Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 στις 12.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 9 αντιφασίστες φοιτητές της Ξάνθης

Καμία δίωξη στους 9 αντιφασίστες φοιτητές της Ξάνθης. Η αλληλεγγύη θα τσακίσει τον φασισμό!

Στα μέσα του προηγούμενου μήνα, τοιχοκολλήθηκαν κλήσεις από την δικαστική αρχή στα σπίτια φοιτητών, στην Ξάνθη, με αφορμή τη συμμετοχή τους σε μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία. Οι 9 φοιτητές κλήθηκαν σε ανάκριση, κατόπιν νομικής διαδικασίας που κινήθηκε από πλευράς των Γ. Παύλου (καθηγητή στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης) και των ελάχιστων φοιτητών που τάχθηκαν ανοικτά υπέρ του. Η κινητοποίηση των δικαστικών αρχών και η στοχοποίηση των συμφοιτητών μας, ήταν αποτέλεσμα της νομικής αγωγής που κατατέθηκε σε μια προσπάθεια να απαντηθεί και να κατασταλεί η συνδικαλιστική και αντιφασιστική δράση των φοιτητών καθώς, από το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, οργανώθηκε συλλογική διαδικασία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η καθηγητική αυθαιρεσία του Γ. Παύλου.

Ο εν λόγω καθηγητής, συγκαταλέγεται στους 87 πανεπιστημιακούς που υπέγραψαν ένα κείμενο - ρατσιστικό παραλήρημα τον Μάρτη του 2015, προσεγγίζοντας το προσφυγικό ζήτημα με προτάσεις ακροδεξιάς ατζέντας. Ακόμη και κατά τη διάρκεια των διαλέξεών του, διατήρησε τη ρατσιστική ρητορική του και την εμπλούτισε με ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια, συσπειρώνοντας τελικά γύρω από το πρόσωπο του μια ολιγομελή ομάδα φοιτητών. Με τη σύσταση της ομάδας των υποτακτικών του Γ. Παύλου, που συγκροτήθηκε μέσω των λίγο πιο άτυπων «διαλέξεών» του με απροκάλυπτα εθνικιστικό χαρακτήρα, συνέπεσε συμπτωματικά η εμφάνιση διάφορων νεοναζιστικών συμβόλων στους χώρους της σχολής. Αυτή η μειοψηφούσα τάση μέσα στον Φοιτητικό Σύλλογο, έχει επιλέξει να δρα αντιπαραθετικά σε οποιαδήποτε συλλογική διεκδίκηση ενάντια στην εντατικοποίηση των σπουδών αλλά και σε κάθε συνδικαλιστική δράση.

Η νομιμοποίηση μιας τέτοιας συμπεριφοράς είναι αποτέλεσμα της συνολικής πολιτικής Κράτους και Κεφαλαίου, που λειτουργεί ως προσοδοφόρο έδαφος για την καλλιέργεια της όποιας λογικής μισανθρωπισμού. Πυλώνα της ρατσιστικής πολιτικής αποτελεί η Ευρωτουρκική συμφωνία της ντροπής. Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους/στις μετανάστες/ριες, είναι το ανάχωμα σε κάθε ρατσιστικό οχετό και κάθε πρακτική που έχει στόχο την εξαθλίωση, τόσο σε χώρους δουλειάς, και σε γειτονιές, όσο και στις σχολές.

Το φοιτητικό τμήμα της Κλαδικής Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε είναι αλληλέγγυο στα διωκόμενα μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης. Οι φασίστες είναι εχθροί της εργατικής τάξης, αλλά και κάθε απελευθερωτικής κίνησης. Ως τέτοιους δεν τους δεχόμαστε μέσα στις σχολές που φοιτούμε, ούτε ως διδάσκοντες ούτε ως διδασκόμενους, αλλά και σε κανέναν άλλο κοινωνικό χώρο. Ούτε σπιθαμή στους φασίστες ή στον κάθε Παύλο.

Καλούμε σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης την Πέμπτη 9/2:

-Στην Ξάνθη 10:00 στα Δικαστήρια

-Στην Αθήνα 12:00 στα Προπύλαια

  • O φασισμός είναι γάγγραινα, τον ξεριζώνεις ή σε σκοτώνει.
  • Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και της αντιφασιστικής δράσης.
  • Καμία δίωξη των 9 συνδικαλιστών φοιτητών.
  • Απομάκρυνση του Γ. Παύλου από το πανεπιστήμιο.
  • Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αντιφασίστες φοιτητές.

ekpaideusi

πηγή : http://rocinante.gr/kamia-dioxi-stous-9-antif...