Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.00

Προβολή της ταινίας «Μανταρίνια»

Την Κυριακή 5/2 στις 8 μμ η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα προβάλει την ταινία «Μανταρίνια [Mandariinid] - [2013]»του Ζάζα Ουρουσάντζε με τους: Λέμπιτ Ούλφσακ, Έλμο Νουγκάνεν

Η ταινία λοιπόν αφηγείται την ιστορία ενός Εσθονού καλλιεργητή μανταρινιών, ο οποίος μέσα στο πόλεμο της Αμπχαζίας του 1992 αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι του που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το πεδίο βολής μεταξύ Γεωργίας και Αμπχαζίας, περιθάλπει με περίσσια ανθρωπιά δύο βαριά τραυματισμένους από αντίπαλα στρατόπεδα. Μια μάχη μικρής ισχύος που γίνεται μπροστά από το σπίτι του, αφήνει πίσω της έναν επιζώντα από κάθε πλευρά: τον Τσετσένο μισθοφόρο Αχμέντ και τον Γεωργιανό Νίκο. Ο Ίβο περιθάλπει τους δυο τραυματίες, με τις συγκρούσεις ανάμεσά τους να εντείνονται ημέρα με την ημέρα. Η συμβίωση κάτω από την στέγη του γενναιόδωρου Εσθονού θα τους κάνει να καταλάβουν ότι περισσότερα πράγματα τους ενώνουν, παρά τους χωρίζουν.

Όπως δήλωσε και ο παραγωγός της ταινίας Ίβο Φέλτ: «Είναι μια πολύ ανθρώπινη ταινία. Ένα δράμα που έχει να κάνει με το πως να παραμένεις άνθρωπος σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και συγκυρίες. Ο πόλεμος είναι μόνο στο φόντο της ιστορίας μας. Πρόκειται για τον πόλεμο της Αμπχαζίας, το 1992. Η δράση όμως που παρουσιάζεται στο φιλμ, μπορεί να αφορά κάθε πόλεμο και όχι μόνο τον συγκεκριμένο».

http://www.athinorama.gr/cinema/movie/mantarinia-10047294.html

http://www.cineramen.gr/ta-mantarinia-i-antipolemiki-tenia-tis-chronias/

Μανταρίνια: Official Trailer (Greece) https://www.youtube.com/watch?v=-3abEeHalEQ

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com...