Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στις 12.00

Συγκέντρωση για τις 18/3

Δευτέρα 13 Μαρτίου, πρωί πρωί, λίγες μόλις μέρες πριν τα γενέθλια της συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας εκκενώθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις δύο καταλήψεις στην Αθήνα. Η μία στη Ζωγράφου και η δεύτερη στην Αχαρνών, στην οποία στεγάζονταν 130 πρόσφυγες, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στην Πέτρου Ράλλη και κατά πάσα πιθανότητα θα απελαθούν.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο ζηλεύει τα κατορθώματα της προηγούμενης, πόσο συμφωνεί με το δόγμα Δένδια περί «εστιών ανομίας» και πόσο άμεσα βαράει προσοχή μόλις η Μέρκελ ζητήσει πειθαρχία (δεν είναι ούτε βδομάδα που η καγκελάριος της Γερμανίας ζήτησε την τήρηση της επαίσχυντης συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας, δηλαδή ακόμα περισσότερες και γρηγορότερες απελάσεις για τους μετανάστες και μετανάστριες που είναι εγκλωβισμένοι/ες στην Ελλάδα).
Παράλληλα το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ετοιμάζεται να καταθέσει, σε άσχετο ως προς το θέμα νομοσχέδιο, τροπολογία βάσει της οποίας αναμένεται να περάσει και η δευτεροβάθμια διαδικασία ασύλου στα χέρια της EASO (Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης Ασύλου), πλην της ήδη συμμετοχής της στην πρωτοβάθμια, καταργώντας έτσι το διακριτό ρόλο πρώτου και δεύτερου βαθμού και επιταχύνοντας τις fast track απελάσεις.


Μετά τους θανάτους δεκάδων ανθρώπων από το κρύο στα κέντρα κράτησης και τα περίφημα camps «φιλοξενίας» πριν 2 μήνες, τις καταγγελίες για το χορό δισεκατομμυρίων που εξαφανίστηκαν μαγικά από Μ.Κ.Ο, τις φωτογραφίες με τους σκορπιούς, τα φίδια και το μουχλιασμένο και λιγοστό φαγητό, οι πρόσφυγες δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να απευθύνονται στις καταλήψεις στέγης ή να προβαίνουν σε κατάληψη άδειων κτιρίων οι ίδιοι/ες. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για την αντιμεταναστευτική ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά. Τα κλειστά σύνορα, τα τείχη, τα κέντρα κράτησης, οι ταχύτατες μαζικές απελάσεις έχουν άλλωστε γίνει προ πολλού από λόγια πράξεις.
Θα μας βρουν απέναντί τους.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα 13/3 στις 6μμ στα Λιοντάρια και το Σάββατο 18/3, μέρα γενεθλίων της συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.

Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες

πηγή : https://el-gr.facebook.com/