Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 στις 9.00 πμ

Συνέχεια εφετείου που αφορά την υπόθεση Βελβεντού

Την Πέμπτη 16/3 συνεχίζεται το εφετείο Βελβεντού

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 9πμ στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού συνεχίζεται το εφετείο που αφορά την "υπόθεση Βελβεντού" όπου δικάζονται οι αναρχικοί σύντροφοι Γιάννης Μιχαηλίδης, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, Δημήτρης Πολίτης, Νίκος Ρωμανός, Φοίβος Χαρίσης και ο Αργύρης Ντάλιος.

Σε δεύτερο βαθμό η εκδίκαση της απαλλοτρίωσης στο Βελβεντό

Την 1η Φλεβάρη 2013 πραγματοποιήθηκε διπλή απαλλοτρίωση σε ΑΤΕ και ΕΛΤΑ στο Βελβεντό Κοζάνης κατά την οποία συνελήφθησαν ο τότε καταζητούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης ,οι αναρχικοί Δημήτρης-Ανδρέας Μπουρζούκος και Νίκος Ρωμανός και στην περιοχή της Βέροιας ο ,επίσης, καταζητούμενος Δ.Πολίτης. Την σύλληψη τους ακολουθούν σκληροί βασανισμοί τριών εκ των συλληφθέντων, ως μια προσπάθεια παραδειγματισμού και προβολής της παντοδυναμίας του κράτους απέναντι στους αναρχικούς αγωνιστές. Ακολουθεί πληθώρα δράσεων αλληλεγγύης, συμπεριλαμβανόμενων διαφόρων μορφών και μέσων αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας πως ως αναρχικοί κάθε κίνηση καταστολής που δεχόμαστε δεν μένει αναπάντητη και πως κανένας σύντροφος δεν είναι μόνος του απέναντι στο κράτος. Παράλληλα βγαίνουν εντάλματα σύλληψης για τους αναρχικούς Φοίβο Χαρίση και Αργύρη Ντάλιο, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία ταυτοποιείται το γεννητικό τους υλικό στο αμάξι που χρησιμοποιήθηκε για την απαλλοτρίωση. Συλλαμβάνονται στις 30 Απριλίου 2013 στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας μαζί με ακόμα 3 συντρόφους.
Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό ολοκληρώνεται την 1η Οκτώβρη 2014 αποδίδοντας στους συντρόφους αρκετά χρόνια εγκλεισμού και πιο συγκεκριμένα: Στον Γιάννη Μιχαηλίδη 16 χρόνια και 4 μήνες, στους Δ.Α-Μπουρζούκο, Φ.Χαρίσης, Α.Ντάλιο, Ν.Ρωμανό 15 χρόνια και 11 μήνες και στον Δημήτρη Πολίτη για άμεση συνεργεία 11 χρόνια και 5 μήνες. Οι κατηγορίες τους δεν "αφορούν" τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με τον 187Α καθώς απαλλάσσονται από αυτή της ένταξης και συμμετοχής στην ΣΠΦ, αλλά καταδικάζονται για την ληστεία και για οπλοκατοχή.
Οι κατηγορίες για τους Φ.Χαρίση και Α.Ντάλιο στηρίζονται αποκλειστικά στο DNA, μια τακτική που τα τελευταία χρόνια το κράτος χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά ενάντια στους αναρχικούς αγωνιστές, ενισχύοντας το νομικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο του, ώστε να τους προφυλακίσει και αργότερα να τους φυλακίσει, όπως έχει κάνει αντίστοιχα και στις υποθέσεις των Ναξάκη-Σαραφούδη, Τ.Θεοφίλου, Μ.Σεϊσίδη κ.α.
Σε μια περίοδο όλο και πιο βαθιάς οικονομικής κρίσης αλλά και αρνούμενοι ως αναρχικοί αγωνιστές αξιακά την μισθωτή εργασία, αποτελεί οικεία πρακτική μας η απαλλοτρίωση χρημάτων από τους ναούς τους, τα τραπεζικά συστήματα, που είναι στυλοβάτες του καπιταλιστικού συστήματος. Αναφορικά με τον ρόλο των τραπεζών οι σύντροφοι Μπουρζούκος, Μιχαηλίδης, Ρωμανός και Πολίτης αναφέρουν σε κείμενο τους: "Γιατί η ληστεία είναι μία συνειδητά πολιτική πράξη. Δεν αποτελεί το επόμενο στάδιο μίας ανήσυχης εφηβικής περιόδου, φιλοδοξίες για προσωπικό πλουτισμό, ούτε φυσικά είναι αποτέλεσμα της δήθεν τεμπελιάς μας. Περιέχει όμως την επιθυμία να μη δεσμεύσουμε τις ζωές μας στη στυγνή εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας. Την άρνησή μας να γίνουμε γρανάζια οικονομικών συμφερόντων. Την αντίστασή μας στην επέλαση της ψυχικής και αξιακής χρεοκοπίας του κόσμου τους. ".
Σε μια περίοδο εξατομίκευσης και κατακερματισμού, η αλληλεγγύη αποτελεί συνειδητή επιλογή στήριξης τόσο των συντρόφων που επιτίθονται έμπρακτα σε κράτος και κεφάλαιο, οπλίζοντας τις επιλογές τους, όσο και των συντρόφων που λόγω της αναρχικής/αντιεξουσιαστικής τους ταυτότητας βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής. Η καταστολή και ο εγκλεισμός δεν καταστέλλουν τον αγώνα, αλλά δημιουργούν εστίες αντίστασης και επίθεσης ενάντια σε κάθε μορφής εξουσίας.

Λευτεριά στους συντρόφους Μπουρζούκο, Μιχαηλίδη, Πολίτη, Χαρίση, Ντάλιο, Ρωμανό


Κανένας αιχμάλωτος σύντροφος μόνος στα χέρια του κράτους

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1570580/