Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 12.00

13 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

(αναβάλλεται) Πορεία για τα ΜΜΜ

Αναβολή της πορείας για Ελεύθερες Μετακινήσεις - Μεταφορά της Σάββατο 1η Απρίλη

Αναβάλλεται η σημερινή καλεσμένη πορεία για τις Ελευθερες Μετακινήσεις λόγω κακών καιρικών συνθηκών, ώστε παρόλο που η προσέλευση κόσμου είναι μεγάλη δεδομένων των συνθηκών, να εξασφαλιστούν οι καλυτεροι δυνατοί όροι διεξαγωγής της.

Η πορεία μεταφέρεται για το Σάββατο 1η Απριλίου.

Οι κρατικοί φορείς και η ΣΤΑΣΥ δείχνουν για ακόμα μια φορά το "ενδιαφέρον" τους για τη δυνατότητα μετακίνησης όλων μας με τα ΜΜΜ, κλείνοντας το σταθμό του Μοναστηρακίου με λογικές "Αποφασίζομεν και Διατάζομεν".

Γίνεται έτσι πιο ξεκάθαρο από ποτέ, ότι η πάση θυσία υπεράσπιση των κερδών τους πάνω στις δικές μας πλάτες (με ταξικούς αποκλεισμούς, αύξηση του κόστους και της ηλεκτρονικής καταγραφής στα ΜΜΜ) περνάει μέσα από τακτικές φίμωσης καλεσμένων συγκεντρώσεων.

Κρατάμε την σπασμωδικότητα και τον αυταρχισμό τους, σαν σημάδι οτί οι παρεμβάσεις για Ελεύθερες Μετακινήσεις, που απλώνονται σε κάθε γειτονία , έχουν ρίζωμα, κοινωνικοποιούνται και βρίσκουν τον στόχο τους.

Είναι στο χέρι όλων των επιβατών να υπερασπιστούμε τις ΒΑΣΙΚΕΣ μας ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ για ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ

Συντονιστικό συλλογικοτήτων κέντρου για τις Ελευθερες Μετακινήσεις.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1570301/


Ανταπόκριση από την παρέμβαση για ελεύθερα ΜΜΜ στους σταθμούς Αττική και Ομόνοια

Το Σάββατο 18/2 πραγματοποιήθηκε -στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που γίνονται από τον «Συντονισμό Συλλογικοτήτων από το κέντρο της Αθήνας για τις ελεύθερες μετακινήσεις»- παρέμβαση στους σταθμούς «Αττική» και «Ομόνοια» ενόψει των νέων ηλεκτρονικών εισιτηρίων και υπέρ των ελεύθερων μετακινήσεων. Αρχικά συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Αττικής και εν συνεχεία κινηθήκαμε συντεταγμένα προς το σταθμό, φτάνοντας τα 150 άτομα σε αριθμό, όπου μας περίμενε πλήθος αστυνομικών δυνάμεων. Εκεί μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια, γράφτηκαν συνθήματα, αποκλείστηκαν τα ακυρωτικά μηχανήματα με σακούλες και τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων με πανό, ενώ παράλληλα κολλούνταν αφίσες και αυτοκόλλητα. Η παρέμβαση συνεχίστηκε με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά στο σταθμό «Ομόνοια», παρά το κλίμα τρομοκρατίας που προσπάθησε να επιβάλει η αστυνομία και τις ψευδείς φήμες περί καταστροφών στον σταθμό «Αττική» που διαδόθηκαν. Τη δράση στήριξαν και πλαισίωσαν συνελεύσεις/συντονισμοί τόσο από το κέντρο όσο και από διάφορες γειτονιές της Αθήνας, καθώς και πλήθος συντρόφων/ισσών.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

Επόμενη συγκέντρωση:
Σάββατο 11/3, στις 12, Μοναστηράκι

πηγή : http://stegastro.espivblogs.net/2017/03/02/an...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Συγκέντρωση-πορεία για την ελεύθερη μετακίνηση με τα ΜΜΜ για όλους/ες!

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι εμπόρευμα, αποτελούν βασική κοινωνική ανάγκη.

Ελεύθερη μετακίνηση για όλους/ες!

Η χρονιά που πέρασε είδαμε να εντείνεται ακόμα περισσότερο η επίθεση των κυρίαρχων στους εκμεταλλευόμενους αυτού του κόσμου. Το νέο ασφαλιστικό, οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, η αύξηση του Φ.Π.Α. σε βασικά είδη αλλά και τα επερχόμενα νέα μέτρα αποσκοπούν στη λεηλάτηση κάθε πτυχής της ζωής μας. Καταργώντας τα κεκτημένα αγώνων του παρελθόντος (κυριακάτικη αργία, οκτάωρο, σύνταξη, δωρεάν και δημόσια υγεία και εκπαίδευση) επιχειρούν να συνθλίψουν το παρόν και το μέλλον μας.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που επιχειρούνται να επιβληθούν στην κοινωνία εντάσσεται και ο «εκσυγχρονισμός» και η ιδιωτικοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Τα τελευταία χρόνια όπου η φτώχεια και η εξαθλίωση αγγίζει όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια, το ποσοστό των επιβατών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς εισιτήριο αυξήθηκε. Η απάντηση σε αυτό από πλευράς κράτους και εταιριών που διαχειρίζονται τα ΜΜΜ ήταν η όξυνση του ελέγχου από τη μία με διαρκείς ελέγχους εισιτηρίων, την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τις μπάρες σε λεωφορεία και σταθμούς και από την άλλη η στοχοποίηση και η καταστολή όσων δεν ακυρώνουν εισιτήριο.

Για να αντιμετωπίσουμε τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν και την τρομοκρατία των διαρκών ελέγχων, για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας, προτάσσουμε τους συλλογικούς αγώνες οργανωμένους από τα κάτω και χτίζουμε κοινότητες αγώνα τόσο μεταξύ επιβατών και εργαζομένων όσο και σε κάθε γειτονιά. Όλοι μαζί καλούμαστε να αγωνιστούμε για να ορθώσουμε αναχώματα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε και να πετύχουμε ελεύθερη μετακίνηση για όλους.

Συγκέντρωση-πορεία Σάββατο 11 Μάρτη 2017 Μοναστηράκι 12µµ

Προσυγκέντρωση 11πµ ΗΣΑΠ Άνω Πετραλώνων

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

askpthk.espivblogs.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/68334/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Συγκέντρωση - πορεία για τις ελεύθερες μετακινήσεις στα ΜΜΜ

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τα τελευταία επτά χρόνια μια σειρά μέτρων έχουν επιβληθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την τρόικα, με αποτέλεσμα την ραγδαία φτωχοποίηση μεγάλων κομματιών της κοινωνίας. Όλο αυτό το διάστημα, όλο και περισσότεροι δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες τους. Σ' αυτές τις συνθήκες, τα ΜΜΜ, παρόλο που το κράτος τα διαχειρίζεται κερδοσκοπικά, έχουν αναβαθμίσει τον ρόλο τους στην καθημερινότητα όλο και μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας, καθώς οι μετακινήσεις με ιδιωτικά μέσα περιορίζονται όντας ασύμφορες.

Παραμονές του 4ου μνημονίου, η παρέμβαση στις μετακινήσεις βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης με μέτρα που αποσκοπούν στην μεγαλύτερη κερδοσκοπία, στον κατασταλτικό έλεγχο και στην εκμετάλλευση των ΜΜΜ στα πλαίσια των προγραμμάτων στήριξης του τραπεζικού κεφάλαιου. Το πακέτο της αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, μπάρες στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ, χιλιομετρική χρέωση και την ονομαστική κάρτα. Η ψηφιοποίηση, αρχειοποίηση και άμεση χαρτογράφηση των μετακινήσεων κι επιπλέον το φακέλωμα των μετακινούμενων μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας σε συνδυασμό με το υπάρχον πανεποπτικό σύστημα (κάμερες, σεκιούριτι, μπάτσοι), καθιστά τις μετακινήσεις απόλυτα ελεγχόμενες από τους κρατικούς μηχανισμούς. Η άλλη πλευρά της θέσπισης ονομαστικής ηλεκτρονικής κάρτας είναι η προσπάθεια επιβολής του πλαστικού χρήματος σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, που εκτός από την επίβλεψη όλων των συναλλαγών, επιδιώκει και την συγκράτηση του πραγματικού χρήματος μέσα στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών.

Η διάσωση των τραπεζών και η κερδοφορία του κεφάλαιου περνάνε πάνω από τις ανάγκες μας. Οι δημόσιες μετακινήσεις δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, όπως και η εκπαίδευση, η υγεία, η διαβίωση γενικότερα.

Δεν υπάρχουν τζαμπατζήδες, αλλά ελεύθερα μετακινούμενα άτομα. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των επιβατών που είτε λόγω οικονομικής ανέχειας είτε λόγω συνειδητής επιλογής δεν πληρώνουν εισιτήριο. Αυτή η καθημερινή κοινωνική άρνηση έχει ένα νεκρό, τον Θανάση Καναούτη, που δολοφονήθηκε από ελεγκτές στις 13/08/2013 στο Περιστέρι. Τα νέα μέτρα επιχειρούν να καταστείλουν ολοκληρωτικά τις κοινωνικές πρακτικές αντίστασης και αλληλεγγύης.

Ειδικά, μέσα στο αστικό περιβάλλον, όχι μόνο η δουλειά ή οι σπουδές, αλλά το σύνολο των κοινωνικών δραστηριοτήτων είναι εξαρτημένο από τις μετακινήσεις. Αν μπει σε εφαρμογή το σύστημα με τις μπάρες, ένα κοινωνικό κομμάτι θα καταναγκαστεί να πληρώνει κι εκείνο το κομμάτι που αδυνατεί, θα αποκλειστεί εντελώς από τη δυνατότητα στην μετακίνηση, με αποτέλεσμα τη συνολική περιθωριοποίησή του. Ένα πλήθος καταπιεζόμενων που θα βρεθούν αυτόματα σε κατάσταση αποκλεισμού από τα ΜΜΜ, είναι η πλειοψηφία των ανέργων, που σύμφωνα με τις νέες εργασιακές μεταρρυθμίσεις θα βρεθεί σύντομα έξω από τα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Σήμερα είναι επιτακτικό όσο ποτέ πριν, να αντισταθούμε στα νέα μέτρα, όχι για να διατηρήσουμε την ήδη υπάρχουσα ληστρική συνθήκη, αλλά για να διεκδικήσουμε ελεύθερες μετακινήσεις για όλους.

Μαζική άρνηση πληρωμών, σαμποτάζ σε μπάρες, ακυρωτικά και συστήματα ελέγχου, κοινωνική «απόλυση» των ελεγκτών. Αλληλεγγύη μεταξύ των επιβατών.

Ο αγώνας αυτός είναι κομμάτι του πολέμου ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που καταδυναστεύουν τις ζωές μας, μέχρι την επανάσταση και την αναρχία.

Συγκέντρωση - πορεία

Σάββατο 11 Μάρτη 2017 στις 12:00 - Μοναστηράκι

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1570093/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Συγκέντρωση-Πορεία για την ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση στα ΜΜΜ | Σάββατο 11/3, 12:00, Μοναστηράκι

πηγή : http://sineleusiperisteri.espivblogs.net/2017/03/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%8d%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b7-%cf%80/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Πορεία για την ελεύθερη πρόσβαση στα ΜΜΜ

Σάββατο 11 Μαρτίου, 12:00, Πλατεία Μοναστηράκι

Η μετακίνηση όλων είναι βασική ανάγκη και όχι πολυτέλεια - στεγ★

πηγή : http://stegastro.espivblogs.net/2017/03/08/po...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΜΜΜ

Συγκέντρωση, Πορεία

για την ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση στα ΜΜΜ

Σάββατο 11/3 στις 12:00, στο Μοναστηράκι

Πρωτοβουλία Κατοικων Καισαριανής

πηγή : http://protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Πορεία για την ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Σάββατο 11/03, 12 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει την πολιτική και οικονομική ισορροπία που οραματίζονται οι αστοί, εντάσσονται και οι περαιτέρω έλεγχοι που θα εφαρμοστούν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Όλοι οι σταθμοί σταθερής τροχιάς καθώς επίσης τα λεωφορεία και τα Τρόλεϊ το τελευταίο διάστημα έχουν γεμίσει με ελεγκτικούς μηχανισμούς οι οποίοι στοχεύουν τον έλεγχο των επιβατών και τη μείωση του λεγόμενου φαινόμενου των "τσαμπατζήδων". Ποιοι είναι όμως αυτοί οι περιβόητοι "τζαμπατζήδες" οι οποίοι στοχοποιούνται καθημερινά από τα ΜΜΕ τα οποία συνεχώς υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων μέτρων;
Είναι αυτοί οι οποίοι δε μπορούν να συντηρήσουν τα δικά τους μέσα για την καθημερινή τους κυκλοφορία. Είναι αυτοί οι οποίοι χύνουν αίμα και ιδρώτα για ένα μεροκάματο, για λίγες ώρες παρακολούθησης μαθημάτων στις σχολές τους και γενικότερα αυτοί στους οποίους η ζωή δεν τους "χαμογέλασε" αρκετά ώστε να έχουν την "πολυτέλεια" να πηγαίνουν όπου και όποτε θέλουν. Είναι ο εξαθλιωμένος λαός, οι φοιτητές οι οποίοι μάχονται για ένα κορνιζαρισμένο κομμάτι χαρτί, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι ευάλωτες κοινωνικές τάξεις, αυτοί οι οποίοι θεωρούνται από αυτούς που κυριαρχούν ταξικά μια απλή στατιστική. Είναι όλοι αυτοί στους οποίους θα φορτωθούν τα βάρη της κρίσης ώστε οι αστοί να συνεχίζουν να ζουν πλουσιοπάροχα εξασφαλίζοντας τα κέρδη τους.

Σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα είναι χρέος του ευρύτερου ταξικού κινήματος να αντισταθεί και να μην επιτρέψει την εφαρμογή του. Να τσακίσει κάθε προσπάθεια των εκμεταλλευτών έναντι των εκμεταλλευόμενων και να συνεχίσουν δυναμικά μέχρι την ανατροπή του συστήματος που τους εγγυάται αυτή τη συνθήκη.
Είναι καθήκον μας να αντισταθούμε σε κάθε οδόφραγμα που βρίσκεται ανάμεσα στα συμφέροντα των ηγεμόνων και της φτωχοποιημένης πλειοψηφίας του λαού και να συνεχίσουμε μέχρι την Κοινωνία της Ισότητας και της Αδερφοσύνης.

Πορεία για την ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Σάββατο 11/03, 12 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι.

ΟΡΜΑ

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/03/09/%c...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Συγκέντρωση-Πορεία για την ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση στα ΜΜΜ | Σάββατο 11/3, 12:00, Μοναστηράκι

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ.Παρασκευής

πηγή : http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.gr/2017/03/113-1200.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Δεύτερη παρέμβαση στο Κερατσίνι για τα νέα σχέδια αναδιάρθρωσης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Συμμετοχή στη συγκέντρωση-πορεία για την ελεύθερη μετακίνηση για όλους και όλες το Σάββατο 11/3, 12.00μμ, στο Μοναστηράκι.


Το Σάββατο 4/3 πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι νέα παρέμβαση από τις δύο αυτοοργανωμένες συλλογικότητες της περιοχής (Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας & Αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ), με μοίρασμα κείμενου σε λεωφορεία,πλατείες, κεντρικούς δρόμους και στάσεις. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, κολλήθηκαν αφίσες της συλλογικότητας Μπλόκο στην Εξουσία από τη Νίκαια για το ίδιο ζήτημα.


Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:


Δεν ακυρώνουμε εισιτήρια, ας ακυρώσουμε το σύστημα ελέγχου και αποκλεισμών!

Η μετακίνηση στην πόλη με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) είναι ανάγκη, δεν είναι πολυτέλεια. Η μετακίνηση στην πόλη έχει καθορισμένες αφετηρίες και τέρματα, έχει επιβεβλημένους χρόνους και παύσεις. Η μετακίνηση στην πόλη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ήταν ούτε και θα είναι ποτέ ουδέτερη αλλά κουβαλάει όλο το βάρος της καθημερινότητας και των εξουσιαστικών-εκμεταλλευτικών κοινωνικών σχέσεων. Στον τόπο που ζούμε και ειδικά αυτή την περίοδο, αυτό το βάρος φαίνεται στη γενικευμένη κοινωνική απελπισία που μετακινείται ατέρμονα στην πόλη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ψάχνοντας καθημερινά διεξόδους μέσα από συμφωνίες για δόσεις στο ρεύμα, το νερό, τη θέρμανση, μαζεύοντας χαρτιά για κάθε λογής κρατικά ψιχουλοεπιδόματα, συντάξεις, κουπόνια, άδειες παραμονής, ασύλου ή περιμένοντας κάθε μήνα στις ουρές του ΟΑΕΔ για να πάρει ένα κουρελόχαρτο άδειας μετακίνησης χωρίς εισιτήριο ή στη χειρότερη, ζητιανεύοντας λίγη κοινωνική ευαισθησία μεταμορφωμένη σε χαρτομάντιλα, στυλό και αναπτήρες. Αυτό το βάρος φαίνεται στη γενικευμένη κοινωνική ματαιότητα που μετακινείται στην πόλη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς κυνηγώντας την υπόσχεση ελπίδας στην εύρεση μιας «όποιας» εργασίας ή στα 8μηνα κρατικά προγράμματα εκμάθησης του ΟΑΕΔ ή στις διαφόρων ειδών προσωρινές, ανασφάλιστες εργασίες…

Μόνο μέσα από αυτό το πρίσμα θα μπορούσαμε να δούμε το νέο σχέδιο «αναδιάρθρωσης» ή «εξυγίανσης» ή «εκσυγχρονισμού» των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, του οποίου η εφαρμογή ξεκίνησε πιλοτικά την 1η Φεβρουαρίου και θα τεθεί σε επίσημη εφαρμογή τον Απρίλιο. Σχέδιο που καταρχήν «στολίστηκε», ως λούνα παρκ ενηλίκων, με ηλεκτρονικές διάφανες μπάρες που θα ανοιγοκλείνουν, με σειρές νέων γυαλιστερών μηχανημάτων που θα αναβοσβήνουν, με νέες πλαστικοποιημένες κάρτες αντί εισιτηρίου και φυσικά σούπερ εφαρμογές κινητών σχετιζόμενες με τις μετακινήσεις μας. Ωστόσο, όλα αυτά όχι μόνο δεν είναι μία ρεαλιστική απεικόνιση αλλά επιμελώς αποκρύπτουν τη βαθιά ουσία που βρίσκεται πίσω από κάθε «αναδιάρθρωση»: επιπρόσθετη υποβάθμιση της καθημερινότητας, εντονότερη επιτήρηση και έλεγχος, βαθύτεροι κοινωνικοί αποκλεισμοί και διαχωρισμοί, εξοικείωση με την καταστολή.

Όσο κι αν προωθούνται τα νέα μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς με όμορφες λέξεις και φωτάκια, είναι ξεκάθαρο πως εντέλει αυτό που προωθείται είναι η οικειοθελής, συνολική καταγραφή των διαδρομών μας, η εξακρίβωση, αρχειοθέτηση και συνένωση όλων των επίσημων στοιχείων μας (ονοματεπώνυμο, υπογραφή, ΑΦΜ, τραπεζικός λογαριασμός) προς πάσα χρήση. Είναι η αύξηση του κόστους μετακίνησης για όσους συστηματικά χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μιας και η μονάδα μέτρησης θα είναι πλέον η απόσταση κι όχι η χρονική διάρκεια. Είναι η απαίτηση για τη σιωπηλή «συνενοχή» μας στους αποκλεισμούς που εγκαθιδρύονται: οι μπάρες στοχεύουν όσους αδυνατούν ή αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο και εξαιρούν όσους/ες κυκλοφορούν με αμαξίδια, με ποδήλατα, δεν βλέπουν, κουβαλάνε καροτσάκια παιδιών ή απλώς δεν χωράνε… Είναι τελικά η απόπειρα συμφιλίωσής μας με τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την καταστολή.

Η αναμενόμενη, πρώτη αντίδραση των ιθυνόντων απέναντι σε όσους αντιστέκονται στα νέα μέτρα, είναι μία επιχειρηματολογία με ανάλογους χαρακτηρισμούς τύπου «τσαμπατζήδες», «απολίτιστοι» ή «καταστροφείς δημόσιας περιουσίας». Η σαθρότητα του επιχειρήματος ότι το πρόβλημα των δημόσιων συγκοινωνιών είναι η «εισιτηριοδιαφυγή» αποκαλύπτεται πολύ εύκολα, για παράδειγμα από το γεγονός της «εξαφάνισης» από επόπτες της ΣΤΑ.ΣΥ. 1,156 εκατομμύριων ευρώ από εισιτήρια και κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Ένα ποσό που ξεπερνάει κατά πολύ τα λεγόμενα «διαφυγόντα κέρδη» από την μη επικύρωση εισιτηρίων! Οι χαρακτηρισμοί συνεπώς επιστρέφονται και συνεχίζουμε…

Απέναντι και σε αυτή την επίθεση κράτους και αφεντικών, συνεχίζουμε να προτάσσουμε τη συλλογική μας αντίσταση μέσα από κοινότητες αγώνα και αλληλεγγύης. Αυτοοργανωνόμαστε και αντιστεκόμαστε στην επιτήρηση, τον έλεγχο, τα πρόστιμα και την αποστείρωση του δημόσιου χώρου. Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στην άλλη αρνούμενοι/ες να αναλωθούμε σε κατακερματισμένες και εξατομικευμένες ζωές. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες και υπερασπιζόμαστε όσους-ες δεν μπορούν, δεν θέλουν ή συνειδητά αρνούνται να πληρώσουν το όποιο κόμιστρο. Απομονώνουμε τους ελεγκτές και στεκόμαστε από κοινού απέναντι τους. Σαμποτάρουμε τα μηχανήματα ελέγχου, καταγραφής και αποκλεισμών των μετακινήσεών μας μέσα στην πόλη ανοίγοντας περάσματα για μια ζωή χωρίς μπάρες, φράχτες και πλαστούς διαχωρισμούς ανάμεσα μας.

Ούτε μπάρες, ούτε ελεγκτές, ούτε ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ελεύθερες μετακινήσεις για όλες και όλους

----------------------------

Το Σάββατο 11/3, στις 12μμ, στο Μοναστηράκι συμμετέχουμε στη συγκέντρωση-πορεία που καλεί ο "Συντονισμός συλλογικοτήτων από το κέντρο για τις Ελεύθερες Μετακινήσεις".

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.com/2017/03/...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Συγκέντρωση - Πορεία για τις ελεύθερες μετακινήσεις

Σάββατο 11 Μάρτη 12πμ Μοναστηράκι, μαζικά και μαχητικά

Κάθε μέρα σε όλη την πόλη, για να ακυρώσουμε τα συστήματα ελέγχου, εκμετάλλευσης και αποκλεισμού στα ΜΜΜ

Κατάληψη Gare


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κάλεσμα ενίσχυσης της συγκέντρωσης-πορείας για τις Ελεύθερες Μετακινήσεις: 11/3 Μοναστηρακι, 12.00

Σήμερα κατάλαβα πράγματι ότι πρέπει ν' αλλάξουμε τακτική. Να κρατάμε ανοιχτά τα μάτια μας και να παίρνουμε αυτό που μας ανήκει. Αυτός είναι ο νέος τρόπος που πρέπει ν' αγωνιζόμαστε. Αυτό είναι που τους καίει.

Ντάριο Φο: Δεν πληρώνω - Δεν πληρώνω

Τα τελευταία εφτά χρόνια ο κόσμος της εργασίας, τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, βιώνουν μια διαρκή και συντονισμένη επίθεση από την εγχώρια αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές δανειστές, τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η μνημονιακή επέλαση, η ταξική αφαίμαξη, η αύξηση της έντασης της εκμετάλλευσης, η μετατροπή του τόπου σε μια τεράστια εργασιακή γαλέρα και η ραγδαία μεταβολή του συσχετισμού δύναμης κεφαλαίου-εργασίας είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να ξανάρθει η καπιταλιστική "ανάπτυξη", πατώντας επί πτωμάτων. Τμήμα αυτής της επίθεσης εναντίον των προλεταριακών-λαϊκών συμφερόντων είναι η αναδιάρθρωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράςκαι η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών, ως μνημονιακό προαπαιτούμενο, ενάντια στην οποία παλεύουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κομμάτι της αναδιάρθρωσης στα ΜΜΜ είναι η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, η ενίσχυση των κατασταλτικών μέτρων ενάντια σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου (ηλεκτρονικό εισιτήριο, μπάρες ελέγχου διέλευσης κλπ) καθώς και η ποινικοποίηση των αντιστάσεων του ανταγωνιστικού κινήματος ενάντια σ' αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποίαέρχονται να προστεθούν σωρευτικά σε ένα περιβάλλον γενικευμένηςεκπτώχευσης και ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου ενάντια στους προλετάριους και τους αποκλεισμένους.

Από τις ανοιχτές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, ως τις ενέργειες σαμποτάζ ενάντια σε ακυρωτικά μηχανήματα, ο πολύμορφος αγώνας για ελεύθερες μετακινήσεις είναι αγώνας για την κάλυψη των βασικών προλεταριακών-λαϊκών αναγκών. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα εναντίον της διαρκούς λεηλασίας των ζωών μας. Είναι ένα ακόμα πεδίο σύγκρουσης με το Κεφάλαιο και το Κράτος του, ένα πεδίο ταξικής οργάνωσης και αντεπίθεσης.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση-πορεία που καλεί ο Συντονισμός συλλογικοτήτων του κέντρου για τις Ελεύθερες Μετακινήσεις μαζί με Λαϊκές Συνελεύσεις από διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Σάββατο 11 Μαρτίου στις 12:00 στο Μοναστηράκι

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1570165/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Υπερασπιζόμαστε τις βασικές μας ανάγκες: Πορεία 11/3 Μοναστηράκι

έγγραφο σε μορφή PDF

πηγή : http://anokatopatision.espivblogs.net/?p=1410


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κανένα αντίτιμο στα ΜΜΜ, κανένας έλεγχος στις ζωές μας! - Όλες/οι στην πορεία του Σαββάτου (11/3) στο Μοναστηράκι

Εδώ και μήνες παρακολουθούμε την διαδικασία αναδιάθρωσης των αστικών συγκοινωνιών, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό για την περιβόητη από την κυβέρνηση, εθνική ανάπτυξη. Η ευρύτερη επίθεση προς τον κόσμο της Εργασίας συνεχίζεται ακάθεκτη, παρά την «σκληρή διαπραγμάτευση», και συνοδεύεται από την σταδιακή εξαφάνιση κάθε κοινωνικής παροχής.

Η εν λόγω αναδιάρθρωση περιλαμβάνει «καινοτομίες» όπως οι σύγχρονες μπάρες απαγόρευσης εισόδου αν δεν έχεις αγοράσει εισιτήριο, κάμερες εντός των οχημάτων, έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου και αύξηση τραμπούκων ελεγκτών που θα βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία με την αστυνομία. Δηλαδή, όχι μόνο πραγματοποιείται μια μείωση του πραγματικού μισθού, που φτάνει στα όρια να αποκαλείται ανοιχτά πλέον και χαρτζιλίκι, αλλά παράλληλα επιβάλλεται και επιπλέον επιβάρυνση, σε όσους/ες τόσο καιρό κατάφερναν να αποφύγουν το κόστος για την μετακίνηση στη δουλειά ή οπουδήποτε άλλου επιθυμούσαν στον ελεύθερο τους χρόνο. Όσο για την δωρεάν μετακίνηση στους ανέργους και τις άνεργες αποτελεί ψευδαίσθηση μιας και υπάρχει ευρύς αποκλεισμός ανθρώπων εκτός παραγωγής που δεν πληρούν τα κριτήρια για να μπουν στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις όμως, πάντα συμπορεύονται με τις ανάγκες του Κεφαλαίου. Ενώ υποκριτικά μας ζητάνε να μην είμαστε «τζαμπατζήδες», οι εργολαβίες που έχουν εισχωρήσει στην μετακίνηση λειτουργούν αψηφώντας κάθε εργατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα, όπως κάνει κάθε επιχείρηση πλέον. Το πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι απλήρωτες επί μήνες καθαρίστριες της ΟΣΥ, οι οποίες εργάζονταν σε άθλιες συνθήκες με πενιχρούς μισθούς, παρακολουθώντας την ΟΣΥ και την εργολαβία Link up να ρίχνουν τις ευθύνες η μία στην άλλη.

Οι μετακινήσεις αποτελούν βασική ανάγκη για οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα και κάθε οικονομικός αποκλεισμός από αυτές στερεί την δυνατότητα σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ειδικότερα τα λιγότερο προνομιούχα στρώματά της, να κινηθούν και να ζήσουν. Η αύξηση των μέτρων πειθάρχησης και ελέγχου, τo κυνηγητό σε επιβάτες που έχουν αυξηθεί αυτή την περίοδο μετατρέπουν τα ΜΜΜ σε αρένα μάχης, όπου οι φτωχότεροι καλούνται να πληρώσουν ή να πεθάνουν. Δεν θα ξεχάσουμε και σίγουρα δε θα συγχωρήσουμε την δολοφονία του Θανάση Καναούτη από ελεγκτή σε λεωφορείο στο Περιστέρι.

Αγωνιζόμαστε με κάθε μέσο, ενάντια σε κάθε μπάρα και τραμπούκο για να είναι οι δημόσιες συγκοινωνίες ελεύθερες για όλους και όλες. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα κοινωνικά δικαιώματα, που έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης της «σκληρής διαπραγμάτευσης» και του Κεφαλαίου, είναι εργατικές κατακτήσεις και κάθε χτύπημα σε αυτά, είναι χτύπημα στην ποιότητα της ζωής των εργαζομένων.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Μοναστηράκι στις 12.00 το μεσημέρι, ενάντια στα νέα μέτρα ελέγχου και καταστολής στις στις μαζικές συγκοινωνίες.

-Να μην ανεχτούμε την εξαφάνιση των κοινωνικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών.

-Απαιτούμε δωρεάν μετακίνηση, εκπαίδευση, νοσοκομειακή περίθαλψη και κοινωνική ασφάλιση για όλους και όλες.

-Να οργανώσουμε την κοινωνική αντεπίθεση της τάξης μας.

roci-logo

πηγή : http://rocinante.gr/kanena-antitimo-sta-mmm-k...