Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στις 12.00

Ανοιχτό κάλεσμα για νέο συντονιστικό 3ου LGBTQI+ Pride Κρήτης

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ 3ου LGBTQI+ PRIDE ΚΡΗΤΗΣ

Καθώς πλησιάζει η θερινή περίοδος, πλησιάζει και η επέτειος του Stonewall, της ιστορικής εξέγερσης του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος. Εδώ και 2 χρόνια έχουμε καταφέρει να πραγματοποιούμε το LGBTQI+ Pride Κρήτης - Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας. Έφτασε λοιπόν η ώρα να ξαναβρεθούμε και να βάλουμε μπρος το 3ο LGBTQI+ Pride Κρήτης!

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του έχουν πλέον διαμορφωθεί: πρόκειται για ένα Φεστιβάλ αυτοοργανωμένο, αυτοχρηματοδοτούμενο, βασισμένο στην αλληλεγγύη, χωρίς χορηγίες ή αιγίδες, το οποίο κορυφώνεται με μία πορεία και όχι παρέλαση. Οι αποφάσεις βγαίνουνε μέσα από συλλογικές και οριζόντιες διαδικασίες, δίχως ιεραρχίες, από τις συνελεύσεις του αυτόνομου συντονιστικού, τα μέλη του οποίου λειτουργούν ως ατομικότητες, και όχι ως αντιπρόσωποι κάποιας ομάδας στην οποία μπορεί να συμμετέχουν.

Δημιουργούμε έναν χώρο που δίνει ορατότητα και ασφάλεια στην κοινότητα των γκέι, λεσβιών, αμφι, τρανς, κουιρ, ίντερσεξ, ασέξουαλ και σε όλο το φάσμα της σεξουαλικότητας και της ταυτότητας φύλου. Ένα χώρο όπου παράγεται πολιτικός λόγος, όπου συναντιούνται και συμπράττουν άτομα, κινήματα και συλλογικότητες. Μας ενώνει η μάχη ενάντια σε πατριαρχία, έμφυλη καταπίεση, τρανσφοβία, ομοφοβία, σεξισμό, ρατσισμό και φασισμό.

Καλούμε στην 1η ανοιχτή συνελεύση με θέμα την δημιουργία του συντονιστικού για την διοργάνωση του 3ου LGBTQI+ Kρήτης. Καλούμε επίσης όλες τις πόλεις και τα χωριά της Κρήτης να κάνουν ανάλογα καλέσματα, έτσι ώστε να βρεθούμε και να συμπράξουμε όλ@ μαζί.

Κυριακή 12/3 στις 12:00 στον κοινωνικό χώρο Da (Ντεντιδάκiδων 15, Ηράκλειο)

Για επικοινωνία:

fb: LGBTQIplus Pride Κρήτης

e-mail: cretexepride@gexmail.com

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/68412/