Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιφασιστική – αντικρατική – αντικαπιταλιστική συγκέντρωση – μικροφωνική

Το επόμενο διάστημα το κράτος θα καλέσει τέσσερις συντρόφους/ισσες να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη που διεξάγεται για τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να αποφασιστεί αν πρόκειται ή όχι για εγκληματική οργάνωση. Η προσπάθεια να φανεί ο φασισμός ως κάτι ξένο προς το σύστημα συγκαλύπτει το γεγονός ότι αποτελεί (τόσο ιστορικά όσο και στην συγκεκριμένη περίπτωση) έναν πολύ συγκεκριμένο μηχανισμό, στον οποίο δίνουν ζωή το ίδιο το κράτος και το κεφάλαιο.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δίνεται σε όλα τα κοινωνικά πεδία καθημερινά, από τους δρόμους πόλεων και γειτονιών μέχρι τους χώρους εργασίας, από τις σχολές μέχρι τις δικαστικές αίθουσες και αποτελεί κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, με στόχο την ανατροπή του συστήματος και τη δημιουργία μιας κοινωνίας αξιοπρέπειας, χειραφέτησης και ελευθερίας.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/2 19.00 ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΟ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Αναρχική συλλογικότητα Ατραπός

πηγή : https://atrapos.espivblogs.net/2017/02/09/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b9/


1 2 3

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Τις επόμενες μέρες, 4 σύντροφοι-συντρόφισσες θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη, την οποία το κράτος και οι μηχανισμοί του διεξάγουν -για τους δικούς τους λόγους- ενάντια στους φασίστες της Χ.Α, προκειμένου η αστική δικαιοσύνη να αποφανθεί, για το αν η Χ.Α συνιστά εγκληματική οργάνωση ή όχι.

Οι σύντροφοι-συντρόφισσες θα καταθέσουν για την περίπτωση της δολοφονικής επίθεσης ενάντια στο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια. Στις 30 Ιουνίου του 2008, το αναρχικό στέκι «Αντίπνοια» (στα Κάτω Πετράλωνα, Αθήνα) δέχθηκε οργανωμένη επίθεση από 15-20 παρακρατικούς της Χρυσής Αυγής, που συγκροτούσαν τάγμα εφόδου, ενώ μέσα γινόταν μάθημα αυτομόρφωσης Ισπανικών με τη συμμετοχή τεσσάρων ατόμων. Οι δύο από τους συντρόφους μαχαιρώθηκαν, ο ένας αρκετά σοβαρά. Την ίδια εκείνη χρονική περίοδο δέχονται επιθέσεις και άλλοι αντίστοιχοι χώροι στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα (πχ. είχαν πραγματοποιηθεί επιθέσεις στο Θερσίτη στο Ίλιον με εκρηκτικό μηχανισμό, εμπρησμοί στη Βίλα Αμαλίας στην Αχαρνών και στην κατάληψη Πραπόπουλου στο Χαλάνδρι κ.α.).

Από την πλευρά μας, γνωρίζουμε πως ο φασισμός δεν παύει να αποτελεί αναφαίρετο συστατικό του κράτους και του κεφαλαίου, έτοιμο να ανασυρθεί, όποτε το Καθεστώς δεν μπορεί να καθυποτάξει τις ταξικές και κοινωνικές αντιστάσεις των από τα κάτω. Ο φασισμός αντιπροσωπεύει ένα βαθύ και μοιραίο τραύμα στην ίδια τη ρίζα της ζωής και για αυτό είναι επιτακτικό στις μέρες μας να κατανοήσουμε την πραγματική φύση του, την ιστορική του συνέχεια, τις πολιτικές, οικονομικές και ιδεολογικές του σημαίες. Είναι επιτακτικό να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο σχέδιο αφανισμού του φασισμού από την κοινωνία. Ο κόσμος του αγώνα πρέπει να είναι ανυποχώρητος απέναντι στους εχθρούς της ελευθερίας, αγωνιζόμενος με πυξίδα τη ζωή, ενάντια στο θάνατο. Ως εκ τούτου, προκύπτει πως ο αντιφασιστικός αγώνας δεν είναι ένας αγώνας ξεκομμένος από τον ταξικό ανταγωνισμό αλλά αντιθέτως είναι ένα κομμάτι του ευρύτερου αγώνα για την καταστροφή του κεφαλαίου και του κράτους, δηλαδή του ίδιου του καπιταλισμού και επίσης κομμάτι του αγώνα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας.

Άλλωστε, είναι δεδομένο πως το φασισμό δεν θα τον αντιμετωπίσει το κράτος, γιατί αποτελεί οργανικό του κομμάτι. Απέναντι στη δήθεν αντιμετώπιση του φασισμού μέσω της δικαστικής δίωξης των παρακρατικών νεοναζί της Χρυσής Αυγής -ξέρουμε ότι καμιά κυβέρνηση δεν πολεμάει τον φασισμό, για να τον καταστρέψει- καλούμε όλους τους αγωνιζόμενους να επαγρυπνούν, έχοντας τη βαθιά πεποίθηση πως το μοναδικό προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης με τους φασίστες -όπως και πεδίο επίλυσης όλων των κοινωνικών και ταξικών προβλημάτων- είναι οι δρόμοι του αγώνα και της αντίστασης.

Η συντριβή του φασισμού θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, οργανωμένων στη βάση, μαχητικών, χειραφετημένων και ριζοσπαστικών αγώνων. Τον φασισμό θα τον συντρίψουμε στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους δρόμους, στις γειτονιές, στις πλατείες, και στα οδοφράγματα.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ !

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ !

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/2 19.00 ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΟ, ΠΑΤΡΑ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Πάτρα, Φλεβάρης 2017

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1569238/


1 2 3

Κάλεσμα στην αντικρατική - αντικαπιταλιστική - αντιφασιστική συγκέντρωση

logo_antifa_zwille1

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

«…Στη διαρκή διεθνή αποσταθεροποίηση και τους κλυδωνισμούς των συστημικών πολιτικών σταθερών, γεννιούνται οι μεγάλες δυνατότητες της επαναστατικής χειραφέτησης. Απέναντί τους συγκροτείται ήδη η αντεπαναστατική ακροδεξιά και φασιστική έκφανση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού για να μπει ως έσχατος φραγμός στην εξέλιξη της κοινωνική ιστορίας, που προχωρά μέσα από την αδιάκοπη πάλη για ελευθερία και ισότητα. Πόλεμος και φασισμός, αυτή είναι η «απάντηση» του συστήματος στην συνολική και βαθιά του κρίση, στις ίδιες του τις αντιφάσεις, που τις προκαλεί η αθεράπευτη σύγκρουση που επιβάλλει η βασική του αρχή, η εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο.»

(απόσπασμα από τη Διακήρυξη του 2ου συνεδρίου της ΑΠΟ)

Η οργανωμένη παρουσία του αναρχικού και αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τις ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης για τη δολοφονική επίθεση στο στέκι Αντίπνοια από τάγμα εφόδου της Χ.Α. τον Ιούνιο του 2008, αποτελεί ακόμα ένα σημείο του αγώνα ενάντια στα παρακρατικά τάγματα εφόδου και τους κρατικούς πάτρωνές τους.

Δεν έχουμε κανενός είδους ψευδαισθήσεις ότι ο φασισμός μπορεί να καταπολεμηθεί στις δικαστικές αίθουσες. Ο φασισμός μπορεί να νικηθεί στο δρόμο από τον κόσμο του αγώνα και αντιλαμβανόμαστε την παρουσία του κινήματος σε αυτή τη δίκη ως έναν ακόμα φραγμό απέναντι στους φασίστες και στο κράτος που επιχειρεί να τους ξεπλύνει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από την άρρηκτη σχέση του μαζί τους.

Ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, στον πόλεμο και στον φασισμό είναι αναγκαία από πλευράς μας η περαιτέρω οργάνωσή μας πολιτικά, κοινωνικά και ταξικά. Για την συγκρότηση ενός ελευθεριακού κινήματος ικανού να διαμορφώσει όρους συνολικής ανατροπής του κράτους και του κεφαλαίου. Για τη δημιουργία ενός άλλου οράματος για την κοινωνία που να διαπνέεται από τις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης.

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟ -ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α.

τις ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης για την επίθεση στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι αντίπνοια.

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. στον ΈΣΠΕΡΟ (ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ)

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" - μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2017/02/09/%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba/