Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 στις 19.30

Προβολή :Et maintenant on va ou? (Όταν θέλουν οι γυναίκες), της Nadine Labaki, 2011

Δελτίο Τύπου προβολών από την Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες

Προβολές ταινιών από την Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες

Εν όψει του πρώτου μας Αντιρατσιστικού φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου 2017, σας προσκαλούμε σε μια σειρά προβολών ταινιών που σχετίζονται με το προσφυγικό ζήτημα, και όχι μόνο, για να γνωριστούμε, να συζητήσουμε και να ενισχύσουμε τις δράσεις μας. Κάθε Σάββατο από τις 4/3 ως και τη 1/4 στις 19.30 στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Da, Ντεντηδάκηδων 15

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 4/3 7.30μμ

Wadjada (Το απαγορευμένο ποδήλατο), της Haifaa Al Mansour, 2012

η πρώτη ταινία της Σαουδικής Αραβίας και μάλιστα από γυναίκα σκηνοθέτη

Η δεκάχρονη Γουάντζντα δηλώνει συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό απαγγελίας του Κορανίου για να αγοράσει το πολυπόθητο πράσινο ποδήλατο που έχει ερωτευτεί. Πρέπει όμως να ξεπεράσει πολλά εμπόδια, καθώς στη Σαουδική Αραβία θεωρείται ανήθικο για μια γυναίκα να κάνει ποδήλατο.

Σάββατο 11/3 7.30μμ

The Tokyo Godfathers, 2003

animation, Japan

Τι ενώνει τρεις άστεγους, έναν αλκοολικό μεσήλικα, μια τραβεστί, κι ένα έφηβο κορίτσι που το έχει σκάσει από το σπίτι? Ένα παρατημένο βρέφος και η προσπάθειά τους να βρουν τους γονείς του στο αχανές Τόκιο! Χιουμοριστικό κι αγαπησιάρικο, το Tokyo Godfathers θα σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι τους απόκληρους των μητροπόλεων.

Σάββατο 18/3 7.30μμ

Mediterranea, του Jonas Carpignano, 2015

από τη Μπουρκίνα Φάσο στην Ιταλία, στα γεννέθλια της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ.

Ένας χρόνος κλείνει από την υπογραφή της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία που οδήγησε και οδηγεί εκατοντάδες ανθρώπους στην απέλασή τους στην επικίνδυνη Τουρκία του «σουλτάνου» Ερντογάν και το κίνημα αλληλεγγύης κατά της συμφωνίας και υπέρ της ένταξης αυτών των ανθρώπων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες μεγαλώνει και συνεχίζει να παλεύει για τα όχι και τόσο αυτονόητα πια δικαιώματα των προσφύγων.

Δυο άνθρωποι κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι από την Αφρική στην Ιταλία ψάχνοντας για ένα καλύτερο αύριο, μόνο που στην «πολιτισμένη» Δύση τα πράγματα δεν είναι όπως τα φαντάζονται κι ο αγώνας τους δεν τελειώνει εδώ..

Σάββατο 25/3 7.30μμ

Et maintenant on va ou? (Όταν θέλουν οι γυναίκες), της Nadine Labaki, 2011

Χριστιανές και μουσουλμάνες Λιβανέζες εν τη ενώσει

Σε ένα χωριό του Λιβάνου, οι γυναίκες, μουσουλμάνες και ορθόδοξες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και χρησιμοποιούν τεχνάσματα για να σταματήσουν τους άντρες του χωριού από το να σκοτώνονται μεταξύ τους. Μια δραματική ταινία με κωμικά και μουσικά στοιχεία, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο πρόγραμμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Κανών, όπου και τιμήθηκε με το Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής.

Σάββατο 1/4 7.30μμ

My sweet pepper land, του Hiner Saleem, 2013

κουρδική, στα σύνορα Ιράν-Τουρκίας

Ο Baran, ένας Κούρδος ήρωας πολέμου, δέχεται να διοριστεί σερίφης σε μια κωμόπολη στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν-Ιράκ, εκεί όπου το λαθρεμπόριο αλκοόλ και ναρκωτικών ευημερεί. Αρνείται να παίξει με τους κανόνες της τοπικής μαφίας. Εκεί θα συναντήσει την Govend, τη νεαρή δασκάλα που και αυτή επαναστατεί σε όσα γίνονται στην πόλη, και συμβολίζει το νεαρό αυτόνομο Κουρδικό κράτος,. Η θέση της Govend είναι εξαιρετική δύσκολη, καθώς είναι ακόμα ανύπαντρη κάτι που οι χωριανοί δεν βλέπουν με καλό μάτι.
Είσοδος ελεύθερη, οικονομική συνεισφορά προαιρετική για τις δράσεις της ομάδας

Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες

Πηγή : https://el-gr.facebook.com/ και εδώ : https://www.facebook.com/events/256504071468430/