Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00

Συνέχιση της συνέλευσης αλληλεγγύης στον Μάριο Σεϊσίδη

Η δίκη του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη συνεχίζεται στις 3 Μαρτίου, μετά από απόφαση του προεδρείου να διακόψει τη διαδικασία στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων. Αιτία είναι, όπως έχει καταγραφεί στις τελευταίες ενημερώσεις, η ανάδειξη από πλευράς του συνηγόρου υπεράσπισης σοβαρών ελλείψεων και παραβάσεων των διωκτικών αρχών, στην εμβόλιμη εισαγωγή εγγράφου, κατά τη διάρκεια της δίκης, που αφορά έκθεση πραγματογνωμοσύνης σε δείγμα DNA του συντρόφου. Η λεπτομερής αποδόμηση της εγκυρότητας των ενεργειών που ακολουθήθηκαν στην λήψη του DNA αλλά και η αμφισβήτηση βασικών στοιχείων της δικογραφίας, καθώς δεν διαφαίνονται σαφώς η ύπαρξη και ο τόπος της περισυλλογής συγκεκριμένων πειστηρίων στα οποία και έγινε η υποτιθέμενη εργαστηριακή ανάλυση, εισέφερε ισχυρές αμφιβολίες, οι οποίες ήταν δύσκολο να ξεπέραστούν από το προεδρείο.

Επί της ουσίας, το φάντασμα της αντιτρομοκρατικής και των απροσπέλαστων εργαστηρίων που διαθέτει, ακόμα και για τους διορισμένους τεχνικούς συμβούλους του συντρόφου, έχει εισβάλει εντός της δικαστικής αίθουσας μετατοπίζοντας τη διαδικασία από τα πραγματικά γεγονότα, που αφορούν την ληστεία της Ε.Τ.Ε στη Σόλωνος το 2006. Αξιοσημείωτο είναι πως οι άλλες έξι ληστείες τραπεζων, κατά την ακροαματική διαδικασία σχεδόν δεν εξετάστηκαν, καθώς ουτέ καν είχαν κλητευθεί να καταθέσουν οι σχετικοί μάρτυρες(ταμίες,αυτόπτες μάρτυρες) . Γεγονός που περίτρανα, για ακόμη μία φορά, κατεδαφίζει τον μύθο των «ληστών με τα μαύρα» και την μεθοδευμένη διόγκωση του κατηγορητηρίου που αποδόθηκε τόσο στον Μάριο, όσο και στους άλλους τρείς συντρόφους που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Υπό τη δεδομένη πίεση που ασκούν οι διωκτικές αρχές εντός της δικαστικής αίθουσας, κρίνεται αναγκαία η συνέχιση της συνέλευσης αλληλεγγύης στο πρόσωπο του συντρόφου, προκειμένου να συζητηθούν και να οργανωθούν δράσεις αλληλεγγύης, εν όψει του διαφαινόμενου τέλους της δίκης στις 3 Μαρτίου, στο ισόγειο του εφετείου Αθηνων( αίθουσα Δ2) και ώρα 9:00.

Επόμενη συνέλευση την Παρασκευή 17 /2, στο πολυτεχνείο, στις 19:00.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/68062/