Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στις 9.00 πμ

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστική – Αντιθεσμική – Αντικρατική συγκέντρωση στη δίκη της Χ.Α.

Φωτογραφία του Wang Lung.

Αντιφασιστικό - Αντιθεσμικό - Αντικρατικό Κάλεσμα στην δίκη της Χ.Α.

Συγκέντρωση: Κυριακή 12/2 13:00 Μοναστηράκι

Συγκέντρωση σε Κορυδαλλό και Εφετείο τις μέρες εκδίκασης της υπόθεσης αναφορικά με την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια.

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστικό - Αντιθεσμικό - Αντικρατικό κάλεσμα στη δίκη της Χ.Α. τις μέρες εκδίκασης της υπόθεσης αναφορικά με την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αντιφασιστικό - Αντιθεσμικό - Αντικρατικό κάλεσμα στη δίκη της Χ.Α. τις μέρες εκδίκασης της υπόθεσης αναφορικά με την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια

Στις 14 Φλεβάρη ξεκινάει, ως μια εκ των υποθέσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο της δίκης "Χρυσή Αυγή - εγκληματική οργάνωση", η εξέταση της υπόθεσης της επίθεσης από τάγμα εφόδου της Χ.Α. στο στέκι Αντίπνοια το 2008, που είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό δύο συντρόφων από μαχαίρι. Η συγκεκριμένη δίκη ξεκίνησε αμέσως μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2013 από τον Γ. Ρουπακιά, μέλους της Χ.Α. στην Αμφιάλη του Πειραιά. Υπό τον κίνδυνο της κλιμάκωσης της κοινωνικής οργής που πυροδότησε η δολοφονία του Φύσσα, η τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εκκίνησε τη "δίωξη" της Χ.Α. που συνοδευόταν από μια μιντιακή εκστρατεία καθεστωτικής "αντιφασιστικής" ρητορείας, επιδιώκοντας να χειραγωγήσει τα υγιή αντιφασιστικά αντανακλαστικά πλατιών κομματιών της κοινωνίας, να τα αποπροσανατολίσει και να τα ενσωματώσει. Μέσω της υιοθέτησης της θεωρίας των "δύο άκρων" επιχείρησε παράλληλα να ποινικοποιήσει και να απομονώσει όσους αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης και ταυτόχρονα να συγκαλύψει την άρρηκτη σχέση κράτους και φασιστών.

Εμείς, οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες, οι νεολαίοι, δεν ξεχνάμε ότι διαχρονικά οι φασιστικές και ναζιστικές συμμορίες αποτελούν δεκανίκια του συστήματος σε κρίση. Τότε, όπως και τώρα, η δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. εναντίον μεταναστών, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα (1/2013), και τα ρατσιστικά πογκρόμ στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας με επίκεντρο τον Αγ. Παντελεήμονα, όπως στην περίπτωση της επίθεσης στα γραφεία της τανζανικής κοινότητας στην Κυψέλη (9/2012), αποτελούσαν προέκταση της επίσημης κρατικής επιχείρησης εναντίον των μεταναστών "Ξένιος Δίας". Επίσης, δεν ξεχνάμε την συντονισμένη επίθεση κράτους και παρακράτους ενάντια σε αγωνιστές και χώρους αγώνα, όπου τις κρατικές κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον καταλήψεων, τις μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών και συνολικά την ποινικοποίηση των αντιστάσεων διαδέχονταν παρακρατικές επιθέσεις, συχνά υπό την κάλυψη της κρατικής καταστολής.

Στις μέρες μας, οι φασιστικές συμμορίες ξαναβγαίνουν από τις τρύπες τους για να συνεχίσουν το έργο των επίσημων κρατικών μηχανισμών που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους κατειλημμένους χώρους αγώνα και ευρύτερα την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη που εκφράζεται αδιαμεσολάβητα και από τα κάτω, με δολοφονικές επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και αλληλέγγυων, σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους μπάτσους, με ρατσιστικές συγκεντρώσεις και πογκρόμ ενάντια στην ένταξη προσφυγόπουλων στα σχολεία (π.χ. Πέραμα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα) και με επιθέσεις εναντίον δομών του αγώνα και εγχειρήματα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες (όπως την κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών Νοταρά 26, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Περιστερίου, την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, τον χώρο "Θερσίτης" κ.α.).

Για μια ακόμη φορά, η δράση των φασιστικών παρακρατικών συμμοριών έρχεται να συμπληρώσει το έργο της κρατικής καταστολής. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι η εκκένωση των τριών κατειλημμένων δομών αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στη Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο του 2016, εν μέσω κλίματος στοχοποίησης των προσφύγων και των μεταναστών από την επίσημη κρατική προπαγάνδα, συνοδεύτηκε από την έξαρση των επιθέσεων των φασιστοειδών. Επιπλέον είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τους κρατικούς σχεδιασμούς που στοχεύουν στην κοινωνική απομόνωση των προσφύγων και των μεταναστών με τη βίαιη απομάκρυνσή τους από το δημόσιο χώρο και τον εγκλεισμό τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης καθώς και με την ποινικοποίηση της δημιουργίας δεσμών αλληλεγγύης και αγώνα ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες, προωθώντας τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Το κράτος, υπό την παρούσα αριστερή διαχείριση απογυμνωμένη από ανθρωπιστικά προσχήματα, συνεχίζει την πορεία ισχυροποίησης του καθεστώτος που εντείνει την εκμετάλλευση και επιβάλλει τη φτώχεια και την εξαθλίωση σε ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, που εξοντώνει όσους χαρακτηρίζονται ως πλεονάζοντες ή περιττοί και τους αποκλείει την πρόσβασή στα κοινωνικά αγαθά, τη ζωή και την αξιοπρέπεια, που οικοδομείται πάνω στην αντί-μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης - Φρούριο και τις απελάσεις. Ταυτόχρονα, προκειμένου να απορροφήσει τους κοινωνικούς κραδασμούς που προκαλούνται, εξαπολύει τους λακέδες του ώστε να τρομοκρατήσει την κοινωνία και να καταστείλει κάθε εστία αντίστασης.

Δίχως αυταπάτες για το ρόλο της θεσμικής δικαιοσύνης και με γνώμονα την αντίληψη ότι ο αντιφασιστικός αγώνας αποτελεί κομμάτι του συνολικότερου αγώνα των από τα κάτω ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, αντιλαμβανόμαστε την εξέταση της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης στο στέκι Αντίπνοια από τάγμα εφόδου της Χ.Α., στο πλαίσιο της δίκης "Χρυσή Αυγή - εγκληματική οργάνωση", ως ένα ακόμα πεδίο παρέμβασης ενάντια στους παρακρατικούς φασίστες. Αλλά και διάχυσης του λόγου και των προταγμάτων μας ενάντια στην επιχείρηση εκφασισμού της κοινωνίας, κάτι που αποτελεί σημαντικό μέρος της δράσης μας σε κάθε κοινωνικό πεδίο. Με όπλα μας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, συνεχίζουμε να ορθώνουμε αναχώματα στις γειτονιές μας ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία. Μέσα από κοινούς αγώνες ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στην φτώχεια, την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τον ξεριζωμό, τον θάνατο και το σύστημα που τα γεννά, ενισχύουμε τον ευρύτερο αγώνα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

την πρώτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης αναφορικά με την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια

ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΕΦΕΤΕΙΟ, 9 π.μ.

Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων

ΛΚ37, Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, ΑΝ.Α.Σ.Α.

πηγή : http://antifasp.espivblogs.net/2017/02/10/%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87-%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%af/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜO

«…Στη διαρκή διεθνή αποσταθεροποίηση και τους κλυδωνισμούς των συστημικών πολιτικών σταθερών, γεννιούνται οι μεγάλες δυνατότητες της επαναστατικής χειραφέτησης. Απέναντί τους συγκροτείται ήδη η αντεπαναστατική ακροδεξιά και φασιστική έκφανση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού για να μπει ως έσχατος φραγμός στην εξέλιξη της κοινωνική ιστορίας, που προχωρά μέσα από την αδιάκοπη πάλη για ελευθερία και ισότητα. Πόλεμος και φασισμός, αυτή είναι η «απάντηση» του συστήματος στην συνολική και βαθιά του κρίση, στις ίδιες του τις αντιφάσεις, που τις προκαλεί η αθεράπευτη σύγκρουση που επιβάλλει η βασική του αρχή, η εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο.»

(απόσπασμα από τη Διακήρυξη του 2ου συνεδρίου της ΑΠΟ)

Η οργανωμένη παρουσία του αναρχικού αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τις ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης για τη δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της Χ.Α. τον Ιούνιο του 2008, αποτελεί ακόμα ένα σημείο του αγώνα ενάντια στα παρακρατικά τάγματα εφόδου και τους κρατικούς πάτρωνές τους.

Δεν έχουμε κανενός είδους ψευδαισθήσεις ότι ο φασισμός μπορεί να καταπολεμηθεί στις δικαστικές αίθουσες. Ο φασισμός μπορεί να νικηθεί στο δρόμο από τον κόσμο του αγώνα και αντιλαμβανόμαστε την παρουσία του κινήματος σε αυτή τη δίκη ως έναν ακόμα φραγμό απέναντι στους φασίστες και στο κράτος που επιχειρεί να τους ξεπλύνει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από την άρρηκτη σχέση του μαζί τους.

Ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, στον πόλεμο και στον φασισμό είναι αναγκαία από πλευράς μας η περαιτέρω οργάνωσή μας πολιτικά, κοινωνικά και ταξικά. Για την συγκρότηση ενός ελευθεριακού κινήματος ικανού να διαμορφώσει όρους συνολικής ανατροπής του κράτους και του κεφαλαίου. Για τη δημιουργία ενός άλλου οράματος για την κοινωνία που να διαπνέεται από τις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α.

τις ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης για την επίθεση στο αναρχικό - αντιεξουσιαστικό στέκι αντίπνοια.

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : http://apo.squathost.com/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b9/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστικό - Αντικρατικό - Αντικαπιταλιστικό κάλεσμα στο δικαστήριο της χ.α.

Το επόμενο διάστημα το κράτος καλεί τέσσερις συντρόφους/ισσες να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη που διεξάγεται για τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να αποφασιστεί αν πρόκειται ή όχι για εγκληματική οργάνωση. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν μια σειρά από υποθέσεις με βάση τις οποίες θα κριθεί η ενοχοποίηση ή όχι του παρακρατικού μορφώματος σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο του κράτους. Μία από αυτές τις υποθέσεις είναι η επίθεση στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια τον Ιούνιο του 2008, υπόθεση που αντιμετωπίστηκε επί χρόνια από τον κόσμο του αγώνα με κινηματικούς όρους μέχρι και το κλείσιμό της τον Οκτώβριο του 2015. Η δικογραφία της επίθεσης εντάσσεται στη μεγάλη δίκη της ΧΑ μαζί με άλλες υποθέσεις όπως ενδεικτικά είναι η δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα, η επίθεση στους συνδικαλιστές εργάτες του ΠΑΜΕ, η δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν Σ. Λουκμάν, η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, η επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» κ.ά.

Χρονικό επίθεσης στην Αντίπνοια και η συγκυρία στην οποία πραγματοποιήθηκε

"Σήμερα Δευτέρα 30 Ιουνίου [2008] στις 7 η ώρα το απόγευμα, ομάδα 20 περίπου ατόμων από τη γνωστή φασιστική γκρούπα της «Χρυσής Αυγής» πραγματοποίησαν επίθεση στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια στα Κάτω Πετράλωνα. Εισβάλλοντας στο στέκι «χαιρέτισαν» φασιστικά φωνάζοντας «με τους χαιρετισμούς της Χρυσής Αυγής», και στη συνέχεια επιτέθηκαν με μαχαίρια σε δύο από τα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο στέκι. Τους τραυμάτισαν στα πόδια και στο κεφάλι και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν όπως ήρθαν, με μηχανές μεγάλου κυβισμού. […]" (από το κείμενο του στεκιού Αντίπνοια την ημέρα της επίθεσης).

Η επίθεση στην Αντίπνοια ερμηνεύτηκε ως επίθεση ενάντια στον κόσμο του αγώνα συνολικά, και όχι ως περιστατικό που αφορά κάποιους συγκεκριμένους συντρόφους. Ήταν μια επίθεση σε έναν χώρο όπου δραστηριοποιείται κόσμος που αγωνίζεται για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε. Από την πρώτη στιγμή εκφράστηκε έμπρακτη αλληλεγγύη και στη συνέχεια η υπόθεση σηκώθηκε από συλλογικές διαδικασίες, με τους όρους του ίδιου του κινήματος και όχι με εκείνους της αστικής δικαιοσύνης. Για την ιστορία, όσον αφορά τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, κάποια στιγμή η υπόθεση «χάθηκε» σε κάποιο κρατικό συρτάρι, μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε εκείνη την καινούρια συγκυρία (όπου κράτος και ΜΜΕ έσπευσαν να δηλώσουν ότι μέχρι τότε δεν γνώριζαν αλλά ότι εφεξής θα ρίξουν άπλετο φως στο δολοφονικό έργο της ΧΑ), ξεκίνησε μετά από σειρά αναβολών η δίκη για την επίθεση στην Αντίπνοια. Καθ' όλη τη διάρκεια και μέχρι την ολοκλήρωσή της, εντός κι εκτός δικαστικής αίθουσας, δόθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος και φασίστες ότι ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του αγώνα. Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου ενάντια στους φασίστες μαχαιροβγάλτες Α. Στράτο και Β. Σιατούνη δεν μας αποπροσανατολίζει, καθώς αντιλαμβανόμαστε τη σχέση κράτους-παρακράτους και τον τρόπο που λειτουργεί η «δικαιοσύνη».

Η επίθεση στην Αντίπνοια δεν ήταν σε καμία περίπτωση ένα μεμονωμένο περιστατικό. Την εποχή εκείνη, καθώς άρχιζε να γίνεται αισθητή η τρέχουσα δομική κρίση, οι όροι επιβολής είχαν επίσης αρχίσει να σκληραίνουν αισθητά. Η εξέγερση του 2008 συμπύκνωσε τη δυσαρέσκεια και την αντίδραση ενάντια σε όσα διαφαίνονταν πλέον καθαρά στον κοντινό ορίζοντα. Είναι πάγια τακτική του κράτους να χρησιμοποιεί τους παρακρατικούς μηχανισμούς του, πέρα από τους κατασταλτικούς, για να επιτεθεί στους από τα κάτω, και κυρίως στα πιο ριζοσπαστικά κομμάτια τους, σε περιόδους που οι κοινωνικές αντιθέσεις οξύνονται.

Την ίδια εποχή, λοιπόν, και άλλα κέντρα αγώνα είχαν δεχτεί επιθέσεις, όπως για παράδειγμα οι καταλήψεις Βίλλα Αμαλίας και Πραπόπουλου και το στέκι Θερσίτης. Ενέργεια παρακρατικών ήταν επίσης, σε πλήρη συνεργασία με τους μπάτσους, η επίθεση ενάντια σε αντιφασίστες διαδηλωτές στις 2 Φεβρουαρίου 2008, αποτέλεσμα της οποίας ήταν το μαχαίρωμα δύο συντρόφων καθώς και η άγρια καταστολή των ΜΑΤ στην πορεία που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα ως απάντηση. Την ίδια περίοδο φασίστες εισέβαλλαν σε σπίτια μεταναστών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Όλα τα παραπάνω συμπλήρωναν τις κινήσεις της κυριαρχίας ενάντια σε κέντρα αγώνα, σε αγωνιστές και στα πιο καταπιεσμένα κομμάτια της κοινωνίας. Εκεί που δεν φτάνει η θεσμική καταστολή, ξεκινούν οι επιθέσεις των συγχρόνων ταγματασφαλιτών.

Οι κρατικές μεθοδεύσεις μετά τη δολοφονία του Φύσσα

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας Π. Φύσσας από τάγμα εφόδου της ΧΑ. Το κράτος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του, αξιώνοντας να φανεί ως ένας ουδέτερος διαιτητής μεταξύ ακραίων στοιχείων, ως προστάτης των δημοκρατικών αξιών και απαραίτητος εγγυητής της κοινωνικής ομαλότητας. Βασική επιδίωξη υπήρξε η χειραγώγηση και αποδυνάμωση του κόσμου του αγώνα. Πώς; Με τη διακήρυξη ενός «κρατικού αντιφασισμού» που, συνοδευμένος από την ήδη υπάρχουσα «θεωρία των δύο άκρων», προσπαθεί να απονοηματοδοτήσει τον αντιφασισμό δίνοντάς του μια θεσμική διάσταση. Η προσπάθεια να φανεί ο φασισμός ως κάτι ξένο προς το σύστημα συγκαλύπτει το γεγονός ότι αποτελεί (τόσο ιστορικά όσο και στην συγκεκριμένη περίπτωση) έναν πολύ συγκεκριμένο μηχανισμό, στον οποίο δίνουν ζωή το ίδιο το κράτος και το κεφάλαιο.

Έτσι, μέσα σε αυτή τη συγκυρία στήθηκε το θέατρο της εκδίκασης της υπόθεσης «εγκληματική οργάνωση ΧΑ», όπου δεν έλειψε η απαραίτητη μηντιακή προώθηση με γνωστούς κομπάρσους να δηλώνουν ότι έπεσαν από τα σύννεφα και ότι μέχρι πρότινος δεν είχαν δει τον κίνδυνο του φασισμού. Η δίκη ξεκίνησε με πολλά ταρατατζούμ, σε μια προσπάθεια να ξεπλύνει το κράτος τις ευθύνες του, με τη συγκατάθεση κομματιών της αριστεράς που βλέπουν με καλό μάτι τη διαχείριση του ζητήματος και επιδιώκουν ως λύση του προβλήματος τη φυλάκιση των φασιστών. (Πόσο επιφανειακή μπορεί να είναι η ερμηνεία του τι εστί φασισμός αν περιμένουν ότι έτσι θα λυθεί το ζήτημα, όπως και κάθε άλλο ζήτημα που αφορά τον κόσμο του αγώνα!). Μέσα σε αυτό το κλίμα ταξικής συμφιλίωσης «όλοι μαζί ενάντια στο φασισμό», το σύστημα πρόκειται να καλέσει να καταθέσουν στο δικαστήριο ως μάρτυρες κατηγορίας σύντροφοι/ισσες από τον αναρχικό χώρο.

Ωστόσο, οι επιθέσεις του φασισμού δεν είναι ξεκομμένες από τις επιθέσεις της κυριαρχίας. Με μια ματιά μονάχα στις υποθέσεις που περιλαμβάνει η δίκη της ΧΑ, τι βλέπουμε; Επιθέσεις σε εργάτες, σε μετανάστες, σε αγωνιστές, σε διαδικασίες και σε δομές αγώνα. Αν κοιτάξουμε τις κινήσεις του συστήματος, τι βλέπουμε; Επιθέσεις σε εργάτες, σε μετανάστες, σε αγωνιστές, σε διαδικασίες και σε δομές αγώνα. Κάποιες φορές με διαφορετικά μέσα, πάντοτε με την ίδια λογική, εκείνη της επιβολής συνθηκών πρόσφορων για ολοένα μεγαλύτερη εκμετάλλευση και καταπίεση, προσπαθούν να περιστείλουν κάθε κίνηση δυναμικής διεκδίκησης μιας ζωής με αξιοπρέπεια, μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, χειραφέτησης και ελευθερίας.

Τι είναι για μας ο αντιφασιστικός αγώνας

Αναγνωρίζοντας το ρόλο του κράτους και του κεφαλαίου στην ολοκληρωτική συνθήκη που βιώνουμε, όπως και τη σχέση κράτους-παρακράτους, ως αναρχικοί δεν μπορούμε να κινούμαστε με τους όρους της κυριαρχίας. Οφείλουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά τον αγώνα ενάντια στο φασισμό ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικότερου αγώνα μας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, στην κατεύθυνση της κοινωνικής επανάστασης. Και γι' αυτό το λόγο ο αντιφασιστικός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι ταξικός, αντιθεσμικός, αντικαπιταλιστικός και μαχητικός.

Σημασία λοιπόν δεν έχει από μόνο του το στιγμιότυπο ενός δικαστηρίου στα μέτρα της κυριαρχίας. Σημασία έχει να μην ξεχνάμε ότι υποθέσεις όπως αυτή αφορούν το σύνολο του κόσμου του αγώνα, και ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται με τους δικούς μας όρους, συλλογικά και κινηματικά. Σημασία έχει ο αγώνας ενάντια στο φασισμό αφενός να δίνεται σε όλα τα κοινωνικά πεδία καθημερινά, από τους δρόμους πόλεων και γειτονιών μέχρι τους χώρους εργασίας, από τις σχολές μέχρι τις δικαστικές αίθουσες, κάθε στιγμή και οπουδήποτε προσπαθεί να εδραιωθεί, αφετέρου να αποτελεί κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, με στόχο την ανατροπή του συστήματος και τη δημιουργία μιας κοινωνίας αξιοπρέπειας, χειραφέτησης και ελευθερίας.

Συγκέντρωση την πρώτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης αναφορικά με την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια


ΤΡΙΤΗ 14 Φλεβάρη , 9.00, Εφετείο

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αναρχική Συλλογικότητα Ατραπός

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1569301/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Δίκη της Χ.Α.: Αλληλεγγύη στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια. Κρεμάλα στο φασισμό.

Τρίτη 14/2, 9πμ, Εφετείο-είσοδος από Αλεξάνδρας, Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αναρχικούς συντρόφους από το στέκι Αντίπνοια που καλούνται να καταθέσουν στη δίκη της Χ.Α.

Διαβάστε παλιότερα σχετικά με τη δολοφονική επίθεση των φασιστών:

http://eekpetralona.blogspot.gr/2014/03/193-9.html

http://eekpetralona.blogspot.gr/2014/09/19.html

http://eekpetralona.blogspot.gr/2014/03/19-2014-2008.html

EEK

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2994/151/athina-diki-tis-x-a-allileggyi-sto-anarxiko-steki-antipnoia-kremala-sto-fasismo


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στο Εφετείο, την Τρίτη 14/02, 9πμ για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στο στέκι "Αντίπνοια"

Την Τρίτη, 14 Φλεβάρη, 9.00, στο Εφετείο θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά την οργανωμένη επίθεση της Χρυσής Αυγής στο στέκι Αντίπνοια, στην Ηλιούπολη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30/02/2008.

Η Χρυσή Αυγή στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Κεφαλαίου που φτωχοποιούσαν και εξαθλίωναν τον λαό, στοχοποιούσε και εξαπέλυε επιθέσεις στον κόσμο του αγώνα.

Βλέποντας στο πρόσωπο του τον πραγματικό εχθρό των σχεδίων της προσπαθούσε να χτίσει κλίμα τρομοκρατίας και, πάντα συνεργαζόμενη με το κράτος, χτυπούσε το ταξικό κίνημα διεκδικώντας να κυριαρχήσει στην κοινωνία και να αγγίξει το κανιβαλιστικό της όραμα.

9 χρόνια μετά, τα τσιράκια των αφεντικών, ενώ βρίσκονται σε μεγάλη πολιτική αδυναμία προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν και να επανέλθουν στο πολιτικό προσκήνιο. Οι αντιφασιστικές σφαλιάρες που δέχθηκαν το τελευταίο διάστημα στο Εφετείο την 1η Νοεμβρίου, στις 28 Ιανουαρίου στα Ίμια, στο συνέδριο του ΕΚΑ και σε άλλες πολλές περιπτώσεις δεν πρέπει να μας δημιουργήσουν καθησυχασμό.

Είναι χρέος μας να μην τους αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης, πετώντας τους στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας και ταυτόχρονα να προετοιμαστούμε για την αυριανή μέρα.

ΟΡΜΑ

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/02/12/αν...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Χ.Α

«Δεν πολεμάμε τον φασισμό μαζί με την κυβέρνηση, αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί την καταστροφή του φασισμού, γιατί η αστική τάξη είναι υποχρεωμένη να βρίσκει καταφύγιο σε αυτόν, κάθε φορά που βλέπει την εξουσία να της φεύγει από τα χέρια»

Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι

Την Τρίτη 14 Φλεβάρην ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης της οργανωμένης επίθεσης στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια από 15 -20 μέλη των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής ως κομμάτι μιας μεγάλης βεντάλιας υποθέσεων που στοιχειοθετούν την μεγάλη δίκη της Χ.Α για την απόδειξη της οργανωμένης εγκληματικής της υπόστασης. Σε αυτή τη μεγάλη δίκη της Χ.Α θα παρευρίσκονται ως μάρτυρες κατηγορίας οι τέσσερις σύντροφοι και συντρόφισσες που ήταν παρόντες και παρούσες σε εκείνη τη δολοφονική εφόρμηση που διαδραματίστηκε στις 30 Ιουνίου του 2008. Η προαναφερθείσα βεντάλια περιλαμβάνει μια σειρά από υποθέσεις κάποιες από τις οποίες είναι οι δολοφονικού χαρακτήρα επιθέσεις στους συνδικαλιστές εργάτες του ΠΑΜΕ, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στον ελευθεριακό κοινωνικό χώρο ''Συνεργείο'' και οι δολοφονίες των Σ. Λουκμάν και Π. Φύσσα.

Συγκεκριμένα, η επίθεση αυτή εκτυλίχθηκε το απόγευμα της 30ης Ιουνίου εν ώρα διεξαγωγής μαθημάτων αυτομόρφωσης Ισπανικών στο εσωτερικού του στεκιού Αντίπνοια, στην περιοχή των Κάτω Πετραλώνων, με την συμμετοχή τεσσάρων ατόμων. Οι 15-20 παρακρατικοί κατά την εισβολή τους έσπευσαν άμεσα να αναδείξουν την ιδεολογική και κομματική τους ταυτότητα κάνοντας επίσημο ναζιστικό χαιρετισμό και επικαλούμενοι τη Χρυσή Αυγή. Έπειτα μαχαίρωσαν δύο από τους παρευρισκόμενους και αποχώρησαν συντονισμένα με μηχανές.

Έχουμε επίγνωση ότι η φασιστική επίθεση στο στέκι Αντίπνοια και όλα τα υπόλοιπα περιστατικά παρακρατικής βίας εις βάρος μεταναστών, αγωνιστών και κινηματικών πολιτικών δομών και υποδομών δεν έχουν τον χαρακτήρα μεμονωμένων περιστατικών. Η παρουσίαση και ερμηνεία τέτοιων γεγονότων αποστεωμένων από τα πολιτικά τους περιεχόμενα και από τις συνθήκες μέσα στις οποίες έλαβαν τόπο μπορεί να μας οδηγήσει σε άκρως παράλογα και λαθεμένα συμπεράσματα. Αντιθέτως, η διερεύνηση αυτών των φαινομένων μέσα από το κατάλληλο πολιτικό πρίσμα και τα κατάλληλα μεθοδολογικά εργαλεία ανάλυσης μπορεί να μας δώσει και τις σωστές απαντήσεις. Η δολοφονική επίθεση στο στέκι Αντίπνοια θα λέγαμε ότι ήταν μια καθόλου άσχετη και άστοχη ενέργεια. Οι επαναστατικές δομές και υποδομές του ανταγωνιστικού κινήματος, όπως και τα δρώντα πολιτικά υποκείμενα που μάχονται ενάντια στο ολοκληρωτικό σύστημα της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης ήταν και θα είναι μόνιμος βραχνάς στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου και θα πρέπει να παταχθούν με κάθε μέσο, ένα από τα οποία είναι και η παρακρατική δράση των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α.

Εξάλλου, η χρονική περίοδος μέσα στην οποία εκτυλίχθηκε η συγκεκριμένη επίθεση ήταν η απαρχή της παγκόσμιας δομικής καπιταλιστικής κρίσης που εδαφικοποιούταν στον ελλαδικό χώρο με αδυσώπητα χαρακτηριστικά εναντίον της κοινωνικής βάσης. Ένας ορίζοντας αβεβαιότητας και επισφάλειας ξανοιγόταν μπροστά στα μάτια πολλών ανθρώπων, στην πλειονότητα τους άνθρωποι νεαρής ηλικίας που πρωτοστάτησαν στην διαρκή εξέγερση του Δεκέμβρη. Ο οργανωμένος και πολιτικοποιημένος κόσμος του αγώνα μπαίνει επιτακτικά στο στόχαστρο της κυριαρχίας, όταν η ίδια βρίσκεται σε κίνδυνο να ξεγυμνωθεί και να γίνει αντιληπτό το πραγματικό της ποιόν από την κοινωνική βάση .

Αυτόν ακριβώς το ρόλο έρχεται να παίξει ο φασισμός. Έρχεται για να καλύψει τα κενά και τις αδυναμίες του εκάστοτε εκμεταλλευτικού συστήματος, όταν αυτό δυσκολεύεται να αναπαραχθεί ομαλά σε θεσμικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Σε πολυτάραχους και δύσκολους καιρούς εξαθλίωσης, βίαιης φτωχοποίησης και γενικευμένης απόγνωσης, όπου η πειθάρχηση της κοινωνικής βάσης γίνεται αισθητά πιο δύσκολη, όπου η εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης με τη συναίνεση της κοινωνικής βάσης καθίσταται όλο και πιο αδύνατη, η αστική τάξη επικαλείται το παραπαίδι της -το φασισμό- για να εξομαλύνει την κατάσταση. Παράλληλα, η μπότα της φασιστικής απειλής επιδιώκει να ποδοπατήσει κάθε ενδεχόμενη εστία ανυπακοής, επιδιώκει να εκμηδενίσει κάθε ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική δύναμη που εισέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο της ιστορίας, για να γονιμοποιήσει τις αντικειμενικές συνθήκες με το σπέρμα της αδιαλλαξίας, της αντίστασης και του αγώνα εκτρέποντας τον ρου της ιστορίας προς μια απελευθερωτική προοπτική. Εκεί διαφαίνεται η χρηστική αξία του φασισμού για τον κόσμο του κεφαλαίου. Το ντουλάπι της ιστορίας έχει πληθώρα ιστορικών παραδειγμάτων που καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο ο φασισμός σε περιόδους δομικής καπιταλιστικής κρίσης λειτούργησε ως ''από μηχανής θεός'' βγάζοντας ασπροπρόσωπη την αστική τάξη. Η αστική τάξη είναι διατεθειμένη να παίξει το ισχυρό της χαρτί, όποτε η ίδια κρίνει ότι της είναι απαραίτητο.

Επομένως, οι εξαγγελίες των πολιτικών διαχειριστών της καπιταλιστικής κρίσης και των λοιπών θεσμικών πολιτικών φορέων περί δήθεν απομόνωσης των φασιστικών μορφωμάτων μέσω των δικαστικών αιθουσών και των εδράνων των αστικών κοινοβουλίων δεν είναι παρά αστικά επικοινωνιακά τερτίπια που σαν στόχο έχουν την θόλωση του κοινωνικού συνειδητού και την απονοηματοδότηση του αντιφασιστικού αγώνα. Το κράτος ως μηχανισμός καταπίεσης και διαμεσολάβησης σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής μέσω του βασικού του πυλώνα -την αστική δικαιοσύνη- επιδιώκει να γίνει ο μοναδικός εγγυητής απόδοσης αντιφασιστικής δικαιοσύνης. Σπέρνοντας έτσι το σαράκι της ανάθεσης στην κοινωνική βάση την καθιστά αδρανή και στατική υποσκάπτοντας με αυτό τον τρόπο την γνήσια αντιφασιστική πάλη, η οποία δεν μπορεί να είναι παρά αντιθεσμική, μαχητική και αντικρατική. Με λίγα λόγια, να κινείται στα πλαίσια της αυτοδικίας. Διότι ο αγώνας ενάντια σε ένα μόρφωμα με εκείνους τους όρους και τα μέσα που το ίδιο το μόρφωμα γεννιέται, θρέφεται και ενισχύεται θα είναι ατελέσφορος και αδιέξοδος. Ο φασισμός δεν εξωραΐζεται και δεν εκδημοκρατίζεται. Απεναντίας, τσακίζεται μέσα από την ανυποχώρητη κοινωνική και ταξική πάλη του μαχητικά συγκροτημένου και αυτοοργανωμένου κινήματος.

Ο πόλεμος ενάντια στον φασισμό δεν μπορεί παρά να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον πόλεμο ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Όταν μέσα στα επίδικα της πάλης δεν είναι και η καταστροφή της μήτρας του φασισμού, δηλαδή ο καπιταλισμός, με άλλα λόγια το κεφάλαιο και το κράτος, τότε ως κοινωνία και κόσμος του αγώνα θα βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να παλεύουμε ξανά με τα επιφανή τέρατα που καμωνόμασταν ότι είχαμε εξολοθρεύσει. Γιατί ο μοναδικός νεκροθάφτης αυτού του συστήματος στο σύνολο του δεν παύει να είναι το ταξικά συγκροτημένο και πολιτικά οργανωμένο κίνημα των από τα κάτω που έχει ως όραμα την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ !

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ !

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ !

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ !

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Χ.Α

ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ , 9.00, ΕΦΕΤΕΙΟ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Πάτρα, Φλεβάρης 2017

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1569348/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα στη δίκη της ΧΑ

Συμμετέχουμε - στηρίζουμε το κάλεσμα σε Εφετείο και Κορυδαλλό

τις ημέρες της εκδίκασης της υπόθεσης

αναφορικά με την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια.

ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ, 9.00, ΕΦΕΤΕΙΟ

«Δεν περιμένουμε από το κράτος, τα δικαστήρια και την αστυνομία να καταστρέψουν το φασισμό, γνωρίζουμε από το παρελθόν και το παρόν ότι ο φασισμός δεν καταστρέφεται από την εξουσία. Eίναι φανερό ότι διάφορα μέρη του συστήματος εξακολουθούν να στηρίζουν τους φασίστες και σε μια επόμενη φάση θα τους προωθήσουν ώστε να επιτύχουν τους σκοπούς τους στο έδαφος που έχουνε ήδη στρώσει. Ετσι κι αλλιώς οι φασιστικές ιδέες και πρακτικές διαχέονται και εφαρμόζονται στην κοινωνική πλειοψηφία με τις νεοφιλελεύθερες «μνημονιακές» πολιτικές της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της Εγχώριας Οικονομικής Ελίτ.

Οι φασίστες δεν έχουν τίποτα να φοβούνται από το κράτος. Αυτό που φοβούνται είναι το λαϊκό και εργατικό κίνημα των χιλιάδων προλετάριων που θα τους σαρώσει μαζί με το σύστημα και τα συμφέροντα που υπηρετούν.»

(εδώ παλαιότερο κείμενο του χώρου για τη δίκη της ΧΑ)

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Pasamontaña

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2017/02/blog-...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα στη δίκη της Χ.Α., τις ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης για την επίθεση στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια

ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

Πριν εννέα χρόνια, στις 30 Ιουνίου του 2008, το αναρχικό στέκι Αντίπνοια δέχτηκε δολοφονική επίθεση από 15-20 χρυσαυγίτες, μεταξύ των οποίων και τα ναζιστικά μαχαίρια των Βασίλη Σιατούνη και Αθανάσιου Στράτου. Μετά και την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο τον Οκτώβρη του 2015 και εξαιτίας της δυναμικής παρουσίας του κόσμου του αγώνα, οι δύο φασίστες καταδικάστηκαν σε κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβρη του 2013, από τάγμα εφόδου της Χ.Α. και το μαχαίρι του Γ. Ρουπακιά, το κράτος λόγω εσωτερικών ανταγωνισμών και προκειμένου να αναχαιτίσει την αναπτυσσόμενη κοινωνική οργή πήρε την απόφαση να φορέσει το "αντι"φασιστικό του προσωπείο και άσκησε διώξεις στη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Η επίθεση στο στέκι Αντίπνοια είναι μία από τις δεκάδες υποθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία Χ.Α.- Εγκληματική οργάνωση.

Χωρίς να τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι ο φασισμός θα αντιμετωπιστεί από την αστική δικαιοσύνη αλλά ούτε και από την αριστερή κυβέρνηση, θεωρούμε σημαντική την παρουσία μας στη δίκη για να μην αφήσουμε σπιθαμή γης να δρουν ανενόχλητοι οι φασίστες και για να καταδεικνύουμε κάθε φορά και σε κάθε πεδίο που βρισκόμαστε, πως είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και τρέφει τον φασισμό.

Ξέρουμε πως μπορούμε να συντρίψουμε τους φασίστες, το ρατσιστικό μίσος και τις φασιστικές αντιλήψεις με τον κοινό αγώνα των από τα κάτω. Ξέρουμε πως οι αντιστάσεις μας ενάντια στην επίθεση στη ζωή μας, θα αντιμετωπίζονται με όξυνση της κρατικής καταστολής και όπου αυτή δεν φτάνει με τα μαχαίρια των φασιστών. Γι' αυτό παλεύουμε να συντρίψουμε και τα αφεντικά και το κράτος, μαζί με τους φασίστες.
Δεν θα αφήσουμε να μας μετατρέψουν σε κανίβαλους. Παλεύουμε συλλογικά και από κοινού, ενάντια στον φασισμό, στο κράτος, στο κεφάλαιο. Αυτή η πάλη δεν μπορεί παρά να είναι ταξική, αντιθεσμική, ανατρεπτική. Δεν μπορεί παρά να διεξάγεται στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, στους δρόμους. Εκεί πεθαίνει η εκμετάλλευση κι η καταπίεση. Κι εκεί γεννιέται η ζωή που μας αρμόζει.

ΚΑΛΟΥΜΕ στη ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α.:

ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ, στο ΕΦΕΤΕΙΟ, στις 9.00 π.μ.

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΛΕΒΑΡΗ, στον ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ, στις 9.00 π.μ.

ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης για την επίθεση στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

http://askpthk.espivblogs.net

askpexthk@espiexv.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1569356/