Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Διαδήλωση έναντια στη συμβολή του Πανεπιστήμιου στο νέο μιλιταρισμό

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ
από τις/τους διαρρήκτ(ρι)ες της φοιτητικής κουλτούρας
> ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 ΑΠΡΙΛΗ | 18:00 | ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΑ 'ΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ. Ο λόγος που δεν το 'χει κάνει ακόμη είναι η σταθερά των δεσμών του με το στρατό και την αστυνομία.

Το Τμήμα Εγκληματολογίας του Παντείου είναι η άλλη άκρη του νήματος των σχεδιασμών της αστυνομίας στο εσωτερικό των μητροπόλεων. Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων συμβουλεύει τον ελληνικό ιμπεριαλισμό στους καιρούς της «προσφυγικής κρίσης». Τα τμήματα του ΕΜΠ προσφέρουν την υλικοτεχνική υποδομή της ελεγχόμενης κίνησης (του ελεγχόμενου θανάτου) των μεταναστριών προλετάριων. Οι διεθνολόγοι των ελληνοτουρκικών ανταγωνισμών της Νομικής δίπλα σε κυπατζίδικα προγράμματα «διαπολιτισμικής εκπαίδευσης» του Παιδαγωγικού. Πρόκειται για μια λίστα δίχως τέλος!

Όλοι οι παραπάνω έχουν εδώ και χρόνια συμφωνήσει σε έναν κώδικα σιωπής. Τα υλικά συμφέροντα που συστήνονται γύρω απ' αυτούς τους δεσμούς είναι η αμοιβαία τους εγγύηση. Οι καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων, οι ερευνητές των ιδρυμάτων και των δεξαμενών σκέψης, οι πράκτορες των υπουργείων και οι φοιτητές τους που θέλουν να τους μοιάσουν: όλοι αυτοί έχουν κάθε λόγο να μη μιλάνε για την οργανική σχέση της ελληνικής ακαδημίας με το στρατοαστυνομικό σύμπλεγμα!

Εμείς έχουμε χιλιάδες λόγους για να μιλήσουμε, χιλιάδες λόγους για να τους απαντήσουμε: Έχουμε πρόβλημα μαζί σας! Έχουμε πρόβλημα με τα ερευνητικά προγράμματα της στρατοαστυνομίας! Έχουμε πρόβλημα με τη τεχνοεπιστημονική οργάνωση του διασυνοριακού θανάτου και τη συναίνεση που απολαμβάνει. Έχουμε πρόβλημα με το μιλιταρισμό!

Έχουμε πρόβλημα με το Τμήμα Εγκληματολογίας και τις ψυχοκοινωνιολογικές μελέτες της ελληνικής αστυνομίας! Έχουμε πρόβλημα με την κατάληψη των πόλεων απ΄το οργανωμένο έγκλημα και τα νέα σώματα ασφαλείας. Η μηδενική ανοχή είναι το προσφιλές όνομα του μητροπολιτικού πολέμου ενάντια στην εργατική τάξη!

Έχουμε πρόβλημα με τους ρατσιστές των ελληνικών πανεπιστημίων! Έχουμε πρόβλημα με όσους εργάζονται για λογαριασμό της πολύπλευρης υποτίμησης του πολυεθνικού προλεταριάτου. Οι ανθρωπιστές επιστήμονες των στρατοπέδων συγκέντρωσης δουλεύουν πλάϊ στους καραβανάδες, τους μπάτσους και τους φασίστες!

Έχουμε πρόβλημα με τον πόλεμο και τη γνωσιολογική παραγωγή περί της Ανατολικής Μεσογείου! Έχουμε πρόβλημα με το Τμήμα Διεθνών σχέσεων και τα ινστιτούτα του, έχουμε πρόβλημα με τα οικόπεδα, τα μίλια και τις ΑΟΖ. Έχουμε πρόβλημα με τον ελληνικό ιμπεριαλισμό!

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΊΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΕΝΗ ΗΘΙΚΟΛΟΓΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ. Είναι το αντίθετο της: ένα διαρκές καθήκον, καθήκον ταξικό, αντιμιλιταριστικό και αντιφασιστικό. Απέχουμε πολύ από τον τελικό μας στόχο. Θα κάνουμε ένα ακόμη βήμα υπηρετώντας τον.

>>> Για να διαβάσεις την προκύρηξη που κυκλοφόρησαν οι διαρρήκτ(ρι)ες σχετικά με το ίδιο θέμα, πάτησε εδώ

πηγή : http://www.antifalive.gr/2017/03/74.html


οι υπόλοιπες πληροφορίες θα συμπληρωθούν σύντομα

πηγή : https://diarriktes.wordpress.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 12 Μάρτιος 21h