Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 στις 11.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Κάλεσμα για σεξιστική επίθεση

Ο Νικόλαος Γκιτσάκης (επισυνάπτεται φωτογραφία του εν λόγω σκουπιδιού), καθηγητής του τμήματος της χωροταξίας του πανεπιστημίου θεσσαλίας, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, ξυλοκόπησε φοιτήτρια στο χώρο του πανεπιστημίου. Η κοπέλα βρέθηκε αιμόφυρτη, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από φοιτητές και καθηγητές.

Ως Α.Κ.ΡΗ.Δ.Α, δεν περιμένουμε "να αποδοθεί δικαιοσύνη" απ' τις πρυτανικές αρχές και τα αστικά δικαστήρια.Γνωστοποιούμε στο φασίστα σεξιστή Γκιτσάκη ότι δεν έχει κανένα λόγο να κοιμάται ήσυχος.Τέτοια περιστατικά ωμής σεξιστικής βίας δε θα μείνουν αναπάντητα.

Καλούμε αλληλέγγυες/ους τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου,στις 11 π.μ στο δικαστήριο.

Κάτω τα ξερά σας απ' τα σώματά μας

Μάτσο καθηγητές στις εντατικές

Καμία φοβισμένη ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους σεξίσταρους σε κάθε αίθουσα

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Φεβρουάριος 21h


1 2 3

Συγκέντρωση στα δικαστήρια

από @Φεμινίστριες και αλληλέγγυοι από τον αναρχικό χώρο

Ημέρα/Ώρα: 06/02/2017 στις 11 πμ.

Τοποθεσία: Βόλος / Δικαστήρια

Τη Δευτέρα 6/2 εκδικάζεται στα δικαστήρια βόλου η υπόθεση ξυλοδαρμού φοιτήτριας του ΠΘ από το λέκτορα Νικόλαο Γκιτσάκη. Στις ανακοινώσεις μια αναλυτική τοποθέτηση μας για το περιστατικό.

ΑΝΤΡΑΣ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ

ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΣΕΞΙΣΤΩΝ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/67938/


1 2 3

Σχετικά με το περιστατικό έμφυλης βίας, με θύτη λέκτορα του ΠΘ

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου σημειώθηκε περιστατικό έμφυλης βίας στον χώρο του πανεπιστημίου θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα χωροταξίας. Το συμβάν έγινε μετά τις 9 το βράδυ πρωτού η φοιτήτρια καλέσει σε βοήθεια όντας τραυματισμένη και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Ασθενοφόρο τη μετέφερε στο νοσοκομείο με συνοδεία καθηγητών όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα. Η φοιτήτρια προεύει σε μήνυση εναντίον του Νικόλαου Γκιτσάκη, μέλους του ερευνητικού προσωπικού εργαστηρίων του τμήματος. Ο Γκιτσάκης, γνωστός ως αυταρχικός και εριστικός με τις/τους φοιτήτριες/ές, κακοποίησε σωματικά την εν λόγω φοιτήτρια. Με αυτήν την πράξη μισογυνισμού και επιβολής στο γυναικείο σώμα, ο Γκιτσάκης επιβεβαίωσε με έκδηλο τρόπο την εξουσία που κατέχει, όντας άντρας και καθηγητής, φέροντας δηλαδή προνόμια έναντι των ταυτοτήτων της γυναίκας και της φοιτήτριας.

Πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό έμφυλης βίας στα πλαίσια της ελληνικής πραγματικότητας. Είναι μία συνθήκη η ύπαρξη της οποίας δε θα έπρεπε να μας σοκάρει μιας και γυναίκες καθημερινά υφίστανται βία μέσα στο σπίτι, στα πλαίσια της οικογένειας, στον εργασιακό χώρο, σε σχολεία και σχολές. Θύτης αυτής μπορεί να είναι ο πατριάρχης, ο σύντροφος, το αφεντικό, ο συνάδελφος, ο καθηγητής μας, οποιοσδήποτε «χαμηλού» ή «υψηλού» μορφωτικού επιπέδου.

Δε θεωρούμε ένα τέτοιο περιστατικό ούτε ακραίο, ούτε άτυχη στιγμή, ούτε ό,τι άλλο θα βιαστεί να το χαρακτηρίσει η τοπική κοινωνία και τα τοπικά μέσα. Είναι μια καθιερωμένη πρακτική των ελληναράδων σεξιστών. Η έμφυλη βία είναι σύμπτωμα της πατριαρχικής κουλτούρας μέσα στην οποία μεγαλώνουμε, και με αυτήν ερχόμαστε αντιμέτωπες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Η πατριαρχία και η κουλτούρα βιασμού αστυνομεύουν και περιορίζουν τα σώματά μας. Η σεξιστική βία είναι ένα βασικό τους μέσο έτσι ώστε να πειθαρχήσουμε στην ανδρική κυριαρχία.

Το πανεπιστήμιο έβγαλε μια ανακοίνωση που πετάει το μπαλάκι στη δικαιοσύνη και με βάση τις εκτιμήσεις της θα κινηθούν οι αντίστοιχες διαδικασίες. Τι πιο αναμενόμενο από την αναγνώριση ενός αστικού/πατριαρχικού θεσμού από έναν άλλο;

Εμείς δεν εμπιστευόμαστε ούτε αναμένουμε τις αποφάσεις κανενός δικαστηρίου. Το δίκαιο βασίζεται στη φιλελεύθερη αντίληψη ότι ζούμε σε μια κοινωνία των πολιτών στην οποία υπάρχει ελευθερία και ισότητα. Επιπλέον βασίζεται στην αντίληψη ότι το κράτος είναι ο αντικειμενικός φυσικός Λόγος, ο συλλογικός μας εαυτός, ο πατέρας μας και ο ρυθμιστής των υποθέσεων μας. Έτσι η φιλελεύθερη μεταφυσική εξουσιοδοτεί την «αντικειμενική» δικαιοσύνη να έχει τον απόλυτο λόγο στη ζωή μας, στα βιώματα και τα σώματά μας.

Βλέπουμε ξεκάθαρα οτι ζούμε σε μια κοινωνία πατριαρχική, καπιταλιστική, εθνικιστική, άρα μια κοινωνική συνθήκη εμπόλεμη. Οι δικαστές και όσοι δεν αναγνωρίζουν αυτές τις συνθήκες καταπίεσης είναι ήδη στο στρατόπεδο των σεξιστών, των ρατσιστών και των αφεντικών. Όχι τόσο επειδή δεν έχουν ευαισθησίες -που σίγουρα δεν έχουν- αλλα κυρίως λόγω του δομικού τους ρόλου στην αναπαραγωγή αυτής της κοινωνικής μηχανής. Όποια/-ος δεν πείθεται και αυτά του ακούγονται θεωρητικολογίες, μπορεί να ανατρέξει σε αποτελέσματα δικαστηρίων σχετικά με υποθέσεις βιασμών και κακοποίησης.

Στον πόλεμο αυτό έχουμε ξεκάθαρη θέση στο πλευρό των γυναικών και όσων βιώνουν έμφυλη βία. Φτύνουμε στα μούτρα τους το τεκμήριο της αθωότητας, την ανάγκη για αποδείξεις, τις ιατροδικαστικές εξετάσεις. Η στάση μας είναι υποκειμενική, βασίζεται στη θέση από την οποία προερχόμαστε σ' αυτήν την κοινωνική πραγματικότητα και στην πολιτική μας τοποθέτηση. Όσο οι πρυτάνεις αναζητούν μια μάταιη αντικειμενικότητα, εμείς θα προετοιμάζουμε τις δομές αντίστασης, αυτοάμυνας και αντιβίας απέναντι στα σεξιστικά καθίκια. Σε αυτόν τον αγώνα είναι σημαντικό να σπάμε τη σιωπή, να ξεπερνάμε συλλογικά τον φόβο, να οργανωνόμαστε. Μπροστά σε ένα δυνατό και οργανωμένο φεμινιστικό κίνημα, κανένας σεξιστής δε θα έχει λόγο να κοιμάται ήσυχος.

ΑΝΤΡΑΣ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ,

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ.

ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΣΕΞΙΣΤΩΝ.

Συγκέντρωση Δευτέρα 6/2 11.00 στα δικαστήρια βόλου όπου εκδικάζεται η υπόθεση

φεμινίστριες και αλληλέγγυοι από τον αναρχικό χώρο

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1569067/