Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Snowden

Προβολή ταινίας "Snowden" (2016) 134'

Πέμπτη 16 Μάρτη στις 21:00

Το θέμα του Edward Snowden και των αποκαλύψεών του για την ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων και την γιγαντιαίων διαστάσεων υποκλοπή δεδομένων και συνομιλιών είναι κάτι που ενδιαφέρει ή θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον κόσμο σε όλον τον πλανήτη. Πάνε πλέον σχεδόν τρία χρόνια από τις μεγάλες αποκαλύψεις του Snowden, πράκτορα του NSA και της CIA, ότι η Αμερικάνικη υπηρεσία ασφάλειας, μπορεί να υποκλέπτει, mails, ηλεκτρονικά δεδομένα, συνομιλίες, λίγο πολύ από όποιον θέλει, όποτε θέλει σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και να βρίσκεται.

Το 2013, ο Έντουαρντ Σνόουντεν (Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ) αφήνει κρυφά τη δουλειά του στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (National Security Agency, NSA) των ΗΠΑ και πετά στο Χονγκ Κονγκ για να συναντηθεί με τους δημοσιογράφους Γκλεν Γκρίνγουολντ, (Ζάκαρι Κουίντο) και Ίβεν Μακάσκιλ (Τομ Γουίλκινσον), αλλά και τη σκηνοθέτιδα Λάουρα Πουατράς (Μελίσα Λίο). Ο Σνόουντεν, ο οποίος εργαζόταν για την NSA και την CIA ως υψηλόβαθμος τεχνικός διαχειριστής ηλεκτρονικών συστημάτων, ανακαλύπτει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακολουθεί όλες τις ψηφιακές επικοινωνίες - όχι μόνο ξένων κυβερνήσεων και τρομοκρατικών ομάδων, αλλά και των απλών Αμερικανών. Απογοητευμένος από τη δουλειά του, συγκεντρώνει σχολαστικά εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτουν την πλήρη έκταση των υποκλοπών, εγκαταλείπει την αγαπημένη του Λίντσεϊ Μιλς (Σαϊλίν Γούντλι) και βρίσκει το θάρρος να ακολουθήσει την προσωπική ηθική και τις αρχές του.

Η ταινία Σνόουντεν ανοίγει την πόρτα στη συγκλονιστική ιστορία του Έντουαρντ Σνόουντεν, εξετάζοντας τη μεταστροφή ενός συντηρητικού νεαρού πατριώτη. Ταυτόχρονα, θέτει προκλητικές ερωτήσεις σχετικά με το ποιες ελευθερίες είμαστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψουμε ως πολίτες, προκειμένου να αφεθούμε στην κρατική προστασία.

FB Μπερντές

Ομάδα Προβολών του Μπερντέ

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Μάρτιος 14h