Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 στις 18.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Συλλαλητήριο ενάντια στη 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό

ΕΡΧΕΤΑΙ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΟΦΤΗΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΠΙΤΙΑ, ΧΩΡΑΦΙΑ, ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ 2η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ "ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ" ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ,

ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΤΗΣ ΕΕ, ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Την Παρασκευή 10/2 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις, τα νέα βάρβαρα μέτρα, η κατάσταση στους χώρους δουλειάς και το αγωνιστικό σχέδιο απάντησης από τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό.

Το περίφημο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε συμφωνία και ανοχή του ΣΕΒ-της Ένωσης εφοπλιστών και των κομμάτων που προώθησαν την αντιαλαϊκή επίθεση και τα μνημόνια το προηγούμενο διάστημα, επιφυλάσσει νέα σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία. Ένα Μνημόνιο διαρκείας με την επιβολή της μόνιμης «δικτατορίας του πλεονάσματος» (3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 7δις μέτρων κάθε χρόνο). Γι αυτό το «αιματηρό» πλεόνασμα απαιτείται:

Δημοσιονομικός κόφτης παντού, νέα μείωση -στην ουσία κατάργηση - του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κόψιμο της προσωπικής διαφοράς, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα, κατεδάφιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων απέμειναν, επέκταση της ελαστικής εργασίας και με νέες ακόμα πιο εκμεταλλευτικές μορφές όπως η μαθητεία, απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των ΣΣΕ, περικοπές και αλλαγή του χαρακτήρα του επιδόματος ανεργίας, προετοιμασία χιλιάδων απολύσεων συμβασιούχων, επέκταση της εξαθλίωσης και της φτώχειας, νέες ιδιωτικοποιήσεις (ΑΔΜΗΕ κλπ). Επίθεση στα δικαιώματα στην Παιδεία και την Υγεία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ.

Υποχρεωτικό πέρασμα όλων … από την ανεργία, με το σύστημα του rotation, με υποχρεωτική δηλ. εναλλαγή και μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε πολλούς. Κανείς μόνιμος, όλοι προσωρινοί είναι το σύγχρονο δόγμα του κεφαλαίου και της ΕΕ. Εξοντώνουν τα «μπλοκάκια» αυξάνοντας τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την ένταση των πλειστηριασμών μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής τους.

Ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και των μικροεπαγγελματιών με την υπέρογκη φορολογία των μικρομάγαζων που οδηγούνται σε κλείσιμο την ώρα που οι μεγαλοεργοδότες απαλλάσσονται.

Αφανισμός των κοινωνικών αγαθών με τις ιδιωτικοποιήσεις σε συγκοινωνίες - τρένα, ρεύμα, νερό, παραλίες φιλέτα, δημόσια κτήρια κλπ.

ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.

Η φάκα των Μνημονίων δεν έχει έξοδο. Η "ανάπτυξη" και η "ανταγωνιστικότητά" τους προϋποθέτει την ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτωχοποίηση του λαού και της νεολαίας.

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ - ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ούτε μπορεί, ούτε θέλει να απαντήσει σε αυτή την επίθεση. Η συνάντηση του Παναγόπουλου με το ΔΝΤ στην Αμερική πριν από λίγες μέρες δείχνει την κατάντια της ΓΣΕΕ του ΝΑΙ, το πόσο εχθρικά στέκεται στα συμφέροντα των εργαζόμενων. Η ΑΔΕΔΥ αρνείται να οργανώσει τον αγώνα και παραμένει θεατής δίνοντας ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική. Σήμερα είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε ένα αγωνιστικό συντονισμό που θα προβάλει ξανά στο κέντρο της διεκδίκησης τους στόχους που εκφράζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων:

· Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα. Δεν θα γίνουμε δούλοι του εργασιακού μεσαίωνα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους συμβασιούχους, τους εργολαβικούς εργαζόμενους, του εργαζόμενους με κοινωφελή προγράμματα. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο για να λειτουργεί σε όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι των επιχειρήσεων.

· Απαγόρευση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Να καταργηθούν τα 5μηνα - 8μηνα και κάθε μορφή ελαστικής εργασίας.

· Κάτω ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να επιστραφούν τα κλεμμένα των ταμείων. Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Δεν πληρώνουμε τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές - να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος.

· Κάτω τα χέρια από το αφορολόγητο. Αφορολόγητο 12.000 ευρώ για όλους. Τέρμα η φοροληστεία στους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, επαγγελματίες.

· Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού.

· Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις με άμεση επαναφορά στα επίπεδα πριν από τα Μνημόνια. Να πληρώσει το κεφάλαιο για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Κάτω τα χέρια από την προσωπική διαφορά και τις νέες μειώσεις που σχεδιάζουν.

· Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και μείωση των ορίων για πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Όχι στο μοίρασμα της φτώχειας. Όχι επίδομα στην εργοδοσία, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις τώρα. Όχι στα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων (8-μηνα, κοινωφελής εργασία, κλπ)

· Κανένας «υποκατώτατος» μισθός. Να σταματήσει το αίσχος και ο ρατσισμός ενάντια στους νέους. Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Όχι στα κάθε λογής προγράμματα προσφοράς «τζάμπα» εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία (μαθητείες, πρακτικές, «εργασιακής εμπειρίας»)

· Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία και περιουσία - Μπλόκο και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις. Διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των εργαζομένων και του λαού. Όχι στη φορολεηλασία, στις κατασχέσεις και την ολοένα αυξανόμενη έμμεση μείωση των μισθών μας από τους αντιλαϊκούς φόρους.

· Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις του νερού, της ενέργειας, της συγκοινωνίας, του περιβάλλοντος κλπ. Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά είναι δικαίωμα και όχι εμπορεύματα.

· Μέτρα προστασίας των ανέργων. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις. Όχι "ποινολόγιο ανέργων" και στη διαγραφή τους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Διαγραφή των χρεών τους. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.

Να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα- λαιμητόμος για το λαό. Δεν πληρώνουμε το Χρέος. Σύγκρουση και έξοδο από τη φυλακή των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, των Μνημονίων, της ΕΕ και του ευρώ. Ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της εργοδοσίας.

Τα αγωνιστικά και ταξικά σωματεία, οι επιτροπές αγώνα αυτοαπασχολούμενων και κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία και συλλογικότητα επιδιώκουμε στο συντονισμό και τη συνάντηση και με τους αγρότες. Θέλουμε να οργανώσουμε την λαϊκή αντεπίθεση από τα κάτω. Στην κατεύθυνση αυτή :

· Συμμετέχουμε με αγωνιστικό μπλοκ και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των αγροτών την Τρίτη 14/2, 13.00 στην Πλατεία Βάθη

· Κινητοποίηση ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια στις 16/2 στον ΟΑΕΔ

· Οργανώνουμε και καλούμε κάθε αγωνιστικό σωματείο και συλλογικότητα σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη 2/3 στις 6μμ στα Προπύλαια, ενάντια στη 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα

· Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργασιακούς χώρους στους συμβασιούχους και ελαστικά εργαζόμενους και προετοιμάζουμε μέρα αγώνα ενάντια στην ελαστική εργασία - καμιά απόλυση συμβασιούχου - μόνιμη δουλειά για όλους με συντονισμό των ελαστικά εργαζομένων.

· Συμμετέχουμε στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη 3.30μμ

· Θέτουμε την ανάγκη, απευθυνόμαστε και καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα να οργανώσουμε 24ωρη Γενική Απεργία μέχρι τα μέσα Μάρτη με το βασικό στόχο να μην περάσει η 2η αξιολόγηση και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

· Συμμετέχουμε στο αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 18/3 στις 3μμ στην Ομόνοια.

Για την καλύτερη οργάνωση των παραπάνω και τη λειτουργία της πρωτοβουλίας συγκροτούμε Γραμματεία της Πρωτοβουλίας με ένα εκπρόσωπο από κάθε σωματείο που συμμετέχει με απόφαση. Η γραμματεία και οι συνεδριάσεις της ανακοινώνονται και είναι ανοιχτές να συμμετέχει κάθε εργαζόμενος/η και άνεργος/η.

Νέα συνέλευση στις 10 Μάρτη

Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό

πηγή : http://epitropi3den.blogspot.com/2017/02/blog...


1 2 3 4 5 6 7

Συλλαλητήριο 2 Μαρτίου - Προπύλαια ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Οι περίφημες «διαπραγματεύσεις» για την 2η αξιολόγηση μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ, επιφυλάσσουν νέα σκληρά μέτρα. Κάθε «έντιμος συμβιβασμός» της κυβέρνησης είναι και ένας νέος εφιάλτης για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία. Προετοιμάζουν νέο Μνημόνιο διαρκείας, με την επιβολή της μόνιμης «δικτατορίας του πλεονάσματος» (3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 7 δις. μέτρων κάθε χρόνο). Συζητούν και σχεδιάζουν μέτρα που στοχεύουν στην απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου:

  • Δημοσιονομικός κόφτη παντού, συρρίκνωση του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κόψιμο της προσωπικής διαφοράς, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα, κατεδάφιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων απέμειναν.
  • Επέκταση της ελαστικής εργασίας με νέες ακόμα πιο εκμεταλλευτικές μορφές όπως η μαθητεία. Απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, υποκατώτατος μισθός, προετοιμασία χιλιάδων απολύσεων συμβασιούχων, επέκταση της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
  • Υποχρεωτικό πέρασμα όλων … από την ανεργία, με το σύστημα του rotation, με υποχρεωτική δηλαδή εναλλαγή και μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε πολλούς. Κανείς μόνιμος, όλοι προσωρινοί είναι το σύγχρονο δόγμα του κεφαλαίου και της ΕΕ. Ποινολόγιο για τους ανέργους.
  • Αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την ένταση των πλειστηριασμών μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής τους.
  • Ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, των εργαζόμενων με μπλοκάκι, με το νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου και την υπέρογκη φορολογία, την ώρα που οι μεγαλοεργοδότες φοροαπαλλάσσονται.
  • Αφανισμός των κοινωνικών αγαθών με τις ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια (ΑΔΜΗΕ, κλπ)- συγκοινωνίες - τρένα, νερό, παραλίες, δημόσια κτήρια κλπ. Επίθεση στα δικαιώματα στην Παιδεία και την Υγεία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Στα μέτρα αυτά συναινούν τα κόμματα που προώθησαν την αντιλαϊκή επίθεση το προηγούμενο διάστημα και ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Μόνοι κερδισμένοι ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι τράπεζες και οι δανειστές.

ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!

Η φάκα των Μνημονίων δεν έχει έξοδο. Η «ανάπτυξη» και η «ανταγωνιστικότητά» του κεφαλαίου, προϋποθέτει την ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτωχοποίηση του λαού και της νεολαίας.

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ - ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ούτε μπορεί, ούτε θέλει να απαντήσει σε αυτή την επίθεση. Η συνάντηση του Παναγόπουλου με το ΔΝΤ στην Αμερική, δείχνει την κατάντια της ΓΣΕΕ του ΝΑΙ, το πόσο εχθρικά στέκεται στα συμφέροντα των εργαζόμενων. Η ΑΔΕΔΥ αρνείται να οργανώσει τον αγώνα δίνοντας ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική. Σήμερα είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε έναν αγωνιστικό συντονισμό που θα προβάλει ξανά στο κέντρο της διεκδίκησης τους στόχους που εκφράζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Δεν θα γίνουμε δούλοι του εργασιακού μεσαίωνα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους ελαστικά εργαζόμενους, τους συμβασιούχους, τους εργολαβικούς εργαζόμενους, του εργαζόμενους στα κοινωφελή. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο για να λειτουργεί σε όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι των επιχειρήσεων. Απαγόρευση των απολύσεων.
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις με άμεση επαναφορά όσων μας έκλεψαν. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο. Αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού. Κάτω τα χέρια από την προσωπική διαφορά και τις νέες μειώσεις που σχεδιάζουν.
  • Κανένας «υποκατώτατος» μισθός. Να σταματήσει το αίσχος και ο ρατσισμός ενάντια στους νέους. Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Κατάργηση όλων των μορφών της ελαστικής εργασίας. Όχι στα κάθε λογής προγράμματα προσφοράς «τζάμπα» εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία (μαθητείες, πρακτικές, «εργασιακής εμπειρίας»)
  • Κάτω ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να επιστραφούν τα κλεμμένα των ταμείων. Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ριζική μείωση των εισφορών. Δεν πληρώνουμε τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές - να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος.
  • Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και μείωση των ορίων για πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Όχι στο μοίρασμα της φτώχειας. Όχι επίδομα στην εργοδοσία, αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις τώρα.
  • Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία - Μπλόκο και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις. Διαγραφή των χρεών των εργαζομένων και του λαού. Όχι στη φορολεηλασία, στις κατασχέσεις και την ολοένα αυξανόμενη έμμεση μείωση των μισθών μας από τους αντιλαϊκούς φόρους. Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις του νερού, της ενέργειας, της συγκοινωνίας, του περιβάλλοντος κλπ. Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά είναι δικαίωμα και όχι εμπορεύματα.
  • Διεύρυνση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όλου του λαού και της νεολαίας. Συνδικάτα μαζικά, ταξικά, ακηδεμόνευτα από κράτος και εργοδοσία. Με πλήρη δικαιώματα στην Απεργία, στη δράση, στην οργάνωση των εργαζομένων. Όχι στην εργοδοτική και κρατική βία, καταστολή και αυταρχισμό.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις. Όχι «ποινολόγιο ανέργων» και στη διαγραφή τους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Διαγραφή των χρεών τους. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.

Να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα- λαιμητόμος για το λαό. Δεν πληρώνουμε το Χρέος. Σύγκρουση και έξοδο από τη φυλακή των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, των Μνημονίων, της ΕΕ και του ευρώ. Ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της εργοδοσίας.

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2017/02/2...


1 2 3 4 5 6 7

Φτάνει πια! Δε θα το επιτρέψουμε! Να τους ανατρέψουμε!

Όλοι στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 2/3 στις 6μμ στα Προπύλαια, ενάντια στη 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα

Το περίφημο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιφυλάσσει νέα σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία αλλά και ένα νέο 4ο Μνημόνιο.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. Δημοσιονομικός κόφτης παντού, νέα μείωση του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα, κατεδάφιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιώματων απέμειναν, επέκταση της ελαστικής εργασίας και με νέες ακόμα πιο εκμεταλλευτικές μορφές - μαθητεία, απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των ΣΣΕ, περικοπές και αλλαγή του χαρακτήρα του επιδόματος ανεργίας, προετοιμασία χιλιάδων απολύσεων συμβασιούχων, επέκταση της εξαθλίωσης και της φτώχειας, νέες ιδιωτικοποιήσεις. Επίθεση στα δικαιώματα στην Παιδεία και την Υγεία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ.

Την ίδια στιγμή η "πολιτική κάλυψη" από την κυβέρνηση της επανεμφάνισης της Χρυσής Αυγής με αφορμή τους εξαθλιωμένους και παγωμένους πρόσφυγες και την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία απαιτούν την ένταση της αντιφασιστικής πάλης από το εργατικό κίνημα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ - ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ούτε μπορεί, ούτε θέλει να απαντήσει σε αυτή την επίθεση.

Σήμερα είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε ένα εργατικό μέτωπο αμφισβήτησης και ανατροπής, που θα συσπειρώσει ευρύτερες αγωνιστικές και ταξικές δυνάμεις για να προχωρήσουμε σε αντεπίθεση και ανατροπή.

Τώρα να ξεκινήσουμε τη συσπείρωση του κόσμου του αγώνα από τα κάτω!

  • Να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Υπογραφή ΣΣΕ με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς,. Κατάργηση όλων των μορφών της ελαστικής εργασίας. Καμία απόλυση.
  • Να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις - αρπαγή της λαϊκής κατοικίας-περιουσίας
  • Κάτω ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις. Όχι "ποινολόγιο ανέργων" και στη διαγραφή τους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Διαγραφή των χρεών τους. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.

Άμεσοι στόχοι του εργατικού και λαϊκού κινήματος:

  • Όλοι οι εργασιακοί χώροι συμβασιούχων και ελαστικά εργαζόμενων και να προετοιμάσουν μέρα αγώνα ενάντια στην ελαστική εργασία - καμιά απόλυση συμβασιούχου - μόνιμη δουλειά για όλους με συντονισμό των ελαστικά εργαζομένων.
  • Συμμετέχουμε στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη 3.30μμ.
  • Θέτουμε την ανάγκη, απευθυνόμαστε και καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα να οργανώσουμε 24ωρη Γενική Απεργία μέχρι τα μέσα Μάρτη με το βασικό στόχο να μην περάσει η 2η αξιολόγηση και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
  • Συμμετέχουμε στο αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 18/3 στις 3μμ στην Ομόνοια.

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : http://ergatikilesxi-kd.blogspωot.com/2017/02/...


1 2 3 4 5 6 7

ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση και Πορεία Πέμπτη 2 Μάρτη, 6.00 μ.μ. Προπύλαια

//ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ//

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ - ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

2 ΜΑΡΤΗ 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ//

Η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ για την 2η αξιολόγηση, επιφυλάσσει νέα σκληρά μέτρα. Κάθε «έντιμος συμβιβασμός» της κυβέρνησης είναι και ένας νέος εφιάλτης για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία. Προετοιμάζουν νέο Μνημόνιο διαρκείας, με την επιβολή της μόνιμης «δικτατορίας του πλεονάσματος» (3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 7 δις. μέτρων κάθε χρόνο). Συζητούν και σχεδιάζουν μέτρα που στοχεύουν στην απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!

Η φάκα των Μνημονίων δεν έχει έξοδο. Η «ανάπτυξη» και η «ανταγωνιστικότητά» του κεφαλαίου, προϋποθέτει την ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτωχοποίηση του λαού και της νεολαίας.Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ούτε μπορεί, ούτε θέλει να απαντήσει σε αυτή την επίθεση.

Σήμερα είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε έναν αγωνιστικό συντονισμό που θα προβάλει ξανά στο κέντρο της διεκδίκησης τους στόχους που εκφράζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων

Να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα- λαιμητόμος για το λαό.

Δεν πληρώνουμε το Χρέος!

Σύγκρουση και έξοδο από τη φυλακή των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, των Μνημονίων, της ΕΕ και του ευρώ.

Ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της εργοδοσίας.

Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

πηγή : http://ydragogeio.gr/poreia-2-3-17/


1 2 3 4 5 6 7

Διαδήλωση "Στην υποταγή απαντάμε με ρήξη. Έξω τώρα το ΔΝΤ και ΕΕ. Η εργατική τάξη στο προσκήνιο."

ΣYΛΛAΛHTHPIO

2 Mάρτη, 18.00, Προπύλαια, Aθήνα

Tο EEK υποστηρίζει και συμμετέχει στο συλλαλητήριο που οργανώνεται από την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, την Πέμπτη 2 Mάρτη, 6 μ.μ., στα Προπύλαια.

Διαβάστε σχετική ανακοίνωση του ΕΕΚ:
http://www.eek.gr/index.php/announcements/4796-oxi-se-nea-metra-kamia-diapragmatefsi-me-e-e-d-n-t-geniki-politiki-apergia-diarkeias-gia-tin-anatropi-tis-kyvernisis-syriza-anel

Διαβάστε την τελευταία τοποθέτηση του ΕΕΚ στη σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων:
http://www.eek.gr/index.php/announcements/4732-topothetisi-tou-e-e-k-sti-syskepsi-pou-kalei-i-protovoulia-protovathmion-somateion-gia-to-syntonismo

EEK

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/3006/151/athina-diadilosi-stin-ypotagi-apantame-me-riksi-ekso-tora-to-dnt-kai-ee-i-ergatiki-taksi-sto-proskinio


1 2 3 4 5 6 7

Να μη συμβιβαστούμε με τη θέση του «μάρτυρα», να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας - Όλες/οι σήμερα στις 6μμ στα Προπύλαια

Μετά από τρεις μήνες που παίχτηκε στους δέκτες μας το παιχνίδι της «σκληρής διαπραγμάτευσης» (πιο χιλιοπαιγμένο τα τελευταία επτά χρόνια κι από την Αλίκη στο Ναυτικό) και αφού η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρο λιτότητας»-δημιουργώντας εύλογη ανησυχία σε όποιαν/ον εργαζόμενη/ο την άκουγε, οι «θεσμοί» του Κεφαλαίου βρίσκονται και πάλι στην Αθήνα, για να λεηλατήσουν για μια ακόμη φορά τις ζωές και τα δικαιώματά μας.

Αυτή η νέα φάση του δράματος περιλαμβάνει:

-Μείωση κύριων συντάξεων από το 2018, που ακουμπά ακόμα και τις χαμηλότερες.

-Πραγματική μείωση μισθών, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου.

-Απελευθέρωση των απολύσεων, με διπλασιασμό του ποσοστού που τις χαρακτηρίζει ομαδικές και παροχή ενός αστείου δικαιώματος προέγκρισης σε εργοδοτικές επιτροπές.

-Αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, που να περιορίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία.

-Θέσπιση υποκατώτατου μισθού για τις/ τους νέες/ους εργαζόμενες/ους, που συνιστά ουσιαστικά εισαγωγή στη δωρεάν εργασία.

-Επικύρωση της κυριαρχίας των επιχειρησιακών και των ατομικών συμβάσεων, έναντι των συλλογικών.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά πρόσφατων νομοθετημάτων που στοχεύουν στο εισόδημα του πιο επισφαλούς κομματιού των εργαζομένων («μπλοκάκια», συμβασιούχες/οι κ.ά.) , αλλά και στο εξαπλωμένο σε μαζική κλίμακα σε όλη την Ελλάδα φαινόμενο του εξαναγκαστικού δανεισμού του Κεφαλαίου από τον κόσμο της εργασίας, μέσω της αυξανόμενης καθυστέρησης της καταβολής των μισθών σε εκατοντάδες -αν όχι χιλιάδες- επιχειρήσεις.

Οι εργαζόμενες/οι στην Ελλάδα έχουμε χάσει τα τελευταία 7 χρόνια περισσότερο από το 60% της πραγματικής αξίας της εργατικής μας δύναμης, διαμέσου της μείωσης των μισθών, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, της αύξησης της ανεργίας, της επέκτασης της επισφάλειας, της μείωσης των συντάξεων, της συντριβής των κοινωνικών υπηρεσιών, των εργοδοτικών λοκ-άουτ και των στάσεων πληρωμών των επιχειρήσεων. Είμαστε οι πραγματικές/οί δανείστριες/ές του ελληνικού κράτους και χωρίς να ρωτηθούμε, με την συνενοχή όλων των κυβερνήσεων, με την σημερινή να διεκδικεί με αξιώσεις το προνόμιο να θάψει βαθιά μέσα στη γη και το τελευταίο εργατικό δικαίωμα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό. Τα τελευταία χρόνια, το εργατικό κίνημα έχασε σταδιακά την ορμή με την οποία αντιμετώπισε την επίθεση του Κεφαλαίου λόγω της κρίσης του, κατά την περίοδο 2008-2012. Η διαδικασία ανάκτησης της πρωτοβουλίας από την κρατική γραφειοκρατία, η ζωτικότητα με την οποία εργατικές και κοινωνικές κινήσεις συγκροτήθηκαν και έδρασαν, έδωσαν τη θέση τους σε ένα σύντομο καλοκαίρι μπαρόκ ανάθεσης και «λαϊκομετωπικής» πανήγυρης, που με τη σειρά της κατέληξε σε ένα αποσυντεθημένο πτώμα της πολιτικής αριστεράς που ταλαντώνεται ανάμεσα στον κακό Μπόλεκ της «σκληρής διαπραγμάτευσης» και τον καλό Λόλεκ της «εθνικής ανάπτυξης με επιστροφή στη δραχμή».

Περισσότερο από ποτέ, σήμερα, είναι εμφανές ότι καμία διέξοδος από την καταστροφή των ζωών μας δεν υπάρχει έξω από την κοινωνική ζωτικότητα που θα επιτεθεί στην πολιτική του Κεφαλαίου με ορμή και εμπιστοσύνη στις ίδιες της τις δυνάμεις. Χωρίς καμιά εμπιστοσύνη σε κανενός τύπου «σωτήρες», χωρίς καμία αυταπάτη για τη δυνατότητα «διαχείρισης» της καπιταλιστικής κρίσης είτε με «διαπραγματευτικά» μυθεύματα είτε με σάπια εθνικοπατριωτικά υλικά, αγνοώντας πλήρως κάθε κέλευσμα για «ειρηνική συνύπαρξη» με το Κεφάλαιο, ντόπιο και διεθνές, αλλά κυρίως χωρίς τη μοιρολατρία στην οποία οδήγησε η αυταπάτη της ανάθεσης και της διαταξικής διαφυγής από τον πόλεμο που διεξάγει ο καπιταλισμός σε κρίση στις κοινωνίες.

Κανένα νέο μέτρο μεγαλύτερης υποτίμησης της ζωής μας δεν πρέπει να γίνει ανεκτό. Καμία οπισθοχώρηση στα δικαιώματά μας, καμία απόπειρα αναδίπλωσης στον ολοκληρωτισμό ως ασπίδα απέναντι στην κρίση, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Από σήμερα να αρχίζουμε να ανακτούμε όσα μας λήστεψαν.

Να οργανώσουμε την κοινωνική αντεπίθεση!
Να μη δεχτούμε το ρόλο των «μαρτύρων» στο ολοκαύτωμα που πραγματοποιεί το Κεφάλαιο!

Απέναντι στη χαύνωση που μας προτείνουν ο κρατικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και τη σήψη που αναδύεται από τα νεκροζώντανα υπολείμματα της πολιτικής γραφειοκρατίας και της «εθνικής ανάπτυξης», να οργανώσουμε από τώρα τις δικές μας ελευθεριακές δομές και τα αντικαπιταλιστικά συνδικάτα μας, ενάντια στο Κεφάλαιο και τους πολιτικούς υπαλλήλους του, να αρχίσουμε να χτίζουμε από τώρα μια διαφορετική κοινωνία αλληλεγγύης, ελευθερίας και ισότητας, διεκδικώντας την στην πράξη.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου, στις 18:00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, σε διαδήλωση ενάντια στη νέα δέσμη υποτίμηση των ζωών μας.

-ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
-ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ
-ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

996008_10200111931396126_1368204063_n

πηγή : http://rocinante.gr/na-mi-simvivastoume-me-ti...


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 2/3 (6μμ) - Προπύλαια

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 6.00 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΕΩΣ ΕΔΩ! ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑ

ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4201