Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στις 12.00

17 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

(εξ αναβολής) Πορεία για ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/ες

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΜ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 12:00 ΠΛ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Συντονισμός συλλογικοτήτων από το κέντρο για τις ελεύθερες μετακινήσεις

πηγή : http://sak-kg.espivblogs.net/2017/03/22/%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1-1-%ce%b1%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bb%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%bc%ce%bc/


Συγκέντρωση-Πορεία Σάββατο 1 Απρίλη 2017 Μοναστηράκι 12µµ και Προσυγκέντρωση 11πµ ΗΣΑΠ Άνω Πετραλώνων

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι εμπόρευμα, αποτελούν βασική κοινωνική ανάγκη.

Ελεύθερη μετακίνηση για όλους/ες!

Τη χρονιά που πέρασε είδαμε να εντείνεται ακόμα περισσότερο η επίθεση των κυρίαρχων στους εκμεταλλευόμενους αυτού του κόσμου. Το νέο ασφαλιστικό, οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, η αύξηση του Φ.Π.Α. σε βασικά είδη αλλά και τα επερχόμενα νέα μέτρα αποσκοπούν στη λεηλάτηση κάθε πτυχής της ζωής μας. Καταργώντας τα κεκτημένα αγώνων του παρελθόντος (κυριακάτικη αργία, οκτάωρο, σύνταξη, δωρεάν και δημόσια υγεία και εκπαίδευση) επιχειρούν να συνθλίψουν το παρόν και το μέλλον μας. Απέναντι στην κοινωνική δυσαρέσκεια που αναπτύσσεται, το κράτος και τα Μ.Μ.Ε. συντονισμένα μιλούν από τη μία για υπομονή και ψυχραιμία με τη ρητορική «θυσίες σήμερα, για να είμαστε καλύτερα αύριο», και από την άλλη σπέρνουν τον φόβο και την απογοήτευση. Ενώ σε όσους αρνούνται να υποκύψουν και αγωνίζονται στήνοντας αναχώματα και βάζοντας εμπόδια στους σχεδιασμούς τους επιφυλάσσουν σκληρή καταστολή.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που επιχειρούνται να επιβληθούν στην κοινωνία εντάσσεται και η ιδιωτικοποίηση και ο «εκσυγχρονισμός» των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Αυτή η αναδιάρθρωση των ΜΜΜ περιλαμβάνει την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην αύξηση του κομίστρου, τους διαρκείς ελέγχους εισιτηρίων, τις μπάρες σε λεωφορεία και σταθμούς, την τοποθέτηση καμερών και στο εσωτερικό των συρμών. Με λίγα λόγια, είναι προφανές ότι προωθείται η πλήρης καταγραφή και επιτήρηση των μετακινήσεων μας και το φακέλωμα προσωπικών στοιχείων των επιβατών (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κτλ).

Τα τελευταία χρόνια όπου η φτώχεια και η εξαθλίωση αγγίζει όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια, το ποσοστό των επιβατών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς εισιτήριο αυξήθηκε. Η απάντηση σε αυτό από πλευράς κράτους και εταιριών που διαχειρίζονται τα ΜΜΜ ήταν από τη μία η όξυνση του ελέγχου και από την άλλη η στοχοποίηση και η καταστολή όσων δεν ακυρώνουν εισιτήριο. Αναπτύχθηκε μια ολόκληρη προπαγάνδα εναντίων των λεγόμενων «τζαμπατζήδων» ώστε να σπάσει η αλληλεγγύη που αναπτύσσεται μεταξύ των επιβατών με την ανταλλαγή εισιτηρίων και η αλληλοστήριξη και στη θέση της να αναπτυχθούν κανιβαλικές λογικές που στρέφουν τον ένα επιβάτη εναντίον του άλλου. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο εντείνουν και επιχειρούν να νομιμοποιήσουν την επιθετικότητα των ελεγκτών.

Γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ βιώνουν και οι ίδιοι τους εργοδοτικούς εκβιασμούς. Ωστόσο, ακόμα κι αν θέλαμε να κατανοήσουμε πως μέσα σε αυτές τις συνθήκες γενικευμένης ανεργίας κάποιος θα δεχτεί μία οποιαδήποτε θέση εργασίας, δεν μπορούμε να δεχτούμε και να καταλάβουμε πώς ένας άνθρωπος προκειμένου να επιβιώσει ο ίδιος στρέφεται και μάλιστα με ζήλο ενάντια στους ομοίους του. Κυνηγά τους φτωχούς και τους καταπιεσμένους. Χωρίς να γενικεύουμε πως είναι όλοι ίδιοι, δεν ξεχνάμε ούτε την κατάπτυστη απόφαση της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων στο μετρό που ζητούσαν στις δυνάμεις καταστολής να εισβάλλουν στο Πολυτεχνείο για να κατεβάσουν τον server του ιντυμεντια, ούτε τις τραμπούκικες συμπεριφορές ελεγκτών προς επιβάτες που δεν έφεραν εισιτήριο, με απόγειο όλων την δολοφονία του 19χρονου Θ. Καναούτη στο Περιστέρι από ελεγκτές-κεφαλοκυνηγούς που τον πέταξαν έξω από το τρόλεϊ αφαιρώντας του τη ζωή για ένα εισιτήριο. Όπως δεν ξεχνάμε και πως το πρόταγμα της ελεύθερης μετακίνησης όχι μόνο για τους ανέργους αλλά συνολικά, έχει προωθηθεί εδώ και αρκετά χρόνια από συνελεύσεις γειτονιών, από σωματεία και εργατικά σχήματα αλλά και από εργαζόμενους στα ΜΜΜ. Οι διαρκείς, μαχητικοί, αδιαμεσολάβητοι και από τα κάτω οργανωμένοι αγώνες επιβατών και εργαζομένων είναι αυτοί που ανέδειξαν το ζήτημα. Οι συγκεντρώσεις, τα σαμποτάζ στα ακυρωτικά και οι παρεμβάσεις σε σταθμούς και λεωφορεία ενίσχυσαν την αλληλεγγύη και στάθηκαν απέναντι στη στοχοποίηση όσων δεν ακυρώνουν εισιτήριο. Αποτέλεσμα αυτών των αγώνων ήταν και η δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους και όχι κάποια ελεημοσύνη των κυβερνώντων.

Τα ΜΜΜ μπορούν να λειτουργούν και χωρίς την καταβολή εισιτηρίου. Πληρώσαμε για την κατασκευή και αγορά οχημάτων και σταθμών, πληρώνουμε για τη συντήρησή τους και με την αγορά του εισιτηρίου πληρώνουμε και για τα κέρδη τους. Ενώ με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των ΜΜΜ (μαζί με την ιδιωτικοποίηση και άλλων βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό και το ρεύμα) θα δοθεί ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο στα αφεντικά να αυξήσουν τις τιμές και να μετατρέψουν έτσι μία κοινωνική ανάγκη σε κερδοφόρα επιχείρηση γι' αυτούς και σε είδος πολυτελείας για όλους εμάς. Η μετακίνηση αποτελεί ένα κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμά μας το οποίο δεν μπορεί να κοστολογείται. Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να μετακινηθούμε επειδή δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να πληρώνουμε εισιτήριο.

Για να αντιμετωπίσουμε τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν και την τρομοκρατία των διαρκών ελέγχων, για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας, προτάσσουμε τους συλλογικούς αγώνες οργανωμένους από τα κάτω και χτίζουμε κοινότητες αγώνα τόσο μεταξύ επιβατών και εργαζομένων όσο και σε κάθε γειτονιά. Όλοι μαζί καλούμαστε να αγωνιστούμε για να ορθώσουμε αναχώματα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε και να πετύχουμε ελεύθερη μετακίνηση για όλους.

Συγκέντρωση-πορεία Σάββατο 1 Απρίλη 2017 Μοναστηράκι 12µµ

Προσυγκέντρωση 11πµ ΗΣΑΠ Άνω Πετραλώνων

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

πηγή : http://askpthk.espivblogs.net/2017/03/23/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%ac%ce%b2%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%bf-1-%ce%b1%cf%80%cf%81%ce%af%ce%bb%ce%b7-2017-%ce%bc/


Συγκέντρωση-Πορεία για την υπεράσπιση της ελεύθερης μετακίνησης στα ΜΜΜ

Το ΕΕΚ συμμετέχει και καλεί στην συγκέντρωση και πορεία, Σάββατο 1/4/17 στις 12μμ στην πλ. Μοναστηρακίου

Ελεύθερη Μετακίνηση για όλο το Λαό.

Κοινοί Αγώνες Εργαζόμενων στα ΜΜΜ & Επιβατών.

Με Εργατική Εξουσία, να εθνικοποιηθούν τα ΜΜΜ.

Δείτε σχετικά: http://www.eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/3013/151/athina-sygkentrosi-poreia-gia-tin-yperaspisi-tis-eleytheris-metakinisis-sta-mmm

ΕΕΚ

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/3022/151/athina-sygkentrosi-poreia-gia-tin-yperaspisi-tis-eleytheris-metakinisis-sta-mmm


ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τα τελευταία επτά χρόνια μια σειρά μέτρων έχουν επιβληθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την τρόικα, με αποτέλεσμα την ραγδαία φτωχοποίηση μεγάλων κομματιών της κοινωνίας. Όλο αυτό το διάστημα, όλο και περισσότεροι δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες τους. Σ' αυτές τις συνθήκες, τα ΜΜΜ, παρόλο που το κράτος τα διαχειρίζεται κερδοσκοπικά, έχουν αναβαθμίσει τον ρόλο τους στην καθημερινότητα όλο και μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας, καθώς οι μετακινήσεις με ιδιωτικά μέσα περιορίζονται όντας ασύμφορες.

Παραμονές του 4ου μνημονίου, η παρέμβαση στις μετακινήσεις βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης με μέτρα που αποσκοπούν στην μεγαλύτερη κερδοσκοπία, στον κατασταλτικό έλεγχο και στην εκμετάλλευση των ΜΜΜ στα πλαίσια των προγραμμάτων στήριξης του τραπεζικού κεφάλαιου. Το πακέτο της αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, μπάρες στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ, χιλιομετρική χρέωση και την ονομαστική κάρτα. Η ψηφιοποίηση, αρχειοποίηση και άμεση χαρτογράφηση των μετακινήσεων κι επιπλέον το φακέλωμα των μετακινούμενων μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας σε συνδυασμό με το υπάρχον πανεποπτικό σύστημα (κάμερες, σεκιούριτι, μπάτσοι), καθιστά τις μετακινήσεις απόλυτα ελεγχόμενες από τους κρατικούς μηχανισμούς. Η άλλη πλευρά της θέσπισης ονομαστικής ηλεκτρονικής κάρτας είναι η προσπάθεια επιβολής του πλαστικού χρήματος σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, που εκτός από την επίβλεψη όλων των συναλλαγών, επιδιώκει και την συγκράτηση του πραγματικού χρήματος μέσα στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών.

Η διάσωση των τραπεζών και η κερδοφορία του κεφάλαιου περνάνε πάνω από τις ανάγκες μας. Οι δημόσιες μετακινήσεις δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, όπως και η εκπαίδευση, η υγεία, η διαβίωση γενικότερα.

Δεν υπάρχουν τζαμπατζήδες, αλλά ελεύθερα μετακινούμενα άτομα. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των επιβατών που είτε λόγω οικονομικής ανέχειας είτε λόγω συνειδητής επιλογής δεν πληρώνουν εισιτήριο. Αυτή η καθημερινή κοινωνική άρνηση έχει ένα νεκρό, τον Θανάση Καναούτη, που δολοφονήθηκε από ελεγκτές στις 13/08/2013 στο Περιστέρι. Τα νέα μέτρα επιχειρούν να καταστείλουν ολοκληρωτικά τις κοινωνικές πρακτικές αντίστασης και αλληλεγγύης.

Ειδικά, μέσα στο αστικό περιβάλλον, όχι μόνο η δουλειά ή οι σπουδές, αλλά το σύνολο των κοινωνικών δραστηριοτήτων είναι εξαρτημένο από τις μετακινήσεις. Αν μπει σε εφαρμογή το σύστημα με τις μπάρες, ένα κοινωνικό κομμάτι θα καταναγκαστεί να πληρώνει κι εκείνο το κομμάτι που αδυνατεί, θα αποκλειστεί εντελώς από τη δυνατότητα στην μετακίνηση, με αποτέλεσμα τη συνολική περιθωριοποίησή του. Ένα πλήθος καταπιεζόμενων που θα βρεθούν αυτόματα σε κατάσταση αποκλεισμού από τα ΜΜΜ, είναι η πλειοψηφία των ανέργων, που σύμφωνα με τις νέες εργασιακές μεταρρυθμίσεις θα βρεθεί σύντομα έξω από τα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Σήμερα είναι επιτακτικό όσο ποτέ πριν, να αντισταθούμε στα νέα μέτρα, όχι για να διατηρήσουμε την ήδη υπάρχουσα ληστρική συνθήκη, αλλά για να διεκδικήσουμε ελεύθερες μετακινήσεις για όλους.

Μαζική άρνηση πληρωμών, σαμποτάζ σε μπάρες, ακυρωτικά και συστήματα ελέγχου, κοινωνική «απόλυση» των ελεγκτών. Αλληλεγγύη μεταξύ των επιβατών.

Ο αγώνας αυτός είναι κομμάτι του πολέμου ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που καταδυναστεύουν τις ζωές μας, μέχρι την επανάσταση και την αναρχία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΜ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΗ 2017 ΣΤΙΣ 12:00 - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/68750/


Υπερασπιζόμαστε τις βασικές μας ανάγκες: Πορεία 1/4 Μοναστηράκι

έγγραφο σε μορφή PDF

αυτοδιαχειριζόμενο στέκι άνω-κάτω πατησίων

πηγή : http://anokatopatision.espivblogs.net/?p=1410


ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το νέο σύστημα ελέγχου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έχει σχεδιαστεί με σκοπό τον πλήρη έλεγχο στις μετακινήσεις των επιβατών και τον αποκλεισμό από αυτές των κοινωνικά και ταξικά υποβαθμισμένων. Ουσιαστικά εξαναγκάζει σε καθεστώς περιορισμού το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, που είναι ήδη φτωχοποιημένο και αποκλεισμένο, (φτωχοδιάβολους που επιβιώνουν ζητιανεύοντας, μετανάστες χωρίς χαρτιά, ανέργους κτλ).

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι υπερκερδοφόρες μονοπωλειακές επιχειρήσεις που τα τσεπώνουν εκτός των εισητηρίων και των προστίμων, από επιδοτήσεις, μίζες και διαφημιστικές εταιρίες. Το μετρό ολοκληρώθηκε λίγα χρόνια πριν την ολυμπιάδα του 2004, ώστε να μεταφέρει ταχέως τους τουρίστες και τους εργάτες σε εμπορικά κέντρα, κρατικά καταστήματα("υπηρεσίες") και περιοχές ποικίλης διασκέδασης. Παράλληλα εισήγαγε το καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης, την επιτήρηση από ιδιωτικές εταιρίες αλλά και την υποχρεωτική υποβολή των επιβατών σε διαφημιστικές καμπάνιες.

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου συνοδεύεται από νέα κατασταλτικά μέτρα αντιμετώπισης της λαϊκής οργής, όπως αυτό της ενοικίασης αστυνομικού δυναμικού από τις εταιρίες. Ενδεικτικό παράδειγμα των κατασταλτικών προθέσεων του κράτους απέναντι στις συνεχώς αυξανόμενες δολιοφθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα, είναι η προσχηματική δίωξη τριών αντιφασιστών στις 21 του Μάρτη και η εισβολή στα σπίτια τους, κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Ακόμα και με τους καθεστωτικούς νόμους η συγκεκριμένες εισβολές είναι απόλυτα αυθαίρετες και απηχούν συνθήκες δικτατορίας. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός καλά κρατεί και το κράτος καταλαμβάνει χώρο όπου δε βρίσκει αντιστάσεις. Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις απέναντι στην πρακτική της άμεσης δράσης, χρίζουν επιθετικής απάντησης από το ευρύ σώμα του κινήματος. Είναι ευθύνη των οργανώσεων η ανάδειξη τέτοιων γεγονότων στις συλλογικές κινηματικές διαδικασίες ώστε να μην χαρίζονται όπλα στο ποινικό οπλοστάσιο του κράτους και να αποφεύγονται οι κακές παρακαταθήκες.

Να οργανώσουμε επιθετικές ενέργειες με όρους κινηματικής συγκρότησης.

Επίθεση στα νέα συστήματα ελέγχου με κάθε μέσο.

ΠΟΡΕΙΑ: 1 Απρίλη

Μοναστηράκι 12:00 μμ

Κατάληψη GARE


Στηρίζουμε την πορεία για την ελεύθερη μετακίνηση με τα ΜΜΜ, το Σαββάτο 1 Απριλίου 2017, 12μμ, Μοναστηράκι

Η αναδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση που προωθείται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ένα κομμάτι της πραγματικότητας που ορίζεται από το 3ο μνημόνιο και περιλαμβάνει την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, την εντατικοποίηση των ελέγχων, την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, την τοποθέτηση μπαρών σε λεωφορεία και σταθμούς, την τοποθέτηση καμερών μέσα σε συρμούς. Μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην οικονομική αφαίμαξη, τον πλήρη έλεγχο και εντέλει τον αποκλεισμό από τις δημόσιες συγκοινωνίες όλο και μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση που επιχειρείται να επιβληθεί έχει αναπτυχθεί ένα πολύμορφο κίνημα το οποίο δίνει την μάχη του μέσα από πορείες, συγκεντρώσεις, σαμποτάζ ακυρωτικών μηχανημάτων, εκδιώξεις ελεγκτών, παρεμβάσεις σε σταθμούς ακυρώνοντας στην πράξη τα μέτρα και στήνοντας ένα ακόμα οδόφραγμα στη επίθεση που δεχόμαστε οι από τα κάτω.

Στους καιρούς της απαξίωσης των ζωών μας, της έντασης της φτώχειας και της εξαθλίωσης, του πλήρη ελέγχου, του κοινωνικού αποκλεισμού, της απομόνωσης και της περιθωριοποίησης όλων και μεγαλύτερων κοινωνικών κομματιών τα νέα μέτρα που επιτάσσουν η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ και επιβάλλει το ελληνικό κράτος κάνουν εύκολα αντιληπτό στον καθένα από εμάς ότι το μόνο που έχουν να μας υποσχεθούν κράτος και αφεντικά είναι η φυσική και ψυχική μας εξόντωση.

Απέναντι στην αντικοινωνική και απάνθρωπη φύση του καπιταλιστικού συστήματος, οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι πρέπει να αντιληφθούμε, ότι όσο δύσκολη και αμετάβλητη κι αν φαντάζει η κατάσταση, είναι στο χέρι μας να την αλλάξουμε. Πρέπει να βάλουμε στην άκρη την απογοήτευση, να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις, να κάνουμε πέρα κάθε αίσθημα παραίτησης και να σταθούμε στα πόδια μας και ο ένας δίπλα στον άλλο. Όλοι εμείς αποτελούμε την πλειοψηφία της κοινωνίας και από εμάς εξαρτάται το αν θα συναινέσουμε στον κοινωνικό οδοστρωτήρα του καπιταλισμού.

Να προωθήσουμε την ταξική αλληλεγγύη στις γραμμές των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, μακριά από πλαστούς διαχωρισμούς και τεχνητές διαιρέσεις (εργαζόμενοι-άνεργοι, καταναλωτές-εργαζόμενοι κτλ.). Να συνδέσουμε τις εργατικές διεκδικήσεις με το σύνολο των αγώνων ενάντια στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Να οργανωθούμε σε πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες -αντιϊεραρχικές, ριζοσπαστικές και αντικρατικές- και σε σωματεία βάσης σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία και τις σχολές, σε κάθε κοινωνικό χώρο. Να οργανωθούμε για να διεξάγουμε πολιτικούς, κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ανυποχώρητους, ακηδεμόνευτους και αντιθεσμικούς, οι οποίοι αποτελούν τον μοναδικό δρόμο που μπορεί να εξασφαλίσει φως στην άκρη του τούνελ.

Ταξική αλληλεγγύη και Κοινωνική αυτοοργάνωση

Η μετακίνηση με τα ΜΜΜ αποτελεί κοινωνικό αγαθό

Ελεύθερη μετακίνηση για όλους και όλες

Στηρίζουμε την πορεία για την ελεύθερη μετακίνηση με τα ΜΜΜ, το Σαββάτο 1 Απριλίου 2017, 12μμ, Μοναστηράκι

Vogliamo tutto e per tutti

πηγή : http://vogliamotutto.espivblogs.net/2017/03/27/%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%8d%ce%b8%ce%b5%cf%81-2/


Πορεία για την ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Σάββατο 01/04, 12 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει την πολιτική και οικονομική ισορροπία που οραματίζονται οι αστοί, εντάσσονται και οι περαιτέρω έλεγχοι που θα εφαρμοστούν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Όλοι οι σταθμοί σταθερής τροχιάς καθώς επίσης τα λεωφορεία και τα Τρόλεϊ το τελευταίο διάστημα έχουν γεμίσει με ελεγκτικούς μηχανισμούς οι οποίοι στοχεύουν τον έλεγχο των επιβατών και τη μείωση του λεγόμενου φαινόμενου των "τσαμπατζήδων". Ποιοι είναι όμως αυτοί οι περιβόητοι "τζαμπατζήδες" οι οποίοι στοχοποιούνται καθημερινά από τα ΜΜΕ τα οποία συνεχώς υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων μέτρων;
Είναι αυτοί οι οποίοι δε μπορούν να συντηρήσουν τα δικά τους μέσα για την καθημερινή τους κυκλοφορία. Είναι αυτοί οι οποίοι χύνουν αίμα και ιδρώτα για ένα μεροκάματο, για λίγες ώρες παρακολούθησης μαθημάτων στις σχολές τους και γενικότερα αυτοί στους οποίους η ζωή δεν τους "χαμογέλασε" αρκετά ώστε να έχουν την "πολυτέλεια" να πηγαίνουν όπου και όποτε θέλουν. Είναι ο εξαθλιωμένος λαός, οι φοιτητές οι οποίοι μάχονται για ένα κορνιζαρισμένο κομμάτι χαρτί, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι ευάλωτες κοινωνικές τάξεις, αυτοί οι οποίοι θεωρούνται από αυτούς που κυριαρχούν ταξικά μια απλή στατιστική. Είναι όλοι αυτοί στους οποίους θα φορτωθούν τα βάρη της κρίσης ώστε οι αστοί να συνεχίζουν να ζουν πλουσιοπάροχα εξασφαλίζοντας τα κέρδη τους.

Σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα είναι χρέος του ευρύτερου ταξικού κινήματος να αντισταθεί και να μην επιτρέψει την εφαρμογή του. Να τσακίσει κάθε προσπάθεια των εκμεταλλευτών έναντι των εκμεταλλευόμενων και να συνεχίσουν δυναμικά μέχρι την ανατροπή του συστήματος που τους εγγυάται αυτή τη συνθήκη.
Είναι καθήκον μας να αντισταθούμε σε κάθε οδόφραγμα που βρίσκεται ανάμεσα στα συμφέροντα των ηγεμόνων και της φτωχοποιημένης πλειοψηφίας του λαού και να συνεχίσουμε μέχρι την Κοινωνία της Ισότητας και της Αδερφοσύνης.

Πορεία για την ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Σάββατο 01/04, 12 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι (η πορεία της 11 Μάρτη αναβλήθηκε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών).

ΟΡΜΑ

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/03/30/%c...


Σάββατο 1/4 - Πορεία για ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/ες

Την Πέμπτη 30/3 το απόγευμα έγινε μοίρασμα στους σταθμούς του μετρό από το Ελληνικό μέχρι τη Δάφνη και μικροφωνική στο μετρό της Δάφνης ενάντια στα νέα μέτρα ελέγχου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καλώντας στην πορεία του Σαββάτου 1/4 στις 12:00 στο Μοναστηράκι.

Μοιράστηκε κείμενο της Πρωτοβουλίας αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού καθώς και το παρακάτω:

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

Η βεβαρημένη πραγματικότητα και το κόστος ζωής, που αυξάνεται συνεχώς, ενώ ταυτόχρονα οι μισθοί μειώνονται, περιορίζουν όλο και περισσότερο τις ζωές των ανθρώπων, υποδουλώνοντας κάθε πράξη και επιλογή του στα συμφέροντα του κράτους, των μικρών και των μεγάλων αφεντικών. Στο πλαίσιο των γενικευμένων και επιβεβλημένων μεταρρυθμίσεων για την οικονομική ανάκαμψη του ελληνικού κράτους, αλλάζουν μορφή και τα μέσα μαζικής μεταφοράς (Μ.Μ.Μ). Έχουν ήδη δημιουργηθεί σιδερένιες μπάρες, οι οποίες θα ανοίγουν μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, έχει αυξηθεί η αστυνομική παρουσία στους σταθμούς του μετρό, ενώ πολλαπλασιάζονται οι κάμερες παρακολούθησης με την τοποθέτησή τους ακόμα και εντός των συρμών.

Οι νέες εξελίξεις δεν στοχεύουν στην διευκόλυνση των μετακινήσεων, ούτε και στην μείωση των εξόδων του επιβατικού κοινού. Αρχικά λειτουργούν σαν απτός αποκλεισμός της μεταφοράς για όλους όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις νέες απαιτήσεις και δεν δικαιούνται κάρτα ανεργίας, που θα τους παρείχε το δικαίωμα της ελεύθερης επιβίβασης στα μέσα, όπως οι μετανάστες, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι.

Παράλληλα με το νέο σύστημα η μητρόπολη θα χωριστεί σε ζώνες και η απόσταση που διανύουμε μέσα σε αυτές, θα καθορίζει την τιμή του εισιτηρίου. Οι μετακινήσεις προς τη δουλειά, το πανεπιστήμιο, κι όποια άλλη ανάγκη καλούμαστε να καλύψουμε καθημερινά θα κοστολογούνται ανάλογα με τον «τυχαίο» τόπο διαμονής μας, αμβλύνοντας τις ανισότητες. Οι μεγάλες αποστάσεις θα κοστίζουν περισσότερο, απομονώνοντας μας και προσδιορίζοντας την κάθε μας κίνηση.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι για την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου απαιτείται μια πληθώρα προσωπικών στοιχείων όπως: χρόνος ανεργίας, εισοδηματικά κριτήρια, οικογενειακή κατάσταση, ΑΜΚΑ κ.α. Ταυτόχρονα η ψηφιοποίηση μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας θα καταγράφει και θα ελέγχει ανά πάσα στιγμή την τοποθεσία μας. Όλες οι πληροφορίες των μετακινήσεων θα υπάρχουν σε μια βάση δεδομένων, συμπληρώνοντας το παζλ του γενικού φακελώματος των ζωών μας. Το δυστοπικό αυτό σύστημα παρακολούθησης ολοκληρώνεται με τη μόνιμη αστυνομική παρουσία (περισσότερες κάμερες, προτροπές από τα μεγάφωνα να προσέχουμε ποιος κάθεται δίπλα μας), ενισχύοντας το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται, για να φαντάζει το κράτος ως ο μόνος εγγυητής της προσωπικής μας ασφάλειας. Μέσα από αυτόν τον εκσυγχρονισμό, δεχόμαστε έναν ολοκληρωτικό έλεγχο και μια βίαιη καταστολή και πειθάρχηση των αντιστάσεών μας.

Η ελεύθερη μετακίνηση, ειδικά στη χαοτική μας μητρόπολη, αποτελεί βασική μας ανάγκη και γι' αυτό θεωρούμε δικαίωμα όλων την ελεύθερη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν θα ανεχθούμε την επιβολή των αποκλεισμών για τους οικονομικά ασθενέστερους, ούτε και την άμεση επίβλεψη κάθε πτυχής της προσωπικής μας ζωής. Προτάσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των επιβατών απέναντι στο σύμπλεγμα ασφαλείας των μέσων (ελεγκτές, security, μπάτσοι), καθώς και τους από κοινού αγώνες για την κατάργηση των νέων πρακτικών και την διεκδίκηση της δωρεάν πρόσβασης σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΗ 12:00 μ.μ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΑ

πηγή : http://katadimadim.blogspot.com/2017/03/blog-...


Παρέμβαση αντιπληροφόρησης ενάντια στις νέες απαγορεύσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το απόγευμα της Τρίτης 28/3 πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 30 συντρόφων/συντροφισσών από συλλογικά εγχειρήματα των ανατολικών συνοικιών, παρέμβαση αντιπληροφόρησης ενάντια στα νέα συστήματα ελέγχου και επιτήρησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και ευρύτερα ενάντια στο νέο καθεστώς απαγορεύσεων στα ΜΜΜ. Η παρέμβαση κινήθηκε στις γειτονιές του Παγκρατίου και του Βύρωνα και έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα ενημερωτικών παρεμβάσεων που πραγματοποιούν τους τελευταίους μήνες οι συνελεύσεις και οι συλλογικοτητες που δραστηριοποιούνται αδιαμεσολάβητα και αυτοοργανωμένα. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης μοιράζονταν ανακοινώσεις που καλούσαν και στην συγκέντρωση-πορεία του Σαββάτου 1 Απρίλη στην πλατεία Μοναστηρακίου, κολλήθηκαν χαρτοπανό σε στάσεις λεωφορείων και χτυπήθηκαν μια σειρά stencils.

Παρακάτω το κείμενο της συλλογικότητάς μας και μερικές φωτογραφίες από την παρέμβαση.

Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού

πηγή : https://paapty.squat.gr/?p=2968


Κάλεσμα ενίσχυσης της συγκέντρωσης-πορείας για τις Ελεύθερες Μετακινήσεις

Σάββατο 1 Απρίλη, Μοναστηρακι στις 12.00

Σήμερα κατάλαβα πράγματι ότι πρέπει ν' αλλάξουμε τακτική. Να κρατάμε ανοιχτά τα μάτια μας και να παίρνουμε αυτό που μας ανήκει. Αυτός είναι ο νέος τρόπος που πρέπει ν' αγωνιζόμαστε. Αυτό είναι που τους καίει.

Ντάριο Φο: Δεν πληρώνω - Δεν πληρώνω

Τα τελευταία εφτά χρόνια ο κόσμος της εργασίας, τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, βιώνουν μια διαρκή και συντονισμένη επίθεση από την εγχώρια αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές δανειστές, τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η μνημονιακή επέλαση, η ταξική αφαίμαξη, η αύξηση της έντασης της εκμετάλλευσης, η μετατροπή του τόπου σε μια τεράστια εργασιακή γαλέρα και η ραγδαία μεταβολή του συσχετισμού δύναμης κεφαλαίου-εργασίας είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να ξανάρθει η καπιταλιστική "ανάπτυξη", πατώντας επί πτωμάτων. Τμήμα αυτής της επίθεσης εναντίον των προλεταριακών-λαϊκών συμφερόντων είναι η αναδιάρθρωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών, ως μνημονιακό προαπαιτούμενο, ενάντια στην οποία παλεύουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κομμάτι της αναδιάρθρωσης στα ΜΜΜ είναι η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, η ενίσχυση των κατασταλτικών μέτρων ενάντια σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου (ηλεκτρονικό εισιτήριο, μπάρες ελέγχου διέλευσης κλπ) καθώς και η ποινικοποίηση των αντιστάσεων του ανταγωνιστικού κινήματος ενάντια σ' αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία έρχονται να προστεθούν σωρευτικά σε ένα περιβάλλον γενικευμένης εκπτώχευσης και ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου ενάντια στους προλετάριους και τους αποκλεισμένους.

Από τις ανοιχτές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, ως τις ενέργειες σαμποτάζ ενάντια σε ακυρωτικά μηχανήματα, ο πολύμορφος αγώνας για ελεύθερες μετακινήσεις είναι αγώνας για την κάλυψη των βασικών προλεταριακών-λαϊκών αναγκών. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα εναντίον της διαρκούς λεηλασίας των ζωών μας. Είναι ένα ακόμα πεδίο σύγκρουσης με το Κεφάλαιο και το Κράτος του, ένα πεδίο ταξικής οργάνωσης και αντεπίθεσης.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση-πορεία που καλεί ο Συντονισμός συλλογικοτήτων του κέντρου για τις Ελεύθερες Μετακινήσεις μαζί με Λαϊκές Συνελεύσεις από διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Σάββατο 1 Απρίλη στις 12:00 στο Μοναστηράκι

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar...


Κάλεσμα στήριξης της πορείας για τις ελεύθερες μετακινήσεις στα ΜΜΜ

Εναντιωνόμαστε συνολικά στα συστήματα ελέγχου, επιτήρησης και καταστολής. Προτάσσουμε την ελευθερία της μετακίνησης μέσα στη μητρόπολη και προκρίνουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των επιβατών.

Κάμερες, μπάρες, security, ελεγκτές και μπάτσοι ποτέ και πουθενά

Στηρίζουμε την πορεία για τις ελεύθερες μετακινήσεις στα ΜΜΜ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 12:00 ΠΛ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Χώρος Πολύμορφης Δράσης Αναρχικών Ζαΐμη 11

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1571344/


Συμμετοχή στη συγκέντρωση-πορεία για την ελεύθερη μετακίνηση για όλους και όλες το Σάββατο 1/4, 12.00μμ, στο Μοναστηράκι.

Το Σάββατο 1/4, στις 12μμ, στο Μοναστηράκι συμμετέχουμε στη συγκέντρωση-πορεία που καλεί ο "Συντονισμός συλλογικοτήτων από το κέντρο για τις Ελεύθερες Μετακινήσεις".

Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : http://suneleushkeratsiniou.blogspot.gr/2017/03/14-1200.html


Πορεία για την ελεύθερη πρόσβαση στα ΜΜΜ - Σάββατο 1/4, 12.00μμ, Μοναστηράκι


Το Σάββατο 1/4, στις 12μμ, στο Μοναστηράκι, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση-πορεία* που καλεί ο "Συντονισμός συλλογικοτήτων από το κέντρο για τις Ελεύθερες Μετακινήσεις".

Ρεσάλτο

*Πρόκειται για την πορεία που είχε αναβληθεί στις 11/3, λόγω καιρικών συνθηκών.

-------------------------------

Ακολουθεί το κείμενο που εξέδωσαν οι δύο αυτοοργανωμένες συλλογικότητες του Κερατσινίου (Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας & Αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ) και πλαισίωσε τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν γύρω από το ζήτημα, το προηγούμενο διαάστημα, με μοίρασματα σε λεωφορεία, πλατείες, κεντρικούς δρόμους και στάσεις των περιοχών μας.


Δεν ακυρώνουμε εισιτήρια

Aς ακυρώσουμε το σύστημα ελέγχου και αποκλεισμών

Η μετακίνηση στην πόλη με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) είναι ανάγκη, δεν είναι πολυτέλεια. Η μετακίνηση στην πόλη έχει καθορισμένες αφετηρίες και τέρματα, έχει επιβεβλημένους χρόνους και παύσεις. Η μετακίνηση στην πόλη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ήταν ούτε και θα είναι ποτέ ουδέτερη αλλά κουβαλάει όλο το βάρος της καθημερινότητας και των εξουσιαστικών-εκμεταλλευτικών κοινωνικών σχέσεων. Στον τόπο που ζούμε και ειδικά αυτή την περίοδο, αυτό το βάρος φαίνεται στη γενικευμένη κοινωνική απελπισία που μετακινείται ατέρμονα στην πόλη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ψάχνοντας καθημερινά διεξόδους μέσα από συμφωνίες για δόσεις στο ρεύμα, το νερό, τη θέρμανση, μαζεύοντας χαρτιά για κάθε λογής κρατικά ψιχουλοεπιδόματα, συντάξεις, κουπόνια, άδειες παραμονής, ασύλου ή περιμένοντας κάθε μήνα στις ουρές του ΟΑΕΔ για να πάρει ένα κουρελόχαρτο άδειας μετακίνησης χωρίς εισιτήριο ή στη χειρότερη, ζητιανεύοντας λίγη κοινωνική ευαισθησία μεταμορφωμένη σε χαρτομάντιλα, στυλό και αναπτήρες. Αυτό το βάρος φαίνεται στη γενικευμένη κοινωνική ματαιότητα που μετακινείται στην πόλη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς κυνηγώντας την υπόσχεση ελπίδας στην εύρεση μιας «όποιας» εργασίας ή στα 8μηνα κρατικά προγράμματα εκμάθησης του ΟΑΕΔ ή στις διαφόρων ειδών προσωρινές, ανασφάλιστες εργασίες…

Μόνο μέσα από αυτό το πρίσμα θα μπορούσαμε να δούμε το νέο σχέδιο «αναδιάρθρωσης» ή «εξυγίανσης» ή «εκσυγχρονισμού» των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, του οποίου η εφαρμογή ξεκίνησε πιλοτικά την 1η Φεβρουαρίου και θα τεθεί σε επίσημη εφαρμογή τον Απρίλιο. Σχέδιο που καταρχήν «στολίστηκε», ως λούνα παρκ ενηλίκων, με ηλεκτρονικές διάφανες μπάρες που θα ανοιγοκλείνουν, με σειρές νέων γυαλιστερών μηχανημάτων που θα αναβοσβήνουν, με νέες πλαστικοποιημένες κάρτες αντί εισιτηρίου και φυσικά σούπερ εφαρμογές κινητών σχετιζόμενες με τις μετακινήσεις μας. Ωστόσο, όλα αυτά όχι μόνο δεν είναι μία ρεαλιστική απεικόνιση αλλά επιμελώς αποκρύπτουν τη βαθιά ουσία που βρίσκεται πίσω από κάθε «αναδιάρθρωση»: επιπρόσθετη υποβάθμιση της καθημερινότητας, εντονότερη επιτήρηση και έλεγχος, βαθύτεροι κοινωνικοί αποκλεισμοί και διαχωρισμοί, εξοικείωση με την καταστολή.

Όσο κι αν προωθούνται τα νέα μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς με όμορφες λέξεις και φωτάκια, είναι ξεκάθαρο πως εντέλει αυτό που προωθείται είναι η οικειοθελής, συνολική καταγραφή των διαδρομών μας, η εξακρίβωση, αρχειοθέτηση και συνένωση όλων των επίσημων στοιχείων μας (ονοματεπώνυμο, υπογραφή, ΑΦΜ, τραπεζικός λογαριασμός) προς πάσα χρήση. Είναι η αύξηση του κόστους μετακίνησης για όσους συστηματικά χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μιας και η μονάδα μέτρησης θα είναι πλέον η απόσταση κι όχι η χρονική διάρκεια. Είναι η απαίτηση για τη σιωπηλή «συνενοχή» μας στους αποκλεισμούς που εγκαθιδρύονται: οι μπάρες στοχεύουν όσους αδυνατούν ή αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο και εξαιρούν όσους/ες κυκλοφορούν με αμαξίδια, με ποδήλατα, δεν βλέπουν, κουβαλάνε καροτσάκια παιδιών ή απλώς δεν χωράνε… Είναι τελικά η απόπειρα συμφιλίωσής μας με τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την καταστολή.

Η αναμενόμενη, πρώτη αντίδραση των ιθυνόντων απέναντι σε όσους αντιστέκονται στα νέα μέτρα, είναι μία επιχειρηματολογία με ανάλογους χαρακτηρισμούς τύπου «τσαμπατζήδες», «απολίτιστοι» ή «καταστροφείς δημόσιας περιουσίας». Η σαθρότητα του επιχειρήματος ότι το πρόβλημα των δημόσιων συγκοινωνιών είναι η «εισιτηριοδιαφυγή» αποκαλύπτεται πολύ εύκολα, για παράδειγμα από το γεγονός της «εξαφάνισης» από επόπτες της ΣΤΑ.ΣΥ. 1,156 εκατομμύριων ευρώ από εισιτήρια και κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Ένα ποσό που ξεπερνάει κατά πολύ τα λεγόμενα «διαφυγόντα κέρδη» από την μη επικύρωση εισιτηρίων! Οι χαρακτηρισμοί συνεπώς επιστρέφονται και συνεχίζουμε…

Απέναντι και σε αυτή την επίθεση κράτους και αφεντικών, συνεχίζουμε να προτάσσουμε τη συλλογική μας αντίσταση μέσα από κοινότητες αγώνα και αλληλεγγύης. Αυτοοργανωνόμαστε και αντιστεκόμαστε στην επιτήρηση, τον έλεγχο, τα πρόστιμα και την αποστείρωση του δημόσιου χώρου. Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στην άλλη αρνούμενοι/ες να αναλωθούμε σε κατακερματισμένες και εξατομικευμένες ζωές. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες και υπερασπιζόμαστε όσους-ες δεν μπορούν, δεν θέλουν ή συνειδητά αρνούνται να πληρώσουν το όποιο κόμιστρο. Απομονώνουμε τους ελεγκτές και στεκόμαστε από κοινού απέναντι τους. Σαμποτάρουμε τα μηχανήματα ελέγχου, καταγραφής και αποκλεισμών των μετακινήσεών μας μέσα στην πόλη ανοίγοντας περάσματα για μια ζωή χωρίς μπάρες, φράχτες και πλαστούς διαχωρισμούς ανάμεσα μας.

Ούτε μπάρες, ούτε ελεγκτές, ούτε ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ελεύθερες μετακινήσεις για όλες και όλους

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.gr/2017/03/14-1200.html


Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/ες | Πορεία Σάββατο 1/4, 12:00, Μοναστηράκι

post image

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1571377/


Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/ες - Ενάντια στα συστήματα ελέγχου

ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΙΜΟΙ

Είμαστε οι επιβάτες, άνεργοι, εργαζόμενοι, μετανάστες, φοιτητές, δηλαδή οι οικονομικά αποκλεισμένοι που χρησιμοποιούμε καθημερινά τα ΜΜΜ επιβαρυνόμενοι από το κόστος των εισιτηρίων. Για εμάς τα μέσα είναι αναγκαία για την κοινωνική μας αναπαραγωγή. Η χρήση τους δεν γίνεται από επιλογή αλλά επειδή αναγκαζόμαστε να μετακινηθούμε λόγω της χωροταξικής δόμησης της μητρόπολης, στις δουλειές μας, στο πανεπιστήμιο ή σε χώρους διασκέδασης. Για δραστηριότητες δηλαδή, που μας επιβάλλονται άμεσα ή έμμεσα για τη διαιώνιση, την αναπαραγωγή και τη μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου.

Ο εξαναγκασμός για τη μετακίνηση με τα νέα μέτρα που εφαρμόζει ο ΟΑΣΑ έχει ως αποτέλεσμα αφενός την αναβάθμιση του ελέγχου και αφετέρου την αύξηση του κόστους. Η συνήθεια του ελέγχου έχει ξεκινήσει με τη χρήση των καμερών στους δρόμους και εξατομικεύεται με τον έλεγχο των καθημερινών συναλλαγών μέσω των χρεοπιστωτικών καρτών. Βλέπουμε τώρα να ολοκληρώνεται ένα πλέγμα ελέγχου με πρόφαση την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, που ξεκινάει από τη χρήση των "έξυπνων" στάσεων με τηλεματική έως την κάρτα απεριόριστων διαδρομών. Με αυτόν τον τρόπο, καταγράφονται τα προσωπικά μας δεδομένα σχετικά με τις διαδρομές μας για το που, προς τα που και πως γίνονται να εντείνεται ο έλεγχος της καθημερινότητάς μας.

Ωστόσο, ο έλεγχος αυτός δεν αφορά μόνο το επιβατικό κοινό αφού επεκτείνεται και στους εργαζομένους με τη χρήση του συστήματος της τηλεματικής. Σε συνδυασμό με τη μείωση του προσωπικού οδηγεί στην εντατικοποίηση της ήδη επιβαρυμένης εργασίας τους.

Στο χώρο του μετρό εφαρμόζεται το σύστημα των γυάλινων μπαρών, όπου θα χρειάζεται να πληρώνεις και να επικυρώνεις εισιτήριο και κατά την είσοδο αλλά και κατά την έξοδο με αποτέλεσμα αφενός τη κατάργηση του κοινόχρηστου-κοινωνικού χώρου και αφετέρου η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου να γίνεται εξαναγκαστική οδηγώντας στον αποκλεισμό όσων δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν. Και δεν θα είμαστε λίγοι αυτοί που δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε, αφού το κόστος δεν θα είναι ενιαίο αλλά θα αυξάνεται ανάλογα με τα χιλιόμετρα που θα διανύουμε. Ειδικότερα, με την εφαρμογή των ζωνών για τις μετακινήσεις θα υπάρχει και ανάλογη χρέωση, επομένως θα αυξάνεται το κόστος σε περίπτωση αλλαγής της ζώνης.

Προφανώς μια τέτοια αναβάθμιση του ελέγχου και επιβολή του αποκλεισμού σημαίνει και αναβάθμιση της καταστολής. Επιβολή προστίμων, έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, μυστικοί μπάτσοι ανάμεσα στους επιβάτες που συνεργάζονται άψογα με τους ελεγκτές. Για να τελειώνουμε με τις ψευδαισθήσεις όλοι αυτοί που μας μιλάνε για τη νομιμότητα και την υποχρέωση πληρωμής, οι οποίοι μας ελέγχουν και μας καταστέλλουν, απαλλάσσονται από το κόστος μετακινήσεων με κάρτες που παρέχονται από τις υπηρεσίες τους. Δηλαδή αν είσαι μπάτσος, ρουφιάνος, καραβανάς ή ελεγκτής απλά δεν πληρώνεις!

Αυτό που ο ΟΑΣΑ και τα αφεντικά του ονομάζουν εκσυγχρονισμό δεν είναι πάρα ένας καλύτερος τρόπος γι' αυτούς ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους, εκμεταλλευόμενοι στο μέγιστο βαθμό επιβατικό κοινό καθώς και τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ. Για αυτό το λόγο μετατρέπουν την μετακίνησή μας σε μια πιο αυστηρή διαδικασία πειθάρχησης στον έλεγχο και τον αποκλεισμό καταγράφοντας και φακελώνοντας κάθε στιγμή την δραστηριότητά μας. Απειλώντας πάντα με πρόστιμα και καταστολή όσους και όσες αρνούνται αυτά τα μέτρα.

Ξοδεύουν εκατομμύρια για αγορά εξοπλισμού, εργολαβίες στη Vodafone για τη διαχείριση και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων ενώ την ίδια στιγμή αποσιωπούν τις ελλείψεις, την αυτοσυντήρηση και την υπολειτουργία των λεωφορείων, ενώ οι μόνες προσλήψεις που ανακοινώνονται είναι αυτές των νέων ελεγκτών.

Το τελευταίο διάστημα τα κυρίαρχα μέσα μας λένε ότι οποιαδήποτε δράση αντίστασης συμπεριλαμβανομένων και των καταστροφών-αφαιρέσεων ακυρωτικών, αποτελεί φθορά του συγκοινωνιακού μέσου και όχι του μέσου ελέγχου και εξαιτίας αυτού δεν υπάρχουν λεωφορεία να κινηθούμε εμποδίζοντας την ομαλή κυκλοφορία των επιβατών. Ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν καταστρέφονται τα ακυρωτικά το λεωφορείο μια χαρά μπορεί να συνεχίσει τη διαδρομή του. Παρόλα αυτά αποσύρεται με εντολή της διοίκησης μεταθέτοντας έτσι την ευθύνη από τον ΟΑΣΑ στους επιβάτες που αντιστέκονται και που επιλέγουν να αρνηθούν τον έλεγχο και το κόστος μετακίνησης. Στο πλαίσιο της υποβάθμισης του συγκοινωνιακού έργου, είναι η εξής συνέπεια της καταγραφής της επιβατικής κίνησης: οι γραμμές με τη μικρότερη χρήση θα χαρακτηρίζονται ως άγονες με αποτέλεσμα είτε τη μείωση των λεωφορείων είτε την κατάργηση των γραμμών.

Όσοι αντιστεκόμαστε σε αυτά τα μέτρα κατηγορούμαστε για φθορά δημόσιας περιουσίας ενώ εδώ και πολλά χρόνια ξέρουμε καλά ότι οι οργανισμοί των αστικών συγκοινωνιών έχουν μετατραπεί σε ανώνυμες εταιρίες που λειτουργούν με κριτήρια του ιδιωτικού κεφαλαίου με μοναδικό γνώμονα το κέρδος. Ο έλεγχος που περιγράφηκε παραπάνω δεν λειτουργεί μόνο ως μέσο ιδεολογικής πειθάρχησης για την κατάργηση των ελευθεριών μας αλλά και ως μέσος κερδοφορίας και μη απώλειας των εσόδων των εταιριών.

Εμείς θεωρούμε ότι η μετακίνηση πρέπει να είναι ελεύθερη γι' αυτούς που την έχουν ανάγκη και την επιλέγουν. Γι' αυτό αγωνιζόμαστε ενάντια στα μέτρα που αποσκοπούν στον καθολικό έλεγχο της κοινωνίας και στην επιβάρυνση του κόστους στις πλάτες μας. Στεκόμαστε ενάντια στον οικονομικό αποκλεισμό που θέλουν να μας επιβάλλουν. Αντιστεκόμαστε στον έλεγχο και στην επιτήρηση των ζωών μας.

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΜ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1/04 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

EΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου

syneleysikatoikwnvkp.espivblogs.net

syneexleysikatexoikwnvkp@espiv.nexet

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1571403/