Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00

Η μαχη εναντια σε ιδιωτικοποιησεις, απολυσεις και περικοπες

Η ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ


συμμετέχουν συνδικαλιστές απο ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΟΣΕ, ΕΓΝΑΤΙΑ

Η μάχη για να μην αφήσουμε να περάσει η ιδιωτικοποίηση των βασικών αγαθών, από την κυβέρνηση έχει ξεκινήσει, και θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή μαζί με τους εργαζόμενους στο νερό, την ενέργεια, τις συγκοινωνίες, τους δρόμους κλπ για μην περάσουν στα αρπακτικά χέρια της αγοράς, τα βασικά κοινωνικά αγαθά. Η πρόσφατη κακοκαιρία έδειξε ότι η ιδιωτικοποίηση έχει φέρει διάλυση σε μια σειρά οργανισμούς (ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΑΣΘ). Το ίδιο και σε δήμους, νοσοκομεία και σχολεία που υπολειτουργούν μετά τις άγριες περικοπές των μνημονίων, με ελάχιστο προσωπικό και βασικό εξοπλισμό. Χρειάστηκε μια τριήμερη απεργία στο δήμο της Αθήνας για να μπορέσουν να εφοδιαστούν οι εργαζόμενοι με Μέσα Ατομικής Προστασίας!

Αυτό σημαίνουν ιδιωτικοποιήσεις και περικοπές: Σημαίνουν το κόψιμο στην πρόσβαση για χιλιάδες συνανθρώπους μας, στα βασικά αγαθά της ζωής. Σημαίνουν εκτίναξη των τιμολογίων μια που ο ιδιώτης ενδιαφέρεται μονάχα για το κέρδος του. Σημαίνουν χαμηλότερη ποιότητα νερού και υπηρεσιών, αφού για τους ιδιώτες οι επενδύσεις σε εκσυγχρονισμούς δικτύων είναι «ασύμφορες δαπάνες». Και φυσικά σημαίνουν μείωση μισθών, θανατηφόρα «ατυχήματα» και απολύσεις για τους εργαζόμενους. Τα πρόσφατα «κανόνια» σε σούπερ μάρκετ κι εκδοτικές δείχνουν ότι τα κέρδη μπαίνουν πάνω από τις ζωές χιλιάδων εργατών.

Μπορούμε να τους νικήσουμε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στα δύο της χρόνια, έχει φέρει απέναντι στις επιλογές της ολόκληρη την κοινωνία. Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην ΕΥΔΑΠ και τους δήμους πριν λίγες μέρες, οι μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία, η απεργία ένα μήνα το καλοκαίρι των εργαζόμενων στα Λιμάνια, οι μάχη στον Μαρινόπουλο, και το Καρυπίδη δείχνουν ότι μπορούμε να ξεσηκώσουμε ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο που να τσακίσει τις επιλογές κυβέρνησης και δανειστών. Τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές, τις απολύσεις.

Ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια σας καλεί να συζητήσουμε πως θα οργανώσουμε και θα στηρίξουμε αυτές τις μάχες, την Τετάρτη 8/2, στις 7 μμ, στο ΕΚΘ.

http://syntonismoskd.blogspot.gr/

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Φεβρουάριος 11h