Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 στις 7.00 πμ

προσυγκέντρωση για μετάβαση στα δικαστήρια στο Κιλκίς

Την παρασκευή (3/2) συνελήφθη ο Μahmoud A., μετανάστης από την Συρία που ζούσε στο καμπ του ωραιοκάστρου.

Την δευτέρα, και ύστερα από πολλά μπερδέματα και παραπληροφόρηση από την πλευρά της αστυνομίας πέρασε τελικά από εισαγγελέα στο κιλκίς, και πήρε 3ημερη προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο Mahmoud A. κατηγορείται ότι πριν από ένα περίπου χρόνο μαζί με άλλους μετανάστες, και ενώ βρισκόταν στην ειδομένη, καλούσε τους μετανάστες και τις μετανάστριες (τοιχοκολλώντας αφίσες) σε συγκέντρωση ώστε να περάσουν συλλογικά τα σύνορα προς μακεδονία. Αυτό από την αστυνομία ονομάστηκε "διακίνηση μεταναστών", που είναι κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ότι το κράτος προσπαθεί να ελέγξει την κινητικότητα των μεταναστών και των μεταναστριών το γνωρίζαμε καλά, η ποινικοποίηση και δίωξη όμως μιας δράσης που ουσιαστικά αντιστέκεται στην διακίνηση και μόνο ως κινηματική και προς όφελος των μεταναστών μπορεί να χαρακτηριστεί, δείχνει πόσο σημαντικό είναι για το ελληνικό κράτος την συγκεκριμένη περίοδο η εξάλειψη κάθε πιθανότητας κινητοποίησης και αγώνα από πλευράς των ίδιων των μεταναστών και μεταναστριών. Όσο και αν θέλει το ελληνικό κράτος να καταστείλει κάθε πιθανότητα
κοινών μας αγώνων και να μετατρέψει την αλληλεγγύη μας σε έγκλημα, εμείς θα είμαστε εκεί. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τον Mahmoud μόνο του μπροστά στις μεθοδεύσεις του ελληνικού κράτους.

Αυτή την στιγμή κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του κιλκίς, κινδυνεύει με προφυλάκιση και με βάση τις κατηγορίες που του αποδίδονται κινδυνεύει να καταδικαστεί ακόμα και σε 10 έως 20 χρόνια φυλάκιση.

Την Πέμπτη (9/2) στις 8:30 το πρωί περνάει ανακριτή στα δικαστήρια του κιλκίς, όπου πιθανόν να κριθεί και αν θα προφυλακιστεί. Άν θέλουμε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μαζί με τους/τις μετανάστες/ριες σε κοινούς αγώνες πρέπει να είμαστε εκεί για να δηλώσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

Πεμπτη 9/2 στις 8:30 Δικαστήρια Κιλκίς
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 7:00 π.μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ - ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ MAHMOUD A.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

Υ.Γ.1 όσες και όσοι έχετε, ελάτε με τα οχήματα σας

Φάμπρικα Υφανέτ