Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους για το Κοινωνικό Κέντρο Τσαμαδού 15

Να απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι για το Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 15
Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους!

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 9.00 πμ., στα Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 8 Αίθουσα 4

Τη Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 δικάζεται σε δεύτερο βαθμό το Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 15. Διωκόμενοι είναι τρία μέλη του Στεκιού Μεταναστών και του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, οι Λ. Βουρεκάς, Ν. Γιαννόπουλος και Γ. Μανιάτης, οι οποίοι μηνύθηκαν από το ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο για "κατάληψη δημοσίου κτήματος" το 2010.
Το κτίριο που είναι κληροδότημα του Δρομοκαΐτειου είχε λειτουργήσει ως μπαρ, αλλάζοντας συχνά διεύθυνση και όνομα, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε πλήρως εγκαταλειφθεί. Η Διοίκηση του ψυχιατρείου παρότι δεν είχε δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για το κτίριο και επί χρόνια το είχε αφήσει να ρημάζει, επέδειξε πρωτοφανή αδιαλλαξία και εκδικητικότητα απέναντι σε μια πρωτοβουλία που το έβγαλε από την εγκατάλειψη, προχώρησε σε εκτενείς επισκευές και του απέδωσε κοινωνικό χαρακτήρα και αξία.
Η Τσαμαδού 15 λειτουργεί από τα τέλη του 2009 ως ανοιχτός κοινωνικός χώρος και χώρος αλληλεγγύης, στεγάζοντας σταθερά πρωτοβουλίες όπως μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες-ριες, κοινωνική κουζίνα και παιδικό στέκι, ενώ φιλοξενεί συνεδριάσεις, καλλιτεχνικές ομάδες και εκδηλώσεις διαφόρων συλλογικοτήτων και οργανώσεων. Από ένα ερειπωμένο κτίριο, παράγοντα υποβάθμισης της γειτονιάς, η Τσαμαδού 15 έγινε ένας χώρος αυτοοργάνωσης και ελεύθερης επικοινωνίας, ένα Κοινωνικό Κέντρο που ανήκει στη γειτονιά και στους ανθρώπους που το χρειάζονται.
Η δίωξη των τριών συντρόφων μας είναι μια επίθεση σε όλους και όλες μας: Στις εκατοντάδες των ανθρώπων και τις δεκάδες συλλογικότητες που εμπλέκονται στις δραστηριότητες του Κοινωνικού Κέντρου, αλλά αποτελεί επίσης απειλή για κάθε κοινωνικό εγχείρημα που αντιτάσσει στη λογική του κέρδους την αλληλεγγύη και τη συνεργασία, στην απαξίωση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου την επαναδιεκδίκηση των χώρων ελευθερίας και των κοινών αγαθών, στον κοινωνικό δαρβινισμό των μνημονίων και του ρατσισμού την αυτοοργάνωση και τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών.

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους έχουν υπογράψει 88 συλλογικότητες και οργανώσεις, ενώ περισσότερα από επτακόσια άτομα έχουν δηλώσει την ενεργή τους συμμετοχή στο Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 15.

Απαιτούμε να απαλλαγούν οι τρεις σύντροφοί μας και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους!
Καλούμε σε Συγκέντρωση Αλληλεγγύης την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 9.00 πμ. στα Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 8 Αίθουσα 4.

Στέκι Μεταναστών
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : https://el-gr.facebook.com/diktio/