Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 στις 13.00

Συγκέντρωση για τη χορήγηση αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους

2 καλέσματα : 1 2

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 13:00

ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

Οι άδειες είναι μια κατάκτηση των κρατουμένων, ως αποτέλεσμα πολύχρονων αγώνων, δεν είναι ούτε προνόμιο ούτε κάποια ανθρωπιστική παραχώρηση από την πλευρά του κράτους.

Για κάθε κρατούμενο η άδεια αντιπροσωπεύει ανάσες «ελευθερίας».

Το κράτος όμως, αποβλέπει στο να εκμεταλλευτεί αυτή τη συνθήκη. Αφενός, χρησιμοποιώντας την σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης της οργής που συσσωρεύεται στις φυλακές και αφετέρου μετατρέποντας αυτήν την κατάκτηση σε εκβιασμό για πειθαρχημένες συμπεριφορές, κρατώντας συγχρόνως σε μια διαρκή ομηρία το σύνολο των κρατουμένων.

Σε ότι αφορά τους πολιτικούς κρατούμενους και το ζήτημα των αδειών, σαφέστατα είναι συνέχεια του ειδικού καθεστώτος εξαίρεσης, το οποίο τίθεται σε ισχύ γι' αυτούς από την πρώτη μέρα της σύλληψής τους. Τρομονόμοι, ειδικές συνθήκες διεξαγωγής των δικών, ειδικές συνθήκες κράτησης κλπ. ενώ μέσω των αδειών το κράτος εκβιάζει δηλώσεις μετανοίας, όπως καθαρά φάνηκε στο σκεπτικό απόρριψης των αιτήσεων για τη χορήγηση άδειας των συντρόφων Δ. Κουφοντίνα και Κ. Γουρνά, όπου οι εισαγγελείς της φυλακής του Κορυδαλλού πιστοί στις άνωθεν εντολές που λαμβάνουν από το υπουργείο δικαιοσύνης και την αντιτρομοκρατική, λειτουργώντας ως νέοι στρατοδίκες της μετεμφυλιακής περιόδου, ζητάνε αποκήρυξη του ένοπλου αγώνα, αυτολογοκρισία των πολιτικών κρατουμένων, απαιτούν να σκύψουν το κεφάλι και να παροπλιστούν πολιτικά.

Συγχρόνως,οι αρχές όπου τους δίνεται η δυνατότητα, παρακωλύουν ή απορρίπτουν τις αιτήσεις αδειών των πολιτικών κρατουμένων κάνοντας νομικίστικους ακροβατισμούς ή επικαλούμενοι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Π.χ ο σύντροφος Γ. Καραγιαννίδης, ενώ έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο για την χορήγηση άδειας, το συμβούλιο της φυλακής του Κορυδαλλού δηλώνει αναρμόδιο καθώς είναι "χρεωμένος" στη φυλακή της Λάρισας. Οι σύντροφοι Φ. Χαρίσης και Γρ. Σαραφούδης μετά την αίτηση για άδεια ενημερώθηκαν ότι βρέθηκε άλλη μια δικογραφία που τους αφορά, «ξεχασμένη» σε κάποιο συρτάρι γραφείου του εισαγγελέα Μακρόπουλου.

Ζητούμενο για το κράτος είναι η αντιμετώπιση κάθε μορφής αντίστασης, ο εκφοβισμός όσων έχουν επιλέξει να βρίσκονται σε συνεχή ρήξη με την εξουσία. Ο εσωτερικός εχθρός καθώς και οι αιχμάλωτοι αυτού του πολέμου πρέπει να χτυπηθούν με κάθε τρόπο. Οι πολιτικοί κρατούμενοι, είτε συμμετείχαν είτε κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις ή απαλλοτριώσεις τραπεζών, αποτελούν μέρος του κοινού μας αγώνα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του επαναστατικού κινήματος. Γι΄αυτό και η αντιμετώπιση τους από το κράτος είναι «ειδική».

Η δική μας απάντηση βρίσκεται στο δρόμο της αλληλεγγύης, της οργάνωσης και της όξυνσης του συνολικότερου αγώνα για την Επανάσταση, τη μόνη λύση για να αποδεσμευτούμε από το βάρβαρο κόσμο του κράτους και του κεφαλαίου, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Για να χτίσουμε ένα κόσμο ισότητας και ελευθερίας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1570604/


Άδεια στους πολιτικούς κρατούμενους (Συγκέντρωση στο Υπ. Δικαιοσύνης στις 23/3)

Άδεια στους πολιτικούς κρατούμενους χωρίς προϋποθέσεις και περιοριστικούς όρους

Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στις αποφάσεις του συμβουλίου των φυλακών

Η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 13:00.

-Ενάντια στις πιέσεις της Αμερικάνικης Πρεσβείας, του αστικού πολιτικού κόσμου και των πιο ληστρικών εκπροσώπων της λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης.

-Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλλεται στους πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος. Με τρομονόμους, έκτακτα στρατοδικεία, ειδικές συνθήκες κράτησης, βασανιστήρια για την απόσπαση DNA, ακόμα και λογοκρισία -όπως με την απαγόρευση της εκδήλωσης στη Νομική στις 14 Δεκέμβρη.

-Ενάντια στους εκβιασμούς της "αριστεράς" του κεφαλαίου που ζητά δηλώσεις μετανοίας από τους πολιτικούς κρατούμενους, για να κάνουν χρήση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

Στόχος -όχι μονάχα του συμβουλίου της φυλακής- αλλά του καθεστώτος, είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί κρατούμενοι να απαξιώσουν την επαναστατική πάλη για ένα κόσμο καλύτερο και πιο δίκαιο και να εξαργυρώσουν την όποια άδεια με τίμημα τη συνείδησή τους. Ας μην περιμένουν όμως τέτοιο δώρο από τους αναρχικούς και τους κομμουνιστές κρατούμενους. Δεν ταιριάζει στο ήθος τους και τη στράτευση τους στα υψηλότερα ιδανικά της ανθρωπότητας, αυτά της ισότητας και της ελευθερίας.

Σε αυτόν το αγώνα είμαστε μαζί με τους φυλακισμένους συντρόφους. Και για να τον κερδίσουμε, πρέπει να τον πλατύνουμε και να τον οξύνουμε. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν την Πέμπτη στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar...