Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία με αφορμή τη μέρα της γυναίκας

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία της 8ης Μάρτη με αφορμή τη μέρα της γυναίκας

Σαν αντιφασίστριες/ες, στηρίζουμε το διεθνές κάλεσμα για τις 8 Μάρτη, του Womens' March. Σε όλο τον κόσμο οι γυναίκες καλούνται, με πορείες και απεργίες, να σταθούν ενάντια στην έμφυλη καταπίεση και την πατριαρχία.


Ενώ η μέρα αυτή ξεκίνησε από δυναμικές απεργίες γυναικών της κλωστοϋφαντουργίας στις ΗΠΑ το 1908, κατέληξε με τα χρόνια να μην είναι παρά άλλη μία ημέρα καταναλωτισμού και αντικειμενοποίησης του γυναικείου φύλου. Σήμερα ήρθε η ώρα να επανοικειοποιηθούμε αυτή την μέρα και να της δώσουμε πίσω το αγωνιστικό και ταξικό της νόημα.

Απ'την Ουάσιγκτον μέχρι το Κομπάνι, κι απ'την Πολωνία μέχρι το Θραψανό, ο αγώνας ενάντια στο σεξισμό, την έμφυλη βία, την πατριαρχία, τον ρατσισμό και τον φασισμό, είναι κοινός.

Όλ@ την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 19:00 στα Λιοντάρια!

Αντιφασίστ@ς Ηρακλείου Κρήτης

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1570002/


πορεία 8 Μάρτη

Με αφορμή το διεθνές κάλεσμα για την 8 Μαρτίου από τις ΗΠΑ για δυναμικές πορείες και απεργίες, βγαίνουμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για ελευθερία. Μαχόμαστε ενάντια στον σεξισμό, την έμφυλη καταπίεση και βία. Ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού. Ενάντια στην πατριαρχία.

Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στον εορτασμό μίας ημέρας, η οποία ενώ ξεκίνησε με καθαρά ταξικά χαρακτηριστικά, με απεργίες και κινητοποιήσεις γυναικών στους χώρους εργασίας τους, κατέληξε να είναι άλλη μία καταναλωτική παρωδία εξευτελισμού του γυναικείου φύλου.

Στις 8 Μάρτη, δεν θέλουμε λουλούδια και αρώματα. Δεν θέλουμε χρόνια πολλά. Επανοικειοποιούμαστε την ημέρα και της δίνουμε πίσω τα αγωνιστικά και ταξικά χαρακτηριστικά της.

Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ κτήμα κανενός

Καλούμε όλ@ στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μάρτη

19:00 στα Λιοντάρια

conqueer-ομάδα φύλου και σεξουαλικότητας ηρακλείου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/68380/