Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 στις 12.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργάτες και τις εργάτριες της SKOT ΑΕ

ΟΙ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ SKOT ΑΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό στηρίζει το συνεχή αγώνα των εργαζόμενων της Εταιρείας ΣΚΟΤ ενάντια στην εργοδοσία, που με κάθε τρόπο θέλει να αυξήσει τα υπερκέρδή της σε βάρος της δουλειάς και της ίδιας της ζωής των υπαλλήλων της.

Η ΣΚΟΤ είναι μια επιχείρηση, που ανήκει στη χημική βιομηχανία και που στο όνομα της οικονομικής κρίσης, και όχι μόνο, καταπατάει και καταργεί εδώ και χρόνια τα δικαιώματα των εργαζόμενών της στο μέγιστο βαθμό.

Εδώ και 5 χρόνια η εργοδοσία προχωράει σε βάρβαρες μειώσεις μισθών, ιδρύει «ενώσεις προσώπων» με πρωτοβουλία των διευθυντικών στελεχών της για να τσακίσει το σωματείο, δεν τηρεί μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, επιβάλλει τις «εθελοντικές» παραιτήσεις και την εκ περιτροπής εργασία, την ίδια στιγμή που αυξάνεται η εργασία «εργολαβικών» υπαλλήλων. Το αποκορύφωμα αυτής της εργασιακής βαρβαρότητας είναι η εκ περιτροπής εργασία των 3 ημερών τον μήνα (!!!) που επέβαλε η διοίκηση από το Δεκέμβρη! Αυτό το γεγονός οδήγησε τις/τους εργαζόμενες/ους σε νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην εργοδοσία.

Γροθιά στο στομάχι είναι η ανακοίνωση των εργαζόμενων της Εταιρείας ΣΚΟΤ για το υπουργείο Εργασίας, την κυβέρνηση και τα «συνδικάτα» που έχουν ευθύνη για το ΚΑΤΕΡΓΟ στο οποίο οδηγούνται οι εργαζόμενοι στον βαθύ βιομηχανικό «ιδιωτικό» τομέα. Ξεκαθαρίζουν ότι θα παραμείνουν έξω από το εργοστάσιο, κατασκηνωμένοι μέρα και νύχτα, διαμαρτυρόμενοι, ώστε να μην πραγματοποιηθούν από την εργοδοσία όσα ετοιμάζει γι΄ αυτούς, αλλά χωρίς αυτούς.

Στηρίζουμε και καλούμε στη συγκέντρωση την Παρασκευή, 24/2, στις 12.30μμ, έξω από το Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου. Εκεί θα είναι σε εξέλιξη η τριμερής συνάντηση για το μέλλον των εργαζόμενων της εταιρείας.

Η αλληλεγγύη και ο αγώνας και μεταξύ όλων των εργαζόμενων είναι μονόδρομος!!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

πηγή : http://protovouliasomateion.blogspot.gr/2017/02/skot.html


Νίκη στον αγώνα των εργατριών της ΣΚΟΤ Α.Ε. - Όλοι/ες στο υπουργείο εργασίας στις 12.30 μμ

Την τελευταία 5ετία η εργοδοσία της εταιρείας χημικών προϊόντων ΣΚΟΤ Α.Ε. έχει εξαπολύσει μια βάρβαρη επίθεση ενάντια στους/στις εργαζομένους/ες της, σε όλα τα επίπεδα -τόσο των αμοιβών όσο και των συνθηκών εργασίας. Η πολιτική της εταιρεία της χημικής βιομηχανίας συντάσσεται οξύτερη με εταιρείες και καταστήματα άλλων κλάδων, που σε καιρό καπιταλιστικής κρίσης ρήμαξαν κάθε εργατικό κεκτημένο με την αντεργατική πολιτική τους. Το έχουμε ζήσει πάμπολλες φορές, με δικαιολογία την κρίση τα αφεντικά εξαπολύουν μια βάναυση επίθεση στο κόσμο της Εργασίας, υποτιμώντας την εργατική του δύναμη και τη ζωή του γενικότερα.

Στη ΣΚΟΤ Α.Ε., η εργοδοσία έκανε επαναλαμβανόμενες προσπάθειες για να πετύχει: μειώσεις μισθών των εργαζομένων, μη τήρηση των συνθηκών ασφαλείας και υγιεινής, επιβολή «εθελοντικών παραιτήσεων» και εκ περιτροπής εργασίας, ενώ παράλληλα αυξάνεται η εργασία «εργολαβικών» υπάλληλων και ιδρύει απεργοσπαστικές «ενώσεις προσώπων» με πρωτοβουλία διευθυντικών στελεχών, επιχειρώντας να πολεμήσει το σωματείο. Τον περασμένο Δεκέμβρη προστέθηκε στο κάτεργο της ΣΚΟΤ και η εκ περιτροπής εργασία των 3 ημερών το μήνα, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει το ποτήρι για τους εργαζομένους που βρίσκονται από τότε σε συνεχή αγώνα ενάντια στην εργοδοσία της εταιρείας. Τον Γενάρη του 2016 δε, κάλεσε τα ΜΑΤ προκειμένου να σπάσουν την απεργιακή περιφρούρηση και να βάλουν απεργοσπάστες να δουλέψουν. Τότε μετά από απεργία 15 ημερών, οι εργαζόμενοι/ες πέτυχαν να ακυρώσουν την απόλυση συναδέλφου τους.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργατών/ριών της ΣΚΟΤ, στέλνοντας στο πλάι τους μήνυμα στην εργοδοσία της ότι η υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας δεν θα γίνει ανεκτή. Η εργατική αλληλεγγύη οφείλει να τσακίσει κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία ή επίθεση πάνω στο κόσμο της Εργασίας. Οι δομές της εργατικής τάξης πρέπει να αγκαλιάσουν την προσπάθεια των εργαζομένων της ΣΚΟΤ να κρατήσουν την δουλειά τους και να μην γίνουν σύγχρονοι σκλάβοι στο βωμό του κέρδους και της υπερεκμετάλλευσης.

Σήμερα Παρασκευή, στις 12.30 μμ, το Σωματείο Εργαζομένων «SKOT A.E.» καλεί σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με θέμα την εκ περιτροπής εργασία, το πρόγραμμα εθελοντικών αποχωρήσεων και την καθυστέρηση των δεδουλευμένων και ζητά την αλληλεγγύη μας. Θα την έχει.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ, Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

-Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων της ΣΚΟΤ Α.Ε.

-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας, καμία μείωση μισθών, καμία «εθελούσια αποχώρηση» εργαζόμενης/ου

-Κάτω τα χέρια από το σωματείο της ΣΚΟΤ

-Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στις 12.30 μμ έξω από το υπουργείο Εργασίας

roci-logo

πηγή : http://rocinante.gr/niki-ston-agona-ton-ergat...