαν τραβηχτεί απ' την ελληνική ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εδώ δικαστικής του περιπέτειας, όταν κατηγορούνταν σαν υποστηρικτής της τούρκικης αριστερής οργάνωσης DHKP-C. Θυμίζουμε ότι το 2015 το ελληνικό δικαστήριο αθώωσε τον Ερκάν.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ερκάν, όπως και σε κάθε αγωνιστή για την ελευθερία και τη δημοκρατία στη Τουρκία, και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του!

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

9/2/2017

πηγή : https://la-aas.blogspot.gr/2017/02/blog-post_


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πορεία προς την πρεσβεία της Τουρκίας - Σάββατο 11 Φλεβάρη -Σύνταγμα ,ώρα 13:00- Κόκκινη Γραμμή

«Όποια κι αν είναι η γλώσσα τους
πάντοτε τα τραγούδια τα κατάλαβα.»
Ναζίμ Χικμέτ

Αυτός ο κόσμος είναι χωρισμένος σε δυο στρατόπεδα.
Όποιος διαλέγει μεριά, βλέπει στις γωνιές του κόσμου τους συντρόφους και τις συντρόφισσές του.
Εκείνους που στέκονται απέναντι στο φασισμό και την εκμετάλλευση, τον ιμπεριαλισμό και την καταπίεση.
Στις 22/1 έπεσε νεκρός μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς ο Bilgehan Karpat, ενώ συνελήφθη τραυματισμένος ο Serif Turunk (Erkan), αγωνιστές στις γραμμές του DHKP-C, σεμνοί και δραστήριοι μαχητές ενάντια στη βαρβαρότητα, την κρατική τρομοκρατία, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης.
Από την Τουρκία ως την Ελλάδα, από τη Συρία ως το Ντονμπάς, αυτοί που δώσαν τη ζωή τους για μια καλύτερη ζωή κι αυτοί που δώσαν την ελευθερία τους για την ελευθερία όλων, σχηματίζουν ένα τεράστιο φωτεινό αστέρι, σημάδι της ξαστεριάς του αύριο.

Πορεία προς την πρεσβεία της Τουρκίας
Σάββατο 11 Φλεβάρη στις 13:00 - Σύνταγμα

Κόκκινη Γραμμή- Ομάδα για την εργατική αντεπίθεση

πηγή : https://redline.espivblogs.net/2017/02/%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%b2%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1%cf%82/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αφίσα: ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

post image

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ERKAN ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο BILGEHAN ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ DHKC ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Πορεία στην πρεσβεία της Τουρκίας

Σάββατο 11 Φλεβάρη στις 1μμ - Σύνταγμα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1569209/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα στη διαδήλωση στην τούρκικη πρεσβεία, ΑΠΟ - τοπ. συντ. Αθήνας

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Στις 22 Γενάρη οι κατασταλτικές δυνάμεις του τούρκικου κράτους δολοφόνησαν μετά από συμπλοκή τον αγωνιστή Bilgehan Karpat, ενώ συνέλλαβαν τραυματισμένο τον αγωνιστή Erkan (Şerif Turunç), δυο μέρες μετά τις επιθέσεις που πραγματοποίησε το DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Μέτωπο) κατά της Γενικής Ασφάλειας της Κωνσταντινούπολης και του κεντρικού κτηρίου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

Αυτή η αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στην συνολική κατασταλτική εκστρατεία του τουρκικού κράτους, που τα τελευταία χρόνια εκδηλώνεται με πολεμικές επιχειρήσεις στις κουρδικές περιοχές, μαζικές διώξεις και δολοφονικές επιθέσεις σε κινήματα αντίστασης και επαναστατικές οργανώσεις. Μια εκστρατεία που οξύνεται σήμερα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου και την επέκταση του κράτους έκτακτης ανάγκης. Το καθεστώς Ερντογάν, κατηγορώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους για προσπάθεια ανατροπής του, χρησιμοποιεί την απόπειρα πραξικοπήματος από τη μία μεριά για εκκαθαρίσεις στο σύνολο των κρατικών μηχανισμών (στρατός, δικαστικό σύστημα, δημόσιος τομέας) και από την άλλη επιβάλει ολοκληρωτικό πόλεμο στον εσωτερικό εχθρό, για τη διάλυση των ταξικών και κοινωνικών αντιστάσεων. Ταυτόχρονα δίνει το έναυσμα στους οπαδούς του μαζί με τους γκρίζους λύκους να επιτεθούν στις γειτονιές και στα στέκια των αριστερών και αναρχικών αγωνιστών και οργανώσεων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, αναρχικοί, κομμουνιστές, συνδικαλιστές, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και όσοι αμφισβητούν με οποιοδήποτε τρόπο την παντοδυναμία του καθεστώτος βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις, βασανιστήρια και φυλακίσεις. Επίσης, καταλύονται στοιχειώδη δικαιώματα, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις, αναστέλλεται η λειτουργία εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, εφαρμόζεται λογοκρισία και αποκλεισμός πρόσβασης στο διαδίκτυο, κόμματα και οργανώσεις χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές ομάδες, γίνονται εισβολές σε σπίτια αγωνιστών και πραγματοποιούνται επιθέσεις σε πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους. Να σημειώσουμε ότι, μέσα σε αυτό το κλίμα η αναρχική εφημερίδα Meydan βρίσκεται υπό καταστολή. Στις 23 Δεκέμβρη, ο αρχισυντάκτής της και μέλος της DAF (Αναρχική Επαναστατική Δράση) Husein Civan καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και τριών μηνών για "προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας", ενώ ο φυλακισμένος Umut Firat Suvariogullari, επίσης συντάκτης της Meydan και μέλος της DAF, πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα απεργία πείνας για περισσότερες από 50 ημέρες ώστε να καταγγείλει τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των πολιτικών κρατουμένων που επιβάλλονται από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Η μορφή της κρατικής επιθετικότητας στην Τουρκία σχηματοποιείται τόσο με βάση την θέση της χώρας στην αρένα των γεωπολιτικών συμμαχιών και ανταγωνισμών όσο και από τον μακροχρόνιο προσανατολισμό της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας ενάντια στα επαναστατικά και αγωνιστικά κινήματα στο εσωτερικό της.

Το σιδερένιο πλέγμα ελέγχου και καταστολής που εξαπλώνεται σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής στο εσωτερικό συμπληρώνεται από την πολιτική της στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής η οποία, με βάση τον σοβινισμό του τουρκικού κράτους, περιλαμβάνει επιχειρήσεις εξόντωσης των κουρδικών κοινοτήτων, στρατιωτικές επεμβάσεις του τούρκικου στρατού στη βόρεια Συρία και σε άλλες περιοχές, τυχοδιωκτικές συνεργασίες στα πλαίσια του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ακόμα και με το ίδιο το ISIS.

H συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στο προσφυγικό, η οποία χαρακτηρίζει την Τουρκία ως ασφαλή χώρα την ίδια στιγμή που φυλακίζει χιλιάδες πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νοτιοανατολικά και στα δυτικά σύνορά της και ξεδιπλώνει το σχεδιασμό εγκαθίδρυσης ενός πέρα για πέρα ολοκληρωτικού συστήματος στο εσωτερικό της, είναι δηλωτική για το τι μας επιφυλάσσουν τα κράτη και τα αφεντικά στο επόμενο διάστημα, ειδικά σε μια περίοδο όξυνσης των ενδοκυριαρχικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και παγκόσμια.

Διεθνιστική αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται στην Τουρκία ενάντια στον κρατικό ολοκληρωτισμό, στις δολοφονίες, τις διώξεις και τις φυλακίσεις αγωνιστών, κρατώντας ζωντανό το όραμα για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, μόνη ελπίδα των καταπιεσμένων είναι η σύνδεσή τους έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν την κοινή επίθεση που δέχονται. Μόνο μέσα από την φλόγα των αγώνων και των διεθνών αντιστάσεων υπάρχει η δυνατότητα να δικαιωθούν οι πραγματικές κοινωνικές ανάγκες για μια ελεύθερη και δίκαιη κοινωνία. Από τη γειτονική Τουρκία και την επαναστατημένη Ροζάβα, τις φτωχογειτονιές της Γαλλίας, μέχρι τους αγώνες στο Μεξικό, την αντίσταση των ιθαγενών στη Βόρεια Αμερική και τις μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο καθεστώς στις Η.Π.Α., κανείς καταπιεσμένος δεν είναι μόνος όσο υπάρχει ο αγώνας για ελευθερία.

Για να πάρουμε τη ζωή στα χεριά μας, για να χτίσουμε μια νέα χειραφετημένη κοινωνία με βάση την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την αλληλεγγύη πάνω στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου, κάνοντας πραγματικότητα τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ERKAN (Şerif Turunç)

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ BILGEHAN KARPAT

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΤΗΣ DAF ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Διαδήλωση στην τούρκικη πρεσβεία
Σάββατο 11 Φλεβάρη, Σύνταγμα, 1 μ.μ.

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Φλεβάρης 2017

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1569247/